sadece ALLAH a yalvarıyorum canımı alması için.

ailen ile yaşadığın sorunlara bir de boşanmış olmayı kabullenememen eklenince içinden çıkılmaz gibi geliyor sana.

şimdi ben ne desem aslında uzaktan yorum yapmış olacağım. böyle problemler yaşamadım ama sevgili arkadaşım senin kendini sevmeyi öğrenmen lazım.

şu hayatta mutlu olabilmek için illa ki bir erkeğe bağlanmak gerekmiyor. konu ailenle ilgili olsa da boşanmış kadın psikolojisi asıl seni bitiren.

bak, sen çok değerlisin. annen şeytan olsa, şuan karşına çıkanlar seni kullanmak istese bile bu senin suçun değil.

erkeklerde böyle çürük elmalara rastlaman doğal, çok var onlardan heryerde emin ol. sen evlenip boşanmamış olsan değişecek mi sanıyorsun?

henüz hiç evlenmemiş bayanlar, aynı senin gibi kadını kullanmaya niyetli erkeklerle karşılaşmıyorlar mı?

mutlu olacaksın elbet ama bu kendine değer vermeyi öğrenmeden olmayacak.

bu arada annen senin yanına gelmiş yanlış okumadıysam, evine geri gönder. böyle birlikte olduğunuz sürece mutsuz oluyorsun.

Son düzenleme:
Gecenin en karanlık anı güneşin doğmadan önceki anıdır.
Bu kadar bunaldığınıza göre aydınlık günlee ramak kalmış biraz Sabır!
Haklısınız sizi anlayamayabiliriz ama bu yardımcı olmamıza engel değil ki.
Emin olun hepimiz neler yaşıyoruz ama intiharı düşünmek çok acizce..
Anneniz tartışmaya başlayınca odadan çıkmayı deneseniz yada kardeşinizin düşüncesiz hareketleri yüzünden direkt onunla samimi bir konuşma yapsanız.
Bağırmadan,kırmadan anlatsanız..
Yada nebileyim annenizin ayağına tekme atmak yerine ayaklarına ağlayarak kapanıp ne kadar bunaldığınızı anlatsanız.
Bilmiyorum yaşadıklarınız çok zor.
Allah yar ve yardımcınız olsun.

Benzer bir durumda komşumuzun kızı yaşıyor.Bütün atışmalarını falan duyuyoruz evden.İnsanın anne babası da güven vermeyince durmayınca arkasında insan kime güvenebilir ki ? O kızda okuyor şimdi mesleğini alınca eline gidecek burdan.Sizin mesleğiniz elinizde.Diliyorum güzel bir insanla güzel bir evliliğiniz olur.Sevmenin, sevilmenin güzel birşeyler paylaşmanın tadına varırsınız.Yanınızdaki ilaçları içerseniz eğer en fazla birkaç saate çarpıntınız başlar.Bu çarpıntı damarlarınınzdan beyninize akar o çarpıntının sesi ve hissi sizi rahatsız ederken soğuk mezarınızı düşünürsünüz.Ararsınız ambulansı bu soğukta kaldırılır hastahaneye mide yıkama, serum takılması gbi bir sürü işlemler yapılır.Sonunda ilacın vücudunuzun herhangi bir bölgesine verdiği zarardan kurtulamayıp bakıma muhtaç kalabilirsiniz !Sonrasında psikolog sizi hastahaneye yatırır büyük bir ihtimalle inceleme için.Yapılacak en güzel şey uzak durmak.ilaçtanda, sizi doğuran kadındanda...Bu durumda sevgili ya da eşe büyük ilgi oluyor ama bunu da yapmayın lütfen o da getirmesin burnunuzdan kendinizi düşünün her durumda...

Belki bir öğretmen arkadaşınızla ya da burdan içinizn ısındığı biriyle bir eve çıkarsınız.Sizin yazdıklarınızı okurken çok kötü oldum.Benzer anlarım aklıma geldi benimde.Allah sabır versin kendi psikolojinizi bozmamak için uzak durun ve beklentiniz olmasın artık siz iyi yetiştirmişsiniz kendinizi öyle bir ailenin içinde.Güçlü bir insansınız

Çok zor anlayabiliyorum,
Anne-baba hayatın ilk örnekleri-ilk resmi,sende bu resim bu örnek karanlık bir karalama gibi olmuş,
hayatını mahvetmişler,yazık eminim onlar da böyle olsun istememiştir,
Senin bu saatten sonra darılmadan gücenmeden bir uzmanla görüşmen ve gerekirse basit düzeyde tavsiye edilen bir ilaç alman en güzeli olur,
ÇÜnkü yalnızlık hissi insana herşeyi yaptırabilir,
Evlenmiş ayrılmış olmak yada bu durumda olmak bir üzüntü sebebi muhakkak ama hayat yaşamaya değer,
Birgün gelecek neler yaşadım ama bugünüme binlerce şükür diyeceğin bir tabloyu sen de yaşayacaksın inanıyorum..
Sadece Kaderin zor bir imtihanı içindesin ve emin ol bu imtahanı layıkıyla verebilmen için Rabbin canını almayacak..
Güzel günler göreceksin,sabır...

Hasbinallahüveniğmel vekil (Allahım vekilim Kefilim Sensin)
Bir de lütfen İnşirah Suresini anlamlarıyla oku ve tesbih et..

Son düzenleme:
Ayrıca öğretmenlik çok güzel bir meslek.Öğretmek ve öğrencilerle olmak çok güzel.Ben komşumuzun çocuklarına ders veriyorum üniversiteye gidiyorum henüz.Onlar beni öğretmen sanıyorlar ve saygı gösteriyorlar çok hoşuma gidiyor:))Dershane de de gözetmen öğretmen olarak sınavlara giderken öğrencilerin hocam hocam demesi çok hoşuma gidiyordu bana enerji veriyordu :) Çok yerinde çok güzel bir meslek keşke öğretmenlik yazsaydım diyorum elinizdekinin kıymetini bilin bence dünyanın en güzel mesleklerinden biri öğretmenlik

Bismillahirrahmânirrahîm

1.Senin göğsünü açıp genişletmedik mi?

2,3.Belini büken yükünü üzerinden kaldırmadık mı?

4.Senin şânını yükseltmedik mi?

5.Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır.

6.Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.

7.Öyleyse, bir işi bitirince diğerine koyul.

8.Sadece Rabbine yönel ve yalvar.

Kendi annemi (!) gördüm yazdıklarında yanlarından ayrılmadıkça geçmiycek o içinde ki duygu inan çok iyi anlıyorum seni .

İnşirah suresi bana da çok iyi gelir zor zamanlarımda.

Yahu kendinize gelin ,sağlıklısınız ,mesleğiniz var ,kimseye muhtaç değilsiniz...

Ailenizdeki kişiler ölebilirdi ,bu şekilde var sayın kendi ayaklarınız üstünde durun hep birileri mi destek olmalı ,

Çocuk esirgeme kurumunda büyüyen yetişen ,kendi hayatına sahip çıkan milyonlarca insan var ...

Ne güzel bu yaşınıza gelmişsiniz ,meslek sahibi olmuşsunuz ,

Size verdikleri için allaha şükredin,sizi üzünlerden uzaklaşıp kendi hayatınıza odaklanın ,sosyalleşin arkadaşlar edinin

İyi birkaç arkadaşın yerini ne eş ne aile tutamaz ..

Eğer bunları tek başınıza yapamıyorsanız bir psikologa gidin lütfen ...

neden bunları cekıyorsunuz ki siz okumus aklı basında bır ınsansınız ustelıkte ogretmensınız...annenız babanız bu kadar vıcdansızca sızı hor görmuslr sız elınızden gelenı fazlasıyla yapmıssınız evlat olarak onlara sırtınızı dönmemıssınız allaha havale edın görusmeyınnn görustukce acı ceken sız olacaksınız sureklı bu dusunceler kafanızı kemırecek..herkesın kaderı ıyı olmuyor maalesef anne babamızı da secemıyoruz..ne gaddar ne duygusuz ınsanlardan ne kadar pırlanta gıbı evlatlar oluyor ...siz annenıze kıyamıyorsunuz ama o sızı evlattan öte itelemiş sürekli yabancı gibi görmus...kendınızı uzerek o ınsanların sızı daha da yıpratmasına sömurmesıne yardımcı oluyorsunuzz...güçlü olunnnn hayatınızda radıkal kararlar alıp cevrenızı degıstırıp kafanızı dagıtabılırsınızz...aılenı9zle susaatten sonra görusmek sıze zarardan baska bısey vermeyecektır ailenizlede bir sure görusmeyın hatta mumkunse bayagı uzun bır sure...eger alabılıyorsanızz ızın alıp tatlıe cıkmanızı önerırırımmmm kucuk sahıl kenarı bır yer bunun ıcın cok muthıs bır yer olabılır..hayat sıze pek ıyı seyler getırmemıs olabılır ama kötluklere takılıp kalırsak guzellıklerı göremeyız..allahın mutlaka vardır bır bıldıgı kaderımızde olan neyse onu yasarız kötuluklerı gerıde bırakıp hayatınıza önunuze bakmanızı tavsıye ederımm....zaman gecınce guzellıklerle ıyılerler karsılasınca bunları yasadıgınıza sasıracaksınız karamsarlıgınıza kızacaksınız...bahar gelıyorr miss gibi insallahh sızın de hayatınızabahar gelır bıran önce böyle ölum gıbı sacmalıklar dusunmezsınızz...hayat herseye veherkese ragmen guzeldır yasamasını bilene!!! allah yar ve yardımcınız olsun bol şanslar...

canımm kendin ayrı yasasan onlardan yetmez mi paran ?
tek oda olsa yeter sana ne olcak sanki tamamen cıkar hayatından arama sorma o sana annelik yapmıyorsa sende ona evlatlık yapma bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…