Kekler - Pastalar Sadrazam Lokumu (resimli)

Hüzün'cüm,kekleri biraz kalin kesmissin ve saraken alt tarafi disa gelsin.O zaman beyaz beyaz daha hos duruyorlar.Bir de yukarida dedigim gibi olmuyorsa önce süte batir hafiften,kremayi sür ve sarip tekrar hafif süte batir.Hindistan cevizide az olmus gercekten.Ama bu ilk denemn.Bir dahaki seferde cok daha iyi tutturacaksin.

tamam bıdahakı sefere oyle yaparım ılk denemede olur bole seyler
ama senınkıler gıbı guzel olmadı one sınır oldum:1rolleyes:

Olsun olsun.Ilk denemeler her zaman süper olmayabiliyor.Ama size birsey söyleyeyim mi,ben nedense yeni bir tarif yapsam ilklerim muhtesem olur.Ama 3. 4. den sonra begenmemeye baslarim.

ve biraz önce yaptığım sadrazam lokumu =) gerçi biraz büyük gibi oldular ama neyse...

img1847ua9.jpg

img1846ag6.jpg

Son düzenleme:
Tuce harika olmus kizzzz.:lepi:Vallahi cok güzeller.Ellerine saglik. Peki tarifi birebir mi yaptin yoksa degistirdigin falan oldumu.
Ayrica birsey söyleyeyim arkadaslar,muz sevmeyen sade kremali da yapabilir.Hatta ben bazen yari yariya öyle yapiyorum.Tepsinin yarisini muzlu yarisi sade.Hatta gecen kizkardesim konserve visne koymus icine.O da bu pastayi yeyip tarifi alanlardan.:CüvCüv:

Deniz155 cok sevindim senin de denedigine.Zaten tarifi yapa yapa güzellesecek.Ondan sonra misafirlerine cikaracagin özel pastalarindan olacak.
Ellerine saglik.

Tuce harika olmus kizzzz.:lepi:Vallahi cok güzeller.Ellerine saglik. Peki tarifi birebir mi yaptin yoksa degistirdigin falan oldumu.
Ayrica birsey söyleyeyim arkadaslar,muz sevmeyen sade kremali da yapabilir.Hatta ben bazen yari yariya öyle yapiyorum.Tepsinin yarisini muzlu yarisi sade.Hatta gecen kizkardesim konserve visne koymus icine.O da bu pastayi yeyip tarifi alanlardan.:CüvCüv:

Azeri kızı, aynen dediğin gibi yaptım şekerim, tarif harika oldu valla, tadı da nefis.:1hug:

Kizlar bende yaptim bunu..Ama tugceninkindende buyuk oldu sanirim...:bbo: :bbo:
Sararken cok zorlandim hatta islattimda once sonra sardimama sadece ikiye katlayabildim..Tadi cok guzel hatta bir tanidik ugramisti ilk ona nasip oldu...Cok begendi gidferkedne yanina aldi gitti bir tabak.. :))) Ama ben sekline takidim...Cok zorlandim yaa sute batirirken falan sikarken...Cok islakolmasin diye...Resimleri eklemiyorum valla utaniyorum...Huzununkiler gibi oldu yani....Anlayin isteeeeee....

ya ne zamandır aradığım pasta idi eline sağlık..
ama ben resmini göremiyorum
nasıl kesip yapacağımı yazabilirmisiniz

Kizlar bende yaptim bunu..Ama tugceninkindende buyuk oldu sanirim...:bbo: :bbo:
Sararken cok zorlandim hatta islattimda once sonra sardimama sadece ikiye katlayabildim..Tadi cok guzel hatta bir tanidik ugramisti ilk ona nasip oldu...Cok begendi gidferkedne yanina aldi gitti bir tabak.. :))) Ama ben sekline takidim...Cok zorlandim yaa sute batirirken falan sikarken...Cok islakolmasin diye...Resimleri eklemiyorum valla utaniyorum...Huzununkiler gibi oldu yani....Anlayin isteeeeee....

Alsebe güzel olmus ama canim yaa.
Ben bir yamukluk göremedim.
Hem bu ilkti,bir dahaki sefere cok daha güzel olacaktir kesin.
Sararken zorlandim dedin,acaba keki cok pisirip kuruttun mu?
Cünkü bu kek 15-20 dakikada pisiyor.

Yok guzelim yaa kurutmadim rul pasta hamuru gibi oldugundan basinda bekledim ama benim bardak olcum buyuktu yada yumurtam kucuktu sanirim..4 yumurta az geldi 5 kirdim ve azda sut ekledim ancak kek kivamini aldi..Belkide ondan dedim cunki sararken kirilmaya basladi rulo yapamadim sadece ikiye katlayabildim...Yinede tadi guzeldi...Evet dedigin gibi artik ikincide daha iyi olur insallah....:sm_cool: :sm_cool:

Anlattım ya sana Azy;ben 9a bölmüşüm Dev SAdrazam oldu benimkiler ..-tatlicadiarzu-
Yani benim SAdrazamların seninklileri yener :roflol:
Canım tipini beğenmedim ama lezzeti olağanüstüydü...cokacimcoook
Dün arkadaşlara da ikram ettik;bayıldılar beni çağırdılar beraber yapalım bize gel;öğretirsin hem dediler..kaydirigubbakcemile3
Senden çaldığım tarifi beğendiler..Ellerine sağlık canım tekrar..hihoyyyt bayılırım pasta börek yapmaya yemeye..Nerde değişik ve hoş bir yemek var atlarım...Le cordon bleu'dan cok cagırdılar benı de gıtmedım
İkinciye muhteşem yapıcam bak:lepi:
Aslında nette baktım boy olarak benimki kadar yapanlar da çok...:sm_confused:
İçim rahatladı biraz:sm_cool:
Depresyondan çıktım:delphin:
dsc01445smallqj8.jpg

sadece bu fotografi ekleyebildim digerini eklerken sorun cikti nette...ama digerinide bugun eklerim :))
nasil olmus sizce kizlar???

Back
X