Kekler - Pastalar Sadrazam Lokumu (resimli)

Ve iste diger resim...
photo0113cd6.jpg

photo0113cd6.5dfd5db907.jpg

Mehay'cim cok güzel olmuslar.:lepi:
Ellerine saglik.
Vallahi cok güzel becermissin.a.s.

kızlar süpersiniz,sabah sabah daha kahvaltı yapmadım ama sadrazam tatlısını yapabilirim hemen, Allahdan evde malzeme eksik ,artık akşama inş..,hepinizin ellerine sağlık yaparsam ve güzel olursa tabiki kesinlikle buradan sizlerle paylaşırım..:jeyyar:

çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. rulo yapmayı beceremeyebilirim :utangac:
o yüzden ben ikiye katlayacağım. kaydirigubbakcemile3

mwsnap353xi3.jpg

bu da benim eserim..nasılım kızlar..kaydirigubbakcemile3

Son düzenleyen: Moderatör:
kızlar bu sayfayı okuyupta bu tarifi yapmadan geçemicem heralde yapan deniyen arkadslar harika yapmışsınız vallaha ellerinize sağlık ama benim yağlım kağıdım yok tepsiye katı margarin sürsem olmazmı bana acil cvp yazarsanız sevşnirim öğlene kadar çalışıyorum öğleden sonra eve gidip denicemde biğ sorumdaha sonunda süte batırıp hindistan cevizine bulayın diyosunuzya süt soğukmu sıcakmı ılıkmı

Son düzenleme:
kızlar bu sayfayı okuyupta bu tarifi yapmadan geçemicem heralde yapan deniyen arkadslar harika yapmışsınız vallaha ellerinize sağlık ama benim yağlım kağıdım yok tepsiye katı margarin sürsem olmazmı bana acil cvp yazarsanız sevşnirim öğlene kadar çalışıyorum öğleden sonra eve gidip denicemde biğ sorumdaha sonunda süte batırıp hindistan cevizine bulayın diyosunuzya süt soğukmu sıcakmı ılıkmı

Özi,maalesef gec kalmisim cevaplamakta.
Calistigim icin sabah evde olamiyorum.
YAgli kagidin yoksa tepsiyi margarinle yagla ve unla.
Süt de ilik olursa daha iyi olur.

sadrazam lokumu dondurucuya atılıp daha sonra çıkartılıp tüketilebilir mi yoksa günlük bi pasta mı hafta arası misafirlerim var bugünden yapıp dondurucuya atmayı düşünüyorum çalıştığım için yetişmiyo yemek tatlı felan

sadrazam lokumu dondurucuya atılıp daha sonra çıkartılıp tüketilebilir mi yoksa günlük bi pasta mı hafta arası misafirlerim var bugünden yapıp dondurucuya atmayı düşünüyorum çalıştığım için yetişmiyo yemek tatlı felan

Aslinda hic denemedim ama
olabilir,öyle yapabilirsin.Dikkatli bir sekilde
dizersin buzluga seklini bozmadan.
Sonra cikarip donu cözülünce servis yaparsin.

Denedim arkadslar ama sonuç tam bir fiyasko benimkiler çok büyük oldu bide 2 paket hindistan cevizi bitti ama tepsinin yarisina gelmemiştim ve birde hiç bulanmiyodu o kadar içine batirdim ama malesef yok görüntü tam bir fiyaskoydu neden büyük oldu benimkilerki 11 parçaya böldüm dediğiniz gibi rulo yapip süte batirdim sonrada onu hindistan cevizine batirdim ama olmadi kocaman kocaman şekilsiz seyler oldu
yanliz tadi mükemmeldi tek kelimeyle eğer püf noktalari varsaarkadslar paylaşin lütfen özel günlerde yapcam ama bu sekilsizlikle yapamam ki

Denedim arkadslar ama sonuç tam bir fiyasko benimkiler çok büyük oldu bide 2 paket hindistan cevizi bitti ama tepsinin yarisina gelmemiştim ve birde hiç bulanmiyodu o kadar içine batirdim ama malesef yok görüntü tam bir fiyaskoydu neden büyük oldu benimkilerki 11 parçaya böldüm dediğiniz gibi rulo yapip süte batirdim sonrada onu hindistan cevizine batirdim ama olmadi kocaman kocaman şekilsiz seyler oldu
yanliz tadi mükemmeldi tek kelimeyle eğer püf noktalari varsaarkadslar paylaşin lütfen özel günlerde yapcam ama bu sekilsizlikle yapamam ki

Acaba tepsin cokmu büyüktü,kesin
öyledir.Ve 11 degil 12 parcaya bölünecek.
Yani bir kesik boylamasina 12 kesik enlemesine.
Acaba sen hic boylamasina kesmedinmi.
Kac tane pastaciklar cikti?Benim dedigim aynen
uygulanirsa 24 pastacik cikiyor.

bende denedim ama beceremedimsenağlamasenağlama
keki çok kalın oldu galiba benimkiler rulo bile olmadı:1no2:

ben 11 parçaya böldüm ikiye de böldüm bende de 22 tane çıktı peki sizde de hindistan cevizi çokmu gitti ben de 4 paket bitti ama çokta bulunamadı bile

merhaba bende denedim resimleyecektim ama olmadı bi sonrakine inşallah bu arada dilimlerimiz ne kadar enli olrsa lokumlar o denli büyükçe oluyor ince kesilirsede daha küçük birde hindistan cevizinin bulama yöntemi var mı acaba çünkü pek bulanmıyor 3 paket harcadım ama tadı harika Bu harika tadla bizi tanıştırdığın için çok teşekkürlerŞeniz

merhaba bende denedim resimleyecektim ama olmadı bi sonrakine inşallah bu arada dilimlerimiz ne kadar enli olrsa lokumlar o denli büyükçe oluyor ince kesilirsede daha küçük birde hindistan cevizinin bulama yöntemi var mı acaba çünkü pek bulanmıyor 3 paket harcadım ama tadı harika Bu harika tadla bizi tanıştırdığın için çok teşekkürlerŞeniz

Cok sevindim canim,hem yapmissin
hem begenmissin.Ellerine saglik.
Keki islatinca hindistan cevizi hemen
yapisiyor pastaya aslinda ama neden
orada problem yasadin,onu pek cözemedim.
Ama afiyetler olsun. iftardan sonra cayla veya
kahveyle ne güzel gitmistir demi.

ne kadar super bir tatli buuuu ...yaaa
gecen hafta arab bir tanidigimiza iftara gittik..
bir tepsi bundan yapip goturdum..tesaduf iki tane de ingiliz aile vardi..
hepsi bu sadrazam lokumunun tarifini aldi..:):jeyyar::sm_cool: hehehe..
canim hem ortadoguya hemde balkanlara tarifin yayilmistir ona gore...sengözlerimebaksanab

inan bana bittikce yapiyorum..hem yapmasi pratik hem hafif hemde..
masallahi var yedikce yediriyor..a.s.

ellerine tarifine sagliikkk..seni yakin takipteyim .
boyle guzel mide paylasimlarini bekliyorum..:dance:
tesekkureder operim..

Back
X