• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

saf mı uyanık mı?

yorumları çok önyargılı buldum
kv gerçekten saf ve iyi niyetli olabilir

sanıyorum ilk doğumunuz
normalde ilk günler zor geçer, anne çok az uyur, bebek gık dese uyanır, bu da çoğu annenin sinirlerini bozabilir, e zaten lohusalık var, anne ilk günler yıpranabilir. çoğu anne - kayınvalide bunları bildiğinden kızım ben bebekle yatarım, gerekirse kalkarım, sen yat uyu, meme saatinde emzirirsin der. yeni anne için "buna gerek yok"tur (benim için de yoktu) ama eskiler için vardır işte. bu teklifin neresini komik ve sinir bozucu buldunuz anlayamadım

benim kayınvalidem de ben çalıştığım için, ne zaman bize gelse etrafı toplamaya, çekmecelerimi bile düzenlemeye çalışırdı, rahatsız olduğum, defalarca yapma dediğim halde. oysa çok çok çok iyi biliyorum ki tamamen iyi niyetinden.

anne - kayınvalide gibi büyüklerin çoğu, hatta sokakta sizin yeni anne olduğunuzu anlayan teyzeler bile! yeni anne adayına karışmaya çalışırlar. şunu şöyle yap, bunu böyle. bu bir güdü! dizilerde bile kadınlar birbirine "ben 3 çocuk büyüttüm hanım" der. benim ilk doğumumda hem annem hem kayınvalidem ben arkamı döner dönmez yapma dediğim şeyleri yapıyorlardı, o zaman çok sinirleniyordum, şimdi gülüp geçiyorum, keşke o kadar sinirlenmeseymişim, hiçbir şey olmazmış yani, incir çekirdeğini bile doldurmazmış

bence siz, negatif yaklaşmayı tercih ettiğiniz için negatif yaklaşıyorsunuz
Nihayetinde sizde sinirlenmiş sin iz.sinirlenmeye devammi edeyim.iyi niyetli yaptığını biliyorum ama fazla işte bu kadarı uyarı sonrası ısrarı anlamıyorum.defalarca söyledi beşiği yanıma kurun diye bir lohusa ne düşünür o psikolojiyle.

kim benmi neden çok mu tatlı dilli sabırlı görünüyorum ordan bakınca herkes işine geldiği gibi valla hiçde cahil değil dedikoduya bakarsan kusura bakmasında gerçekten saf insanı 100 kmden tanırım ve severimde yardımda ederim ama saf adı altında bana alttan alttan domuzluk yapıyosa ta canı cehenneme kimseyi çekemem bu saatten sonra söyler geçerim...
çok sert.esimiz icin idare etmek zorundayız bir arkadasın dediği gibi mesafe koyarak.

Nihayetinde sizde sinirlenmiş sin iz.sinirlenmeye devammi edeyim.iyi niyetli yaptığını biliyorum ama fazla işte bu kadarı uyarı sonrası ısrarı anlamıyorum.defalarca söyledi beşiği yanıma kurun diye bir lohusa ne düşünür o psikolojiyle.

bence idare et, biraz kendini özgür bırak sinirlen, biraz alttan al
ama şu yazdıkların inan çok büyük şeyler değil, ileride de büyük görünmeyecek gözüne

ha ama ben kendi kayınvalidem önümde örnek olduğu için, ondan etkilenerek yanlış düşünüyor olabilirim
belki de diğer arkadaşlar haklıdır...

Nihayetinde sizde sinirlenmiş sin iz.sinirlenmeye devammi edeyim.iyi niyetli yaptığını biliyorum ama fazla işte bu kadarı uyarı sonrası ısrarı anlamıyorum.defalarca söyledi beşiği yanıma kurun diye bir lohusa ne düşünür o psikolojiyle.komik olan eğitimciyim anneyim nasıl basedemem neden dünyaya getiriyoruz o zaman

Ben cahilim demiş ama sen biraz sabırla tatlı dille halledersin gibi.

sende tatlı dilinle hallet o zaman neden buralarda medet umuyosun ki birilerinden...???

Eşinizi arada bırakmadan mesafenizi koruyun.benim kv en az 2 yıldır girmemiştir yatak odama.çocuğuma da Arada bir şeker verir kızarım diye çekinir.doğum yapınca evimde kalmasını bile istemedim cok titiz ben de rahatsiz oluyorum bir gece kaldı. Ona da gerek yoktu da Bişey demedim kalmak isteyince.

çok merak ettim, kötü bir kadın mı kayınvalideniz?

bence idare et, biraz kendini özgür bırak sinirlen, biraz alttan al
ama şu yazdıkların inan çok büyük şeyler değil, ileride de büyük görünmeyecek gözüne

ha ama ben kendi kayınvalidem önümde örnek olduğu için, ondan etkilenerek yanlış düşünüyor olabilirim
belki de diğer arkadaşlar haklıdır...
Haklısın bu yolu seçtim zaten ama kendimi beceriksiz gibi hissediyorum o hep karışınca.hayattan zevk almıyorum.ne yani gecmesinimi beklicem bunun.hayatta en son istediğim şey birini kırmak.

çok sert.esimiz icin idare etmek zorundayız bir arkadasın dediği gibi mesafe koyarak.

iyi işte cvbını bildiğin şeyler için buralarda güzel elini boşuna yorma yat uyu ihtiyacın olucak bebek için enerjiye sana iii mesafeler ve cvbını bildiğin şeyler için burda bizleri oyalama o zaman gereksiz senin derdin dert çünkü başkalarınınki değil tipik bencil insan tipi örneğisin....:cool:

çok merak ettim, kötü bir kadın mı kayınvalideniz?
Kendi halinde görünüyor bilinen bir kötülüğü yok.bunların dışında bir sıkıntımda yok.onun dediklerini yapsam HIV sıkıntıda kalmayacak ama nerde benim ev kadınlıgım anneligim kişiliğin hayallerim :)

iyi işte cvbını bildiğin şeyler için buralarda güzel elini boşuna yorma yat uyu ihtiyacın olucak bebek için enerjiye sana iii mesafeler ve cvbını bildiğin şeyler için burda bizleri oyalama o zaman gereksiz senin derdin dert çünkü başkalarınınki değil tipik bencil insan tipi örneğisin....:cool:
Senden dehset kvolur :)

canım olay o değil ki, yani eğitimci olman olmaman farketmez ki
onun başedemeyeceğini düşündüğü şey uykusuzluk + lohusalık + yorgunluk vs
ben de mesela bunların hiçbirinden etkilenmedim
bebek gık dese gözümü açardım, 1 gün söylenmedim, of demedim, 1 gün kimseden birşey istemedim, gayet de güzel idare ettim kızım kolik olmasına rağmen
ama annem de ve kayınvalidem de ilk başlarda etkilenebileceğimi düşündüler işte, e kayınvalidem kötü niyetli olsa, annem de öyle olur o zaman :)))
fakat haksız da sayılmazlar
kuzenimin eşini göreceksin! doğum yaptı, zannedersin kolunu kıpırdatamaz. yattığı yerden istiyordu çocuğu getirip veriyorlardı, emziriyordu (o da yardımla), sonra geri veriyordu, o kadar :))))))))

Haklısın bu yolu seçtim zaten ama kendimi beceriksiz gibi hissediyorum o hep karışınca.hayattan zevk almıyorum.ne yani gecmesinimi beklicem bunun.hayatta en son istediğim şey birini kırmak.

o senin yettiğini anladığı an, kendisi vazgeçecek zaten eğer iyi niyetli ise, o zaman da senden iyisi olmayacak, seni gururla anlatacak:KK39:

ben rahat uyuyacakmısım bir de baş edemezmişim.

İyi uyku uyumanız önemli evet, ilk çocuğunuzsa ve daha önceden yatkınlığınız/tecrübeniz yoksa evet, zorluk çekebilirsiniz.

muradına erdin mi dedi.

İsteğin yerine geldi mi? Bunu aşağılayarak söylüyorsa kötü niyet ama merakla soruyorsa, "evet, şükür tam istediğim gibi oldu." :KK37: cevabı yakışır art niyet aranmaz.

yatak odama iki de bir temizleyelim diyor.

Yatak odan leş gibi, kalk da temizle.
Bu ne pislik, ne biçim kadınsın?
Ben de zamanında doğurdum ama bir saat yatmadım evim hep bal dök yala gibiydi.
Bu çocuk bu pis yerde mi uyuyacak ne biçim annesin. vs. vs. vs.

dışındaki cümlelerde kötülük arıyorsanız önce bir kendinize bakın.

Kendi halinde görünüyor bilinen bir kötülüğü yok.bunların dışında bir sıkıntımda yok.onun dediklerini yapsam HIV sıkıntıda kalmayacak ama nerde benim ev kadınlıgım anneligim kişiliğin hayallerim :)

canım sana değil, M mumuj adlı üyeye sormuştum o soruyu yazdığı mesaj yüzünden

canım olay o değil ki, yani eğitimci olman olmaman farketmez ki
onun başedemeyeceğini düşündüğü şey uykusuzluk + lohusalık + yorgunluk vs
ben de mesela bunların hiçbirinden etkilenmedim
bebek gık dese gözümü açardım, 1 gün söylenmedim, of demedim, 1 gün kimseden birşey istemedim, gayet de güzel idare ettim kızım kolik olmasına rağmen
ama annem de ve kayınvalidem de ilk başlarda etkilenebileceğimi düşündüler işte, e kayınvalidem kötü niyetli olsa, annem de öyle olur o zaman :)))
fakat haksız da sayılmazlar
kuzenimin eşini göreceksin! doğum yaptı, zannedersin kolunu kıpırdatamaz. yattığı yerden istiyordu çocuğu getirip veriyorlardı, emziriyordu (o da yardımla), sonra geri veriyordu, o kadar :))))))))
O kadar yani.yahu baş edemeyeceğim çocuğu neden dünyaya getirmek isteyeyim ben çok istedim onu.bence yinede saçma bir istek hem de daha doğmadan.ama iyi düşünmek istiyorum 2saatte bir emecek aklim onda kalacak nasıl uyuyabilecegimi düşünürler.demek boyle vakalar var bu yuzden .peki öyle olsun.

O kadar yani.yahu baş edemeyeceğim çocuğu neden dünyaya getirmek isteyeyim ben çok istedim onu.bence yinede saçma bir istek hem de daha doğmadan.ama iyi düşünmek istiyorum 2saatte bir emecek aklim onda kalacak nasıl uyuyabilecegimi düşünürler.demek boyle vakalar var bu yuzden .peki öyle olsun.

bir iki ay önce bir üye konu açmıştı
onun da kuzeni doğum yapmıştı, emzirsin diye uyandırmaya çalışıyorlar bir türlü uyandıramıyorlardı :))))
gayet de güzle uyuyordu yani :))))

Back
X