canım bence gayet iyi yani kötünün iyisi biz bu ay sadece 270 gr aldık senin bebişin kilosu ne kadar
benil canım merhaba konunu yeni gördüm sakın üzülme benim kızımda sadece mama ile beslendi okadar zayftıki hergün ağlıyordum hep gr alıyordu ama 6. ayında başladı kilo almaya şimdi 21 aylık 13 kilo 84 cm maşallah hiç üzme kendini sağlıklı olsunda bırak zayıf olsun canım ben sma gold kullanıyordum ek gıdayada yoğurt tattırarak başla ben mama verdiğim için 5 aylıktı başladım ek besine acele etme bence gr bile almayan bebekler var canım
ve hüsrann.. Bu gün tartıldık ve sadece 410 gram almış ben ne yapıcam yaa 1 kg alması gereken bebvek sadece 410 gr almış of allahım yaa((
bu arada 3 numara beze ne zaman gecmelıyım sizce??? Boyu uzuyo ama enı poposu yok kızcagın ıkı no sankı kısa gelmeye basladı ama enden bol 3 denesem mi acaba???
Canım benim bebeğim henüz yeni 3 ayını bitirdi....bebeğinin kilosunukafana çok takma sağlıklı olsn yeter...benim bebeğimdeçokiştahsızdı...ben içmesi gereken mamayı hesapladım ve saat başı verdim...böylece 2 saatte içmesi gereken mamayı içmiş oldu...istersen saatbaşı 60 cc başla bi... uykudaykende verdim...hemaçlığına uyanmamaış oldu hemde uyku saati uzadı böylece...bebeğim böylece bayya kilo aldı..biraz fazla olmuş ama 64santim boy 7200 kilo... mama olarakta bir saat hero baby bir saat sma gold kullanıyorummm.. sağlıcakla kal cnm...
sanırım bebeğin 4 aylık olma üzere
ek gıdaya geçebilirsin
benim bebeğim de sadece mama ile beslendiği için 4.ayına bir hafta fln olmasına rağmen doktor ek gıdaya başlayabilirsiniz dedi
ve bugün siftahımızı yaptık
beze gelince ben büyüğüne geçtim ,bol bol rahat olsun diye
ortada toplandı ve geçen kakası dışarı çıktı hep ve hemen küçüğe döndüm
evet canım bu ayın 24 ünde tam 4. ayını doldurmuş olacak. Ek gıda bebelac ın pirinçli meyveli kaşık mamasını denedim ama çok yapay birşeymiş gibi geldi ılık suya at karıştır hemen katılaşıyo pek hoşuma gitmedi içinde de şeker muz tozu süt tozu vs. bir sürü ıvır zıvır var ki 1 yaşından önce bebeklere şeker tuz süt vs verilemez diye biliyorum
canım sen ilk ne ile başladın ek gıdaya. Bizim yaşadığımız yerde bebek takibi yapan bir doktorumuz yok. devlet hastanesindeki çocuk dr una götürmüştük oda ben mamalardan anlamam niye emzirmiyormusun diye çıkıştı bana. bende bebeği emzirmeyi başaradım sonrasında da zaten sütüm olmadı dedim. Bu seferde niye sağmadın sağsaydın ya diye çıkıştı. Anlayacağın şöyle bilinçli bir dr umuz olmadığı için internnetten faqlan araştıdım ama kafam çok karıştı. Kimi sitede pirinç unlu muhallebiyle başlanmış kimisinde meyve sularıyla kimisinde de özellikle sebze ile başlanmış sebebine gelince ilk meyve suyu muhallebi gibi tatlı şeyleri yiyen bebek sonrasında sebze türünü kabul etmez diye açıklanmış. Burda komşulara falan sorayım dedim onlarda biz emziriyorduk 6. aydan sonrada biz evde ne pişiriyorak bebeğe de verdik ondan dediler. Anlayacağın ek gıda konusunda da zor durumdayım maalsef((
maşallah canım allah nazarlardan korusun çok güzel kilo almış yavrun inşallah böyle devam eder. İçmesi gereken mamayı hesaplaıdm derken kutu üzerinde yazandan mı bahsediyorsun? CAnım benim kızım değil saatte 4 saatte bile 60 cc içmezki savaşır biberonla(( Ben sma gold u denedim herobayb de denedim ama onları da yemedi benim yavrucak. neden bi ondan bi öbüründen kullandın bir sebebi var mı??
çok uzun olmuş ama yardımcı olamak için iyice anlatmaya çalıştım
meyve suyunu da hazırlarken
cam rende alacaksın,bulamazsan normal kullanırsın,rendeleyip sonra da tülbentten geçireceksin
başka sorun olursa cevap vermeye çalışırım
inan benim bebeğimde öleydi ağzını kilitliyodu cadıherkes moralimibozuyodu...bu ne kadarzayıf çocuk die... kutu üzerine göre gitsek bizim bebekler fil kadar olur ...kilosuna göre bi hesap var mesela kilosu 4x150=600 600 de 6 böleceksin....100 cc mama bende bu hesabı prof. dr sabihapak tunanın kitabından almıştım...valla smaçok güzelbi mama veiçindeki değerleri diğer mamalarla karşılaştırdım baya bi fark var..bende bi öğün sma bir öğün herobaby kullandım...Canım bide ek gıdaaya hemen geçme meyva suyu falanbu ayın sonuna doğru verebilrisin belkiama önce güzel bi doktor bul ve onna danış..bebeklerin biberonu dilleriyle itme refleksi giitmeden ekgıdaya geçmek doğru değilmiş...bide bebeğini birden yemekten kesersin Allah korusun ben 4buçuk aylıkken meyva suyuyla başlıyacam..Herkesin bebeğiçokfarklı cnmm....senin bebeğinde çok farklı ve özel ben bunları yazdım ama bunlar benim bebeğime bulduğum çareler...sen kendin bulmaya çalışacaksın...inan benim başımdada kimse yok ben kendim çareler bulmaya çalıştım...elbetteki burdaki arkdaşların fikirleri bana ışık tuttu ama bire bir uymadı...kiloya çok takma 10 kilo olupta hastalıktan kurtulamayan bebekler var önce sağlık...sende sakin kafayla düşünn...stresin bebeğede geçer yemek istemez...önce kendi beden ve ruh sağlığın iyi olacakki...bebeğinde iyi olsun...kendine iyi bak sen mükemmel bi annesin....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?