• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadece nikah sinirimi bozuyor

birçok düğüne göre daha güzel olur sade bir nikah bana göre..
size bağlı.. güzelleştirin nikahınızı..
ben çok anlamlı ve özel bulurum nikah ve kutlamasını..
atlayın gidin balayına sonra,ne güzel işte..

çok teşekkür ederim kızlar.bana bazen dünyada tek düğünü olmayan benmişşim gibi geliyo.iyice bunalıma düşüyorum.Bilmiyorum bu takıntılarım ya da istegim nereden geliyor düğün konusunda ama hırs yaptım dedigim olucak diye belkide.Aslında normalde hiç düğünlerde oynamam 1 saat gider otururum katılmış olmak için.sevmem de .ama bütün kuzenlerim kardeşim hep düğünle evlendi bitek ben böyle olunca üzüldüm.hepsininde evi var gerçi içerde ne oldugunu bilemeyizde .iki gündürde kötüyüz nişanlımla aslında ona yüklenmem anlamsız oldu.benim neden dügün yapamıyorsunuz diyenlere cevap verebilmem gerekiyordu.hata üstüne hata yapmam oldu bu hırsım.:59:
ama yinede düğün diye beni kırdıgı için içimden yüzüne gülmek gelmiyo :84:

çok teşekkür ederim kızlar.bana bazen dünyada tek düğünü olmayan benmişşim gibi geliyo.iyice bunalıma düşüyorum.Bilmiyorum bu takıntılarım ya da istegim nereden geliyor düğün konusunda ama hırs yaptım dedigim olucak diye belkide.Aslında normalde hiç düğünlerde oynamam 1 saat gider otururum katılmış olmak için.sevmem de .ama bütün kuzenlerim kardeşim hep düğünle evlendi bitek ben böyle olunca üzüldüm.hepsininde evi var gerçi içerde ne oldugunu bilemeyizde .iki gündürde kötüyüz nişanlımla aslında ona yüklenmem anlamsız oldu.benim neden dügün yapamıyorsunuz diyenlere cevap verebilmem gerekiyordu.hata üstüne hata yapmam oldu bu hırsım.:59:

canım sende başka bı sorun olmadıgından emınmısın bu kırılmalara cok derınden gelıyormus gıbı geldı bana ama haklısında elbettkı hayatını teslım edecegın onunla yaşam kuracagın ınsanın sana ısteklerını yapamaması kötü oluyor sonucda sana bu dugunun mutlulugunuda gururunuda yaşatacak olan o baban degıl ya allah yardımcın olsun ama bana sorarsan duygularını ıyı tart ölç derım son durumlardanda bızıde bılgılendırırsen sevnırım

nikah yapmanın dullukla ne alakası var tercih meselesidir. Düğün olunca insanları memnun etmek için o kadar masrafa girince mutlumu olunuyor. Herkes maddi imkanları doğrultusunda hareket eder.Düğün yapacak durumu olmayanlar evlenmesin en iyisi onların aile kurmaya hakları yok ne de olsa.

yok canım yanlış anlamıssın yada ben yanlış anlatmışım. söylemek istedğim damat tarafının gelinin istedği şeyi karşılamamak kaldiki balayına dahi çıkılıyorsa eğer yemekli düğünde çok para değil.anlaşıldığı zaman bi yerle... eşime ve bana kalsaydı yani düğün yapmak adettendir demeselerdi belki bizde nikah yapardık ama eşimin isteğiyle..ki eşimde bu konuda tatlı dille beni ikna ederdi diye de düşünoyrum. ama burda bişey varki kızımız bişey istemiş nişanlısından. ki hani durumu böle çok zorlayacak bişey yok .. herşeyden önce benim kızdığım nokta gelinin düşüncelerini hiçe sayıp bu nikah meselesini ona şart koşmaları ben o manada öle söledim canm... yani durumu olmayan ki olanda nikah tercih eder.düğün sevmeyen mesela..:34::34:

ki çok seven bi insan durumu kısıtlı olsa dahi bence sevdiği, kadını olacak insan için yapmayacağı şey yoktur..kaldiki burda babasını dinliyor nişanlısını dinlemiyor ..ve bence düğünde gelin tarafının adetleri çok önemlidir.kimisi için konu sahibi arkadaşının söledği gibi nikah basit gelebiliyor.. :71::92:

ki şunuda ekliyim ben durumumuz nedeniyle yani eşimin o anki durumu nedeniyle bi çok şeyimden de kıstım ailemde allah için hiç zor durumda bırakmadılar .. çünkü o yaptığı herşeyi bana kabullendirerek yaptı.. o zaman deseydi ki nikah yapalım sadece onuda kabul ettirirdim belkide aileme. önemli olan nişanlısının babasıda değil nişanlısının bunu arkadaşa güzel yollar ile kabul ettirmesi..

Son düzenleme:

biri bir daha sana böyle bi soru sorarsa, '' düğün dediğin milleti eğlendirmektir, o kadar para harcayıp kendim doğru düzgün eğlenemeyeceğim için yapmıyorum. düğün parasını müstakbel kocamla balayında harcayacağız'' dersin, geçersin. ne takıyorsun kafana.

sizi üzmeseydi keşke bu konuda ama olmuş artık üzülmeyin sizde kalabalık o kadar insan gelsin oynasın millete bakıp dedikodu toplasın diye gelir düğüne genellikle
gelinle damadı kutlayalım mutluluğunu paylaşalım düşüncesinde gelen çok azdır yani üzmeyin kendinizi vardır bi hayır bunda da elbet sıkmayın canınızı

bizde kızkardeşime nikah ayptık.Ama kınayı büyük tuttuk kendi akrabalarımızla bir güzel eğlendik.Nikahta oldu aldılar kardeşimi gitttiler.inan sonrası yani evin huzuru daha önemli.İnsan bunu yaşadıkça öğreniyor.

İyi de bu sizin gününüz niye başkaları karar veriyor ki sizin adınıza. Onlar mı karşılaycaktı tamamen masrafları? Sen ve nişanlın ortak olarak masrafları karşılayacak düzeyde olamadan mı evleniyorsunuz büyüklere mi muhtaçsınız mutlaka? :26:

cnm ben kendi isteğimle nikah istedm.pastalı düğünlerde organizsayonu nezih bir ortama çevirmek zor oluor..yemekli düğünlerde ise millet yesin diye o kdar masraf yapmak saçma geliyor..
biz kınayı salon tuttuk düğün gibi olacak..ardındanda sadece nikah..bence bunun için moralini bozma
etraftaki konuşmalarıda önemseme..

cnm ben kendi isteğimle nikah istedm.pastalı düğünlerde organizsayonu nezih bir ortama çevirmek zor oluor..yemekli düğünlerde ise millet yesin diye o kdar masraf yapmak saçma geliyor..
biz kınayı salon tuttuk düğün gibi olacak..ardındanda sadece nikah..bence bunun için moralini bozma
etraftaki konuşmalarıda önemseme..

katılıyorum size
gerçekten güzel bi düğün yapmak için yapılacak masraf çok yüksek
kaldı ki düğün milleti eğlendirmeye yönelik oluyo
ayrıca düğün geniş çaplı bi şey olduğu için bütüün akrabalar tanıdıklar vs vs vs çağırılıyo
o kadar kalabalıkla uğraşmak bilmiyorum en azından benlik değil

dikkat ettiyseniz düğünü olmayan arkadaşların çoğu kendileri düğün istememişler keyfi olarak.
ve düğünü zorunlu olarak yapılmayan arkadaşlarında içinde kalmış.
ki sizde bu durumdasınız.aslında düğün istiyorsunuz ama yapmıyorlar.
yani eşinizin ailesi hakikaten düğün yapamayacak kadar zor durumdalar mı ???
arada istisnalar çıksada düğün her genç kızın hayalidir ve mutlaka yapılmalıdır.
bir eşyamı eksik alırım ki nasılsa eşya herzaman alınabilir düğünümü yaptırırdım çünkü birdaha ne düğün yapabilirsin ne de gelinlik giyebilirsin.
ayrıca düğün başkalarını eğlendirmek için yapılmaz.insanın en mutlu anlarından biridir bunu da sevdikleriyle kutlar eğlenir o anı ölümsüzleştirir.düğünüm 4 yıl önce oldu ve biz hala cdmizi izleriz güleriz.elimde olsa o günedönmeyi isterim çoook güzel bir geceydi.
balayı ,eşya ,vs herşey olabilir ama düğün hayatınızda 1 kere olur.istiyorsan eğer asla vazgeçme asla

Son düzenleme:
herşeyden önemlisin senin ne düşündüğün. onun bunun lafı değil. keşke kayınbabana ilk konuyu açtığında istiyorum diyebilseydin. zaten böyle bişeyin sadece seninle değil ailenlede görüşülmesi gerekiyordu diye düşünüyorum.
bir ay önce arakdaşım evlendi. çocuk ev aldı borç ödediyi için düğün yapamıcaktı. kızın içinde kalmasın diye kız tarafıda biraz katkıda bulundu ve nikahtan önce sokak düğünü yapıldı.
maksat oynamak eğlenmek değilmi? masraflı bişey değil gelinliğini giyer oynarsın göbeğini atarsın ne güzel. elbette içinde kalacaktır düğününün olmaması ama sen eşini bile bile kabul ettin maddi durumunu bile bile. bi düğün yüzünden bitirmeyi düşünme. önemli olan kavuşmanız...

Düğünü niye yapmıyorlar ben bunu hala çözemedim..

Para yüzünden mi size düğün yapılmıyor..

Takılan parayla karşılarsınız düğününüzün masrafını bukadar çok istiyorsanız illede düğün diyorsanız..

Back
X