sadece merak diyelim

6 sene sevgiliydik, evlendik, ama sanki daha once hic tanımamısım. sevgiliyken, nisanlıyken, dısarıda bulus gez toz eglen, sonra herkes evine. evliyken her sey bambaska.
müthis bir sabır, muthis bir anlayıs gerektirmesinin otesinde, kisilerin karsılıklı olarak TEK de kalabilmeleri gerekiyor, yani benim eşimin işi gereği aksamları yazıp çizmesi gereken şeyleri oluyor, bazen o kadar cok aksam ustuste oluyor ki , ben sıkılıyorum, halbuki bi cıksak bi tur atsak bi alısveris merkezinde boş boş gezsek istiyorum, ama sesimi cıkartmıyorum, ona o alanı bırakıyorum. o da yeri geliyor bana o alanı bırakıyor, bu önemli, napalım, evlilik dayanısma degil midir ? sonuc zor dostum zor :34:

evli değilim ama 1 1,5 seneye kadar inşallah bende yeni evli çiftler grubuna girecem :) ya zaten evlenmek için yeterince tanımış olman gerekiyor sevgili olduğun süreçte zaten tanıyorsun kendini de belli eder bir şekilde. daha senesini doldurmamış arkadaşlarımız var evliliklerinin 3.ayında 4.ayında boşanmayı düşünen.. ahh be kuzum madem anlaşamayacaksın neden evlendin bilmiyor muydun eşinin öyle olduğunu tanımadın mı hiç göstermedi mi sana gerçek yüzünü. normal tartışmalar olur işde alışma süreci budur ama herşey yataga girene kadar olmalı bence yeni evlisiniz hayatın tadını çıkarın boşanmada nedir :)[/

Sevgili dilemciğim kimse boşanmak için evlenmiyor canım.Sen umarım mutluluğu yakalarsın.Ama şunu unutma tecrübe konuşuyor :) Ne sevgililikte nede nişanlılıkta tanıyamıyorsun bu benim fikrim tabi...Aynı eve girmeden tanıyamıyorsun malesef.Akşam beraber uyuduğun sarılıp canım dediğin adam sabah kalktığında bambaşka biri olabiliyor.Bence sende fazla tanıdığından emin olma...

evli değilim ama 1 1,5 seneye kadar inşallah bende yeni evli çiftler grubuna girecem :) ya zaten evlenmek için yeterince tanımış olman gerekiyor sevgili olduğun süreçte zaten tanıyorsun kendini de belli eder bir şekilde. daha senesini doldurmamış arkadaşlarımız var evliliklerinin 3.ayında 4.ayında boşanmayı düşünen.. ahh be kuzum madem anlaşamayacaksın neden evlendin bilmiyor muydun eşinin öyle olduğunu tanımadın mı hiç göstermedi mi sana gerçek yüzünü. normal tartışmalar olur işde alışma süreci budur ama herşey yataga girene kadar olmalı bence yeni evlisiniz hayatın tadını çıkarın boşanmada nedir :)[/

Sevgili dilemciğim kimse boşanmak için evlenmiyor canım.Sen umarım mutluluğu yakalarsın.Ama şunu unutma tecrübe konuşuyor :) Ne sevgililikte nede nişanlılıkta tanıyamıyorsun bu benim fikrim tabi...Aynı eve girmeden tanıyamıyorsun malesef.Akşam beraber uyuduğun sarılıp canım dediğin adam sabah kalktığında bambaşka biri olabiliyor.Bence sende fazla tanıdığından emin olma...

bulamadım. : dogru. bir guler yuz beklerken, bazı aksam canı sıkkın. bazı aksam ise sooon derece neseli senin de eşin bile olsa kimseyi çekecek halin yok. degil mi ? anlayıs burada devreye giriyor iste. evli olmayanlar şöyle zannediyor : aaa canın mı sıkkın sana destek olacak, olmayacaksa ne diye evlendin vs. öyle olmuyor işte. bir arakdaş "evlilik cook farklı bir sey" demisti de icimden gulmustum, nee olacak demistim.

herkeste farklı durumlar gelişiyor ama yeni evlilerin hepsinde oluyor. bence önemli olan arkana dönüp baktığında unutulmayacak sözler telaffuz edilmemiş olması. biz eşimle buna taa nişanlıyken karar verdik. çünkü kavga her çift açısından yaşanabilecek birşey. çok şükür evliliğin ilk yılını boşanmadan atlattık ama inanın çok zordu çoook. hayatı baştan yaşasam sadece o1 yılı çıkarırdım hayatımdan :(

çok şükür suana kadar öyle birşey düşünmedik... ama yaşayanları görünce çok üzülüyorum suan yaşadıgım şehirde bir kız evlenip muglamı manisamı yalan olmasın gelin gidiyor baba evine gezmeye diye geliyor ben çok sıkıldım geri gitmek istemiyorum artık diye ayrılmak istediğini söylüyor çok üzülüyor insan böyle durumlara :(

bizim eşimle evlendiğimiz sene eşimin yakın akrabalarının da düğünleri oldu 4 gelin geldi aileye 2 ay içinde. ve o evlendiğimiz 1- 1,5 sene içinde 3ü (ben hariç) baba evine gidip geri döndüler. yani toplumda bu oran bayağı yüksek de diyebiliriz.

Son düzenleme:
evet gerçekten çok yüksek oranlar... hele burada eşime bazen takılıyorum beni alıp buraya getirdin herkez baba evine dönüyor bak özenecem hee diyorum nasıl gülüyor..

şaka olsun rabbim kimseye yaşatmasın . eğer gidilecekse de geri dönülmemeli. o kadar zor kuruluyor ki yuva madden - manen. rabbim yıkılmasına izin vermesin inş. erkek ve kadının en büyük hatası evlendikten sonra evini ve aile ilişkilerini ailesinin evine, ilişkilerine benzetmeye çalışması bence. bunu aşabilen insanlar evlilikte mutlu olabiliyorlar. bunu da zamanla öğreniyorlar o da 1-2 yıla maal oluyor sanırım.

bencede baba evine dönülecekse sebep ve kesin olmalı. yani geriye dönüşü olmamalı buişin. çünkü erkek te veyada ailesinde ise hata gidip gelmeler yüzünden nasıl olsa gelecek diyip olayları laçkalaştıranlar çok... ve siz eşinizle barışıp herşey yoluna girsede ailenizle eşiniz onun ailesi ile sizin ve iki aile arasındaki problemler kolay çözülmezler ben bunu düşünüyorum

günümüzde aile ve toplum yapısı değişti. çalışan kadın yada çalışmasada evli kadın artık daha bir sosyal ve daha bir güçlü. haklarının farkında ezilmeyi istemiyor hali ile de daha sivri dilli görülüyor erkekçe. çünkü erkek egemen bir toplumda erkek aile resisidir diye büyütüldü bu nesil ama kadında gücünün farkında. artık hayatta daha aktif bayanlar ve eskisi gibi sabır göstermiyoruz birşeylere.aslında toplumsal bir sorun yaşıyoruz. daha modern bir aile yapısı kurmak isteyen ama muhafazakar yetiştirilmiş bireylerden oluşan bir toplumuz. diziler filmler kitaplar haberler kadın hakları diye bağırırken kadın olarak ezilmek istemiyor bireyler. birde toplum olarak bir iletişim problemi var. birbirimizi anlama çabasında değiliz. karı koca arasında da bu iletişim sorunu tartışmaya ve kavgaya götürüyor. beş yıllık evliyim 6 yıldır tanıyorum kocamı çok ta empati yeteneği olan ve karşıyı gözlemlemekte iyiyimdir ama bazı davranışlarını daha yeni yenşi anlamlandırabiliyorum. bence en büyük problem İLETİŞİMSİZLİK.

Artık kadınlar daha cesur bu da boşanma kelimesini ortaya çıkarıyor. kimse istemediği mutlu olmadığı hayatta diretmek istemez. Boşanmanın artması bence sorun değil niye derseniz eski evliliklere bakın boşanma az dı peki sonuç. dayak yiyen küfür hakaretle devam eden evlilikler. kendine ait bir çöpü olmayan 30 yıllık evli kadınlar. çok gördüm etrafımda. 40 yıllık karısı ölür daha cenaze de 60 yaşında adam bana kadın bulun der. bu evlilikte sevgi nerede. sadece bir etiket evlilik onun için. bir kadın olsun işimi görsün yeter. kendi ailemden örnek vereyim. babam çok huysuz geçimsiz agrasif bir adamdır. annem yıllarca çekti bu adama. mutsuzluktan şikayet etti ama ayrılmayı hiç düşündü mü hayır. çünkü çocuk toplum baskısı falan filan. şimdi yaşlar 50 yi geçti hayatları bir şekilde devam ediyor. peki evliliğinin kaç günüde mutluydu acaba oda huzur dolu günler istemez miydi. guatr yüksek tansiyon bir sürü sağlık sorunu yaşadı. sebep stres ama oda toplumumuzun aynası olan kadınlardan. kocana saygıda kusur etme, çocukları büyüt, iyi gelin ol toplum seni kucaklasın hayatta mutlu olman önemli mi hayır mükafat öbür dünya da :44:

Canım doğru söylüyorsun da.....peki günümüzdeki kadınlar çok mu mutlu?
dediğin gibi daha ilk aylarda başlıyor tartışmalar kavgalar...evi terketmeler tekrar geri dönmeler derken ne sevgi kalıyor ne saygı...
mutsuz iki kişiye..artı kişiler ilave oluyor(çocuk).. sonucunda boşanma olsa bile yinede mutsuz birçok insan...

.

evet eskiler eşi öldümü hemen eş arıyormuş var şimdide öyleleri.. eşlerin ölmesine gerek yok önce birini buluyor sonra onu boşuyor ötekini alıyor belkide amcanın yaptıgından daha fazlasını yapıyorlar. onun yasına gelmeden benim ninelerim çok çekmişler dedelerimden adamlar geldikleri gibi devam ediyorlar 70 yasındaki dedem hala ninemi dışarıya bırakmaz kıskanır.. başına birşey gelir diye hadi bakalım benim eşim beni eve baglamaya çalışsın allem eder kullem eder mutlaka izini alıp çıkarım herhalde dışarı bellide olmaz okadar da büyük konuşmayayım:P ama ozaman erkek birşey dedimmi kadın tamam der. çünkü geri dönme sansı yok gibi düşünür ayıplanır dul damgası yemek ozamanlar ne demek siz bilirsiniz flimlerin çoguda gösteriyor bunu. suanda öylemi insan özgür kadın özgür. bu aslından bir yönden çok güzel kadının hakları olması.. ama evliliklerin çok kısa sürüp daha 1-2-3-4-5-6.... aylıkken ayrılıgı düşünmeler çok üzüyor benii. kimse ayrılıgı düşünerek evlenmez ama mesela ben örnek vereyim eşim bugün bana tokat atsa ailemin beni sahiplenecegini biliyorum ve sahiplenmeseler bile kendime bakabilecegimi biiyorum.. annanemin dedeme veremediği cevapları ben eşime veriyorum.. buda suanki destekten kaynaklanıyor herhalde

benimde en artist lazımdır ewlendiğim günden beri alışamadığım her konuya BU BÖYLE OLMAZZZZ lafını yapıştırıveririm....yanlız şunu anlamadım ben bu sitede 1 senede alışılır ewliliğe bu kavgalar normaldir yazıyo bazı arkadaşlar peki bazı bayanlar 10 yıllık ewliliğimdn bıktım usandım....yada 5 yıldır emek verdim boşunaydım bütün çabalarım boşanıyorum en sonunda kurtulcam falan yazılıyor...bundanda ne çıkarabiliriz kocalarımızın çoğu huyunu değiştiremiyoruz....mesela adam çok sinirliyse sakinleştirici verip onu at gibi uyutmadan sinirlerini bastıramassak boşanıyoruz....ve daha bunun gibi birçok örnek kimse boşanmak için ewlenmiyor bütün boşanan arkadaşiların ALLAH yardımcısı olsun....bunu bize yapanda yaptıranda söyletende erkekler :47:

benimde en artist lazımdır ewlendiğim günden beri alışamadığım her konuya BU BÖYLE OLMAZZZZ lafını yapıştırıveririm....yanlız şunu anlamadım ben bu sitede 1 senede alışılır ewliliğe bu kavgalar normaldir yazıyo bazı arkadaşlar peki bazı bayanlar 10 yıllık ewliliğimdn bıktım usandım....yada 5 yıldır emek verdim boşunaydım bütün çabalarım boşanıyorum en sonunda kurtulcam falan yazılıyor...bundanda ne çıkarabiliriz kocalarımızın çoğu huyunu değiştiremiyoruz....mesela adam çok sinirliyse sakinleştirici verip onu at gibi uyutmadan sinirlerini bastıramassak boşanıyoruz....ve daha bunun gibi birçok örnek kimse boşanmak için ewlenmiyor bütün boşanan arkadaşiların ALLAH yardımcısı olsun....bunu bize yapanda yaptıranda söyletende erkekler :47:

bende söylüyorum bu böyle gitmez. bakalım nere kadar ama çok yanlış sözler. eşim sürekli ayrılabilirim ihtimalini göz önünde tutuyor sen zaten ayrılmayı düşünüyorsun diyor ufacık şeyde yanlış yaptıgımı biliyorum. ama ne yapayım cene işte durmuyor sinirlenince gözüm görmüyor yapıştırıyorum lafı. evlenip on sene sonra ayrılanlarda var benim halam 20 sene sonra eşi ile ufacık bir sebepten papaz oldu. yani senelerin birikimi.. olay su bakın.. sen tuvalette gaz çıkartıyorsun yoldan geçenler duyuyor ne saygısız kadınsın diye başlayan bir kavgadan ötürü beş senedir ayrılar... Allah kimseyi eşi çocugu sağlıgı ile imtahan etmesin

ayrılıktan çok çözüm nasıl bulunur o konuşuluyor
yada çare aranıyor

evet çözümler aranıyor. insan sanal hayatta daha çok paylaşabiliyor herşeyi kimlikler gizli... ben mesela kimsaye anlatamadıgım şeyleri burda yazıyorum ve birçok yorum alıyorum. bu yorumlar aklıma yatarsa uygulamaya koyuyorum. inş. kimse evliliginden pişman olmaz

evet çözümler aranıyor. insan sanal hayatta daha çok paylaşabiliyor herşeyi kimlikler gizli... ben mesela kimsaye anlatamadıgım şeyleri burda yazıyorum ve birçok yorum alıyorum. bu yorumlar aklıma yatarsa uygulamaya koyuyorum. inş. kimse evliliginden pişman olmaz

valla burda çoğu direk ayrıl diye yapıştırıyor cevabı gaza gelmemek lazım :4:

Back
X