kuzum feyz alman derken kendime giydiriyordum acaba sen benim gibi olmasan mı diye ahaha haa bu arada ben grafik mezunu değilim yanlış anlaşılmayayım o konuda, getir'de grafiker olarak çalışan/iş bank. için kitap kapağı tasarlayan/dövmeci olan/bizim ajansta kreatif ekipte çalışan grafiker gördüm yakın çevremde. hiçbiriyle iletişimde değilim olsam seni konuştururdum. fakültedeki diğer grafikçiler şuan neler yapıyorlar bilmiyorum sosyal medyam yok. amcam çok eskilerin grafik mezunu, o da mekanlar için tabela tasarım-baskı yapıyor, dükkanı var. herhangi bir gsf fakültesi önüne ozalitçi açacaksın var ya aslında

sosyal medyayı iş için kullanacaksın işte, orası da portfolyon olacak. takipçiyi de özellikle tasarım-çizim işlerini trend müzikleri kullanarak ya da kendin yaratıcı bulduğun yollarla paylaşarak arttırabilirsin. behance'de daha çok kurumsal kimliktir, ambalajdır öyle şeyleri paylaşırsın mesela.
ben her halükarda içinde kalmasın diye düşünürüm, sektöre girmeye çalış kendin gör dediğim gibi. daha güvenli yerde durmayı seven insanlar kpss önerecektir sana, onlar da mantıklı konuşuyor, seçimi sana kalmış ama hemen pes etme. ayrıca da şartlar ne kadar kötü olursa olsun korkma. onca sene okudun bu bölümü hayatının bir noktasında mutlaka işine yarar ve kullanırsın. nerede çalışırsan çalış iş hayatına girip biraz ezilip suyun çıkarıldıktan sonra mutlaka ulan ben bu yeteneğimi, bilgimi kendim için kullanayım şöyle böyle bir iş yapayım fikrin oluşacak hatırla bunu. :) her şeyin en zoru başlangıcı zaten.