Sadece anlatmak istedim

Oydar

Don't stop talking about palestine 🇵🇸
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2018
9.091
48.318
548
Uygun bir başlık bulamadım kusura bakmayın. Öncelikle herkese merhaba. Biz 4 kardeşiz annem aşırı dercede zor bir kadındır. Despottur, serttir, sevgisini göstermez falan. Bir de bi huyu var bazen ararsın açmaz ulaşamzsın, gidersin ters yapar durup dururken ama. Kendince bi sebebi vardır ama çok abartır. Neyse daha neler neler. Hepimiz çocukken zor dönemler geçirdik bu yüzden hatta ben psikoloğa gittim artık eskisi kadar takıp yıpratmıyorum kendimi. Ama memlekette olan ablam o kadar abartıyorki ya annem sanki sadece ona öyle davranıyor. Artık anneme alıştık değişmeyeceğini biliyoruz ama o asla kabullenmiyor her seferinde sanki ilk kez böyle davranıyor gibi tepkiler veriyor. Dğn kandil diye aramış annem açmamış. Dünden beri enerjimi emdi resmen aklına geldikçe yazıyor yok niye açmamış bıkmış artık bilmem ne daha neler neler. Tamam haklı mübarek gün annem de çocuk gibi ama hep aynı işte bu kadar büyütmeye gerek var mı. Memlekete gidince de aynı hep annemden şikayet artık yıldım duymak istemiyorum. Zaten aynı şeyleri bana da yapıyor. Buarada memlekette başka bi ablam daha var annem ona da aynı ama o benim gibi düşünüyor. Dün mesela onun telefonunu da açmamış annem ama o bu kadar takmamış kafasına. Ama diğeri ay bir drama quin durumları eskileri anlatıyor gören de sadece ona öyle sanacak. Bilmiyorum bencillik mi yapıyorum ama artık şikayetlerine tahammül edemiyorum. Evet yeri gelince kardeşler oturup dertleşiyoruz bu konuda ama bununki artık bitmiyor teselli için söylenenleri kabul etmiyor yıldırıyor resmen. İçimi döküp biraz rahatlamak istedim öyle.

herkes aynı karakterde değil. Ablanız belli ki çok daha hassas, kırılgan biri. Ama kesinlikle siz de haklısınız. Bence ablanıza da terapi almasını tavsiye edin

Anne kendi annesinden mi böyle görmüş yoksa ilgisiz koca yuzunden mi? Ne kadar çok problemli ebeveyn var

herkes aynı karakterde değil. Ablanız belli ki çok daha hassas, kırılgan biri. Ama kesinlikle siz de haklısınız. Bence ablanıza da terapi almasını tavsiye edin
Ablam da zor şeyler yaşadı hayatında onu anlıyorum gerçekten. Ama herşeyin sınırı var gerçekten hayatta bütün acı ve kötü şeyleri o yaşadı da biz prenses gibi büyümedik.

Anne kendi annesinden mi böyle görmüş yoksa ilgisiz koca yuzunden mi? Ne kadar çok problemli ebeveyn var
Anneannem de çok farklı huysuz bir kadındır hiç sevgi göstermemiş. Annem evlenmiş babaannem de çok eziyet etmiş. İşte ben bunları düşünüp ya annem de kolay şeyler yaşamamış deyip kendimi telkin edebiliyorum

Vallahi benimde babanem var. Annemle babam sürekli arar telefonu açmaz açıncada işine gelmedimi telefonu suratına kapar sonrada siz beni düşünmüyorsunuz hiç der .😀 anneniz kaç yaşında bilmiyorum ama sürekli böyle ise yapı meselesidir. Ablanız biraz sevgi şefkat görmek istiyor belliki allah sizede sabır versin ne diyeyim 🤍

Anneannem de çok farklı huysuz bir kadındır hiç sevgi göstermemiş. Annem evlenmiş babaannem de çok eziyet etmiş. İşte ben bunları düşünüp ya annem de kolay şeyler yaşamamış deyip kendimi telkin edebiliyorum
Bizdeki durum da biraz benzer, telefon acmama değil de trip hali, o yüzden sordum. Hamileyken annemle tartıştık bana küstü, evine gidiyorum bir şey birakmaya, yuzume falan bakmıyordu. Tripler tripler. Hadi normal zamanda neyse de o durumda yapılmaz yani. Ben de kardesime anlatırdım, o da kesin rahatsız oluyordur sikayetimden

Vallahi benimde babanem var. Annemle babam sürekli arar telefonu açmaz açıncada işine gelmedimi telefonu suratına kapar sonrada siz beni düşünmüyorsunuz hiç der .😀 anneniz kaç yaşında bilmiyorum ama sürekli böyle ise yapı meselesidir. Ablanız biraz sevgi şefkat görmek istiyor belliki allah sizede sabır versin ne diyeyim 🤍
Hah annem de aynı işte. Tamam ablam sevgi şefkat istiyor çok haklı ama biz de istiyoruz. Annem tarafından biz de zaten bunlara maruz kalıyoruz bir de üstüne ablamın sırf kendi derdiymiş gibi anlatıp yorması ağır geliyor

Bizdeki durum da biraz benzer, telefon acmama değil de trip hali, o yüzden sordum. Hamileyken annemle tartıştık bana küstü, evine gidiyorum bir şey birakmaya, yuzume falan bakmıyordu. Tripler tripler. Hadi normal zamanda neyse de o durumda yapılmaz yani. Ben de kardesime anlatırdım, o da kesin rahatsız oluyordur sikayetimden
Biz de birbirimize anlatıyoruz anlatsın tabi ama bununki bitmiyor mesela dün yaşanmış ya kaç tane mesaj attı kimbilir ya annem böyle işte napalım falan yazıyoruz kabul etmiyor olayı iyice arabeske bağlıyor. Geçen hafta ben de bişeyden dolayı kırıldım anneme neyse kardeşlerin olduğu grupta yazdım. Bu anlattığım ablam ya boşver annemi hep aynı yazdı sonra konuyu değiştridi bambaşka şeyler konuşuldu.

Çok haklısınız ablanız tam bir ruh emici :/ ama onun da penceresinden bakmak lazım, belki şimdi de eşinin sevgisinden mahrum kalıyordur o yüzden dışa böyle vuruyordur. Eğer ikna edebilirseniz psikolojik destek alsın

Çok haklısınız ablanız tam bir ruh emici :/ ama onun da penceresinden bakmak lazım, belki şimdi de eşinin sevgisinden mahrum kalıyordur o yüzden dışa böyle vuruyordur. Eğer ikna edebilirseniz psikolojik destek alsın
Hayatında yolunda gitmeyen şeyler var biliyorum üzülüyorum da ama bir insan bu kadar şikayet etmez. Terapiye çok gitmiştir zamanında. Hiç iyi gelmediğini söyler hep. Ablamın klasik cümleleri "terapi oohoo ben kaç kere gittim hiç iyi gelmedi ben artık iyice yorulmuşum bana hiç bir terapi fayda etmez, ben iyi yaşıyorum gerçekten kimseyi çekemiyorum vs vs

Hah annem de aynı işte. Tamam ablam sevgi şefkat istiyor çok haklı ama biz de istiyoruz. Annem tarafından biz de zaten bunlara maruz kalıyoruz bir de üstüne ablamın sırf kendi derdiymiş gibi anlatıp yorması ağır geliyor
Yani bende isterimki kardeşim benle sürekli arasın konuşsun derdi varsa anlatsın. Sorsanız benim evin yolunu bilmez. Ama kardeş işte kızsanızda kafanızı şişirsede dertlensede kardeş ☺️

ablanız çok konuşuyor,
onu en iyi siz tanırsınız, kusura bakma bildiğim şeyleri elli bin kere daha dinlemek istemiyorum, enerjim tükeniyor, benim de kendimce yeterince sorunum var deyip bu kadar konuşmasına izin vermeyin, farkında olmasanız da sizi de yıpratıyor

ablanız çok konuşuyor,
onu en iyi siz tanırsınız, kusura bakma bildiğim şeyleri elli bin kere daha dinlemek istemiyorum, enerjim tükeniyor, benim de kendimce yeterince sorunum var deyip bu kadar konuşmasına izin vermeyin, farkında olmasanız da sizi de yıpratıyor
Ay bunları söyliyim de sanki hakaret etmişim gibi kavga çıkartsın. Yok ona hiç bir şey denmez hee he demeye devam.

Ayyyynı anneden bende de var🤦🏻‍♀️

Çok ayrıntıya girip kendimi fişeklemek istemiyorum ama, şöyle söyleyeyim: Benim annem hem anneniz hem ablanız karakterinde. Yani serttir, alıngandır, gereksiz küslükleri, ulaşılamaz hâle gelmeleri vardır; hiçbir şeyden memnun olmaz ve hep söylenir, anladınız işte😬

Ben çözüm olarak şunu buldum, dizi vs. izlerken arıyorum. Aralarda da hep "doğru anne, haklısın annecim" falan diyorum. Artık çoğunlukla yakınmalarını dinlemiyorum ama ne yapayım🤷🏻‍♀️ Çok dikkat verince kendime zarar verdiğimi fark ettim çünkü.

Ayrıca, 4 kardeş ne güzel ya♥️ Keşke benim de iki kardeşim daha olsaydı☺️

Back
X