sadece fikir istiyorum..

tiii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2010
117
1
68
Çanakkale
kızlar merhaba, 1 yıllık evliyim, eşim ve ben özel sektörde çalışıyoruz, karar veremediğim konu ise şu, kpssye girmek.... hazırlansam diyelim ki atandım, 28 yaşındayım ve yavaş yavaş bebek düşünmeye başladık, geç kalmak da istemiyorum bebek için, ilerisi için memurluk hem benim için hem ailem için çok iyi olacağını biliyorum ve kpssye hazırlanmak istiyorum, ama 1 yıl hazırlanma, açıklanana ve atanana kadar da 4-5 aylık bir süreç dersek 1.5 yıl bebek hayallerimi ertelemem gerekecek, hemen hamile kalıcam diye bi garantim de olmadığı için korkuyorum geç kalmaktan..
içinden çıkamadım eşim sana bırakıyorum diyor memur olmanı bende çok isterim diyor, ama baba olmayı da çok istiyor biliyorum,
bana fikir verebilir misiniz, benim gibi olanınız vardır belki aranızda..

Kpssye hazırlanırken ya da atandığınız sırada hamile olmanızın size bir zararı dokunmaz ki. Hem bebek calısmaları hem de kpss calısmalar yapabilirsiniz aynı anda.

Bir de bu kada planlı olmanın faydası yok inanın; kul kurar kader gülermiş.

bende 4senelik evliyim evlendikten sonra bitirdim üni şimdide kpss hazırlanıyorum yeni yeni başladım daha bu süreçtede 2düşügüm var ve hala bebek istiyoruz her hafta doktorlardayız ama ben yinede şansımı denemek için giricem ne kaybederiz ki bende özel sektördr çalışıyorum ama garanti bi işim olsun istiyorum

başka bir yere atandığımı düşünürsek hamile kalmam sorun olabilir düşüncesi var ondan sanırım canım, haklısın ama hiç bu açıdan düşünmemiştim

aynen bende sırf o düşünceden dolayı zaten canım, aynı şeyi paylaşıyoruz, bayan olarak özel sektör gerçekten çok zor, hem iş hem ev, birde çocuk olursa gerçekten kolay değil

Son düzenleme:
başka bir yere atandığımı düşünürsek hamile kalmam sorun olabilir düşüncesi var ondan sanırım canım, haklısın ama hiç bu açıdan düşünmemiştim

Eşiniz özelde sanırım, atandığınız yere yerleşirsiniz bir süre.

Eşiniz özelde sanırım, atandığınız yere yerleşirsiniz bir süre.

evet ikimizde özelde çalışıyoruz canım, teknik öğretmeniz ama atamamız yok o yüzden özelde çalışıyoruz, bende hazırlanırsam düz memurluktan hazırlanıcam zaten

evet ikimizde özelde çalışıyoruz canım, teknik öğretmeniz ama atamamız yok o yüzden özelde çalışıyoruz, bende hazırlanırsam düz memurluktan hazırlanıcam zaten

Özel sektörün ne çilesi biter ne stresi... Emeğinin karşılığını alamama durumu da söz konusu... Bir sürü arkadaşım var teknik öğretmen, hepsi düz memurlukla atandı. Rabbim sizin de yüzünüzü güldürsün, en azından birinizin Devlette olması faydalı. Emekleriniz boşa cıkmasın inşallah.

amin canım aynen öyle çok teşekkürler, yaş aldı başını gitti, biraz geç oldu memurluk için o canımı sıkıyor biraz işte, birimiz memur olsak hayat daha kolay olacak, iyi dileklerin için çok teşekkürler

Yaşın önemi yok inan bana. Bir yerden baslarsanız gerisi gelir.

Bence hem özelde çalışıp hemde kpss ye hazırlanabilrsn ama kpss de garantisi olmadığı için ve kadrolu dışındaki atamalarda torpil çok döndüğü için o yüzden işinden çıkma derim ...Bebekte inşallah gelir ama kpss sürecei diyelim ki temmuzda sınava girdin zaten eylülden sonra açıklanıo sonuçlar önlisansla birlikte atanma nerden baksan 2015e kalıo o süreç içinde sınav bittikten sonra bile hamile kalsan sana hiç bi zararı olmaz ...Ama bu kpss süreci cidden uzun bi süreç sözleşmeli kadrolar mülakatlılar her daim açılmıo kadro açığına göre oluo kadrolularda 1-2-3 atama diye gidio o yüzden sabit işin varsa ayrılma kpss olursa zaten çıkarsn...

Bn böyle konştm çünkü 2012 de eşşek gibi çalştm tabiri caizse ama olmadı bu sefer umudum kırıldı bu senede çalşıcam ama özeldende bakmaya devam ediorum kpss de de işte bölümüne göre falan atanma ihtimalleri değişio puan farklılkları örneğin hemşireler 50 le bile atanıolar ama işletmeciler 85-90 alması lazım ki atansın...

Allah gönlüne göre versin başarılar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…