• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saçma bir mesele!

Janet Jak Esim

Durme, durme querido hijico
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2012
30.410
65.393
598
Aslında böyle şeyleri hiç takmam ama sanırım hormonlardan bir de hassas olduğum bir konu olduğu için sinirlendim. Rahatsız oldum. Ben 30 haftalık hamileyim ve riskli bir gebeliğim var, polihidramnios teşhisi kondu. Yani amniyon sıvım çok fazla. Böyle olduğu için de göbeğim aşırı büyük. İkiz karnı gibi. Neyse geçen kayınvalidemle konuştuk işte; bebek de 1500 kilo olmuş maşallah demiştim. O bunu takmış kafasına, 1500 kilo çok azmış, düşünmüş durmuş. Bugün aramış diyor senin göbeğine bakıyorum sana bakıyorum o bebek nasıl sadece 1500 kilo olabilir. İkiz de doktorlar mı görmüyor diyor. (!)
Allahım ben bir sinir oldum, zaten hassasım. Dedim haftasına göre kilosu gayet iyi, suyum fazla o yüzden karnım çok ne alakası var ikizle. Suyumun fazla olduğunu unuttun herhalde diyorum. “He ondan mı” diyor bana.
Allahım nasıl sinir oldum. Normalde asla takmam. Ama işte suyumun fazla olması beni zaten rahatsız ediyor takıyorum bi de böyle denmesi daha da rahatsız etti. Ki kayınvalidemi severim bana bir zararı yoktur. Hayır bi de ben bebeğin annesiyim onu benden daha iyi kim düşünebilir ki? Kilosuna boyuna tabiki dikkat ediyorum.
Ama işte 3 gün kafasında kurmuş nasıl o kadar zayıf diye. :) ki kilosu haftasına göre gayet normal.
İçimi dökmek istedim sadece.
İnşallah şu gebeliği sağlıcakla atlatırım da rahatlarım. :)

Geçmiş olsun. Bende gebelik kolestazı yaşadım çok iyi anlıyorum seni. Kafana takmamaya çalış.Suyun fazla olmasının bebeğe zararı var mı?

Ayni seyi bende yasadim :-) sgliklaa dogdu bebgm ama kuvezde kaldi 6 saat kdrr. Burnu 5tikanmis su fzla oldgundannn. Kvde kotu bisi dememiş ama hormonlardan fazlaaa duygusaalsn. Rbbim sag salim kucagina almyi nsp edr ins

Geçmiş olsun. Bende gebelik kolestazı yaşadım çok iyi anlıyorum seni. Kafana takmamaya çalış.Suyun fazla olmasının bebeğe zararı var mı?

Maalesef erken doğum riskim var. Yani su birden boşalıp doğum olabilir ya da Allah korusun bebek plasentadan birden ayrılıp yaşamını yitirebilir. O yüzden hassasım işte. İnşallah öyle şeyler olmaz. Size de geçmiş olsun bu arada. Bebeğinizi doğurdunuz mu sağlıcakla?
bence hormonlarla alakalı. yoksa bunda takılacak bişey göremedim ben. zaten aranız iyiymiş. boşuna kendinizi hırslandırmayın.
Doğru söylüyorsunuz.

Cnm inanki takma. Çünkü dogumdan sonra neler neler söylüyorlar herşey yolunda olsada. Şimdiden buna takılma. Bende yeni dogum yaprim. He de geç ve logusalığını tadını çıkar. Şimdiden hazırlarsan kendini sadece bebisine odaklan

Aslında böyle şeyleri hiç takmam ama sanırım hormonlardan bir de hassas olduğum bir konu olduğu için sinirlendim. Rahatsız oldum. Ben 30 haftalık hamileyim ve riskli bir gebeliğim var, polihidramnios teşhisi kondu. Yani amniyon sıvım çok fazla. Böyle olduğu için de göbeğim aşırı büyük. İkiz karnı gibi. Neyse geçen kayınvalidemle konuştuk işte; bebek de 1500 kilo olmuş maşallah demiştim. O bunu takmış kafasına, 1500 kilo çok azmış, düşünmüş durmuş. Bugün aramış diyor senin göbeğine bakıyorum sana bakıyorum o bebek nasıl sadece 1500 kilo olabilir. İkiz de doktorlar mı görmüyor diyor. (!)
Allahım ben bir sinir oldum, zaten hassasım. Dedim haftasına göre kilosu gayet iyi, suyum fazla o yüzden karnım çok ne alakası var ikizle. Suyumun fazla olduğunu unuttun herhalde diyorum. “He ondan mı” diyor bana.
Allahım nasıl sinir oldum. Normalde asla takmam. Ama işte suyumun fazla olması beni zaten rahatsız ediyor takıyorum bi de böyle denmesi daha da rahatsız etti. Ki kayınvalidemi severim bana bir zararı yoktur. Hayır bi de ben bebeğin annesiyim onu benden daha iyi kim düşünebilir ki? Kilosuna boyuna tabiki dikkat ediyorum.
Ama işte 3 gün kafasında kurmuş nasıl o kadar zayıf diye. :) ki kilosu haftasına göre gayet normal.
İçimi dökmek istedim sadece.
İnşallah şu gebeliği sağlıcakla atlatırım da rahatlarım. :)
Kv ye neden her ayrıntıyı anlatıyorsunuz ki, gelişimi iyiymiş de geç. gram vs olaylarına girmeye hiç gerek Yok bence

Ne canınızı sıkıyorsunuz.

Art niyeti olduğunu düşünmüyorum.Cahilliğine verin.

Kendince meraklanmış sormuş.Siz de açıklamışsınız olmuş bitmiş.
Ya zaten art niyetli değil ama bir kilo takıntısı hep var. Hayır kendisini gören de manken sanacak sanki. Takıyor taktıkça bana da yansıtıyor ben de gerildikçe geriliyorum ama evet cevabını veriyorum tabi :)
Aman ne takıyorsun? Kendileri doktor mu gördüler ki hamileyken hangi haftada kaç kilo olacağını nereden bilecek..
Doğuma daha 9-10 hafta var. Bebek son haftalarda almaya başlar asıl kiloyu..
Aynen inşallah, cehalet işte bilmiyor ama takıyor :)

Ayni seyi bende yasadim :-) sgliklaa dogdu bebgm ama kuvezde kaldi 6 saat kdrr. Burnu 5tikanmis su fzla oldgundannn. Kvde kotu bisi dememiş ama hormonlardan fazlaaa duygusaalsn. Rbbim sag salim kucagina almyi nsp edr ins
Ya peki tam zamanında mı doğdu? Nasıl oldu? Anlatır mısınız?

bebek için endişe etmiş ve kırmadan, üzmeden endişesini dile getirmiş. doldurmayın kendinizi.

Allah acil şifalar versin ve hayırlı doğumlar
Sanki zayıf olsa elden bişe gelcek icerden besleyecek :KK70: standart kv işte bide ilk Torunsa oda heyecanlidir
Çok takilmayin bence kulak arkası edin
Kendinize iyi bakın :))
İlk torun değil ama benim baya uzun süre bebeğim olmadı. Bi de eşime ayrı bir düşkündür gece gündüz ah oğlumun da çocuğu olmadı der dururdu :) ondan sanırım.

Cnm inanki takma. Çünkü dogumdan sonra neler neler söylüyorlar herşey yolunda olsada. Şimdiden buna takılma. Bende yeni dogum yaprim. He de geç ve logusalığını tadını çıkar. Şimdiden hazırlarsan kendini sadece bebisine odaklan
Hayırlı olsun bebeğiniz, darısı hayırlısıyla benim başıma inşallah.

Takılacak birşey yok bence. Sanırım hormonlar tavan :anneadayı:
Sanırım öyle :)

Teşekkür ederim.

Kv ye neden her ayrıntıyı anlatıyorsunuz ki, gelişimi iyiymiş de geç. gram vs olaylarına girmeye hiç gerek Yok bence

Kendisi soruyor, sorunca da söylüyorum. Gebeliğimden beri hergün muhakkak arar. Hergün olmasa da 2 günde bir arar :) gebe olunca kıymete bindim sanırım :)
bebeginizi saglicakla kucaginiza alin insallah
su asamada o onu demisbu bunu demis hic kafaniza takip stres yapmayin
Teşekkür ederim, inşallah.

1300 gr 30 haftalık bebek kilo ortalaması. Son haftalarda müthiş kilo alacak zaten bebiş. Sağlıkla gelsin inşallah.

Benim annem bile cok geldi üstüme zaman zaman. Hani torun cok tatlıdır ta acayip benimsiyorlar. Ama bizi düşünmeden. Heleki riskli bi gebeligin varken durma üstünde
Allah kucağına almayi nassip etsin❤

bebek için endişe etmiş ve kırmadan, üzmeden endişesini dile getirmiş. doldurmayın kendinizi.
İşte sorun da burda. Gebe kalmadığım dönemlerde beni çok kırdı laflarıyla aslında. Yani neden senin çocuğun olmuyor bilmem bi ton şey. Şimdi ilk erkek torun olacak diye kıymetli. Oysa benden daha iyi düşünemez çünkü gebe kalmadığım dönemleri de ben yaşadım. Kilolusun diye vuruyor. Oysa fazla kilo da almadım. Göbeğim çok büyük sadece. Sanırım ondan doldum biraz.

1500 gram normal 30 haftalığa göre. Son haftalarda müthiş kilo alacak zaten bebiş. Sağlıkla gelsin inşallah.
Amin çok teşekkür ederim, inşallah.

Benim annem bile cok geldi üstüme zaman zaman. Hani torun cok tatlıdır ta acayip benimsiyorlar. Ama bizi düşünmeden. Heleki riskli bi gebeligin varken durma üstünde
Allah kucağına almayi nassip etsin❤
İşte riskli gebeliğim olduğunu bildikleri halde bir gün bi tanesi ay dur sana bi çorba yapalım dedikleri bile olmadı. O kadar sorunla yaşadım gelip de geçmiş olsuna gelmediler. Sonra da işte çok düşünüyoruza getiriyorlar zoruma giden de bu/

Back
X