• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece bir soru

Ne yalan söyliyeyim bende kiskancim esimde kiskanctir birbirimizi kiskaniriz ama hayatimi zehir edecek sekilde degil neyse. Ama esinin o kadina öyle yazmasi kötü olmus ikinizi de rezil etmis oldu bu durumda

Açık giyinmek ayrı teşhir için uğraşmak ayrıdır. evet kadın ne yapıyorsa kendine yapıyor. Ben şahsen teşhirci olsam bu kemdi kadın vücuduma saygısızlıktır. Benim düşüncem.

Kendi dusunceniz baskasina hoppa deme hakki vermez ama. Esinize alenen asilmis mi, mesaj mi atmis napmis da genis olmus?

Kendi dusunceniz baskasina hoppa deme hakki vermez ama. Esinize alenen asilmis mi, mesaj mi atmis napmis da genis olmus?

konu sahivi kızı yemeğe cagirmis kiz gelmemis. ama konu sahibinin kocasina senle ikimiz konusalim birer bira icelim dısarda demis yani konu sahibide yapacaklari işe dahilmis fakat konu sahibiyle muhatap olmayip sadece kocasina yaziyomus kadin

velev ki kıskandı istemedi. eee ne var bunda? eleştirilecek ya da dalga geçilecek ne var bunda? kocamı bi kadından kıskanmam yanlış mı şimdi? kadınlarda iki türlü düşünce yapısı vardır, birisi der ki ''kıskanmam çünkü güveniyorum, kıskançlık güvensizlikten gelir''
diğer türlü kadın da der ki ''kıskanırım çünkü seviyorum, bana göre güvenle alakası yok,kıskanç bi yapım var'' der.

bunun ikisi de yanlış değil, ikisi de eleştirilecek bi şey değil. o yüzden konu sahibi velev ki kıskandı o yüzden istemedi, burda ben eleştirebileceğiniz bi nokta göremiyorum. aynı şekilde hiç kıskanmayan bir kadın olsaydı ve müdahele etmeseydi, yine eleştirilecek bi nokta görmezdim. tiye alacağınız bi durum yok yani.

ayrıca detaylı inceleme dediğiniz facebook profiline bakmak. kaldı ki kocamın muhatap olduğu kadını detaylı inceleyebilirim, bu da eleştirilecek bi şey değil. ve o facebook profilinde aşırı derecede açık ve rahat bi yaşam tarzı olduğunu görüyorsam, üstelik o kadının şöyle bi fotoğrafını görüyorsam, bi mekanda normal bi erkek arkadaşının kafasını, aşırı dekolteli memelerine bastırmaya çalışıyorsa, o arkadaşı da dilini uzatmış bi şekilde duruyorsa, bu şekilde fotoğraf çekiyorlarsa, pek tabii kocamın öyle biriyle görüşmesini istemem. ha kadının nasıl yaşadığı zerre umurumda olmaz, isterse çıplak gezsin, ben sadece kocamın onla görüşmesini istemem bu kadar basit. konu sahibi de böyle düşünüyor zaten. kadının yaşamına karıştığı falan yok, ama kocasının kimle görüşeceğine karışabilir.
güvensizlikten ya da kocamın ona uçkur çözeceğinden değil, kadının kocamla muhatap olması bile benim gıcığıma gider.

üstüne bi de kadının iyi niyetli olmadığını şuradan anlıyoruz, adam diyor ki ''eşim seninle görüşmemi istemedi, bi daha konuşmayalım işi başkasıyla yapacağız'' diyor, (ki bunu söylememesi gerekirdi, başka bi bahaneyle uzaklaşmalıydı, her neyse) , ve o kızın cevabı da şu oluyor: ''sevgilin, sözlün, nişanlın olsaydı takmazdım bile ama evlisiniz o yüzden bi şey diyemem''

şu cümledeki art niyeti sadece ben mi görebildim? ne demek ''sevgili nişanlı olsanız takmazdım''?
adam konu sahibiyle sevgili iken ne kadar değer vermiş ki evlenmiş, o kadın kim oluyor da sevgili nişanlı olsalardı takmıyor? açık açık diyor ki ''evli olmasanız takmazdım ve seninle görüşmeye devam ederdim''
sanki adam onunla görüşecekte, karar mercii kendisiymiş gibi.

kaldı ki sevgili olsun, nişanlı olsun, evli olsun, adamın hayatındaki kadına ve adamın ilişkisine hangi hakla değer biçiyor? hangi hakla sevgili nişanlı olsaydınız umursamazdım diyebiliyor? adam umursamış ki onunla iletişimi kesmek istiyor, o hangi hakla takmazdım diyebiliyor? ki takmasa ne değişir? hiçbir şey.

ha siz belki kıskanç biri değilsinizdir, kocanızın böyle bi kadınla görüşmesine ses etmezsiniz, ''aman nolacak kocama güveniyorum, kız istediğini yapsın farketmez'' diyebilirsiniz, ben bunu eleştiremem, kimse eleştiremez, sonuçta sizin yapınız, huyunuz, zihniyetiniz budur ve kimsenin haddine değil sizi eleştirmek. ama konu sahibinin zihniyetini, kıskançlığını, vs eleştirmekte kimsenin haddi değil.
Zihniyeti ya da kıskançlığı beni ilgilendirmez buraya yazdıysa yorum yapmak herkesin hakkı sadece hoppa demesi yanlış haddimi bilirim karşımdaki insanında bilmesini isterim ben kıskançlığa yorum yaptım karşıdaki kadının dediklerine değil bi kadın kocama bunu diyorsa döner kocama sorarım bu cesaret nerden diye....

Burda aksi yorum yapan kadınların hiçbiri izin vermezdi emin ol kadım o kadar rahatsız edici ki öiğ
iyide kadın hoppa başka nasıl tarif edebilirim ki ilişki kurduğu bi arkadaşımız nişanlıydı mesela he erkekte suç yok mu var alakamızı kestik zaten yanlışı yapan erkek diye ama siz bi kadın olarak böyle bişey yaparmısınız. Bulgar bi sevgilisi vardı evliydi. Yani kadına hoppa desem yüzüne karşı o yadırgamaz siz yadırgıyorsunuz evet hoppayım der

Zihniyeti ya da kıskançlığı beni ilgilendirmez buraya yazdıysa yorum yapmak herkesin hakkı sadece hoppa demesi yanlış haddimi bilirim karşımdaki insanında bilmesini isterim ben kıskançlığa yorum yaptım karşıdaki kadının dediklerine değil bi kadın kocama bunu diyorsa döner kocama sorarım bu cesaret nerden diye....
Yakın uzak olamalarıyla alakalı bi sıkıntı yaşamadığım için sormama lüzum kalmadı zaten. Ama dahil olduğum bişeyde beni aradan çıkarmaya çalışıyor oluşu yeterli

Hoppa olmasa hoppa yazmazdım hanımefendi. Kızın bildiğim tüm hayatını yazacak değilim uzatıp uzatıp ama mağdem yanlış anlaşılıyor "hoppa" dediğimde lafıma inamılmıyor illa bişeye karşılık yazılmıştır diye düşünülemiyor bende açıklayayım. aynı arkadaş grubumdan 3 kişiyle ilişki yaşamış hepsi okul arkadaşı üstelik haftalık ilişkiler aradanda hep kısa zamanlar geçmiş. dekolte vardır dekolte vardır neredeyse göğüs ucuna kadar açık bir bluzgiyip arkadaş dediği erkeği göğsüne yaklaştırıyorsa kafasından tutup o erkekte göğsünü yalayacakmış gibi dilini uzatmışsa bi fotosunda ben okıza hoppa değil diyemem. Heleki dotoğrafçı tutup koluyla çıplak üstünü kapamış altında tangasıyla yan durmuş çıplak fotosunu herkese açık şekilde paylaşmış ve altında bisürü abazanın seksli yorumları varsa hiç diyemem
Bu kızın mesleğinin ne olduğundan eminmisin ya. Bide eşinin neden böyle bi arkadaşı var-mış?

konu sahivi kızı yemeğe cagirmis kiz gelmemis. ama konu sahibinin kocasina senle ikimiz konusalim birer bira icelim dısarda demis yani konu sahibide yapacaklari işe dahilmis fakat konu sahibiyle muhatap olmayip sadece kocasina yaziyomus kadin

Zaten gelseydi olmayacağını kendim söyleyecektim. Özet için teşekkür ederim gerçekten çok uğraştığım kada ğatlattığım bişey yani eşimin hakkını yiyemem oda uğraştı somucu o bağlayacaktı ama buna izin veremezdim. Tek atımlık kurşunumuz var bizim. Bide o kadınla uğraşamazdım

Yakın uzak olamalarıyla alakalı bi sıkıntı yaşamadığım için sormama lüzum kalmadı zaten. Ama dahil olduğum bişeyde beni aradan çıkarmaya çalışıyor oluşu yeterli
Kocan rahatsz değil demek ki rahatsız olsa ben istemiyorum der seni araya katmazdı sadece kadından mahsetme şeklin gerçekten rahatsız edici

Kocan rahatsz değil demek ki rahatsız olsa ben istemiyorum der seni araya katmazdı sadece kadından mahsetme şeklin gerçekten rahatsız edici
Bu kadını amlatma şeklim değil kadının olduğu şekil bu.. Ona göre tüm arkadaşları iyi zaten. Eşimd olan güvenimde sorun yok o gözle bakmayacağınıda biliyorum. Ama ekmeği bem yapıcam o yiyecek bide beni rahatsız edecek yok çöyle dünya. Kocamın düşüncesizliği iştr aman nolacak kafası kırmayacak ya güya. Ama olan bemim parama emeğime olacak bide stres sinir. Buarada bi arkadaşımızda eşime kızdı ne işiniz var oğlum saçmalamayın dedi o dönemde.

Burda aksi yorum yapan kadınların hiçbiri izin vermezdi emin ol kadım o kadar rahatsız edici ki öiğ

iyide kadın hoppa başka nasıl tarif edebilirim ki ilişki kurduğu bi arkadaşımız nişanlıydı mesela he erkekte suç yok mu var alakamızı kestik zaten yanlışı yapan erkek diye ama siz bi kadın olarak böyle bişey yaparmısınız. Bulgar bi sevgilisi vardı evliydi. Yani kadına hoppa desem yüzüne karşı o yadırgamaz siz yadırgıyorsunuz evet hoppayım der

Kadının yaşam şekli ve sizin onunla ilgili görüşlerinizi bir yana koyuyorum, eşinizin davranışı ile ilgili yorum istemişsiniz anladığım kadarıyla, benim gördüğüm şu ki ; eşiniz kadını yargılamanıza karşılık sizi cezalandırmış hem de olabilecek en ağır şekilde. O beğenmediğiniz kadına sizi rezil etmiş. Konuya eş olarak kıskanmak, sakınmak ya da davranışı onaylamamak olarak bakıyorsunuz ama bir de erkek penceresinden bakın. Aslında topu kucağınıza bırakmış ve çekilmiş, safa yatarak da hiç sorumluluk almamış benim gördüğüm bu. Siz kadına, yaşam şekline ve ben bu adamın sahibiyim davranışına o kadar takılmışsınız ki eşinizin davranışındaki ince nüansı kaçırmışsınız

Kadının yaşam şekli ve sizin onunla ilgili görüşlerinizi bir yana koyuyorum, eşinizin davranışı ile ilgili yorum istemişsiniz anladığım kadarıyla, benim gördüğüm şu ki ; eşiniz kadını yargılamanıza karşılık sizi cezalandırmış hem de olabilecek en ağır şekilde. O beğenmediğiniz kadına sizi rezil etmiş. Konuya eş olarak kıskanmak, sakınmak ya da davranışı onaylamamak olarak bakıyorsunuz ama bir de erkek penceresinden bakın. Aslında topu kucağınıza bırakmış ve çekilmiş, safa yatarak da hiç sorumluluk almamış benim gördüğüm bu. Siz kadına, yaşam şekline ve ben bu adamın sahibiyim davranışına o kadar takılmışsınız ki eşinizin davranışındaki ince nüansı kaçırmışsınız
Bu ceza olayını düşündüm aklımın bi köşesinde bu vardı. Ama hakkım olmayan bir kararda değildi. Ben onca çabalarken onun böyle bişeye kalkması müsade etöeyince de böyle yapması asabımı çok bozdu. Emeğime acıdım

Bu ceza olayını düşündüm aklımın bi köşesinde bu vardı. Ama hakkım olmayan bir kararda değildi. Ben onca çabalarken onun böyle bişeye kalkması müsade etöeyince de böyle yapması asabımı çok bozdu. Emeğime acıdım

Yapılacak işin mahiyetini bilemiyorum ama bu tür konularda daha üstü kapalı tepkiler vermek daha akıllıca bence
Yani kıskanç kadın değil, sağı solu belli olmayan esrarengiz kadın olmak daha hayırlıdır, tecrübeyle sabit =)

Öncelikle kadınlar için açık kapalı vb tanımlamalardan kaçınmanızı tavsiye ederim, art niyetle demeseniz dahi agızlara yerleşmiş bu tabirler ayrımcılıktır. Kadınlar için, insanlar için açık-kapalı kapı gibi ya da paketlenmiş-paketlenmemiş ürünler gibi sıfatlar kullanılmaz ve aşagılamayı da iceren bir yaklaşımdır.

Hele ki açık olmakla teshircilik ayrı şeyler demişsiniz fakat saçını teşhir ediyor, kolunu teşhir ediyor, yüzünü teşhir ediyor diyen de çıkabilir. Teşhircilik olarak adlandırılan şeylerin maalesef sınırı yok ve bunlar üzerinden kimsenin kimseyi de yargılamaya hakkı yok. Bu durum, tam tersi haller için de geçerli tabii ki.
Başından beri yazdıgım şey de bununla ilgili zaten.

Neyse ben başka birini bul bu kızla görüşmeni istemiyorum dedim (neden diyenlere cevap vereyim kız çok geniş yaşıyor aşırı derecede dekolteli

Kız zaten hoppa şimdi dicekki ya kadına bak beni kıskandı kocasına yaklaşıcam sandı ya da kocasına güvenmiyor bende güzelim tehlike gördü gibi şeyler düşünecek gibi hissedip rahatsız oluyorum.

Simdi o kadını istememe nedeniniz olarak teknik nedenler, boyu sacları vs. diyorsunuz ancak konu girişinde yazdıklarınız tamamen farklı idi.

hoppayı ise kıpır kıpır manasındaydı diyorsunuz -ki ilk mesajınızda da bu anlam yok- fakat sonrasındaki mesajınızda 2.kadın olmak üzerinden kuruyorsunuz bunu.

Konunuzdaki problem aslında tam olarak bu; ne yazdıgınızın farkında değilsiniz.

Kim olursa olsun bir insanın hakkının korunması, özellikle yaşadıgımız toplumun kadınlar üzerinde yogun baskısı varken bunun bir parçası olmamanız hususunda uyarılmayı cahillik olarak adlandırıyorsanız cehalet konusunda katetmeniz gereken yol, farkındalık sahibi olmak ve bir yanlışı tekrarlamamayla da geçecek gibi gözükmüyor maalesef.

Burada sizin emeginizin değersiz oldugunu iddia eden hicbir yorum görmedim keza o kadınla çalışmanız gerektigini söyleyen bir yorum da yok. Dolayısıyla üyelerce, yapılan işe saygısızlık gibi bir durum da söz konusu değil.
Ancak insanlar, hangi işi yapıyor olurlarsa olsunlar diğer kişilerin yaşam tarzına saygı göstermek zorundalar.

Buna karşın eşinizin tek başına verdigi onaylara ve hatta sizin yemek davetinizi dahi es geçip dışarda başka bir görüşme ayarlamalarına bakılırsa bu suçlamaları yönelteceginiz kişi direkt yanınızda duruyor.

Öfkenizi ne buradaki üyelere saldırarak ne de o kadının özellikleri hakkında gıyabında atıp tutarak giderebilirsiniz. Asıl muhatabınız eşiniz. Keza ilişkinize öncelikli olarak saygı duyması, sahiplenmesi gereken kişi de yine kendisi.

Zaten kızgınlıgınız da bu yüzden. Adına kıskanmak demeseniz dahi sizin maddi manevi emeginiz üzerinden başka bir kadınla görüşme ayarlamış olmasını hazmedemiyorsunuz ve karşı cıktıgınızda eşinizin kendi onayının arkasında duran mesajına ve o kadının yanıtına verdigi olumlu tavra övgüye tahammül edemiyorsunuz ki bence bu konuda haklısınız da.

Umarım problemlerinizi çözersiniz. Tek tavsiyem eşinizle yapacagınız konuşmada o kadından ya da başkalarından bahsederek -diğer insanların yanlışları da olsa onları suçlayarak- onları özne haline getirmeyin. Buradaki özne sizsiniz ve eşiniz emeginize ilişkinize her şeyinize saygı duymalı.

Gorusmemesi için illa hoppa vs. gibi bir sıfat olmasa da olur. Sizin içinize sinmediyse o kişi görüşmesin zaten. Eşiniz kıza biraz aleni söylemiş bahanesini ama bir yandan da çok temiz kalpliymis lafı dolandırmadan söylemiş :KK48: bu olay da belki hayırlara vesile olur. Kızın başka dışlanma durumu daha varsa kendine gelir sebebini anlar :KK66:

şu kadarcık alıntıladığım kısımdan bile kadının art niyeti belli oluyor. ama herkes öyle bi kadını savunmaya geçiyor burda, anlamıyorum cidden. o savunanlar bütün yorumları okuyup detayları bilmedikleri için sırf açık giyiniyor diye hoppa diyorsunuz zannetti sanırım. başka açıklaması olamaz çünkü. her ayrıntıyı okuyan birisi hala o kızı savunuyorsa ben o savunanlara da kendi hayatlarında art niyetlilermiş demekki böyle derim. ama yok ya her ayrıntıyı okudukları halde o kızı savunuyor olamazlar. bence sadece açık giyindiği için hoppa dediğinizi zannetti burdakiler.

kaldı ki ben de açık giyiniyorum. ama hiç normal bi erkek arkadaşımın kafasını göğüslerime gömüp resim çektirmiyorum. ya da benimle iş için konuşmaya çalışan kadının yemek davetini reddedip o kadının kocasına ''senle dışarda iki bira içelim başbaşa'' demiyorum.

Size kıskan, kıskanma diyen yokken neden bu konuda savunma ihtiyacı duydugunuzu bilmiyorum. Başka bir üyeye yazdıgınız yanıtta da düşüncelerinizi tam olarak temellendirememişsiniz fakat dilediginiz gibi düşünün, sonuçta bu tamamen sizin hayatınız, tercihiniz ve bundan etkilenecek olan yine sizsiniz.

Ancak şu mesajınızdaki yanlışı düzeltme geregi duyuyorum. Konudaki x kişisini savunmak değil mesele, kadınlar için kullanılan tabirlerin çirkinliği.

Ayrıca kimin nasıl yasadıgı ne yaptıgı beni alakadar etmez demenize ragmen kendi değerleriniz üzerinden bir başka kişiyi yargılıyorsunuz siz de. O kadının yaptıklarından bize ne? Yani kime zarar vermiş böyle yaparak?

Siz tasvip edilmeyen davranışlar için bir insanın diledigi şekilde konuşulabilecegini savunuyorsanız bir başkası yarın size onun öngördügü biçimde örtünmüyorsunuz diye teşhirci diyerek her şeyi hakettiginizi iddia ettiginde ya da agzına geldigi gibi konuştugunda nasıl karşılayacaksınız merak ediyorum.

Farkında değilsiniz, kadın haklarını kendi ellerinizle cigniyor, teslim ediyorsunuz. Sonucta ne yapıyorsanız yine kendinize yapmış oluyorsunuz.

Size kıskan, kıskanma diyen yokken neden bu konuda savunma ihtiyacı duydugunuzu bilmiyorum. Başka bir üyeye yazdıgınız yanıtta da düşüncelerinizi tam olarak temellendirememişsiniz fakat dilediginiz gibi düşünün, sonuçta bu tamamen sizin hayatınız, tercihiniz ve bundan etkilenecek olan yine sizsiniz.

Ancak şu mesajınızdaki yanlışı düzeltme geregi duyuyorum. Konudaki x kişisini savunmak değil mesele, kadınlar için kullanılan tabirlerin çirkinliği.

Ayrıca kimin nasıl yasadıgı ne yaptıgı beni alakadar etmez demenize ragmen kendi değerleriniz üzerinden bir başka kişiyi yargılıyorsunuz siz de. O kadının yaptıklarından bize ne? Yani kime zarar vermiş böyle yaparak?

Siz tasvip edilmeyen davranışlar için bir insanın diledigi şekilde konuşulabilecegini savunuyorsanız bir başkası yarın size onun öngördügü biçimde örtünmüyorsunuz diye teşhirci diyerek her şeyi hakettiginizi iddia ettiginde ya da agzına geldigi gibi konuştugunda nasıl karşılayacaksınız merak ediyorum.

Farkında değilsiniz, kadın haklarını kendi ellerinizle cigniyor, teslim ediyorsunuz. Sonucta ne yapıyorsanız yine kendinize yapmış oluyorsunuz.

off ne diyorsunuz siz ya? farkında mısınız son mesajınıza cevap vermedim çünkü beni anlamadığınızı farkedip kendimi daha fazla yormak istemedim. o kadının anlattığım şeyleri yapması size doğru geliyorsa buyrun savunmaya devam edin. kimse açık giyiniyor falan filan diye eleştirilemez evet. ama evli barklı adama farklı niyetlerle yaklaşan, asılan, başbaşa içmeye davet eden kadını herkes eleştirir. eleştirmeyen de tuhaflık vardır zaten. bana burda kadın hakları nutukları atmayın, ben de kadın haklarını biliyorum, amma velakin evli barklı adama yanaşan kadınlar kendi elleriyle kendi haklarını çiğnemiş oluyorlar zaten, saygınlıklarını kendileri kaybediyorlar. ha siz diyorsanız evli barklı adama asılmasını bile normal karşılarım, onu bile eleştirmem, o bile onun tercihi. buyrun savunun. istediğiniz herhangi üyenin herhangi mesajını alıntılayabilirsiniz, (çünkü ''beni alıntılayıp durmayın, sizin konuşmalarınız fikrimi değiştirmeyecek'' desem, bana ''bu forumda istediğimiz mesajı alıntılama hakkımız var, istediğimiz mesaja istediğimizi yazarız, cevaplama hakkı doğuyo bla bla'' diye klasik kk cevabını vereceksiniz.)

o yüzden istediğiniz mesajımı alıntılamakta cevap vermekte özgürsünüz, fakat ben beni anlamadığınızı düşündüğüm için ve daha fazla saçmalamaya devam etmeyin diye size bir kez daha cevap yazmayacağım. iyi forumlar

off ne diyorsunuz siz ya? farkında mısınız son mesajınıza cevap vermedim çünkü beni anlamadığınızı farkedip kendimi daha fazla yormak istemedim. o kadının anlattığım şeyleri yapması size doğru geliyorsa buyrun savunmaya devam edin. kimse açık giyiniyor falan filan diye eleştirilemez evet. ama evli barklı adama farklı niyetlerle yaklaşan, asılan, başbaşa içmeye davet eden kadını herkes eleştirir. eleştirmeyen de tuhaflık vardır zaten. bana burda kadın hakları nutukları atmayın, ben de kadın haklarını biliyorum, amma velakin evli barklı adama yanaşan kadınlar kendi elleriyle kendi haklarını çiğnemiş oluyorlar zaten, saygınlıklarını kendileri kaybediyorlar. ha siz diyorsanız evli barklı adama asılmasını bile normal karşılarım, onu bile eleştirmem, o bile onun tercihi. buyrun savunun. istediğiniz herhangi üyenin herhangi mesajını alıntılayabilirsiniz, (çünkü ''beni alıntılayıp durmayın, sizin konuşmalarınız fikrimi değiştirmeyecek'' desem, bana ''bu forumda istediğimiz mesajı alıntılama hakkımız var, istediğimiz mesaja istediğimizi yazarız, cevaplama hakkı doğuyo bla bla'' diye klasik kk cevabını vereceksiniz.)

o yüzden istediğiniz mesajımı alıntılamakta cevap vermekte özgürsünüz, fakat ben beni anlamadığınızı düşündüğüm için ve daha fazla saçmalamaya devam etmeyin diye size bir kez daha cevap yazmayacağım. iyi forumlar

O kadının eleştirilmesi ya da konu sahibinin rahatsız olması absürd değil.

Ancak bir insanın istedigi şekilde giyinmesi üzerinden etiketlemeler yapmak ve bunun yapılmasını da normal karşılamak sizin o çok bildiginizi sandıgınız hakların cignenmesine göz yummaktır.

Siz net bir yanlışı savunuyorsunuz ancak ne hikmettir ki o kadının yaptıgı hiçbir şey için olumlu/olumsuz bir yargı cümlesi kurmadıgım halde benim savundugumu iddia edebiliyorsunuz.

Dilerim bir gun okudugunuzu anlamayı ögrenirsiniz siz de.

Back
X