Bi kadın bi kadını bu kadar detaylı incelediyse gerçektn kıskanmıştır
velev ki kıskandı istemedi. eee ne var bunda? eleştirilecek ya da dalga geçilecek ne var bunda? kocamı bi kadından kıskanmam yanlış mı şimdi? kadınlarda iki türlü düşünce yapısı vardır, birisi der ki ''kıskanmam çünkü güveniyorum, kıskançlık güvensizlikten gelir''
diğer türlü kadın da der ki ''kıskanırım çünkü seviyorum, bana göre güvenle alakası yok,kıskanç bi yapım var'' der.
bunun ikisi de yanlış değil, ikisi de eleştirilecek bi şey değil. o yüzden konu sahibi velev ki kıskandı o yüzden istemedi, burda ben eleştirebileceğiniz bi nokta göremiyorum. aynı şekilde hiç kıskanmayan bir kadın olsaydı ve müdahele etmeseydi, yine eleştirilecek bi nokta görmezdim. tiye alacağınız bi durum yok yani.
ayrıca detaylı inceleme dediğiniz facebook profiline bakmak. kaldı ki kocamın muhatap olduğu kadını detaylı inceleyebilirim, bu da eleştirilecek bi şey değil. ve o facebook profilinde aşırı derecede açık ve rahat bi yaşam tarzı olduğunu görüyorsam, üstelik o kadının şöyle bi fotoğrafını görüyorsam, bi mekanda normal bi erkek arkadaşının kafasını, aşırı dekolteli memelerine bastırmaya çalışıyorsa, o arkadaşı da dilini uzatmış bi şekilde duruyorsa, bu şekilde fotoğraf çekiyorlarsa, pek tabii kocamın öyle biriyle görüşmesini istemem. ha kadının nasıl yaşadığı zerre umurumda olmaz, isterse çıplak gezsin, ben sadece kocamın onla görüşmesini istemem bu kadar basit. konu sahibi de böyle düşünüyor zaten. kadının yaşamına karıştığı falan yok, ama kocasının kimle görüşeceğine karışabilir.
güvensizlikten ya da kocamın ona uçkur çözeceğinden değil, kadının kocamla muhatap olması bile benim gıcığıma gider.
üstüne bi de kadının iyi niyetli olmadığını şuradan anlıyoruz, adam diyor ki ''eşim seninle görüşmemi istemedi, bi daha konuşmayalım işi başkasıyla yapacağız'' diyor, (ki bunu söylememesi gerekirdi, başka bi bahaneyle uzaklaşmalıydı, her neyse) , ve o kızın cevabı da şu oluyor: ''sevgilin, sözlün, nişanlın olsaydı takmazdım bile ama evlisiniz o yüzden bi şey diyemem''
şu cümledeki art niyeti sadece ben mi görebildim? ne demek ''sevgili nişanlı olsanız takmazdım''?
adam konu sahibiyle sevgili iken ne kadar değer vermiş ki evlenmiş, o kadın kim oluyor da sevgili nişanlı olsalardı takmıyor? açık açık diyor ki ''evli olmasanız takmazdım ve seninle görüşmeye devam ederdim''
sanki adam onunla görüşecekte, karar mercii kendisiymiş gibi.
kaldı ki sevgili olsun, nişanlı olsun, evli olsun, adamın hayatındaki kadına ve adamın ilişkisine hangi hakla değer biçiyor? hangi hakla sevgili nişanlı olsaydınız umursamazdım diyebiliyor? adam umursamış ki onunla iletişimi kesmek istiyor, o hangi hakla takmazdım diyebiliyor? ki takmasa ne değişir? hiçbir şey.
ha siz belki kıskanç biri değilsinizdir, kocanızın böyle bi kadınla görüşmesine ses etmezsiniz, ''aman nolacak kocama güveniyorum, kız istediğini yapsın farketmez'' diyebilirsiniz, ben bunu eleştiremem, kimse eleştiremez, sonuçta sizin yapınız, huyunuz, zihniyetiniz budur ve kimsenin haddine değil sizi eleştirmek. ama konu sahibinin zihniyetini, kıskançlığını, vs eleştirmekte kimsenin haddi değil.