yorumları çok önyargılı buldum
kv gerçekten saf ve iyi niyetli olabilir
sanıyorum ilk doğumunuz
normalde ilk günler zor geçer, anne çok az uyur, bebek gık dese uyanır, bu da çoğu annenin sinirlerini bozabilir, e zaten lohusalık var, anne ilk günler yıpranabilir. çoğu anne - kayınvalide bunları bildiğinden kızım ben bebekle yatarım, gerekirse kalkarım, sen yat uyu, meme saatinde emzirirsin der. yeni anne için "buna gerek yok"tur (benim için de yoktu) ama eskiler için vardır işte. bu teklifin neresini komik ve sinir bozucu buldunuz anlayamadım
benim kayınvalidem de ben çalıştığım için, ne zaman bize gelse etrafı toplamaya, çekmecelerimi bile düzenlemeye çalışırdı, rahatsız olduğum, defalarca yapma dediğim halde. oysa çok çok çok iyi biliyorum ki tamamen iyi niyetinden.
anne - kayınvalide gibi büyüklerin çoğu, hatta sokakta sizin yeni anne olduğunuzu anlayan teyzeler bile! yeni anne adayına karışmaya çalışırlar. şunu şöyle yap, bunu böyle. bu bir güdü! dizilerde bile kadınlar birbirine "ben 3 çocuk büyüttüm hanım" der. benim ilk doğumumda hem annem hem kayınvalidem ben arkamı döner dönmez yapma dediğim şeyleri yapıyorlardı, o zaman çok sinirleniyordum, şimdi gülüp geçiyorum, keşke o kadar sinirlenmeseymişim, hiçbir şey olmazmış yani, incir çekirdeğini bile doldurmazmış
bence siz, negatif yaklaşmayı tercih ettiğiniz için negatif yaklaşıyorsunuz