Saf eşim ,uyanık kaynım…

Dilasare

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
1.322
0
118
Kızlar merhaba
Biz eşim ile evleneli 3 yıl olacak ..eşim ile görücü usulü bir evlilik yaptık .Eşim çok iyi niyetli ve kalbinde kötülük olmayan biri ama bazen çok abartıyor neyse evlenirken aile apartmanında oturmak istemeyip ev aldı aile apartmanı 3 katlı ,en üst katı eşim yaptırmış ama o mahallede durmak istemedi ve ev aldı borç ile ev aldık neyse o binada eltimler ve ki birde en altta kiracı var en üst bizim katta ki var..eltim 18 yıllık evli ,kaynımdan çok çekmiş kaynım iş batırmış aldatmış kötü işlere bulaşmış ,çocuklar aç kalmış eşim destek olmuş her zaman yanlarında olmuş eşim bir fabrikada çalışıyor iyi konumda hep kaynım eşimi kandırıp silip süpürmüş ev alırken borca girdik kimse yanımızda olmadı sadece biraz kaynanamlar destek oldu laf ederek o kadar ..kaynanamlar da şuan bizim olması gereken kirayı vermiyorlar neyse ama kaynım ne yaparsa yapsın onlar için çok kıymetli kaynım isterse ağızlarına etsin yine el üstünde ona yaptıkları yardımın haddi hesabı yok … eşimi işi düşünce arayıp sorarlar ben alakayı kestim kaynanamlar ile tamamen zaten …şimdi kaynım işi düzeltti iyi kazanıyor eltim takıp takıştırıp bize geliyor kahve içmeye … aynı zamanda içkili mekan açacakmış kaynım olacak kişi eşime bize bir iki bin yardım etmişti önceden sus payı onun dışında hiç kardeş yerine koymaz saf olarak görür eşimi böyle yapılması zoruma gidiyor ..bizim hala ev borcumuz var bende özel okulda öğretmenim eşimde çalışıyor çok şükür ama insanların böyle yapılan iyiliği bilmeyip üstüne gösteril yapmaları zoruma gidiyor

Konunuz derdiniz eltinizin kaynınızın gösteriş yapması mı?bence degil.
Siz kıskanıyorsunuz !
Eltinizin yaşadığı hiç birşey sizi ilgilendirmez.
Kaynınız kardeşini kardeşi müsade ettiği kadar kullanabilir ap.al yerine koyabilir.
Size gelince öğretmen bir kadınsınız mesleğiniz kazancınız var borcunuz varsa karşılığında rahat yaşam sürüyorsunuz yani kaymağını yiyorsunuz sizin kimseden eksiğiniz yok.

Kıskanmak değil ,eşim o kadar iyilik yapmış ama bize hiç sormazlar borcunuz bitti mi diye

Ben bir şey anlamadım.

Ev eşinizin ama kaynınız mı kalıyor?
Eşiniz mi kaynınıza maddi yardımda bulundu kaynınız mı eşinize?
Şimdi onların açacağı mekan sizi niye ilgilendiriyor para mı istediler sizden?
Ya da size yardım etmek zorundalar mı ev alırken laf ede ede bi iki şey kattılar diyorsunuz.

Sizin borcunuzdan onlara ne, yardimlarida olmasiiin bir kuruslarini da istemezdim.
Kavrulun kendi yaginizda, muhatap olmayin.
Eltiniz takip takistirsa nolcak esi ona takip takistirio sadakatsiz, gecimsiz, kotu kalpli bir kocasi var yazik kadina.
Bak sen kendi isine, bosver onlari.

Kıskanmak değil ,eşim o kadar iyilik yapmış ama bize hiç sormazlar borcunuz bitti mi diye
Neden iyilik yapmış ?yapmasaydı madem yaptı unutup yoluna bakmış kocanız siz yapmadığınız iyiliğin hesabını soruyorsunuz.
Bende olsam sormam ,sorduğum zaman talep olursa karşılamak zorunda kalırım diye düşünüp sormam yada merak ediyor diye düşünürler diye sormam.
Yardıma ihtiyacınız varsa dile getirin ozaman

Eşim bekarken yardım etmiş

Tamam etmiş bitmiş geçmiş. Sizin evinizin ortak rızkını vermemiş. Şu durumda eltinin size borcu yok kadın istediği gibi şıngırdatır bileziklerini.

Kimseden beklentiye girmeyin, anne baba isterse yardım eder istemezse paralarını kendilerine harcarlar. Siz eşinizle çalışın kazanın kendi paranızda gönlünüzün istediği gibi söz sahibi olun, ama başkalarının parasında değil.
Şükür enerjisinde olun, haset enerjinin size de , psikolojinize de, yuvanıza da bir faydası olmaz.

Es ailenizin ailesi, zamanında yardımları yapan da o takmayın kafanıza.

Takıp takistirmayi seviyor demek ki kadin. Sizin gozunuze sokmak icin yapmiyor, sizin gozunuze giriyor o orda oylece suslense bile. Cunku kiskaniyorsunuz. Aile ölünce miraz eşit paylasilir, ama anne baba hayattayken hangi evladina ne kadar ne verecegine kimse karisamaz. O evladi yaninda yakininda daha cok islerine kosuyordur onlara daha hayirli evlattir vs vs o anne babayi ilgilendirir. Aile aprtmaninda oturmamayi secmissinjz, dogru olani yapmissiniz daha ne istiyorsunuz , hala neden onlarla kafanizi mesgul ediyorsunuz ki

neyse evlenirken aile apartmanında oturmak istemeyip ev aldı aile apartmanı 3 katlı ,en üst katı eşim yaptırmış ama o mahallede durmak istemedi ve ev aldı borç ile ev aldık
Bu ayrıntıyı belirttiğiniz iyi olmuş, inanın hiç bilmiyorduk.

Bence kimseden birsey ummayin. Ve kimsenin size yardim etmesini beklemeyin. Kayninizdan gelecek yardim Allahtan gelsin. Yine pis islere bumasmadigi ne malum? Esiniz bekarken yardim etmis Allah razi olsun, ama bundan sonra kendi yaginizda kavrulun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…