• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sadece nikah sinirimi bozuyor

her genç kız düğün ister başta neden olur dediniz onu anlayamadım:44:şimdi de nişanlınla konuş düğünü çok istediğini yoksa ömür boyu içinde kalacağını söyle
2000 lira çok büyük bir rakam değil bence yani küçük bir kredi çekip yapılabilir.umarım nişanlını ikna edebilirsin:31:

canım benim ne şaşalarla düğün yapıp o dönemin borç batagından elini ayagını atamamış kaç kişi boşanıyo sen biliyomusun düğün dernek bir günlük iş sen seviyosan bu adamaı gerisi hikaye bence o yüzden kafana takma derim gelinliğin var sevdiğin yanında bence bardagın dolu tarafını gör,anadoluda ne kızlar var gelinlik bile giyememiş babaları yaşında adamlarla evlendirilen

Benim düğünümde pek hayal ettiğim gibi olmadı açıkçası. Ve hevesimi Allah ömür verirse inşallah, oğlumun sünnetine saklıyorum.
Onun sünnetini bizim 10. evlilik yıldönümüne denk getirip, "oğlumuza sünnet yapıyoruz" adı altında, kendimize 2.düğün yapalım diyoruz.
Beyaz tuvalet de giyicem kısmetse, gelinlik gibi.:1:
Sen de belki öyle bişey yapabilirsin ileride:40:

Süpersin ipek yaa. Benim de içimde kaldı cidden ama benim bunu yapabilmem için önce bir oğlan doğurmam lazım :1: :1:

Allah o günleri nasip ederse ben de kendime krem rengi bi gelinlik diktiririm süper olur :1:

Süpersin ipek yaa. Benim de içimde kaldı cidden ama benim bunu yapabilmem için önce bir oğlan doğurmam lazım :1: :1:

Allah o günleri nasip ederse ben de kendime krem rengi bi gelinlik diktiririm süper olur :1:

Birkaç ay sonra bize müjdeli haberi vereceğini söylemiştin zaten..:49:

düğünümüze gerçekten bütçemizi aşarak masraf yaptık, srıf yemekli olsun, bilmem kaç çeşit yemek çıksın, salon büyük olsun insanlar rahat oynasın vs... sonuç, gayet güzel yemekler ancak millet yine eleştirecek bişeyler bularak canımızı sıktı. bu ne biçim müzik, bu nasıl sigara böreği, düğün çok erken bitti,alkollü içecek yok mu vs... hala düğün için çektiğimiz krediyi ödüyor olmamız da cabası.
yemeksiz de gayet güzel bi organizasyon yapabilirsiniz. nikah bile olsa, ilk dansınız vs gibi ayrıntıların olacağı, en azınan pasta ve kokteyl tarzında misafirlerin ağırlanacağı bi ortam yaratabilirsiniz.

düğünümüze gerçekten bütçemizi aşarak masraf yaptık, srıf yemekli olsun, bilmem kaç çeşit yemek çıksın, salon büyük olsun insanlar rahat oynasın vs... sonuç, gayet güzel yemekler ancak millet yine eleştirecek bişeyler bularak canımızı sıktı. bu ne biçim müzik, bu nasıl sigara böreği, düğün çok erken bitti,alkollü içecek yok mu vs... hala düğün için çektiğimiz krediyi ödüyor olmamız da cabası.
yemeksiz de gayet güzel bi organizasyon yapabilirsiniz. nikah bile olsa, ilk dansınız vs gibi ayrıntıların olacağı, en azınan pasta ve kokteyl tarzında misafirlerin ağırlanacağı bi ortam yaratabilirsiniz.

Herkesi mutlu etmek imkansız :81:

bugun bi arkadasımda onu dedi.cidden düşündümde öyle oluyor.hep bi begenilmeyen kusur buluncak bişi buluyolar aslında.
Buarada söledim nişanlıma yine kabul etmedi.karşılayamam dedi.Biz bide ev hazırlıkları icin 8500 tl borç aldıkta .onu filan söledi.ben sanırım hırsımdan kendimi yenemiyorum.atmak istemiyorum nişanımı onuda seviyorum.acaba cidden nikah sonrası eve gelince bi pasta keseriz belki bakalım onu söleyeyim onada hayır demez heralde.yada başbaşa bi yemege çıkarız.pazar günü eglence olurmu bi yerde.bikaç kişiyi çağırırız.ama aceleyle otobüs biletinide aldırdım.neyse araya sıkıştırırım.
çok saolun kızlar moralim azda olsa yerine geldi.aslında herşey insanın kendi içinde.onuda anlama istiyorum affetmek istiyorum.bundan sonraki hayatımda ikinci yarım o olucak çünkü .:17:
nazar mı degdirdim acaba kendime diyorum bazen:nazar: önceleri hep herşey çok güzeldi.babasının abuk sabuk lafları girmeseydi aramıza.herşey çok iyiydi

bugun bi arkadasımda onu dedi.cidden düşündümde öyle oluyor.hep bi begenilmeyen kusur buluncak bişi buluyolar aslında.
Buarada söledim nişanlıma yine kabul etmedi.karşılayamam dedi.Biz bide ev hazırlıkları icin 8500 tl borç aldıkta .onu filan söledi.ben sanırım hırsımdan kendimi yenemiyorum.atmak istemiyorum nişanımı onuda seviyorum.acaba cidden nikah sonrası eve gelince bi pasta keseriz belki bakalım onu söleyeyim onada hayır demez heralde.yada başbaşa bi yemege çıkarız.pazar günü eglence olurmu bi yerde.bikaç kişiyi çağırırız.ama aceleyle otobüs biletinide aldırdım.neyse araya sıkıştırırım.
çok saolun kızlar moralim azda olsa yerine geldi.aslında herşey insanın kendi içinde.onuda anlama istiyorum affetmek istiyorum.bundan sonraki hayatımda ikinci yarım o olucak çünkü .:17:
nazar mı degdirdim acaba kendime diyorum bazen:nazar: önceleri hep herşey çok güzeldi.babasının abuk sabuk lafları girmeseydi aramıza.herşey çok iyiydi

Benim daha düğünüm olmadı o salon hiç güzel değil demeğe başladılar..:9: Ne yapayım şimdi 2 saat düğün için nişanlımımı üzeyim :34: Eğer düğün içinde varsa bilemem sizin, ama akrabalar laf ediyor diye dolduruşa gelme derim:42:

bence yemeğe çıkma fikri de gayet hoş. herkes kendisi karşılayabilir. hem sizin bütçeniz sarsılmaz hem de sevdiğiniz ve yakın olduğunuz insanlarla birlikte yemek yemiş olursunuz. borca da girmişsiniz. inan bana sonradan o kadar çok ekstra borç çıkıyor ki, hayatımda ilk defa gördüğüm eşimin görgüsüz sülalesini beslemek için çektiğimiz krediye acıyorum. üstelik bu insanların çoğu da benim yeni gelin evimde benden önce kaldılar. kimse için yaşamayın, nişanlınızla mutlu olmaya bakın.

kızlar bi konuda çok sinirim bozuluyor.ben pastalı bir dügün organizasyonu yapmak istiyordum fakat nişanlım ve babası pastalı düğün olmaz bizim çevremiz var.yemekli olucaksa olucak onuda şuan ev aldık sıkışığız yapamıcaz dediler.benimde moralim çok bozuldu.Halbuki ben pastalı düğünü 2000 tl ye anlaşmıştım.Bu konusmalar bohça vermeye gittigimiz gün oldu.Şimdi iki hafta sonra nikahımız var ama ben çok sinir oluyorum.herkes soruyo düğün olmucakmı diye yok sadece nikah filan diorum.ama sinirim bozuluyo sordukları için.Sonra dün bi akrabadayız.Bildikleri halde halam yine sordu babama nikahtan sonra birşey olmucakmı diye.babamda "fakirin düğünümü olurmuş " diye espri yapmazmı nasıl sinirlerim bozuldu.ama hiç belli etmedim.Şimdide nişanlımla konuşmuyorum nefret ettim açıkçası beni bu duruma düşürüp çevreme karşı küçük düşürdüğü için.Bide insanlar nikah 15 dk önemli degil gibi kelimeler kullanıyorlar benimle konusurken.diyecek laf bulamıyorum çünkü bende öyle düşünüyorum.ve bu beni sinirden deli ediyor.şuan nişanıda atamıyorum.Şimdi sorucaklar neden diye düğün olmadıgı için desem 6 aydır biliyordun olmayacagını diyecekler.Nasıl katlanıcam bu laflara .şu aptal gün gelsede geçse kimseyi görmesem diyorum.Birde nişanlım ve ailesi dediki nikahtan sonra herkesin kendi parasını ödeyecegi yemek yapıcakmışız bende onu kabul etmedim balayı için hemen bileti nikah sonrasına aldırdım yapamasınlar diye inadımdan.yani böyle yapa yapa iyice sinirlerim bozuldu.şimdide iki hafta kaldı .katlanamıyorum birtürlü.resmen içimden ben ayrılayımda sen babanla kal yine gör gününü demek geçiyor.
çok yazdım ama moralim çok bozuk.nasıl rahatlıcam bilemiyorum.yüzünü bile görmek istemiyorum nişanlımın:2::84::84:

canım daha evlenmedin böle yapıyorlar oysa gelin ne istese gelinin ailesi ne iste yapılması lazım yapıamıyorsada uygun bir dille sölenir ki kaldıki bu düğün madem onu bile yapacak durumları yok nie evlendiriyorlar oğullarını.. yada nişanlın senin istedğini değilde babasının dedğini niye yapıyor.. sanki babasıyla evleniyor. hey allahım ya benm bildiğim gelin nasıl istiyorsa öle olur . yada çok pahalıya kaçıyorsa ortak bi karar alınır.. ne bu böle dulmusun çoluk çocuklumusun bi nikah yapıp evlendiriyorlar direk seni.. ilk başta nasıl davranırsan öle gider söyliyim sana.. şmdi yutup kabul edeceksen bundan sonraki düşüncelerinede karıştıklarında susar yutarsın.. mutlu olamazsın.. onun için ne yap et kabul ettir ya böle ya olmasın de canm .. annenler hiç mi bişe sölemiyor... seni yerdemi bulmuşlar ufak bi düğünü bile esirgeemelerine izin veriyorlar.

Son düzenleme:
canım daha evlenmedin böle yapıyorlar oysa gelin ne istese gelinin ailesi ne iste yapılması lazım yapıamıyorsada uygun bir dille sölenir ki kaldıki bu düğün madem onu bile yapacak durumları yok nie evlendiriyorlar oğullarını.. yada nişanlın senin istedğini değilde babasının dedğini niye yapıyor.. sanki babasıyla evleniyor. hey allahım ya benm bildiğim gelin nasıl istiyorsa öle olur . yada çok pahalıya kaçıyorsa ortak bi karar alınır.. ne bu böle dulmusun çoluk çocuklumusun bi nikah yapıp evlendiriyorlar direk seni.. ilk başta nasıl davranırsan öle gider söyliyim sana.. şmdi yutup kabul edeceksen bundan sonraki düşüncelerinede karıştıklarında susar yutarsın.. mutlu olamazsın.. onun için ne yap et kabul ettir ya böle ya olmasın de canm .. annenler hiç mi bişe sölemiyor... seni yerdemi bulmuşlar ufak bi düğünü bile esirgeemelerine izin veriyorlar.

nikah yapmanın dullukla ne alakası var tercih meselesidir. Düğün olunca insanları memnun etmek için o kadar masrafa girince mutlumu olunuyor. Herkes maddi imkanları doğrultusunda hareket eder.Düğün yapacak durumu olmayanlar evlenmesin en iyisi onların aile kurmaya hakları yok ne de olsa.

kızlar bi konuda çok sinirim bozuluyor.ben pastalı bir dügün organizasyonu yapmak istiyordum fakat nişanlım ve babası pastalı düğün olmaz bizim çevremiz var.yemekli olucaksa olucak onuda şuan ev aldık sıkışığız yapamıcaz dediler.benimde moralim çok bozuldu.Halbuki ben pastalı düğünü 2000 tl ye anlaşmıştım.Bu konusmalar bohça vermeye gittigimiz gün oldu.Şimdi iki hafta sonra nikahımız var ama ben çok sinir oluyorum.herkes soruyo düğün olmucakmı diye yok sadece nikah filan diorum.ama sinirim bozuluyo sordukları için.Sonra dün bi akrabadayız.Bildikleri halde halam yine sordu babama nikahtan sonra birşey olmucakmı diye.babamda "fakirin düğünümü olurmuş " diye espri yapmazmı nasıl sinirlerim bozuldu.ama hiç belli etmedim.Şimdide nişanlımla konuşmuyorum nefret ettim açıkçası beni bu duruma düşürüp çevreme karşı küçük düşürdüğü için.Bide insanlar nikah 15 dk önemli degil gibi kelimeler kullanıyorlar benimle konusurken.diyecek laf bulamıyorum çünkü bende öyle düşünüyorum.ve bu beni sinirden deli ediyor.şuan nişanıda atamıyorum.Şimdi sorucaklar neden diye düğün olmadıgı için desem 6 aydır biliyordun olmayacagını diyecekler.Nasıl katlanıcam bu laflara .şu aptal gün gelsede geçse kimseyi görmesem diyorum.Birde nişanlım ve ailesi dediki nikahtan sonra herkesin kendi parasını ödeyecegi yemek yapıcakmışız bende onu kabul etmedim balayı için hemen bileti nikah sonrasına aldırdım yapamasınlar diye inadımdan.yani böyle yapa yapa iyice sinirlerim bozuldu.şimdide iki hafta kaldı .katlanamıyorum birtürlü.resmen içimden ben ayrılayımda sen babanla kal yine gör gününü demek geçiyor.
çok yazdım ama moralim çok bozuk.nasıl rahatlıcam bilemiyorum.yüzünü bile görmek istemiyorum nişanlımın:2::84::84:

valla ben de çok isterdim sade bri nikahla evleneyim
ama bizimkiler ve eşimin ailesi olmaz düğün yapacağız deyince istemeye istemeye kabul ettik
onlar mutlu olsunlar diye
abartıp 3 kere kına gecem oldu
1 bizim evde 2 onların evinde 3 düğün salonunda:26:
ben pek oyunu şatafatı sevmem
eşimde aynı
her zaman istediğiniz olmuyor
ama güzel de oldu
aileler mutlu oldu, geçip gidiyor
kafaya takmayıııııın
düğün felan değil gerisi önemli
ama içinizde bu kalır ve hep eşinize kakarsınız
çünkü düğün zamanı bazı yapılanlar unutulmuyor
ben bazı şeyleri hala söylerim

Nikahınızı da değişik seçeneklerle şekillendirebilirsiniz. Nikahlarda da değişik organizasyonlar yer alıyor.Seçtiğiniz şarkı eşiliğinde slayt gösterisi ile eşinizle birlikte çekildiğiniz fotoğrafları insanlara seyrettirebilirsiniz.Keman eşliğinde eşinle birlikte dans seçenekleri oluyor.Ya da kokteyl seçenekleri oluyor.Bütçeniz dahilinde değerlendirebilirsiniz bunları biraz araştırın hemen ön yargılı olmayın.Çevrenizi düşünüp sevdiğiniz insandan ayrılmak yerine yapıcı olmaya çalışın sonra siz üzülürsünüz.İnsanoğlu ağzına geleni söyler, düğününü de eleştiren çok olur.

benim hem nişanım hem düğünüm oldu ikisi de yemekli...
üstelik memleketler farklı olduğu için 2 düğün birden oldu iki tarafta.
he ne oldu başım göğe mi erdi?
herkes söyler çok güzel oldu düğününüz diye ama ben bişey anlamadım heyecandan, stresten, gerginlikten...
bu yüzden nişan atılmaz ama senin bence nişanlınla başka problemlerin ya da onda beğenmediğin başka şeyler var...
bu biraz bahane gibi.
her genç kızın rüyası düğün tamam ama ev almışlar insanlar balayına da gidiyomuşsunuz...
bunlar daha önemli düğünden...

bizimde düğünümüz oldu ama hiç istemiyoduk eşimde bende onların ailesi istediği için zoraki oldu yani tabi ilerde bi anı olarak kalıyo ama çok da gerekli değil bence balayına gitcekmişiniz ne güzel valla biz gidemedik malesef maddi imkansızlıklardan gitmeyi çok isterdim ama neyse zaten düğünde stres gerginlik insan etrafını göremiyo bence hele dans falan zaten hiç bana göre değil heralde ondan sevmiyorum:) bi de saçma geliyo bi sürü para döküyosun millet eğlensin diye bnce o parayı başka ihtiyaçlarınız için kullanırsınız daha iyi...

Benim hem nikahım hem düğünüm oldu. Keşke düğün olmasaydı. Olmasın diye çok anlatmaya çalıştım erkek tarafı çok kararlıydı yemekli düğün yapmak için. Yaptılar, bir sürü para döktüler. Çok da gereksiz buldum açıkçası.

Madem sen pastalı düğün istiyorsun nikahtan sonra eğlenmeye gidin. Giden zaman geri gelmiyor. 10 yıl sonra eşinle "bana düğün yapmadın" deyip evde huzursuzluk olacağına şimdi canının istediğini yap. erkek tarafına düğün yapın demek için biraz geç kalınmış.
Dediğim gibi giden zaman geri gelmiyor.

Ne yaparsanız yapın kimseyi memnun edemezsiniz.
Tabi burda en önemlisi sizin ne istediğiniz ama
karşı tarafında ''ev aldık,sıkışığız''karşılığını bahane gibi göremedim ben.
Tabi alınan ev sizin için alındıysa,o kısmı tam anlamadım çünkü.
Ama ne olursa olsun siz illa ki düğün istiyorsanız bir orta yol bulunmalıydı.
2000 lira evlilik yoluna girmiş insanlar için bulunamayacak bir miktar değil.
Kayınpederiniz istemeyebilir ama siz nişanlınıza''kusura bakmayın ama benim ailem istiyor,
ben istiyorum''diyerek,2000 lirayı kendiniz ödeyerek bu düğünü yapabilirsiniz.
Kayınpederiniz ister çevresini çağırır ister çağırmaz,bu kendi bileceği iş.
Ama çok istiyorsanız yapın derim.
Nişanlınız bu isteğinize de saygı duymalı.
Bende yapı olarak bu tür görümlük olaylara çok büyük paralar harcanmasını hiç anlamam.
Evet düğün belki çoğu insanın hayatında bir kere yaşayacağı özel durumlardan biri,
sevdiğimiz adamla hayatlarımızı birşeltirirken de bu özel anı herkes görsün,bilsin isteriz.
Çok da anlaşılabilir bir istek bu,kayınpederinizin bu denli söz hakkı olması beni şaşırttı.
Nişanlınızın düşüncesi olsa bi nebze anlardım.
Benim eşim de bu tür organizasyonlara pek severek katılmaz,çok sıkılır,gerilir,stres yapar.
Ama benim istemem ve bunun en doğal hakkım olması da yeterli olmalı.
Sonuçta siz geniş bütçeli bir organizasyon değil,sevdiklerinizin katılacağı mütevazi bir düğün istiyorsunuz.Eğer zamanınız varsa diretin bu konuda.Ama sadece bu konu için ayrılığı düşünmeyin.
İnşallah bir orta yol bulur da istediğiniz düğünle evlenirsiniz.
Bir de dip not düşeyim;söz,nişan,kına ve düğün olmak üzere bütün telaşları yaşamış ve 1 yıllık evli biri olarak;bütün bu organizasyonların hepsinin görümlük olduğunu asıl önemli olanın aynı evin içine girildiğinde başladığını biliyorum.çok görkemli bir düğünle evlenip,aynı evin içinde iki kişilik kocaman bir mutsuzluğu yaşamak da var.örnekler çoğaltılabilir.Dilerim yaşadığınız hiç bir günden pişman olmayacağınız bir evliliğiniz olur.Mutluluklar diliyorum.

Canım benim de iki hafta sonra nikahım var. Nişanlımla düğünü özellikle istemedik, hiç tanımadığım insanlar şıkır şıkır giyinip oynarken biz para durumumuzu düşünüyor olmayalım dedik. Bunun yerine nikah sonrası biz bize bir yemek ayarladık ve pastayı da orada keseceğiz. Bunu da şehirler arası olduğu için organize ettik. Aynı şehirlerde olsaydık belki buna bile lüzum görmeyecektik. Çünkü ev kurmak aile olmak o kadar zor ki karşılıklı birbirimizin menfaatini kollamak durumundayız. İnsanların ne düşündüğü ne dediği umrunda olmasın emin ol yaptığın ekonomi için sonra "iyi ki" diyeceksin. Benim ailem de onun ailesi de birbirine yük olmamaya çalıştı, ihtiyaçları kendimiz belirledik bize hediye almak isteyenlere de eksikleri bildirdik. Böylece nişanlılık dönemimizde ayrılık olmadı, kimin elinden ne geliyorsa görev bilmeden yaptı. Önemli olan huzurlu , mutlu şekilde günlerin tadını çıkarmak. Sen de bir an önce kendi kendini yemeyi bırak hayatında "bir" kez olacak bir şey varsa o da hayatının erkeğiyle deftere imza atmak. Bunun dışındaki her şey telafi edilebilir. Daha bunun 5. yılı var 10. yılı var vs... :) Mutluluklar yakanızdan hiç düşmesin hayırlı olsun :71:

canım niye sinirlerin bozuluyor ki ...ne demişler DÜĞÜN İKİ KİŞİYE GERİSİ DELİ KOMŞUYA ...2000 liranız cebinizde kalsın oohhh balayında gezin tozun eğlenin ..günün tadını çıkarmaya bak iki hata sonra evleniceksin canını unlarla sıkma ...yakılarınızla yemeğe gidin ..onlarıda almayın ...düğün istemyor madem otursunlar evde sizi beklesinler ...

Bu hayaliniz olabilir,sizin için kimsenin anlayamayacağı kadar anlam taşıyor olabilir ama nikahtan öyle bir bahsetmişsiniz ki ne yapmışlar bu kıza bu kadar diye düşündüm kendi kendime.
Tamam insan daha uzun saatler o gelinliği giysin,eşiyle ilk dansını etsin,yakınlarıyla göbek atsın ister ama ev alınmış birde.Bu devirde çok az insana nasip olan bi durum bu biliyorsunuz değil mi?

Hani her şeyi geçtim düğün hayali nedir?Sevdiğiniz insandır işin özü değil mi?Siz içinde o olmadan anlamsız olacak bir olgu için nişan atmak vs.diyorsunuz çok ilginç geldi bana.Bir çok arkadaş güzel önerilerde bulunmuş.Dedikleri gibi nikah sonrası en yakın bulduğunuz kuzeniniz,arkadaşınız vs.bir yere gidersiniz hem gereksiz insan topluluğu olmamış olur hem de her iki tarafın gönlü olur.​

Back
X