- Konu Sahibi Azeri kizi
Bu pastayi bir deneyen mutlaka tarifini istiyor.Gecen gün misafirlerime yapmistim yine ve yine övgüler aldim.
Servis yapmadan hemen önce de muffin kagitlarina koyuyorum.Harika gözüküyor.
KEK İÇİN:4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI UN, 1K.TOZU
KREMASI: 2 BARDAK SÜT,
1 BARDAK ŞEKER,
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN,
VANİLYA,
3 YEMEK KAŞIĞI UN,
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
ISLATMAK İÇİN BİR MİKTAR SÜT
BULAMAK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ
2-3 MUZ
Yumurta ve şekeri mikserle çirpalim.un.k.tozu ekleyip yağlanmiş tepsiye dökelim(tepsi ölçüsü büyük firin tepsisi olmasi lazim)pandispanya gibi pişirin
krema için verdiğim malz.margarin hariç kariştirarak pişirin ateşten alip margarini ekleyin.mikserle 5 dk.çirpin soğutun.
Pasta pişip biraz ilininca 12 dilim kesin dilimler eşit ve büyük olacak.dilimleri tekrar 2ye bölün (enlemesine)
şimdi bir parçayi alin.biraz krema sürün.üzeine 2 veya 3 muz dilimi siralayin. Rulo yapin süte batirip islatin.
Elinizle biraz sikip hindistan cevizine bulayin
Servis yapmadan hemen önce de muffin kagitlarina koyuyorum.Harika gözüküyor.
KEK İÇİN:4 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
2 SU BARDAĞI UN, 1K.TOZU
KREMASI: 2 BARDAK SÜT,
1 BARDAK ŞEKER,
1 YEMEK KAŞIĞI MARGARİN,
VANİLYA,
3 YEMEK KAŞIĞI UN,
1 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA
ISLATMAK İÇİN BİR MİKTAR SÜT
BULAMAK İÇİN HİNDİSTAN CEVİZİ
2-3 MUZ
Yumurta ve şekeri mikserle çirpalim.un.k.tozu ekleyip yağlanmiş tepsiye dökelim(tepsi ölçüsü büyük firin tepsisi olmasi lazim)pandispanya gibi pişirin
krema için verdiğim malz.margarin hariç kariştirarak pişirin ateşten alip margarini ekleyin.mikserle 5 dk.çirpin soğutun.
Pasta pişip biraz ilininca 12 dilim kesin dilimler eşit ve büyük olacak.dilimleri tekrar 2ye bölün (enlemesine)
şimdi bir parçayi alin.biraz krema sürün.üzeine 2 veya 3 muz dilimi siralayin. Rulo yapin süte batirip islatin.
Elinizle biraz sikip hindistan cevizine bulayin
Son düzenleme: