Sadece gercekten asik olanlar icin..

mrv2014

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2014
96
40
88
32
Aska dair tonla film izlemisimdir, kitap okumusumdur o gune dek. Hep bir kurgu sacmaligi diye dusunuyordum, bu abartilarin hep daha fazla kitle izlesin okusun diye oldugunu dusunuyordum.. Ama gercekten ask denilen zirva varmis. "Herkes bir kere asik olur" cumlesi olumune yalan. Evet asik olan herkes bir kisiye asik olmakla sinirli kalir, Ama herkes asik olamaz herhalde.. Cevremdeki bir cok insanin bu asagilik duygudan uzak olduguna eminim, agizlarindan "ask" kelimesini dusurmemelerine ragmen..

4 sene oldu, tam koca 4 sene. Ve ben ona olan askimdan bir zerre bile kaybetmedim. Hala hayatimin tek odagi, acisi hala o kadar taze ki.. Hayir hayir olmedi, sadece cok uzagimda ve bambaska bir hayati var. Onu her an dusunuyorum, her dusundugum an yavas yavas oldugumu hissediyorum, bu aci beni ayakta tutuyor, her seyin gercek oldugunu ve hayatim boyunca kacamayacagimi hissettiriyor. Bu aci, askin acizliginin kaniti, benim hayatimin artik benim degil onun ellerinde oldugunun kaniti, asla kapanmayacak bir yara, hayatim boyunca kabuk tutacagi bir an bile olmayacak eminim artik..

Hayatima kimseyi alamayacagim, asla basaramayacagim. Zaten ugrasmiyorum bile. Yalnizlik benim icin secilmis ve hep onun yokluguyla ben basbasa kalacagim. Bu aci, bir cesit kabullenis.. Bir cesit kendi olumune yavas yavas tanik olmak.. Ah bir bilsem ki bir kisi bile beni anlayabilecek, bir nebze benim gibi hissedecek, onunla saatlerce konusmak isterdim ama yok. Eminim yok..

Son havaalaninda ayrilisimizin benim de sonum oldugunu biliyordum. O yuzdendi hastalanacak kadar aglamalarim.. Hepsi bugunku halime bir isaretti aslinda. Ilk tanistigimiz gun, ilk goz goze geldigimiz an onun beni oldurecegini hissetmistim. Kacamadim. Kacmak istemedim. Onunla gecen bir kac ayim butun hayatimdi. Her seyi o kadarcik zamanda yasadim ve ayrilisimizda ben oldum. Belki 70 sene yasayan birinden bile daha cok sey yasadim, hissettim, mutlu oldum, mutsuz oldum o kisacik zamanda. Ama gercekten yasadim. Simdi ise bu hizli yasamin acisini cekerek oluyorum yavas yavas.. Kelimeleri secerken dikkat etmeye calisiyorum ama hislerimi anlatmaya yetecek kelimeler yok aslinda. Sadece hisler..

Okuyan herkese tesekkur ederim..

Hepimiz asik olduk. Inan bu forumdaki herkes hayatinda en az bir kere bu dedigin duygulari iligine kemiginr kadar hissetti. Ask ve sevgi cok farkli seyler bence. Ama ask da kendi icinde cok farkli. Her ask farkli bir tad, farkli bir aci birakiyor. Sen kendink kapatmissin. Eger kendink acarsan bir kez daha ayni duygulari yasayabilecegini gorursun ama sartlanirsan olmaz. Saplanmissin sen. O kisi ne yapiyor, neden ayrildinkz?

Ben sevmiyorum boyle seyleri ya.. Böyle acı çeken,bir kişinin gittikten sonra bile tüm hayatını etkilemesine izin veren insanlar güçlü gelmiyor bana. Olması gereken bu değil çünkü. Şu var,birini çok seversin ve ondan başka kimseyi istemezsin. Hayatın boyunca da kimseyi hayatına almazsin. Ama hayat akisina devam edersin. Bunu anlayabilirim ve saygı duyarım. Ama sürekli bunu düşünüp kendine işkence etmek,en önemlisi ''ölüm''ü ağıza almak hayatı degersizlestirmekten başka bir şey değil. İnsan yalnız da mutlu olabilir. Bir başkasına aşık olsa onu kaybetse de hayattan zevk alabilir. Mazosist hareketler sergiliyorsunuz ve bu bana işkence gibi geliyor. O insanın değeri (güçsüz olduğunu düşündüğüm icin) azalıyor gözümde. Bence silkelenin ve kendinize gelin. Bakın unutun demiyorum. Yine sevin yine hayatınıza kimseyi dahil etmeyin. Ama kendinize gelin..

Valla hepsini okuyamadım. Ama eşim bazen sorar aşk nedir der. Ben de sayarım. Aşk baktığında içinin titremesidir, aşk dokunduğunda ellerinin buz kesmesidir, aşk merhamettir, aşk değer vermektir..... tabi bazen ironi de yaparım bu yolla. Şöyle mesela. Aşk annesi babası ne derse tamam annecim saçim size süpürge demektir gibi :KK36:

Kendinize acı çektirmeyin boş yere. Bu bahsettiğinizin aşk mı yoksa bir saplantı mı oldugundan emin olamadım açıkçası. Çünkü bir kaç aylık kısa bir zamandan bahsedip ardından dört sene yas tutuyorsunuz. Bence iyiliğiniz için psikolojik yardım alın ve bu yükü atın omuzlarınızdan. Kimse için hayatınızı mahvetmeye değmez. Ölüyorum eriyorum falan diyorsunuz bunlar gerçekten çok üzücü ve biran önce hayatınıza devam edebilmeniz için lütfen yardım alın. Bu sizin kaderiniz değil nasıl ki insanın bedeni hastalanabiliyorsa ruhu da hastalanabiliyor. Ama inanın bi şekilde geçiyor yeterki siz isteyin

ah aşk...!
ben de aşkı iliğine kadar yaşayıp acısından yataklara düşmüştüm zamanında...

Tansiyonum düstü :110:
Aşkı biraz fazla abartmamıs mısın..?
Acı cekmekten zevk mi aliyorsun.
Ben abartmiyorum, gercekten bana senelerdir hissettirdikleri tam olarak bunlar hatta fazlasi.. Artik zevk aliyorum bu acidan sanirim evet. Bu acinim gecmesini istemiyorum bile..

Fazla bence de, yani size yazık. Aşk çok güzel tabi, yaşandığı süre boyunca acısı da çok tatlı ama bunu 4 yıl artı tüm hayatına yayma isteğiniz çok kötü :( .

AŞK boyutunu geçmiş , bile isteye ısdırap haline bürünmüş sizinki.

Ben abartmiyorum, gercekten bana senelerdir hissettirdikleri tam olarak bunlar hatta fazlasi.. Artik zevk aliyorum bu acidan sanirim evet. Bu acinim gecmesini istemiyorum bile..
Bak ben 5 dk okumaya bile dayanamadim.
Sen senelerden bahsediyorsun..
Simdi tekrar anladim ben aşkı sevmiyorum :KK64:

Evet herkes aski tadamiyor, ama aski her tadan da sizin gibi olmuyor. Bizde asik olduk, agladik zirladik, ama boyle mazosist sekilde aci cektirmedik kendimize. Butun o aski konu alan kitaplar, filmler insani boyle bir psikolojiye itiyor. Kesinlikle mazoşistsiniz. Tedavi olmaniz gerekiyor. Siz okudugunuz o kitaplardan, filmlerden etkileniyorsunuz bence. Yasadiginiz asktan ziyade.

Yaşınız kaç? Aile hayatınızda kopukluklar mi var? Yaşadığınız şey normal değil. Okuyunca etkilendim ve sizin adınıza çok uzuldum

Sizin hiç anneniz, babanız ya da kardesiniz ölmemiş. Allah böyle acı yaşatmasin.
Arkadasma katiliyorm inan senden bin kat daha fazla ask ayrilik acisi cektm ben hastane koselernde uyku ilaclariyla uyutuldugum bir haftada 7 kilo verdigm gunleri biliyorm uzuntuden ateslenirdm boyle boyle en fazla 6 ay surdu sonra alistm ben ölmediysem sen hic ölmezsin ama ben kurtulmak istedm insan omru boyunca aci cekmeye mi geldi bu dunyaya benim annem babam benim kardeslerm beni mutlu saglkli gormek isteyen sevdiklerm var ve ben kendimi bir insam icin heba ediyorm hadi öldüm diyelm ne yapcak adam arkandan mi agliycak aglarsa bi anan aglar babam aglar Allah onlarn acisini gostermesn toparla kendini insanlar nelerle mucadele ediyor

Back
X