sadece nikah sinirimi bozuyor

mutluym

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
537
223
303
kızlar bi konuda çok sinirim bozuluyor.ben pastalı bir dügün organizasyonu yapmak istiyordum fakat nişanlım ve babası pastalı düğün olmaz bizim çevremiz var.yemekli olucaksa olucak onuda şuan ev aldık sıkışığız yapamıcaz dediler.benimde moralim çok bozuldu.Halbuki ben pastalı düğünü 2000 tl ye anlaşmıştım.Bu konusmalar bohça vermeye gittigimiz gün oldu.Şimdi iki hafta sonra nikahımız var ama ben çok sinir oluyorum.herkes soruyo düğün olmucakmı diye yok sadece nikah filan diorum.ama sinirim bozuluyo sordukları için.Sonra dün bi akrabadayız.Bildikleri halde halam yine sordu babama nikahtan sonra birşey olmucakmı diye.babamda "fakirin düğünümü olurmuş " diye espri yapmazmı nasıl sinirlerim bozuldu.ama hiç belli etmedim.Şimdide nişanlımla konuşmuyorum nefret ettim açıkçası beni bu duruma düşürüp çevreme karşı küçük düşürdüğü için.Bide insanlar nikah 15 dk önemli degil gibi kelimeler kullanıyorlar benimle konusurken.diyecek laf bulamıyorum çünkü bende öyle düşünüyorum.ve bu beni sinirden deli ediyor.şuan nişanıda atamıyorum.Şimdi sorucaklar neden diye düğün olmadıgı için desem 6 aydır biliyordun olmayacagını diyecekler.Nasıl katlanıcam bu laflara .şu aptal gün gelsede geçse kimseyi görmesem diyorum.Birde nişanlım ve ailesi dediki nikahtan sonra herkesin kendi parasını ödeyecegi yemek yapıcakmışız bende onu kabul etmedim balayı için hemen bileti nikah sonrasına aldırdım yapamasınlar diye inadımdan.yani böyle yapa yapa iyice sinirlerim bozuldu.şimdide iki hafta kaldı .katlanamıyorum birtürlü.resmen içimden ben ayrılayımda sen babanla kal yine gör gününü demek geçiyor.
çok yazdım ama moralim çok bozuk.nasıl rahatlıcam bilemiyorum.yüzünü bile görmek istemiyorum nişanlımın:2::84::84:

baştan anlaşılmış ve siz de bunu kabul etmişsiniz. Şimdi bu şekilde davranmanız... herşey bir yana düğün çok da önemli değil bence. ama sizin gönlünüzde çok varsa söyleyin nişanlınıza bu durumun sizi çok üzdüğünü ve fazla maliyetle olmayacak küçük çapta bir organizasyonu yapmayı çok istediğinizi bunun sizin için çok önemli olduğunu anlatın... buna göre kendisi de fikrini değiştirebilir...

Allah hayırlı evlilik nasip etsin...

Siz nişanlınıza hiç istemediğinizi söylediğiniz haldemi kabul etmiyorlar bir düğün yapmayı.
Yemekli yapamasalar bile 2000 tl çok değil pastalı olarak yapsınlar.
Düğün bir kere olacak bişey.
Senin bu kadar düğün için yoğun duyguların varken;
bu kadar çok isterken böyle yapmaları hoş değil.
hep içinde uhde kalacak bişey olacak bu konu.

herkes ister düğünü olsun ama olmazsa çokta problem etmeyin önemli olan sizin mutluluğunuz değil mi ? bukadar çok istiyosanız 6ay içinde balayınızdan vazgeçerek yada ileri bi tarihe erteleyerek o parayla düğün yapabilirdiniz.. kimse için yaşamıyosunuz o bunu demiş bu bunu demiş diye düşünüp kendinizi yıpratmanıza gerek yok bırakında herşeyin heycanını doya doya yaşayın .. bence asıl problem gidilen yemekte herkesin kendi parasını ödemesinde..:44: zaten sadece genç çiftler gelin-damadın kardeşleri gider .. düğün yapmayanlar böyle kapatırlar bu durumu .. :26:

canım nıye bunlara takılıyorsunkı
bak ınsanlar ev almıslar ne guzel
olayların bırde ıyı yonlerınden bakın
aman dugunde zaten mılletı eglendırmnek ıcındır

benımde dugunum oldu ama keske olmasaydı canım
burnumdan geldı oyle soylıyeyım sana ..

takılma boyle seylere canım
bak balayına da gıdıyorsun ben onu bıle yapamadım

kıytırık mınıcık bır salonda dugun yaptılar
o paraya balayına gıderdım...
sımdıkı aklım olsa tabı....

Haklı iken haksız duruma düşmüşsün,

6 ay öncesinde ilk söylediklerinde tavrınızı koymalı idiniz

Şuan üzülen siz değil onlar olurdu :81: Sonuç taviz tavizi getirmiş misafire hesap ödetmekte ne demek ...

Son düzenleme:
Bu işler maddiyata dayalıdır..Kimisine 2000 tl çok gelebilir..Ama şu bir gerçekki,düğün istemek hakkınız...Sonuçta bir defa oluyor...Yani ince bir çizgi şte,ama eğer kabul etmiyorlarsa düğünü,nişanlınızla konuşup kredi çekip siz halletmeye çalışın...Maksat huzur kaçmasın

offfff insanl özellıklede erkekerı anlamak cok zor

benım nişanlımda yırttı kendını ben nıkah yapıcam dıye ıkna ettı benı ve aılemı ana sonra bır baktım ben salon tutum düğün yapalım demesın mı dedım hayırdır dedı bır kere oluyor ben bunu yapmazsam sen hep basıma kakarsın halbukı boyle bır sey yapmıycagımı oda bılıyor kendı gönlü çektı yaptı dengesız anacım bunlar

kım ne derse desın senın ne dedıgın ne ıstedıın önemlı boşver takma canım

canım konu sahıbı ben senı o kadar içten ve o kadar iyi anlıyorumkı bende nısanlıyım bende bı dugunumun olmasını canı kalbı gonulden ısteyenlerdenım ama benım nısanlımda dugun yapacak durumda degılım dedı bende ayarlamaya calısıyorum benım acımdan hayırlısı allahtanda çünkü benım dugune daha var gun ola hayrola dıyorum bi şekil bı hal caresını bulacam dıyorum
ama senın acından durum bıraz kotu tamam herkes senle gercekcı konusmus ama ben senın duygularını anlıyorum sorun surada o gün gelıpde kapıya dayandıgında ve sen hıc hayal etmedıgın gıbı sade bı gun gecırıpde balayına gıttıgınde sana o özel gununu bu kadar vasat ve senın hayallerının tam tersını sana yaşatmış olan adamı affedebılecenmı tmm dilden belkı bısey demıyecen ama aynı su ankı gıbı ıcınde duygusal olarak bazı seyler içinde kalmasın sonucda evlendıkden sonrada senın için bı önemı kalmayacak dahası bı arkadasının dugunune gıttıgınde gözlerın yaşarmıyacakmı hanı belkı su anda sana ve arkadaşlara abartıyomusum gıbı gelebılır ama insanın yaşamayı arzu edıpde yaşayamadıgı seylerı ıcınde kalınca o en ufak bı anda bıle patlak verır yanı sana o mutlulugu o gururu yaşatamayan kocana ileride kızmada bence gönlünü iyi tart düşün içine sınmeyen bıseyler varsada kendını de hıc zorlama derım

canım nıye bunlara takılıyorsunkı
bak ınsanlar ev almıslar ne guzel
olayların bırde ıyı yonlerınden bakın
aman dugunde zaten mılletı eglendırmnek ıcındır

benımde dugunum oldu ama keske olmasaydı canım
burnumdan geldı oyle soylıyeyım sana ..

takılma boyle seylere canım
bak balayına da gıdıyorsun ben onu bıle yapamadım

kıytırık mınıcık bır salonda dugun yaptılar
o paraya balayına gıderdım...
sımdıkı aklım olsa tabı....

şahsen ilk kez bu yasıma geldım bır bayanın ağzından dugunum oldu ama deyıpde olumsuz yorum yapanı gordum hayırdır gercekden merak ettım bellıkı cok sıkıntı yaşatmıslar sıze bı genckızın en buyuk hakkı rüyası degılmıdır insanlar dugunlerını kendılerıne yapmıyorlarmı mılletı degıld ekendılerını eglendırmek ıcın valla anlam veremedım sızın bu yorumunuza ama sızıde dınlemekde ısterım neden o ozel gunu boylesını olumsuz anıyorsunuz hanı sözlerım şahsınıza hakarette degıl sakına boyle algılamayın

kızlar bi konuda çok sinirim bozuluyor.ben pastalı bir dügün organizasyonu yapmak istiyordum fakat nişanlım ve babası pastalı düğün olmaz bizim çevremiz var.yemekli olucaksa olucak onuda şuan ev aldık sıkışığız yapamıcaz dediler.benimde moralim çok bozuldu.Halbuki ben pastalı düğünü 2000 tl ye anlaşmıştım.Bu konusmalar bohça vermeye gittigimiz gün oldu.Şimdi iki hafta sonra nikahımız var ama ben çok sinir oluyorum.herkes soruyo düğün olmucakmı diye yok sadece nikah filan diorum.ama sinirim bozuluyo sordukları için.Sonra dün bi akrabadayız.Bildikleri halde halam yine sordu babama nikahtan sonra birşey olmucakmı diye.babamda "fakirin düğünümü olurmuş " diye espri yapmazmı nasıl sinirlerim bozuldu.ama hiç belli etmedim.Şimdide nişanlımla konuşmuyorum nefret ettim açıkçası beni bu duruma düşürüp çevreme karşı küçük düşürdüğü için.Bide insanlar nikah 15 dk önemli degil gibi kelimeler kullanıyorlar benimle konusurken.diyecek laf bulamıyorum çünkü bende öyle düşünüyorum.ve bu beni sinirden deli ediyor.şuan nişanıda atamıyorum.Şimdi sorucaklar neden diye düğün olmadıgı için desem 6 aydır biliyordun olmayacagını diyecekler.Nasıl katlanıcam bu laflara .şu aptal gün gelsede geçse kimseyi görmesem diyorum.Birde nişanlım ve ailesi dediki nikahtan sonra herkesin kendi parasını ödeyecegi yemek yapıcakmışız bende onu kabul etmedim balayı için hemen bileti nikah sonrasına aldırdım yapamasınlar diye inadımdan.yani böyle yapa yapa iyice sinirlerim bozuldu.şimdide iki hafta kaldı .katlanamıyorum birtürlü.resmen içimden ben ayrılayımda sen babanla kal yine gör gününü demek geçiyor.
çok yazdım ama moralim çok bozuk.nasıl rahatlıcam bilemiyorum.yüzünü bile görmek istemiyorum nişanlımın:2::84::84:

canım senın bu saatden sonra yapacagın tek bısey var:64: alacan nısanlını karsına arkadas bak ben düğünümü istiyorum bunun lamı cimi yok başka oluruda yok yoksa içimde kalacak:36: ben hayatımda ilkkez evlenıyorsam onunda herseyıyle tam olarak evlenmek ıstıyorum dıyecen ha kalkarda sana bu zamana kadar nıye sustun madem ıstıyordur dersende sımdı bunu gercekden ıstedıgımı anladım içimde kalacak ben bunu sıtıyorum deyıp dıretecen ınat edecen yoksa sahıden içinde kalacak gülüm sen o özel gunu doyasıya yaşamak adına elınden gelenı yapda olmazsada olmadıgını gene sen kabullen

Ben çok düğün meraklısı bir tipim :1: Kapı gıcırdasa oynarım o derece yani :1: Önceden derdim ki; "beni kimse nikahtan evlendiremez. Gelinliğimle salına salına saatlerce göbek atmazsam asla evlenmem (?)"...

Sonuç nikahla evlendim; nikahtan sonra eğlence bile yapamadık hahahhaha. Büyük konuştum boğazımda kaldı :))))

Nedeni şu; düğünümüzü kendimiz yaptık, Ankarada pastalı düğün salonları mevsimde 4-5000 lirayı buluyordu. Eee kimse bize alın şu parayı da düğününüzü yapın demedi. Biz de sıkıntıya girmeyelim diye nikahta karar kıldık.

Eşim isteğimi bildiği için üzülmesin diye; "sen üzülme ben evde gelinliği giyer göbek atarım" dedim mesela. :1:

Yazıklarınızla nişanlınızla konuştuğunuz bi yer göremedim ben? Kaçırdım mı acaba? Ondan ayrılmayı, nişanı atmayı düşüneceğinize neden oturup; "ben salon düğününü cok istiyorum . Nikah içime sinmiyor. Bunu değiştirmek istiyorum" demiyorsunuz...

Surat asmak yerine oturup konuşun. Bir kez evleniyorsunuz sonuçta. Kırılarak, inatlaşarak, küserek çözülmez bu işler maalesef. Elinizde patlar.

surat asmak sana bişey kazandırmaz arkadaşım..
isteklerini makul bişekilde nişanlına ve babasına iletebilirsin..
inatlaşmakla bişey elde edemezsin aksine haklı olsan bile seni haksız konuma düşürür..

Sinirlerin bozulmasın arkadaşım... Önce nikahınızın olacağı yerde pasta kesme işine izin veriyorlar mı onu öğren belkide bu tip bir organizasyon için uygun yerleri varıdır, fiyatta öğren sonra, nişanlını ara akşam üstü bir yerlerde buluşalım biraz konuşalım de, eğer nikah kıyılan yerde pasta kesme şansın varsa onu anlat, oradan olumsuz yanıt aldıysan 2000 TL yeri söyle ... Bir kez evleneceğiz herşey hayal ettiğimiz gibi olsun istiyorum , biliyorum maddi olarak açılmak istemiyorsun haklısında ama ufacık bir şeyde olsa yapalım benimde gönlüm kalmasın de mutsuz oluyorum birileri düğün sordukça de...

Yani özetle arkadaşım duygularında dürüst ol, bence seni anlayacak ve babasını da ikna edecektir.
Doğru sözcükler ile eminim herşey çözülür...

Ama baktın yine nuh diyor peygamber demiyor, yine de üzme kendini, nikahtan sonra çok sevdiğin aile dostlarını çağır evinde kes pastanı , benim bir arkadaşım öyle yaptı .. Nikahları 16 gibiydi 17:30 gibi yeni evlerinde pasta, kek, börek çörek ve içecek ikram ettiler çokta güzel oldu... Bu tip sorunlar halledilir, sağlık olsun yeter ...

Şimdiden bir ömür boyu huzur ve mutluluk dilerim...

Baştan kabul etmiş olsanız dahi, sonradan fikir değiştirmek ve düğün istemek gibi bir şansınız var.
Nişanlınızın çevresi madem pastalı düğünü küçük görecek, yemekli organizasyonun parasını kendileri ödediğinde ne düşüneceklermiş peki?

Nişanlınızın çevresinin ne düşündüğü mü önemli, yoksa sizin düğün hayaliniz mi?
Madem bu kadar utanıyorlar, o utandıkları kişileri davet etmeyiversinler pastalı düğüne??

Sadece nişanlınızı ikna etseniz, pastalı salonda düğün yapsanız, gelen gelse??

Eminim içinizde kalır çünkü, "düğün önemli değil" diye bişey yok. Siz önemli buluyorsanız önemlidir gerçekten.

Ben çok düğün meraklısı bir tipim :1: Kapı gıcırdasa oynarım o derece yani :1: Önceden derdim ki; "beni kimse nikahtan evlendiremez. Gelinliğimle salına salına saatlerce göbek atmazsam asla evlenmem (?)"...

Sonuç nikahla evlendim; nikahtan sonra eğlence bile yapamadık hahahhaha. Büyük konuştum boğazımda kaldı :))))

Nedeni şu; düğünümüzü kendimiz yaptık, Ankarada pastalı düğün salonları mevsimde 4-5000 lirayı buluyordu. Eee kimse bize alın şu parayı da düğününüzü yapın demedi. Biz de sıkıntıya girmeyelim diye nikahta karar kıldık.

Eşim isteğimi bildiği için üzülmesin diye; "sen üzülme ben evde gelinliği giyer göbek atarım" dedim mesela. :1:

Yazıklarınızla nişanlınızla konuştuğunuz bi yer göremedim ben? Kaçırdım mı acaba? Ondan ayrılmayı, nişanı atmayı düşüneceğinize neden oturup; "ben salon düğününü cok istiyorum . Nikah içime sinmiyor. Bunu değiştirmek istiyorum" demiyorsunuz...

Surat asmak yerine oturup konuşun. Bir kez evleniyorsunuz sonuçta. Kırılarak, inatlaşarak, küserek çözülmez bu işler maalesef. Elinizde patlar.

Benim düğünümde pek hayal ettiğim gibi olmadı açıkçası. Ve hevesimi Allah ömür verirse inşallah, oğlumun sünnetine saklıyorum.
Onun sünnetini bizim 10. evlilik yıldönümüne denk getirip, "oğlumuza sünnet yapıyoruz" adı altında, kendimize 2.düğün yapalım diyoruz.
Beyaz tuvalet de giyicem kısmetse, gelinlik gibi.:1:
Sen de belki öyle bişey yapabilirsin ileride:40:

kredi fln alma imkanınız yok mu?
yani her kadın istemeyebilir düğünü, ama ben de bir bayanın düğün yaşaması taraftarıyım.
o gün bayanın hayatında (inşallah bir boşanma vs olmazsa) bir kez yaşanıyor ve içinde kalması insanın kötü olur diye düşünüyorum. ileride baktığınızda hatırlayacağınız resimler, güzel bir gün bence evliliğin mutlu başlaması için bir basamak.

eğer olmazsa da soranlara düğün parasıyla balayı yapıyoruz diyin bence kimse yadırgamaz iyi yapmışınız der.

Benim düğünümde pek hayal ettiğim gibi olmadı açıkçası. Ve hevesimi Allah ömür verirse inşallah, oğlumun sünnetine saklıyorum.
Onun sünnetini bizim 10. evlilik yıldönümüne denk getirip, "oğlumuza sünnet yapıyoruz" adı altında, kendimize 2.düğün yapalım diyoruz.
Beyaz tuvalet de giyicem kısmetse, gelinlik gibi.:1:
Sen de belki öyle bişey yapabilirsin ileride:40:

hay aklınla bin yaşa bu benimde aklıma yattı hemen eşime anlatmam lazım:46:
napsam acaba oğluşumu hemenmi sünnet ettirsem :66:

bu ne yahu? çevresi varmış demek pastalı düğün olmazmış...
gelmesin yüksek sosyete akrabaları o zaman... aman beyefendi rezil olur bi pasta ikramıyla, o bile olmazsa nolucak daha mı havalı gözükecek?

hay aklınla bin yaşa bu benimde aklıma yattı hemen eşime anlatmam lazım:46:
napsam acaba oğluşumu hemenmi sünnet ettirsem :66:

Kaç yaşındaki oğlumuz?
Bu arada ben oğlumu doğduğu an sünnet ettiricem, tabi bir mani çıkmazsa sağlık yönünden.
Ama söylemiycem kimseye.. Çaktırmıycam.
3 sene sonra da kestirdim ben oğlanın pipisini diycem, düğün eee yani sünnet yapıcam..:27:

Back
X