Sadece ölüm olunca mı anlıyoruz?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.154
1.778
333
İstanbul
Çok doluyum bugün. Hem kendime çok kızgınım, hem de kendimi daha çok sevmeye karar verdim, daha anlayışla yaklaşmaya karar verdim. Hayatın telaşesine öyle kaptırmışım ki kendimi, bomboş şeylere takılıyormuşum. Neymiş göbeğim çirkinmiş, neymiş sevgilim bana yeterince ilgi göstermiyormuş, o istediğim kazak tükenmiş, çok şanssızmışım ve daha neler neler.
Bugün gün içinde birisi yakın olmak üzere iki kişinin ölüm haberini aldım. Uzaktan tanıdığım birinin de yoğun bakımda olduğunu öğrendim. Dank etti birden kafama, hayatlarımız pamuk ipliğine bağlı resmen ama bizler hep bir plan içerisindeyiz, kavga içerisindeyiz, kendimizle uğraş içerisindeyiz. Çok kızdım kendime, öyle gereksiz şeyleri takıyormuşum ki... Hep bir şeylere geç kalmaktan korkmuşumdur. İzleyemediğim onca filmler, okumak istediğim onca kitaplar, gezmek istediğim ülkeler, düşününce daha o kadar çok şey var ki. Ama hep unutuyorum hayat kargaşası içerisinde. Neden böyleyiz? Neden ölüm olunca ancak yaşamak aklımıza geliyor hayatın kıymetini anlıyoruz? Çok doluyum kusura bakmayın içimi birilerine dökmek istedim tüm gün resmen ruh gibiydim. Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim.

her soyledıgınız okadar dogru kı
hayatın telasında suruklenıp herseyı unutuyoruz ve hayata karsı verdıgı guzel seylere karsı da nankorlesıyoruz sahıp olduklarımızla yetınemıyoruz

basınız sagolsun mekanı cennet olsun
hastanız ıcınde acıl sıfalar dılerım

Hep daha fazlasını istiyoruz elimizde ne var bakmıyoruz bile. Olanlarla hiç mutlu olmuyoruz.
Amin. Çok teşekkür ederim.

Malesef gerçeklerin bir şeyleri kaybettiğimiz zaman ortaya çıkma gibi bir huyu var. Malesef ki hayatta ki ümitsizliklerimiz, bizi geriye atar oldu, oysa kendimize gelmeliyiz, Peygamber efendimiz onca sıkıntıyı tek bedende yaşamış da yıkılmamış.... Hayat küçük şeyleri dert etmememiz gerekecek kadar kısa oysa...

Belkide asıl mesele bu işte. Bu hayata kazık çakmaya gelmedik her birimiz göçüp gideceğiz. Ne kalp kırmaya, ne bir şeyleri dert etmeye gerek var. Her şey Allahtan, kabullenip yola devam edilmeli ve hep şükretmeli. Şükretmeyi unutuyoruz sanırım.

Bu aciyi dibine kadar yasadim cok enteresanki bugun surekli camdan disari bakip bemde ne fanisin dunya dedim. Aylar once melegim guzel ablami kaybettik.6 ay icinde hastalandi küstü gitti. Canimiz gitti. ALLAH ölmüslerimize gani gani rahmet eylesin. Bizide yanlislardan gunahlarimizdan af eylesin. Bos dunya. Siraya girerim insanlarla kavga ederim biri onume gecse. Biri arkamdan konussa yuzune gider agzima geleni sayarim rezillik cikaririim. Hep onceligim maddiyat.bugun esime ne kadar haksiizlik yaptigimi anladim mesela. Rabbime sukurler olsunki beni yeniden kendine dondurdu. Insallah hepimiz dunyanin fani oldugunu farkederiz.

küçükken babannem sorgulayınca şey derdi
derin düşünme
sende
derin düşünme
anın tadını çıkar
birgün hepimiz öleceğiz zaten

Başın sağolsun. Ben de böyle düşünüyorum bir süredir, özellikle birine kızdığım zaman onu son görüşüm olma ihtimalini düşününce frenliyorum kendimi. Allah herkesin gönlüne ferahlık ve günlük karmaşa içinde görmemiz gerekeni gösterecek basireti versin

Bende aynı anlattığınız gibiyim. Haksızlığa gelemem biri önüme geçse olay çıkarırım yeri gelir küserim arkamdan konuşan olsa. Ama anladım ki dediğiniz gibi ne kadar boşmuş. Fani dünya gerçekten, çok düşünmeyip geçeceksin.
Başınız sağ olsun bu arada, allah rahmet eylesin ablanıza.

Teşekkür ederim.
Amin.

İdeal yokluğundan belkide.Yüksek ideallerimiz,hayata aktif olarak katmak istediğimiz değerlerimiz,bu uğurda samimi çabalarımız olsa saydığınız o eften püften şeylere vakit harcamaz,hatta görmezdik bile.Ölüm işte bunları görelim,hakikati fark edelim diye var birazda ama biz onu bile hayatlarımızdan çıkardık.Mezarlıklar neden artık şehrin ücra köşelerinde.Yüreğimizde de öyle olduğu için.

Genelleme yapamam belki ama yüksek idealleri olan sürekli aktif olarak istekleri peşinde koşan biriyim ve sanırım bu hızlı yaşadığımız hayatın içinde göremiyoruz bazı şeyleri gözden kaçırıyoruz. Bazen durup soluklanmak gerekiyor sanırım. Hep ertelerim meditasyon yapma işini sanırım artık bir şeyleri geç kalmamak ertelememek gerekiyor.

Öyle. Bugün çok iyi anladım bunu. Anda kalmak ne demek hep düşünürdüm. Şimdi çok iyi anlıyorum.
başınız sağ olsun
ölümü düşününce
ölüm basit birşey aslında
hayvanlar ölür bitkiler ölür
canlılar ölümle beraber yaşar
düşünsene sonbaharda ne kadar çok ölüme şahit oluyoruz
ölen hayvanın etini yiyoruz
insanın ölümle yüzleşmesi kendisiyle özleştirdiği zamandır
yanı aslında ölüm basit birşey

kâinat karşısında zerre gibi

ölümle bilinmeyen arasındaki ilişkide ölümü korkutucu yapandır anlamsızlaştırandır

Teşekkür ederim.
Çok güzel açıklamışsınız gerçekten. Bu yüzden ciddiye almamalı bazı şeyleri.

Başınız sağolsun kaç yaşındaydı ablaniz ne hastalığı vardi

İnsanlara kin tutacak kadar büyük değil bu hayat.
Kötülüğe, kötülük düşünülecek kadar uzunda değil.
Çok para kazanmak için maraton yarışı yapıp nefesi boşuna harcamak da değil.
Namaz oruc zekat adaletli merhametli vicdanlı yaşanacak bir hayat, çünkü bu "hayatın bir sonu var.
Nefesimizi boşuna soluyoruz.. Zevk Almayı mutlu olmayı bilmiyoruz şükür etmeyi bilmiyoruz. Öğrenemeyeceğiz de sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…