Sadece ağlamak otizm mi?(5 yaş kız )

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Dini konudan ban yiyelim diye mi actınız ya😅
5 yasında cocık kuran kursunda sıkıldıgı icin aglamıs olabilir mi acaba?
Yabancı ortam,yabancı insanlar.
Ürkütücü gelmis aglamıstır.
Otizm ne alaka?
Bam yemek için açmadım ama herkes sadece din diye o yöne yönelmiş. Kreş anaokulu sokakta olabilir ama ben olayın nerde olduğunu yazınca malesef bazı arkadaşlar farklı yönlendiriliyor. Yazdıklarımı okursanız anlarsınız. Teşekkür ederim yorumlarınız için

Bam yemek için açmadım ama herkes sadece din diye o yöne yönelmiş. Kreş anaokulu sokakta olabilir ama ben olayın nerde olduğunu yazınca malesef bazı arkadaşlar farklı yönlendiriliyor. Yazdıklarımı okursanız anlarsınız. Teşekkür ederim yorumlarınız için
Kres yazsaydınız onu da sorgulardık.
Neden agladı ,kresde bi olay mı yasamıs gibi.
Herkesin kendi tercihi,ben cocugumu agladı diye otizmli mi bu cocuk diyen birine emanet edemezdim.
Aynı sekilde kresleri de arastırıyoruz.
Her kres iyi olmuyor sonucta.
Önemli olan cocukla iletisimleri.

Soyut konularda sorular sorması kurstan kaynaklı olabilir. Bildiğim kadarıyla çocukların soyut dünyayı anlamalarının da bir yaşı var. Erken olabilir belki. Bildiğim bir konu değil.
Soyut olarak canlı ve cansızın ayırt ediyor misal oyuncak canlı değil çünkü kalbi yok diyor. İnsan canlı çünkü kalbi var. Ben kızım annem de kız diyor. Peki neden mevsimler 4 tane 5 değil yada suralamayı kim buldu neden kışdan sonra yaz gelmiyor der. Bu tür sorular. Bunlar dinle bağdaşmıyor. Bunlar normal mi? Yoksa kızım ölüm de bilmez cennet de bilmez

Doktora götürün ama ne haddine insanları böyle germek kesin kesin konuşmak. Çocuklar zaten şu pandemi döneminde evde sürekli sıkıcı bir ortamda kaldı ortamlara girdiğinde istemediği birşey olduğunda ağlaması gayet normal.

Ben sizi çok iyi anlıyorum sizinle aynı nedenlerden sosyalleşmesi için vs kardeşim çocuğunu yazdırdı gerçi o sizden bir tık farkla anaokulu yerine sübyan mektebini tercih etti ben kendi kardeşime anlatamadım ben dindar bir insan değilim o yüzden diyorum sandı ama öyle değil. Evet dindar değilim ama başkasının hassasiyetlerine karışmam .Ona da çocuğunuzda zeka geriliği var dua ezberleyemiyor demişler üzülüp duruyor, deli oldum. Kim ki hangi sıfatla teşhis koyuyor ? Gitti testler yaptırdı her şey normal çocuğun eksik yanı sosyallik çıktı testlerde. Onun zaten farkındayız. Ben öğretmenim 17 yıldır kimsenin çocuğuna senin çocuğunda zeka geriliği var demedim, diyemem de. Sorun olan çocuklar tabi ki çıkıyor ama onların velilerini çağırıp rehberlik servisine ya da RAM 'a yönlendiririm. Ben teşhis koyamam ki eğitimim o değil ama pedagojinin p'sinden habersizler takır takır teşhis koyuyor. Bir veli ile bile düzgün iletişim kuramayan küt diye senin çocuk böyle böyle diye etiketleyen birileri çocuğa kendini nasıl hissettirir.
Sübyan mektebi nedir?

kreş olsaydı zaten eğitimli insanlar olacağı için çok ağladı otizmli bu çocuk demeyeceklerdi ve sizin de kafanız bulunmayacaktı. Bakın eğitimsiz insanlara teslim ettiniz çocuğunuzu ne kadar huzursuz oldunuz

Cidden sizinle tartışmak istemiyorum ama böyle düşünerek kendinizi ifade etmişsiniz. O kadar ön yargılısınız ki ne desem boş. Ben çocuğum zeki olduğunu söylemedi bile. Yaşıtları gibi olsun dedim. Her çocuk aynı şekilde şanslı olmuyor. Kreşte de görüyoruz neler olduğunu. Ama ne desem de boş. Anaokulu olarak yazsaydım yada kreş diye acaba aynı cevabı yazacak mıydınız. Teşekkür ederim yorumlarınız için....

Kreşte neler oluyor mesela, neler görüyorsunuz?

Ablacım bak çocuk 2 yıldır evde yazmışsın. 5 yaşında çocuk yaşıtlarıyla oynamak ister. Çocuğun sosyalleşmeye ihtiyacı var belli ki. Kuran kursunda bebleri oturtuyorlar bir şeyler ezberletiyorlar. 5 yaşında çocuk ne anlar Kurandan daha kendi dilini okuyamıyor? Çocuk da belli ki sıkılmış, sıkılınca da ağlamış. Kurs hocası da ayrıca kafasız, çocuk sıkılmış işte ne otizmi? Çocuğu istemediği yere gönderme. Gönder güzel bir kreşe diğer bebelerle oynasın. 5 yaş oturup ezber yapma yaşı değil, oynama yaşı. Şimdi oynasın, Kuranı da büyünce kafası çalışınca öğrensin her şeyin bir zamanı var.

Son düzenleme:
Kres yazsaydınız onu da sorgulardık.
Neden agladı ,kresde bi olay mı yasamıs gibi.
Herkesin kendi tercihi,ben cocugumu agladı diye otizmli mi bu cocuk diyen birine emanet edemezdim.
Aynı sekilde kresleri de arastırıyoruz.
Her kres iyi olmuyor sonucta.
Önemli olan cocukla iletisimleri.
Önceki yazdıklarımı okuyun lütfen. Misafir için gitti. Normal şartlarda gitmiyor oraya kuzeni gidiyor. Ben de yaşıtlarıyla anlaşsın diye götürdüm kuzeni 7 yaşından. Bir daha götürmem ve bu yazın anne öğretmen istiyorum okula gitmek istiyorum dediği için götürdüm. Anaokulu yazın açık değil ve çevremde kreş yoktu. Yoksa Arapça kursuymuş yada kreş miş diye hayatta ayırmam. Ben rahat yaşadım. Babam baskı kurmadı. Ben de kızım ne istiyor onj yapsın dedim. Misal izinsiz sarılmadım öpmedim. Kulağını o istemedi diye de delmedim. Vücuduna da izinsiz bile dokunmadım. Aynısı da kendisi yaptım.
Daha önce otizmli çocuk görmedim sordum. İnşaallah çocuğunuza istediğiniz eğitimi verirsiniz...

kreş olsaydı zaten eğitimli insanlar olacağı için çok ağladı otizmli bu çocuk demeyeceklerdi ve sizin de kafanız bulunmayacaktı. Bakın eğitimsiz insanlara teslim ettiniz çocuğunuzu ne kadar huzursuz oldunuz
Teşekkür ederim yorumlarınız için. Kreşte de eğitimsiz insanlar var ama tekrar diyorum çevremde yoktu olsaydı gönderirdim. Lütfen yanlış anlaşılmasın. Anaokulu tek var ve bu sene yaşı tuttu diye aldılar. Açılmasını bekliyorum.

burda anneler konu açıyor, en üstün uzmanlara götürdük aylarca yıllarca otizm tanısı konamadı sonra kondu diye. bu kadın 1 saat gördüğü çocuğa hangi sıfatla tanı koyuyor. olsaydı siz bilirdiniz şimdiye kadar zaten. illa bir soruna eğilecekseniz ağlama sorununa çare arayabilirsiniz bir uzmanla görüşüp. belki duygusaldır veya kendini başka türlü ifade edemiyordur en kötü durumda da depresyondadır, pek çok sebebi olabilir

burda anneler konu açıyor, en üstün uzmanlara götürdük aylarca yıllarca otizm tanısı konamadı sonra kondu diye. bu kadın 1 saat gördüğü çocuğa hangi sıfatla tanı koyuyor. olsaydı siz bilirdiniz şimdiye kadar zaten. illa bir soruna eğilecekseniz ağlama sorununa çare arayabilirsiniz bir uzmanla görüşüp. belki duygusaldır veya kendini başka türlü ifade edemiyordur en kötü durumda da depresyondadır, pek çok sebebi olabilir
Teşekkür ederim. Doğrudur. Benim taktığım konu da benim yeğende otizm senin kesin otizm demesi. Zaten olsaydı anlardım ona göre eğitimlere götürürdüm. Pazartesi günü içinde randevu da aldım. Amacım teşhis konması değil tanımam. Normalde sakin bebeklik geçirmedi
Çok meraklı biri. Duygusal davrandım yoksa umrumda da olmazdı. Bu yaşına kadar kimse birşey demedi.

Merhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..

Otizm olursa sorun değil eğitimini verirdim. Tek problemi yanlız yaşadığı için farklı bir topluma girince ağlaması o da korkudan.

Kızım bütün sayıları bilir toplama yapar çok yaratıcı sorular sorar evde çok uyumlu ve her şekilde düzgün konuşur.
Bu sene anaokula gidecek. Amacım topluma uyum sağlaması. Otizmli olan yada tanıyan varsa bana yazabilir mi? Sadece ağlamak bir belirti mi o da elinden alınan bir oyuncak vb. Şey ise?
Hangi bilimsel veri ve yetkiyle boyle konusur. Nasil izin verdiniz buna. Cevabini verip tersleseydiniz ya..

Yanlış anlamazsanız o yaşta çocuğu pedagojiden bir haber insanların olduğu ortama göndermek doğru mu sizce?
9 yaşında kızım şu an,anaokuluna bile gönderirken kılı kırk yardım,alışma süreci günlerce sürdü sabırla bekledim vs. Şimdi oğlumda da aynı şekilde seneye anaokuluna göndereceğim bilmediğim,araştırmadığım kuruma,kişiye emanet etmem,edemem.
Edersem ağlayabilir ,iletişime kapatabilir kendisini gayet normal olur bu da.
Ayrıca doktora götürmüşsünüzdür,çocuğunuzu ilk gören insanda bu vesveseyi içinize sokan kişi değildir sanıyorum, olsa idi bir sorun muhakkak 5 yaşına kadar farkedilirdi.
Boşverin göndermeyin,mutlu olmamış yavrunuz orda zira ağlaması bunu gösteriyor apaçık,orada sıkılıp ağlayacağına evde sizinle sıkılsın. Yani acayip sinir oldum,çocukta otizm vb bir sorun olsa dahi böyle pat diye de söylenmez,sorulmaz ki. Sanırım birde çocuktan uzakta konuşma gereği duymamıştır,çocuğun yanında söylemiştir bunları değil mi?
Üzmeyin kendinizi ama çocuğunuzun gelişimine ve yaşına daha uygun ortam secin illaki sosyalleşsin diyorsanız.
5 yaşında çocuk her ne kadar birey olarak kabul etsekte bence her istediği yere gitmemeli,sebeplerini anlatıp göndermeyebilirsiniz,istedi gönderdim kısmıma katılmıyorum üzgünüm.
Sağlıkla büyütün

Merhabalar arkadaşlar moralim bugün çok bozuk. Kendi bilmez dengesiz bir kadın 5 yaşındaki kızımın otizm var dedi. Ama pat diye. Yazın Kur'an kursuna götürdüm. Ama başka bir kursa misafir olarak. Almaya gittiğimde. Kızın çok ağladı bu kesin otizm ve yeğenimde otizm demez mi..

Otizm olursa sorun değil eğitimini verirdim. Tek problemi yanlız yaşadığı için farklı bir topluma girince ağlaması o da korkudan.

Kızım bütün sayıları bilir toplama yapar çok yaratıcı sorular sorar evde çok uyumlu ve her şekilde düzgün konuşur.
Bu sene anaokula gidecek. Amacım topluma uyum sağlaması. Otizmli olan yada tanıyan varsa bana yazabilir mi? Sadece ağlamak bir belirti mi o da elinden alınan bir oyuncak vb. Şey ise?
Ne arıza insanlar var ya bir anneye böyle bişey söylenir mi? Eğitimin ne alanın ne? Bozmayın moralinizi. Her çocuk bir olur mu. Bellikii kalabalıktan ürkmüş yavrucak. çocuğunuzun sosyalleşmesini sağlayın.düzelir inşallah.

Hangi bilimsel veri ve yetkiyle boyle konusur. Nasil izin verdiniz buna. Cevabini verip tersleseydiniz ya..
Tersledim kadın özür diledi hatta kızım öğretmenim ağlayıp sizi üzdüğüm için özür dilerim dedi bu sefer tatlı kızmış ne güzel cevap veriyor dedi. Kızım paylaşımcı değil arkadaşı kalemi izinsiz elinden alınca ağlamış. Çünkü o sırada boyama yapıyormuş

Ne arıza insanlar var ya bir anneye böyle bişey söylenir mi? Eğitimin ne alanın ne? Bozmayın moralinizi. Her çocuk bir olur mu. Bellikii kalabalıktan ürkmüş yavrucak. çocuğunuzun sosyalleşmesini sağlayın.düzelir inşallah.
Çok teşekkür ederim. Bir daha gödermem zaten. İlk ve sondu.

Yanlış anlamazsanız o yaşta çocuğu pedagojiden bir haber insanların olduğu ortama göndermek doğru mu sizce?
9 yaşında kızım şu an,anaokuluna bile gönderirken kılı kırk yardım,alışma süreci günlerce sürdü sabırla bekledim vs. Şimdi oğlumda da aynı şekilde seneye anaokuluna göndereceğim bilmediğim,araştırmadığım kuruma,kişiye emanet etmem,edemem.
Edersem ağlayabilir ,iletişime kapatabilir kendisini gayet normal olur bu da.
Ayrıca doktora götürmüşsünüzdür,çocuğunuzu ilk gören insanda bu vesveseyi içinize sokan kişi değildir sanıyorum, olsa idi bir sorun muhakkak 5 yaşına kadar farkedilirdi.
Boşverin göndermeyin,mutlu olmamış yavrunuz orda zira ağlaması bunu gösteriyor apaçık,orada sıkılıp ağlayacağına evde sizinle sıkılsın. Yani acayip sinir oldum,çocukta otizm vb bir sorun olsa dahi böyle pat diye de söylenmez,sorulmaz ki. Sanırım birde çocuktan uzakta konuşma gereği duymamıştır,çocuğun yanında söylemiştir bunları değil mi?
Üzmeyin kendinizi ama çocuğunuzun gelişimine ve yaşına daha uygun ortam secin illaki sosyalleşsin diyorsanız.
5 yaşında çocuk her ne kadar birey olarak kabul etsekte bence her istediği yere gitmemeli,sebeplerini anlatıp göndermeyebilirsiniz,istedi gönderdim kısmıma katılmıyorum üzgünüm.
Sağlıkla büyütün
Teşekkür ederim. Bir daha yollamam zaten. Anaokulu açılsın onu bekliyorum. Çok sağolun yorumunuz için

Belki bu vesileyle henüz 5 ysındski çocuğu böyle ortamlara sokmanın tehlikesini anlamışsınızdır. Yanlış anlamayın dini bir yorum değil bu eğer dini eğitim vermek istiyorsanız kimse bir şey diyemeyiz ama siz de anlatabilir, öğretebilirsiniz böylesi daha sağlıklı olur emin olun.

Belki bu vesileyle henüz 5 ysındski çocuğu böyle ortamlara sokmanın tehlikesini anlamışsınızdır. Yanlış anlamayın dini bir yorum değil bu eğer dini eğitim vermek istiyorsanız kimse bir şey diyemeyiz ama siz de anlatabilir, öğretebilirsiniz böylesi daha sağlıklı olur emin olun.
Zaten dini eğitim olsun diye kesinlikle göndermedim kreş yakında yok ve yaşıtları vardı 1 aylık takılsın diye yolladım. Ama kendi gittiği yer değil başka yer. İlk ve son zaten. Onu götürünce yanında takılıyorum oynuyor boyama yapıyor sonra arapça kelimeyi okuyup eve geliyoruz. Bugün hem gittiği yer farklı idi hemde ben yanında değildim. O yüzden tepkisi bana normal geldi.

yazın tatilde kidsclub'daki abla bunu dedi deseydiniz "pedagojik eğitimi yok, bilmediğin yere asla bırakmamalıydın" demeyecekti çoğu kişi. sonuçta orada misafir, yanında kendinden büyük kuzeni de var ve erkeklerin olmadığı 1 saatlik bir ortam. elbette istemeyen Kur'an'a inanmak zorunda değil ama inanana çocuğuna öğretme diye baskı yapılamaz. (yorumum Kur'an kursuna anlayacağı yaşta gitsin diyenlere)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X