sadece merak yorumlarınızı esirgemeyin

boşuna çocuk istememezlik yapmıyorum eş almakla çocuk yapmak arasında fark ne ikiside yemek bekliyo temizlik istiyo ilgi istiyo istiyorda istiyor yıpranan hep kadın

Benim eşim evliliğimizin başında biraz anlayışsızdı. Yetişme tarzından da kaynaklanıyordu. Ailesine düşkündü, şu an hala kardeşinin bir dediğini iki etmez, ama en azından ailesinin hatalarını görüyor. Hamileliğimin başında baya didişmişiz aslında açtığım konulara baktım şimdi, gelince kavga edesim geldi :KK70: ama hamileliğim ilerledikçe eşim anlayışlı olmaya başladı. Bizim doktor kadın dilinden anlayan bir doktordu, telkin verdi çok. Tabi adamın kumaşında ne varsa ara ara kendini gösteriyor, hamileydim doğum günümü kutlamamıştı mesela. E dönerciye gittik ya diyo :KK70: Lohusalığımda teyzem ve eniştem çok tembih etmiş, kadınlar hassas olur, sudan çıkmış balığa döner vs diye uzun uzun konuşmuşlar. Lohusalığımda çok çok iyi bir insan oldu, ben bile şoka girmiştim. Şu anda da çocuğunu çok sever, banyosunu o yaptırır. Altını o açar. Haftada belli günlerimiz var, ben çocuğu emzirir çıkarım gezmeye. O bakar. Yemeklerde o yer ben ilgilenirim, o ilgilenir ben yerim. Çocuktan önce de belli sorumluluklarımız vardı, ben evlendim evleneli süpürge tutmam, balkon yıkamam. Bunlar onun görevlerinden. İsterse mutfağı toplar, hafta sonu kahvaltı hazırlar. Çocuktan sonra iş yükü değiştiği için 15 Aralıkta evde toplantımız var. Yeni işbölümü yapacağız, ben çalışmaya başlıycam çünkü. Size önerim isteklerinizi sıralayın, oluruna olmazına bakın. Bizde bakıcı var, ev kalabalık olmuyor. Sizde madem yardım edecek birileri var haftada gün belirleyip ikiniz çıkın, vakit geçirin. Çocukla ilgili şeyleri beraber yapın. Şunu şunu yapman lazım diye ona görev listesi hazırlayın. Ben ilk başlarda öyle yapıyordum. Hiçbir zaman aman şimdi sen bilemezsin diye elinden bir şeyi alıp ben yapmadım. Çocuğa tarif eder gibi bıkmadan nevresimlerin yerini, yorgana nasıl geçirmesi gerektiğini, renklilerle beyazları ayırması gerektiğini, deterjanın ve yumuşatıcının hangi gözlere koyulacağını tek tek tarif ettim. Bir süre sonra alışıp görev belliyorlar. Keşke en baştan alıştırsaydınız. Ama geç değil, çocuğun sorumluluğuyla yetişemiyorum artık böyle olacak ya da paran varsa yardımcı tut diyeceksiniz. Kabul etmiyorsa evde yiyecek yemek, giyecek gömlek bulamayacak. Yavaş yavaş akıllanır.

Çok sabırlı mısınız?
Ben ilk sigara için beni aç bıraktığında burnundan getirirdim herhalde, bir saha cesaret edemezdi.

Ailenizle ilgili arkadaşlara katılıyorum, kv ile yaşadım bir dönem, gerçekten de zor oluyor kendi ailenizden olmayan biriyle yaşamak, bu da eşinizin bazı davranışlarını açıklıyor olabilir.

normalde başka bir şehirdeler kızım henuz ufak kreş yaşı gelemdi, bizimde ev kredisi eşiin bitmeyen borçları vs var ee halıyle kreş almıyor, bakıcı desen en az 1000 tl masraf ona bütçemiz yok ve ben bakıcı tutmak zorunda kalsam evımde baksın ısterdım o da fıyatı arttırıyor ve evı de emanet edeceksın sadece cocugunu değil..
yanı aılem su an mecburı sebeplerden yanımızda , sunu da belırteyım bu onların ıstemesı sonucu bu hale geldı onlar gonullu bakıyor , bızde gozumuz arkada kalmadan emanet edıyoruz o nedenle bızımle kalıyorlar.

Ama bu durum aile bayağınızı sekteye uğratıyor

Yalnız yani üçünüz oldunuz bir Zaman dilimi var mı

Bir Adam dinlemiştim eşinden evde yatılı bakıcı vardı kadın bebeği tut tuvalete gideceğim dediğinde bakıcı neden var diyormuş kadın da sen babasın sen tutacaksın diyormuş kavga başlıyormuş

Sizde de her işe koşan birileri var eşiniz neden ilgilensin ki

Sigara içme yemek yiyeceğim desen annen baksın bebeğe der

Bu arada 2011 de 900 tl bakıcı parası veriyordum az bile zam gelmiş

Ama bu durum aile bayağınızı sekteye uğratıyor

Yalnız yani üçünüz oldunuz bir Zaman dilimi var mı

Bir Adam dinlemiştim eşinden evde yatılı bakıcı vardı kadın bebeği tut tuvalete gideceğim dediğinde bakıcı neden var diyormuş kadın da sen babasın sen tutacaksın diyormuş kavga başlıyormuş

Sizde de her işe koşan birileri var eşiniz neden ilgilensin ki

Sigara içme yemek yiyeceğim desen annen baksın bebeğe der

Bu arada 2011 de 900 tl bakıcı parası veriyordum az bile zam gelmiş
Arada anemler isleri oluyor gidiyorlar ben bakiyorum kizima izin alip, bu arada kizimda 19 aylik sadece burada kreslerde iki yas siniri oldugundan krese veremiyorum yoksa ilk isim onu vakti gelince krese yazdirmak ailemi evine yolamak olacak sanmayin ki bende cok hosnutum ayni evde yasamaktan sonucta ne kadar kalabalik o kadar is yuku benim icin ama su an gozum arkada degil kizima iyi bakiliyor onceligim cocugumun rahati ve guvenligi benim icin..
Esim ailemden rahatsiz degil daha once konustuk bu konulari zaten onlar yokkende ayni sikinti oradan kaynaklaniyor yani onun durumu genel bir durum yalnizta olsak ayni evde birileri varkende...

bizde tum is bolumi esittir
esim yemek de yapar , cocuga da bakar
bence konusmaniz lazim siz kendi kendinize hirslaniyorsunuz
ayrica kalabalik bir yasam kari koca arasindaki iliskiyi olumsuz etkiliyor maalesef
konustum yeri geldi laf soktum yeri geldi soylendim guzelliklede konustum yok ama nato kafa nato mermer anlayana...!!

Canım bizde çalışan bir anne olarak eşimden yardım görmüyorum ondan yardım da beklemiyorum .Kendi işimi yaparım .Genel olarak eşinizin şiddeti yoksa kumar,gece hayatı vs yoksa gerisi önemli değil fakat borçları konusunda neden böyle ki?
Neden yardim beklemeyim ki hayat musterek degil mi ??
Borc konusunda sorumsuz harcamalari var o nedenle bu durumda..

3 aylik kızım var tam masaya otururum yemek yemeye ağlamaya başlar. Eşime derim sen ye ben bakayım die. O karnını doyürür gelir ben otururum yemeğe. İlgilidir yani tamam bende doğum dan sonra uzaklaştım cinsel yaşantımız eskisi gibi değil ama kocama sarılmadan da uymuyorum.. Sanırım eşiniz çok gözünüze batar olmuş.
Evet batiyo senelerin birikmisi iki yil evlilik oncesi bes koca yil suren inisli cikisli bir iliski toplamda 7 koca sene yasanan onca sey tahammul kalmadi bende...

Sorun da çözüm de yazının içinde

Annenler

Evet çocuğa sen işte iken bakıyorlar ama eşin kendisinin o bakıma dahil olması gerektiğini idrak edemiyor aile olamıyor

Bu da koparıyor sizi

Evde annenler varken muhabbet de etmez seks de yapmaz çok olağan bunlar
Onlar yokkende ayni ki hem derdim seks degil o benim icin olmasada olur ben durumu aciklamak adina bahsettim cinsel durumlari, ben bu adami bildim bileli boyle sadece cocuk olduktan sonra var olan yukum iki katina cikti ve benim artik gucum de sabrim da kalmadi ...

Ev işleri konusunda berbat bir kocaya sahibim ama çocuk bakımında “hayat müşterek” lafının hakkını veririz. İş harici evde olduğu her saniye çocukla ilgili yapabileceği ne varsa yapar. Yıkar, yedirir, benden daha güzel oyalar, uyutur, gece kalkar vs. B.k falan temizlemez yalnız o konuda sıkıntı var. Kaka yapınca bana getirir. Neyse o kadar olur.

Hayat müşterek arkadaş. Hadi çamaşır bulaşığını geçtim ama çocuk düpedüz müşterek. Ortak yapıldı? Bakım konusunda anne biraz daha ön planda olacaktır elbet ama her baba elini taşın altına sokacak. Ben öbür türlüsünü kabul etmiyorum.

Ev işleri konusunda berbat bir kocaya sahibim ama çocuk bakımında “hayat müşterek” lafının hakkını veririz. İş harici evde olduğu her saniye çocukla ilgili yapabileceği ne varsa yapar. Yıkar, yedirir, benden daha güzel oyalar, uyutur, gece kalkar vs. B.k falan temizlemez yalnız o konuda sıkıntı var. Kaka yapınca bana getirir. Neyse o kadar olur.

Hayat müşterek arkadaş. Hadi çamaşır bulaşığını geçtim ama çocuk düpedüz müşterek. Ortak yapıldı? Bakım konusunda anne biraz daha ön planda olacaktır elbet ama her baba elini taşın altına sokacak. Ben öbür türlüsünü kabul etmiyorum.
bızım en son tartısmamız haftasonu alt degıstırme mevzusundan oldu...

cocugun poposu hassas hemen pısık oluyor daha yenı yara gıbı oldu kremlerle vs gecırdım.

kahvaltı edıyoruz beyfendı yıne ben sıgara ıceyım modunda balkona gectı ben hala yemek yıyorum bıtmedı kahvaltım...

dedım kaka yaptı altını temızle pısık oluyor tık yok, bende soylendım halıyle ben tek basıma yapmadım bu cocugu elım ayagım tutmasa ben olmasam ne olacak bu cocuk her seyıyle ben ılgılenıyorum falan dedım tabı sonra noldu aldım bezı vs o ara sıgarasını ıctı verdım elıne bır baktı kaka benım mıdem bulanıyor deyıp bana attı sankı kendı yapmıyor kokuyorsa onunkıde kokuyor, çok afedersın ben onun donunu yıkarken tıksınıyor muyum o da kendı oz cocugundan tıksınmeyecek bu kadar basıt ama gelde anlat....

tabı benımkahvaltı her zamankı gıbı yarım kaldı ıstah mıstahta kalmadı..

zaten sorun dusunup bellı zamanlarda kendını devreye sokmaması ben yoksa her ısını o halletsın ıstemem.
yapabılecegı seyler var ve o bahaneler uretıp yapmıyor bende bu anlayıssızlıgına bencıllıgıne sınır oluyorum.

normalde başka bir şehirdeler kızım henuz ufak kreş yaşı gelemdi, bizimde ev kredisi eşiin bitmeyen borçları vs var ee halıyle kreş almıyor, bakıcı desen en az 1000 tl masraf ona bütçemiz yok ve ben bakıcı tutmak zorunda kalsam evımde baksın ısterdım o da fıyatı arttırıyor ve evı de emanet edeceksın sadece cocugunu değil..
yanı aılem su an mecburı sebeplerden yanımızda , sunu da belırteyım bu onların ıstemesı sonucu bu hale geldı onlar gonullu bakıyor , bızde gozumuz arkada kalmadan emanet edıyoruz o nedenle bızımle kalıyorlar.

Ben bu durumları 2 sene yaşamış biri olarak ne gibi zorluklardan geçtiğini biliyorum.
Annem ilk oğluma bakmak için bende kalmıştı ve gerçekten zor bir durum.
Cinsel hayatın bir defa sıfıra iniyor noktasında diyebilirim, çünkü insan rahat edemiyor.
Özellikle eşler kızın ailesi varken daha bu konuda ketum davranabiliyor.
Evde oturup iki sohbet edebileceğin ortam olamıyor.
Eşler özellikle birşey anlatmak istemiyor çünkü annen veya evde o an her kim varsa ikiniz haricinde, müdahil olacağını hissediyor, yani seninle belki özel konuşmak isteyecek ama o ortam olmuyor.

Maddi durum açısından gerçekten zor, fakat eğer sende çalışıyorsan biraz maddi durumu toparlamanızda fayda var.
Bu sizin ilişkinizi muhakkak etkileyecektir.
Evet hayat pahalı, ancak arada bir eşin ile özel zaman yaratmalısın kendine.
Misal, bir akşam yemek sonrası "hayatım hadi gel bir çay içelim dışarda ne zamandır çıkmadık" diye eşini gaza getirebilirsin.
Bazen yemek yemeğe de çıkabilirsiniz başbaşa. Nasılsa evde gönül rahatlığı ile çocuğunu bırakabilecek birisi var.
Bunu kendin ve eşin için yapmalısın, herkesin bir nefes almaya ihtiyacı var.

Bu şekilde eşin ile konuşabilirsin.
Son günlerde yaşadığınız, özellikle çocuk olduktan sonra hayatınızın nasıl değiştiğini.
Bu değişimin size ve ailenize nasıl yansıdığını, kendinize artık eskisi kadar vakit ayıramadığınızı.
Aslında eşini ne kadar özlediğini, yanında her kim olursa olsun onun desteğine her daim ihtiyacın olduğunu.
Bunları konuşmalısın ki eşin de anlamalı "ya karımın hakikaten bana ihtiyacı var" diye düşünmeli.
Sen bunu hissettirmezsen istediğin kadar laf sok, gözüne sok anlamayacaktır.

İnşallah anlattıklarımı bir nebze uygularsın ve sonuç alırsın.

Ben bu durumları 2 sene yaşamış biri olarak ne gibi zorluklardan geçtiğini biliyorum.
Annem ilk oğluma bakmak için bende kalmıştı ve gerçekten zor bir durum.
Cinsel hayatın bir defa sıfıra iniyor noktasında diyebilirim, çünkü insan rahat edemiyor.
Özellikle eşler kızın ailesi varken daha bu konuda ketum davranabiliyor.
Evde oturup iki sohbet edebileceğin ortam olamıyor.
Eşler özellikle birşey anlatmak istemiyor çünkü annen veya evde o an her kim varsa ikiniz haricinde, müdahil olacağını hissediyor, yani seninle belki özel konuşmak isteyecek ama o ortam olmuyor.

Maddi durum açısından gerçekten zor, fakat eğer sende çalışıyorsan biraz maddi durumu toparlamanızda fayda var.
Bu sizin ilişkinizi muhakkak etkileyecektir.
Evet hayat pahalı, ancak arada bir eşin ile özel zaman yaratmalısın kendine.
Misal, bir akşam yemek sonrası "hayatım hadi gel bir çay içelim dışarda ne zamandır çıkmadık" diye eşini gaza getirebilirsin.
Bazen yemek yemeğe de çıkabilirsiniz başbaşa. Nasılsa evde gönül rahatlığı ile çocuğunu bırakabilecek birisi var.
Bunu kendin ve eşin için yapmalısın, herkesin bir nefes almaya ihtiyacı var.

Bu şekilde eşin ile konuşabilirsin.
Son günlerde yaşadığınız, özellikle çocuk olduktan sonra hayatınızın nasıl değiştiğini.
Bu değişimin size ve ailenize nasıl yansıdığını, kendinize artık eskisi kadar vakit ayıramadığınızı.
Aslında eşini ne kadar özlediğini, yanında her kim olursa olsun onun desteğine her daim ihtiyacın olduğunu.
Bunları konuşmalısın ki eşin de anlamalı "ya karımın hakikaten bana ihtiyacı var" diye düşünmeli.
Sen bunu hissettirmezsen istediğin kadar laf sok, gözüne sok anlamayacaktır.

İnşallah anlattıklarımı bir nebze uygularsın ve sonuç alırsın.
arada özellıkle özel gunlerde zaten başbaşa takılıyoruz, yemege sınemaya vs gıdıyoruz....

ıkı yıldır her yaz bırer kez başbaşa bırer kez çocuklu olarak tatıle gıdıyoruz, haftasonları bız ayrı takılırız ailem bize ayak bağı olmaz asla alır kızımızı gezılecekse gezer bır yere gıdılecekse gıderız....

cınsellık ılk tanıstıgımızda nerdeyse her gun olurdu sonra haftada bır ıkı derken hamılelıkle seyrelerek devam ettı bır ara 32 haftadan sonra doktor yasagı ıle dogum sonrası logusalık gecene kadar ara verdık sonra ıyıde ıyıye seyreldı benısteklıydım ama o hep yorgundu , bende sıkıldım hep onu uyarmaktan bıraktım o işleri, sonrasında da saydıgım nedenlerden ozellıkle de onun yapmadıgı seylerın benı ondan uzaklastırması nedenıyle ben ara ara onu red ettım hıc olmuyor degıl ama cok az oluyor ama olmazsada olmasın benım ıcın artık cınsellık gerı planda olan bırsey öncelıklerım arasında degıl yanı...

para konusundakı mevzularda da çok kez açığını yakaladım çok konuştum boşanmaya bile kalktım bir ara sözler verdi hepsi havada kaldı çünkü adamın alışveriş lüks merakı var yoksa içkisi kumarı dışarda öyle arkadaş ortamlarında gezmesi falan yok evcimen bir tip zaten ona kalsa evden bile çıkmaz o derece yani...ama parasının hesabını bılmıyor su an evın faturaları,aıdatı onda ben karısmıyorum.

ben kredıyı oduyorum kendı sahsı harcamalarım ve evın ve kızımın cogu ıhtıyacını ben gıderıyorum, ailemde yanımızda oldukları zamanda pazar alısverısını ve mutfak erzagının bır kısmını duzuyorlar bıze maddı katkıları da var yanı kızıma sureklı brısey alırlar tek torun zaten ee bende bır evın bır kızıyım kıymetlıyım onların gozunde...

bırde son olarak su var kı esım hıcbır zaman bır plan yapmaz, hep ben yaparım, bıletı alırım, mekanı ayarlarım , tatılı bıle ben ayarlarım ve ben bu durumdan da sıkıldım artık...

yani eşimin genel tutumunun kaynağı ailem değil çünkü çocuk yokkende , evlilik öncesi de bu adam rahatına düşkün, azıcık tembel, bencil bir adamdı. bende ona gore daha tezcanlı, bır ıs yapılacaksa hemen yapılsın ısteyen, para konusunda o ne kadar savruksa ben o kadar tutumlu bırıyım...

ben konusmaktan bırseylerı duzeltmek ıcın caba sarf etmekten yıldım, o dusunsun ve ıcraata gecsın derdındeyım ..

Akşam çocuklara eşim bakar . En son pijamalarını giydirip odalarına götürür . Biraz masal anlatır ,çocuklar uyur .sonra gelir beni uyutmaya :)))

Herkesin sorduğunu ben de sorayım , cevap verdin mi bilmiyorum .. neden annenler sende kalıyor ? Ben olsam evimde ebeveynlerim varken rahat edemem . Geceleri kankaya bağlarım . Ee böyle böyle de bağlar kopar .. adamı çok suçlama yani bu konuda ..

arada özellıkle özel gunlerde zaten başbaşa takılıyoruz, yemege sınemaya vs gıdıyoruz....

ıkı yıldır her yaz bırer kez başbaşa bırer kez çocuklu olarak tatıle gıdıyoruz, haftasonları bız ayrı takılırız ailem bize ayak bağı olmaz asla alır kızımızı gezılecekse gezer bır yere gıdılecekse gıderız....

cınsellık ılk tanıstıgımızda nerdeyse her gun olurdu sonra haftada bır ıkı derken hamılelıkle seyrelerek devam ettı bır ara 32 haftadan sonra doktor yasagı ıle dogum sonrası logusalık gecene kadar ara verdık sonra ıyıde ıyıye seyreldı benısteklıydım ama o hep yorgundu , bende sıkıldım hep onu uyarmaktan bıraktım o işleri, sonrasında da saydıgım nedenlerden ozellıkle de onun yapmadıgı seylerın benı ondan uzaklastırması nedenıyle ben ara ara onu red ettım hıc olmuyor degıl ama cok az oluyor ama olmazsada olmasın benım ıcın artık cınsellık gerı planda olan bırsey öncelıklerım arasında degıl yanı...

para konusundakı mevzularda da çok kez açığını yakaladım çok konuştum boşanmaya bile kalktım bir ara sözler verdi hepsi havada kaldı çünkü adamın alışveriş lüks merakı var yoksa içkisi kumarı dışarda öyle arkadaş ortamlarında gezmesi falan yok evcimen bir tip zaten ona kalsa evden bile çıkmaz o derece yani...ama parasının hesabını bılmıyor su an evın faturaları,aıdatı onda ben karısmıyorum.

ben kredıyı oduyorum kendı sahsı harcamalarım ve evın ve kızımın cogu ıhtıyacını ben gıderıyorum, ailemde yanımızda oldukları zamanda pazar alısverısını ve mutfak erzagının bır kısmını duzuyorlar bıze maddı katkıları da var yanı kızıma sureklı brısey alırlar tek torun zaten ee bende bır evın bır kızıyım kıymetlıyım onların gozunde...

bırde son olarak su var kı esım hıcbır zaman bır plan yapmaz, hep ben yaparım, bıletı alırım, mekanı ayarlarım , tatılı bıle ben ayarlarım ve ben bu durumdan da sıkıldım artık...

yani eşimin genel tutumunun kaynağı ailem değil çünkü çocuk yokkende , evlilik öncesi de bu adam rahatına düşkün, azıcık tembel, bencil bir adamdı. bende ona gore daha tezcanlı, bır ıs yapılacaksa hemen yapılsın ısteyen, para konusunda o ne kadar savruksa ben o kadar tutumlu bırıyım...

ben konusmaktan bırseylerı duzeltmek ıcın caba sarf etmekten yıldım, o dusunsun ve ıcraata gecsın derdındeyım ..

Yazdıklarınızda bir nebze kendimi gördüm doğrusu.

Ama savruk olan benim malesef.
Eşim bana göre daha tutumludur.
Nitekim yorgana göre ayağımızı uzatıyoruz neyseki.

Ben de eskiden cinselliği önemsemezdim. Olsa da olur olmasa da olur.
Dediğiniz gibi anne olduktan sonra özellikle, zaten insanın öncelikleri değişiyor.
Ancak birşeyi fark ettim, eşler arasında o bağ çok önemli.
Allah bizi böyle yaratmış, o bağda eksilme olduğu zaman dengelerde de bozulma oluyor malesef.
Bir dönem bunu ben çok yaşadım, boşanma noktasına kadar bile geldim.

Bende de eşim istekli ben isteksiz durumdaydım.
Zaten oğlum 3 yaşına girdiğinde hamileydim tekrar, sonra ikinci bebeğim oldu.
Daha tam "şükür rahata erdik" dediğimiz noktada ikinci bebek gelmesi bizi yordu.
Süprizdi de, hayatımıza da büyük bir süpriz oldu zaten.

Benim eşim tam tersine istekli olduğu için, ben ona ayak uydurmak zorunda kalıyordum tabii.
Zamanla kendimi dengeledim, simdi herşey daha yolunda gidiyor.

Eşiniz ile bu konuyu konuştunuz mu?
Neden size karşı isteksiz davranıyor neden sürekli sizin dürtmenizi bekliyor?
Harcamalar konusunda da neden bu kadar savruk davranıyor?
Bunları irdeleyin ve düzelinceye kadar da peşini bırakmayın derim.
Çünkü biz kadınlar birşeyi her ne kadar yastık altı atsakta, gün geliyor hepsi birden önümüze çıkıp gereksiz patlamalara sebep veriyor. Sinirler yıpranıyor, ilişki zedeleniyor.

Adam kayınvalidesiyle yaşıyor. Haklı napsım ki? Kaç kadın bursa kayınvalidesiyle yaşar? Eşinizin çocuğa bakmasına da gerek yok, anneniz var çünkü.

Çocuğunuz küçükse çalışmaya ara verin. Büyükse kreşe verin. Evlilik hayatı diye bir şey kalmamış. Tamamen sizin elinizde düzeltmek

2011 de evlendik ve 2015 de tedaviyle çocuk sahibi olduk,doğumdan 1 ay önce eşim beyninde ki bir tümör sebebiyle ameliyat oldu.
Sanırım oğlum 3 günlük falandı eşim 2. kez ameliyat oldu,bende hem bebekle hem ameliyatlı halimle hem de hasta eşimle zor bir sınav vermiştim o günlerde...Erken doğum da cabası.
Eşim genel olarak evde yardımcıdır,bebeğimiz erken dünyaya geldiği için ilk ay sağ olsun bir tanıdık banyosunu yaptırmaya geliyordu...sonrasında bir elin parmağını geçmez ben yaptırmadım, hep eşim banyosunu yaptırdı,alt değiştirme de işten gelir gelmez hemen bakar ve gerekirse yapar,asla yemek yedirmez çünkü beceremez her yer batar ya da aç çocuk 3 kaşıkla hemen doymuş olur:)...Ev işlerinde de titizdir ve nadiren aksamışsa gördüğünde söylenir ama ona da yardımcıdır.Şehir dışına tatile gittiğimizde genelde erken dönmek zorunda olur geldiğimde ev pırıl pırıldır....Asla çöpü attığımı hatırlamam,apartman görevlisi bu konuda bizden çok memnun:)eşim her sabah işe giderken çöpleri de alıp götürür,market alışverişi desen hak getire ona da bulaştırmaz beni, sanırım beni biraz müsrif buluyor:)Ameliyat sonrası kendine gelmesi ile,bebeğe ve bana karşı aşırı vicdan yaptığından mıdır yoksa sorumluluk anlayışından mıdır bilmem hep yardımcı oldu(ameliyatlı halimle 3 günlük çocukla sarılık dan dolayı bebek kucağımda gezdim durdum hastaneler de)....Ama yemek konusunda aç kalkarım sofradan o konuda yapabileceği sınırlı....Fazlaca ailesine bağımlı ve anneci olması haricinde pek sorun yaşamayız anlayacağın....Ama bu günlere gelmek de kolay olmadı....
Ne olursa olsun yetiştirilmeden de geçtiğini düşünürüm hep, çünkü erkek kardeşlerim ekmek almaya bile gitmezler o derece uzaktırlar bu ev ve bebek işlerine....Ama eşimin ailesinde durum çok farklı kayın pederim her işi yapar eşim de öyle görmüş! armut dibine düşüyor anlayacağınız....
Hal böyle olunca çok kırmayız da birbirimizi bende onun yemekli misafiri meşhurdur mesela; hiç yok demem, yorgunum demem,zevkle ağırlarım misafirlerini ve sık da olur, sanırım o da bu konuda bana hayran çünkü annesigil de çaylı misafir bile pek ağırlanamaz, bu konuda muzdarip olduğundan çok mutlu olur....Asla ütü yap demez her daim kıyafetleri hazırdır aramaz,yıkadın mı diye sormaz....Karşılıklı olur ister istemez bu tip şeyler o sorumluluk konusunda beni üzmez ben de onu.....yuvarlanıp gideriz işte....Sadece okb den dolayı bazen ısrarla bazı şeyleri hatırlatır ona da alıştım....

Yazdıklarınızda bir nebze kendimi gördüm doğrusu.

Ama savruk olan benim malesef.
Eşim bana göre daha tutumludur.
Nitekim yorgana göre ayağımızı uzatıyoruz neyseki.

Ben de eskiden cinselliği önemsemezdim. Olsa da olur olmasa da olur.
Dediğiniz gibi anne olduktan sonra özellikle, zaten insanın öncelikleri değişiyor.
Ancak birşeyi fark ettim, eşler arasında o bağ çok önemli.
Allah bizi böyle yaratmış, o bağda eksilme olduğu zaman dengelerde de bozulma oluyor malesef.
Bir dönem bunu ben çok yaşadım, boşanma noktasına kadar bile geldim.

Bende de eşim istekli ben isteksiz durumdaydım.
Zaten oğlum 3 yaşına girdiğinde hamileydim tekrar, sonra ikinci bebeğim oldu.
Daha tam "şükür rahata erdik" dediğimiz noktada ikinci bebek gelmesi bizi yordu.
Süprizdi de, hayatımıza da büyük bir süpriz oldu zaten.

Benim eşim tam tersine istekli olduğu için, ben ona ayak uydurmak zorunda kalıyordum tabii.
Zamanla kendimi dengeledim, simdi herşey daha yolunda gidiyor.

Eşiniz ile bu konuyu konuştunuz mu?
Neden size karşı isteksiz davranıyor neden sürekli sizin dürtmenizi bekliyor?
Harcamalar konusunda da neden bu kadar savruk davranıyor?
Bunları irdeleyin ve düzelinceye kadar da peşini bırakmayın derim.
Çünkü biz kadınlar birşeyi her ne kadar yastık altı atsakta, gün geliyor hepsi birden önümüze çıkıp gereksiz patlamalara sebep veriyor. Sinirler yıpranıyor, ilişki zedeleniyor.
cınsellık konusunu konusmadım acıkcası sadece arada sakayla karısık laf carptım artık onuda bıraktım,ve dedıgım gıbı oncelıgım olmadıgından konusmak tercıhım degıl...
harcama konusunda ınanın ne maasını bılırım ne nereye ne kadar harcadıgını zaten bana anlatmaz bende sormam, sadece benden habersız yaptıgı buyuk caplı bırseyler olursa karsıma çıkar bır sekılde ( esım benden habersız kredı cektı zamanında, kızımın altınlarını benım onayımı almadan bozdurdu borcunu kapamak ıcın, benden sıkıstım deyıp para alıp gerı vermek kaydıyla cunku eve harcanan para degıl vermedı ve hep ben benden sakaldıklarını ogrendım ama gıden gerı gelmedı hıcbır zaman )
bırıkım dıyecegım bırkaç setım var kı benım ıcın manevıyatı daha buyuk aılelerden hatıra, kızıma takılan bırkaç altın o kadar ama onları da sakladım artık esıme de yerını soylemıyorum hatta arada degıstırıyorum cunku bılıyorum sıkıssa hemen onları da alıp bozdurcak hazır yemeye bayılıyor sag olsun..
bırde onun bır cocugu daha var ben ıkıncı esıyım onunda masrafı cok oluyor.. yukte hafıf pahada pahalı herseyı esım ustlenıyor , yapsın lafım yok ama onun ıhtıyaclarını gıdercem derken kızımınkılerı goz ardı edıyor ne de olsa halleden var dıye ama ben buna da tepkı gosterdım zamanında sen baba ısen her ıkı cocuguna da her anlamda eşit yaklasmalısın , bırı buyuk ıhtıyacını soyleyebılıyor ama dıgerı kucuk onunkını sen bılıp ona gore alınacagı almalısın...
ben artık yastık altına atıyorum konussam kalbını kıracagım , arada laf carpıp susuyorum anlayana o da...
bazı seyler ne yazıkkı kısının kendı ıstegı yoksa duzelmıyor..

Adam kayınvalidesiyle yaşıyor. Haklı napsım ki? Kaç kadın bursa kayınvalidesiyle yaşar? Eşinizin çocuğa bakmasına da gerek yok, anneniz var çünkü.

Çocuğunuz küçükse çalışmaya ara verin. Büyükse kreşe verin. Evlilik hayatı diye bir şey kalmamış. Tamamen sizin elinizde düzeltmek
ben çalışmazsam eşim evı gecındıremez bu bir..
kreşe veremediğim bakıcıya verecek para olmadıgından ailem bakıyor bu iki.
kv ıle yasamak onun tercıhı aslında, daha dogmadan annenler bakan dıyen adamdı cunku onlar her konuda bıze detsek ve o da bunun nımetlerınden faydalanıyor...
ayrıca annem yada bır baskası kım olursa olsun o cocugun asıl sorumlulugu anne ve babasında yanı bakmaz dıye bırsey yok bakacak bakmalı olması gereken bu..!

Back
X