- 18 Ekim 2009
- 3.947
- 108
- 163
- Konu Sahibi Azeri kizi
muz, acikta kalirsa kararir. rulonun icinde kremaya bulanmis muz neden kararsin ki :26:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bu tarifi ne zaman denesem sararken parçalanıyor,yada içindeki muhallebisi,muzu taşıyor,resimdekiler gibi minik minik olmuyor
Eki Görüntüle 359196
çok güzel oldu çok çok teşekkür ederim gerçekten çok mutluyum çok fiyakalı bir tarifim oldu :) arkadaşlarıma gururla ikram edeceğim,şeklini çok becerememiş olabilirim belki ama tadı mükemmel.ben pastanelerdeki muzlu yaşpastaları çok severim,bu ondan daha güzel,daha ıslak daha lezzetli.rulo yapmakta zorlandım,biraz çatladı ilk birkaç taneden sonra kendi yöntemimi buldum,dilimleri önce süte batırdım,çift tarafını da,sonra hindistan cevizi tabagına aldım,içine 1kaşık krema koydum,sürmedim,muzda koyup sardım,önce süte sonra hindistan cevizine sonra tekrar süte batırdım,iki avucumla sanki fazla sütünü sıkar gibi bastırdım gerekirse tekrar süte batırdım tekrar hindistan cevizine,ve sıktım.kreması taştı hiç sorun değil,zaten iki avucumla köfte gibi sıktım,kekte hiç kuru yer bırakmadım,kuru bir yer görünüyorsa orayı süte değirip bidaha sıktım.yani arkadaşlar çok nazik davranmanıza gerek yok.birde krema az geldi bana,3dilim kek arttı krema yetmedi.
Azeri kızı noolur bak noolur bak o eklenti yazan yere tıklayınca açılıyor bende :) bak bakalım hocam olmuş mu.evet tam dediğin gibi aşık oldum,yerken kendimi kaybettim.ben tam bir krema canavarıyım,belki bidahakine biraz arttırırım ölçüyü.tekrar teşekkürler
kızlar bende bu tarifi yapmaya karar verdim.kremasını pişirdim ama krema çok koyu oldu.çırpıcıyla karıştırıyorum çırpıcıdan düşmeyecek kadar koyu.öylemi olması gerekiyor acaba?akşama kekinide yapıp deniyecem.inşallah rulo yapmayı beceririm:18::18::18::18:
azeri kızı rulodan kastın ne tam olarak,yani yaprak sarma yapar gibi birkaç kat dönüyormu senin kekin?benimki sert oluyordu kırılıyordu,dün üçüncü kez yaptım bu tarifi,unu 2parmak eksik koydum,kek pişince sıcakken tüm haliyle dilimlemeden önce rulo yapıp üzerine ıslak bir mutfak havlusu kapattım.sonra soğuyunca açıp dilimledim ve her bir kek şeridini süte batırdıktan sonra içine tam ortasına 1kaşık krema bir kalın dilim muz koyup kapattım ama rulo yapmaya çalışmadım,uç uca getirip kapattım yani bilezik gibi halka haline getirip sıktım biraz.çok güzel oldu
öncelikle çok teşekkürler...
dün denedim çok güzel oldu herkes çok beğendi.
diğer tariflerinizide deneyeceğim![]()