Yanlış anlamazsanız o yaşta çocuğu pedagojiden bir haber insanların olduğu ortama göndermek doğru mu sizce?
9 yaşında kızım şu an,anaokuluna bile gönderirken kılı kırk yardım,alışma süreci günlerce sürdü sabırla bekledim vs. Şimdi oğlumda da aynı şekilde seneye anaokuluna göndereceğim bilmediğim,araştırmadığım kuruma,kişiye emanet etmem,edemem.
Edersem ağlayabilir ,iletişime kapatabilir kendisini gayet normal olur bu da.
Ayrıca doktora götürmüşsünüzdür,çocuğunuzu ilk gören insanda bu vesveseyi içinize sokan kişi değildir sanıyorum, olsa idi bir sorun muhakkak 5 yaşına kadar farkedilirdi.
Boşverin göndermeyin,mutlu olmamış yavrunuz orda zira ağlaması bunu gösteriyor apaçık,orada sıkılıp ağlayacağına evde sizinle sıkılsın. Yani acayip sinir oldum,çocukta otizm vb bir sorun olsa dahi böyle pat diye de söylenmez,sorulmaz ki. Sanırım birde çocuktan uzakta konuşma gereği duymamıştır,çocuğun yanında söylemiştir bunları değil mi?
Üzmeyin kendinizi ama çocuğunuzun gelişimine ve yaşına daha uygun ortam secin illaki sosyalleşsin diyorsanız.
5 yaşında çocuk her ne kadar birey olarak kabul etsekte bence her istediği yere gitmemeli,sebeplerini anlatıp göndermeyebilirsiniz,istedi gönderdim kısmıma katılmıyorum üzgünüm.
Sağlıkla büyütün