• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sadece eslerine 2. sansi veren bayanlara soruyorum

Ben 2.sans i veren biriyim esimle evliligimizin 3. Senesinde sorumsuzlugundan herseyi hallederiz yapariz deyip lafta kaldigindan ilgisizliginden ayrildim bir tane kizim vardi 2 yasinda..tam 1 ay ayri kaldik ikimizde dayanamadik 1 ay sonra birlestik suan 7 yillik evliyim ne degisti hic bisey basta biraz degismis gibi oluyolar sonra gercek benlikleri ortaya cikiyor insanlar degismezler ama ikinci sansi vermelisin ilerde vicdanin rahat olur bitcekse yine biter ama evlilik bu denemeden kestirip atma cocuk filan yapma dikkat et onu gozlemle ve dene baktin olmuyo elimden geleni yaptim dersin

6 senelik evliyim ve cocugum yok. Esimle evlendik evleneli iletisim problemlerimiz var. Cok negatif ve huysuz bir insan kendiside kabul ediyor bunu, fakat bu 6 yil icerisinde konusmalarima ragmen hic bir degisiklik olmadi kendisinde. Birdaha olmayacak dedigi hatalari tekrarladi. Icki, kumar, zina, dayak gibi kötü aliskinliklari yok, fakat sert bir insan dili ile yaraliyor. Kendi yakin akrabasi disinda kimse öyle sevmez esimi huysuzlugundan.
Kötü huylari arasinda inatlik, sinirlilik, alinganlik ve sorumsuzluk var. Cok asiri takintili ve evde %90 cok ilgisiz davraniyordu bana, sadece cinsel ihtiyaci oldugunda iyi oluyordu.

Ben 4 aydir esimden ayri yasiyorum. 4 aydir dil döküyor barismak icin. Benimleyken cicek gibi olan adam ayrildiktan sonra cürümüs erimis akmis resmen. Bütün hatalarini kabul ettigini ve degisecegini söylüyor.
Ben ise cok yipranmis bir genc kadin olarak acikcasi güvenipte dönemiyorum.

Siddetli gecimsizlikten ayrilip eslerine 2. bir sans verdikten sonra evliligini düzene sokan oldu mu hic?

can çıkar huy çıkmaz derler ya tecrübeyle sabit .6 senedir mutlu değilsen daha da mutlu olmazsın.Hazır çocukta yokken ve yol yakınken ayrıl.Bu dünyada tek erkek o değil.Herkes mutlu olmayı hakeder

Bu soruna cevap bulamazsin cunku burda oyle bayanlar yok malesef
Aksine burası tam da böyle bayanlarla dolu...yanlış tespit samirecim,hele sen yazınca daha bi tuhaf göründü gözüme :KK51:

İkinci şansı herkesin hakettiğini düşünüyorum...özellikle de şahış gerçekten pişmansa ve af diliyorsa....

Kisa bir sure evli kalmis ve 6 yil önce boşanmış , yaklaşık 1 yildirda eski esi ile yeniden görüşmeye başlamış birisi olarak söylüyorum.
Hic acele etmeyin bence.
Belki değişmiştir. Ama 4 ayda zor gibi. Biraz daha ugrassin derim.

Aksine burası tam da böyle bayanlarla dolu...yanlış tespit samirecim,hele sen yazınca daha bi tuhaf göründü gözüme :KK51:

İkinci şansı herkesin hakettiğini düşünüyorum...özellikle de şahış gerçekten pişmansa ve af diliyorsa....

İroni yapmış... Herkes boşan dediği için böyle demiş galiba..

Kimse kimse için değişmez . Ben eşime 2. Şans degl 100 defa şans verdim . Ama ailesi hep benden ve Oglumuzdan önce geldi . 1 haftadır ayrıyız . Boşanma davasında açtım ki 6 aylık hamileyken de acmıştım söz verdi bidaha yapmicam die ama hiç bisy değişmedi . Şuan yalvariyo ama sevgim nefrete dönüştü. Ben , benden gitmeden işi bitirdim çok şükür. Ama cidden 4 ay az bi zman blki snn esin değişir bunu kimse bilemez . Bekle ve zmana bırak ..

Bosanma islemleri suren biri olarak bende cevap verebilirmiyim : )

kocani anlatmissinya, senden eksik degil fazla anlatabilirim inan. tipa tip ayni karaktere sahipler sanki. okurken icim daraldi. huysuzlugununu artik cekmek zorunda olmamam, onu eglendirmek gulmek icin etrafinda pir donuyor olmamam, kibiriyle insanlara itici gelmesinden utanmak zorunda kalmamam okadar rahatlatti ki beni....eksiklerini hep daha iyi daha eglenceli daha keyifli olarak kapatmaya calistim. sokuklerini ortmeye calismakla coook ugrastim. ama ogrendimki sokuk kisiligindeyse, dikis tutmuyor.

ama soyle buyuk bir fark var aralarinda, benimki gururundan dusen burnunu dahi donup almaz. senin esin ise 4 aydir sana yalvariyor, hatalarimdan ders aldim diyor, geri don diyor. sanirim yeniden ve belkide son bir sansi hakediyorsunuz ikinizde.
yanliz soyle bir durum var ki; geri donersen cok saglam ve stratejik bir sekilde yaklasmak zorundasin ona. hemen yelkenleri indirmeden, biseyleri degistirdigini gercekten ispatlamasini beklemelisin bence.

Ben 2.sans i veren biriyim esimle evliligimizin 3. Senesinde sorumsuzlugundan herseyi hallederiz yapariz deyip lafta kaldigindan ilgisizliginden ayrildim bir tane kizim vardi 2 yasinda..tam 1 ay ayri kaldik ikimizde dayanamadik 1 ay sonra birlestik suan 7 yillik evliyim ne degisti hic bisey basta biraz degismis gibi oluyolar sonra gercek benlikleri ortaya cikiyor insanlar degismezler ama ikinci sansi vermelisin ilerde vicdanin rahat olur bitcekse yine biter ama evlilik bu denemeden kestirip atma cocuk filan yapma dikkat et onu gozlemle ve dene baktin olmuyo elimden geleni yaptim dersin
Boşandın mı peki?

Vallahi burada öyle bayanlar nasıl yok deniyor ben açıklayayım size: burada eşinin ezdiği, şiddet gösterdiği bazı bayanlar boşandığını söylüyor. Bazıları ise çekmeye devam ediyor adeta hastalıklı ruh hali gibi. Şiddet, hakaret, aldatma, aile huzurunu çocuğu ağlatacak kadar bozma hatta çocuğa eş tarafından vurma konularının yorumları tabiki "boşan" yönünde olacak çünkü biz insanız, insan olarak bir insanın ezildiği muamelesi görmeye dayanamadığımız için "boşan" yazılıyor. Çünkü olması gereken bu. He bu durumu çekenler de var, onlar da sanırım acı çekmeye devam ediyorlar çünkü konularından belli. Şiddet gören bir kadının evliliği burada el üstünde nasıl tutulacak siz söyleyin şimdi?

Sizin konunuz daha daha farklı bir kere şiddet yok, aldatılma yok eşiniz bir şansı hakediyor bence. Sizden sonra savrulmuş madem bence dersini almış görünüyor. Son şansı olduğunu söyleyin..

barışma çocugunda yokken boşan gitsin hayat başkası için mahvedecek kadar uzun değil. insanlar değişmez heleki bir yaştan sonra...

şans ver ama değişim ve evrim teorisine inanmadan sans ver..... bir erkek sevdiği karısını üzmez,aşağılamaz,hakaret etmez,boşanma aşamasına gelipte sonra pişman oldum diye ağlanmaz.... huy değişmez,değiştiğini sanarsın ama bir süre.....iyi strateji yapman lazım ve ikinci hatada katlanmayacağını bilmeli.

evlilikte değişik bir kurum,yanı benı terk eden bır adamla sonra barışsam hep yıne yapacak dıye bekler,son demleri tüketir,gardımı alırdım,ama tecrübe terk edip dönenden hayır gelirmi kocaman bir soru işareti,bana hiç hayır gelmedi,çocukta yokya,ama bence sne son şansı ver,içinde tüket,belkıde çok ıyı olur,ama tehdit etme,senı bırakrım bak bir kere gittim,yıne falan deme,birde azcık hatada hanı düzelecektın deme,yoksa kısır döngü olur

Ben verdim acabalarim kalmasin diye, eskisinden daha iyi olduk diyebilirim. Ama karşılıklı değişim oldu bizde. Yanı ben de torpuledim bazı yanlarimi o da..
Sana aman aman oldu diyemem. Ama bu kez korkmuyosun hiçbir şeyden o da bunun farkında olduğu için sana daha dikkatli davranıyor, evet kişilik karakter değişmiyor belki ama sana davranışları değişiyor . bizde öyle oldu.
Bende ki sorunlar daha çok psikolojik baskı, kvalide, kiskanclik, küsmeleri ve hakaretler iydi..
Umarım hakkında hayırlısı olur canım..

Ben verdim acabalarim kalmasin diye, eskisinden daha iyi olduk diyebilirim. Ama karşılıklı değişim oldu bizde. Yanı ben de torpuledim bazı yanlarimi o da..
Sana aman aman oldu diyemem. Ama bu kez korkmuyosun hiçbir şeyden o da bunun farkında olduğu için sana daha dikkatli davranıyor, evet kişilik karakter değişmiyor belki ama sana davranışları değişiyor . bizde öyle oldu.
Bende ki sorunlar daha çok psikolojik baskı, kvalide, kiskanclik, küsmeleri ve hakaretler iydi..
Umarım hakkında hayırlısı olur canım..

Ahh canım benim. Tabiki kimseye burda bu deneyimi yaşamış biri olarak hemen boşa deme şansımız yok. Heleki sevgi varsa elinden geleni yapmak en hayırlısı.

Fakat gerçek olan ve herkesin hem fikir olduğu tek şey "kimse tamamiyle karakterini değiştiremez"
Değişir. Ama belki bir ay, belki 3 ay. Sonra yine başa dönersin. (Tecrübedir)

Ya orta yolu bulup evliliğini sürdüreceksin, ya da yeni bir hayata merhaba diyeceksin.

Kimseden etkilenmeden kendi kararını vermelisin... Hayırlısı inşallah..

Ya canım hala anlamıyorsun samire bize küsmüş laf sokuyor istiyorki ne olursa olsun onankimse boşan demesin :KK14:
Konu sahibi arkadaşım bunun cevabı sende çocuğunda yok bidaha bu sıkıntıları çekmek istiyormusun yeni bir hayata devam mı etmek istiyorsun
Bırak canım, boşan boşanma denince sanki denileni tutuyorlar da. :KK14:
Şahsen hiç evlenmedim ama bu forumda bir konu için yapma demişlerdi, yapmadım. Bir olaya 15 sayfa yorum yapılıp, üyelerin yüzde 95'i hayır diyorsa onu ciddiye almak lazım, bunu bilir bunu söylerim ben. Sonuç olarak iyi ki yapmamışım o işi, o ara saflığım üzerimdeydi, normalde evet demeyeceğim bir şeydi ama oluyor bazen yine de sormak istiyorsun. İtekleme gerekiyor ne bileyim.
O yüzden şu çocukça laf atmaları kesse şu bazı üyeler. Sanki boşanma avukatıyız hepimiz, ne çıkarımız olacak ya hu.

Neyse konuya gelirsek feministik bakış açısıyla yorum yapacağım, kadın isterse değişir de erkekler değişmiyor. Sadece bir süreliğine ambalaj değiştiyorlar. Yoksa değişmiyorlar, aynı suda iki kez yıkanılmaz. :KK14:

Bırak canım, boşan boşanma denince sanki denileni tutuyorlar da. :KK14:
Şahsen hiç evlenmedim ama bu forumda bir konu için yapma demişlerdi, yapmadım. Bir olaya 15 sayfa yorum yapılıp, üyelerin yüzde 95'i hayır diyorsa onu ciddiye almak lazım, bunu bilir bunu söylerim ben. Sonuç olarak iyi ki yapmamışım o işi, o ara saflığım üzerimdeydi, normalde evet demeyeceğim bir şeydi ama oluyor bazen yine de sormak istiyorsun. İtekleme gerekiyor ne bileyim.
O yüzden şu çocukça laf atmaları kesse şu bazı üyeler. Sanki boşanma avukatıyız hepimiz, ne çıkarımız olacak ya hu.

Neyse konuya gelirsek feministik bakış açısıyla yorum yapacağım, kadın isterse değişir de erkekler değişmiyor. Sadece bir süreliğine ambalaj değiştiyorlar. Yoksa değişmiyorlar, aynı suda iki kez yıkanılmaz. :KK14:
Son konusunda küstü bize kendisi ondan göya laf sokuyor :27: boşan diyoruz diye :KK51:

Vallahi burada öyle bayanlar nasıl yok deniyor ben açıklayayım size: burada eşinin ezdiği, şiddet gösterdiği bazı bayanlar boşandığını söylüyor. Bazıları ise çekmeye devam ediyor adeta hastalıklı ruh hali gibi. Şiddet, hakaret, aldatma, aile huzurunu çocuğu ağlatacak kadar bozma hatta çocuğa eş tarafından vurma konularının yorumları tabiki "boşan" yönünde olacak çünkü biz insanız, insan olarak bir insanın ezildiği muamelesi görmeye dayanamadığımız için "boşan" yazılıyor. Çünkü olması gereken bu. He bu durumu çekenler de var, onlar da sanırım acı çekmeye devam ediyorlar çünkü konularından belli. Şiddet gören bir kadının evliliği burada el üstünde nasıl tutulacak siz söyleyin şimdi?

Sizin konunuz daha daha farklı bir kere şiddet yok, aldatılma yok eşiniz bir şansı hakediyor bence. Sizden sonra savrulmuş madem bence dersini almış görünüyor. Son şansı olduğunu söyleyin..
Herhalde bu soyledikleriniz banaydi ama haklısın birsey demek istemiyorum ben sadece orda öylesine dedim konu sahibi tabiki sans verebilir o esini bizden daha iyi bilir

Back
X