Saf Suratlı bir İnsan Olmak :((

balikburcukadini

Üye
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2017
106
112
18
37
Merhaba. Başlık tuhaf gelebilir ama sosyal hayatta karşı karşıya kaldığım bazı sorunlarda bunun etkisi var mı düşüncesindeyim. Benzer durumda olan var mı diye konuyu açmak istedim. Önceki konumda da bahsetmiştim, aileden kaynaklı ve sonra ergenlik yıllarında çevreden kaynaklı özgüven sorunlarım var zaten. 29 yaşındayım, okulu bitirip iş hayatına belli bir konuma geldim biraz aştım diye düşünsem de hala tortular hayatımı etkiliyor. Saf suratlı olduğum ilk defa 14 yaşımda suratıma vuruldu.Annemin arkadaşının evine misafirliğe gitmiştik, onun da 16 yaşında kızı vardı (ismi Reyhan). Reyhan bana "o kadar saf bir suratın var ki insanın seni ezesi geliyor" demişti ! Okulda karşılaştığım akran zorbalığını biraz anlattığım için kendince durum tespiti yapmıştı. Eve gelince anneme Reyhan'ın dediklerini anlatmıştım. Aslında "ne münasebet saçmalamış" gibi birşey beklerken annemle babam evet saf suratlısın diye dalga geçmişti.O günden sonra da ara ara söylemişlerdi "zaten Reyhan sana saf suratlı demişti." diye O kadar gıcık oluyordum ki, sanki Reyhan bir duayen, otorite, profesör, başbakanmış gibi "zaten Reyhan demişti" demeleri çok üzerdi beni.

Bugün 29 yaşında bir kadın olarak sosyal hayatta insanların üzerime gelmesinde , durduk yere laf sokmalarında filan bu saf suratım etkili mi diye düşünürüm. Zaten ürkek,çekingen bir yapım var onun farkındayım aşmaya da çalışıyporum. Ama mesela bir ortama girdiğimde, inanın hiç birşey demesem de bana laf sokan, gıcıkça davranan insanlar oluyor o yüzden yeni ortamlara girmeye korkuyorum artık. Saf suratlı derken mesela mustafa ceceli adlı şarkıcının eski eşinin fotosunu gördüm geçenlerde, o bayanla benzer bir ifademiz var. Yani fiziksel bir benzerlikten bahsetmiyorum ama masum, saf bir ifade, bakışlardaki ifademiz falan baya benziyor. Bu durumu aşmak için napabilirim bayanlar ? Aklıma makyaj geliyor ama makyaj konusunda becerikli biri değilim, ruj sürüp kalem ve rimel çekmekten ibaret bir makyaj anlayışım var. Y a da mimik falan mı çalışmam lazım ? Bıktım gerçekten bu durumdan.

Bence biraz da girdiğiniz ortamla alakalı, evet dediğiniz şekilde insanları ben de görüyorum masum, sanki her an ağlayacak gibi. Ama laf sokmak yerine ( ben biraz sert mizaçlıyımdır tanımadığım insanlara karşı) biraz daha naif davranmaya çalışırım.
Bakışlarınızı değiştirmekle başlayın madem. Makyajında etkisi olabileceğini düşünüyorum, kalem değilde likit gibi mesela. Koyu tonlar tercih edebilirsiniz.

Nickinizi şimdi farkettim , en büyük etkisi bence balık burcu olmanız. Balık burçları çok duygusal naiftir. Dış görünüşlerine de baya yansır.

Bence biraz da girdiğiniz ortamla alakalı, evet dediğiniz şekilde insanları ben de görüyorum masum, sanki her an ağlayacak gibi. Ama laf sokmak yerine ( ben biraz sert mizaçlıyımdır tanımadığım insanlara karşı) biraz daha naif davranmaya çalışırım.
Bakışlarınızı değiştirmekle başlayın madem. Makyajında etkisi olabileceğini düşünüyorum, kalem değilde likit gibi mesela. Koyu tonlar tercih edebilirsiniz.
Herkes sizin gibi düşünceli olsa keşke. Ama insanlar çok acımasız gerçekten. Daha yeni tanışmışım, seseim bile çıkmamışken hemen ezmeye çalışıyorlar.

Dış görünüş tabii ki önemlidir ancak toplum içerisindeki yerinizi asıl karakteriniz belirler. Farzedelim ki gerçekten saf bir yüzün var -ki bence bu kötü bir şey değil - insanlar sana karşı sert bir tavır takındığında karşılarında halin tavrın ve karakterinle dim dik durmayı dene ki insanların sana yaklaşımları değişsin. En basitinden şöyle bir örnek vereyim sana. Yıllar önce tanıştığım çok yakışıklı bir çocuk vardı. Ben ne kadar yakışıklı derken bir taraftanda çocuğu tanımaya başladıkça halini tavrını karakterini gözlemledikçe ben bu çocuğu nasıl yakışıklı bulmuşum yahu derken buldum kendimi. İlk zamanlar karşısında tabiri caizse ürkek bir ceylanken bir baktım çocuğu umursamayan dikkate almayan dediklerini duymayan biri olmuşum. O yüzden canım sana tavsiyem sen yine de bakımlı ol ancak öncelikle insanların seni terslemesine sana haketmediğin şekilde muamele etmelerine müsaade etme. Kendini ve karakterini ortaya koy ki insanların da sana yaklaşımları o yönde olsun

Balik burcusun bildim mi. :KK45:

Balik burclari temiz yuzlu oluyor . Onun etkisi olabilir.

Sari sac, siyah ruj ve siyah oje dene bakalim ne olacak.

Evet maalesef :/ keşke oğlak, akrep gibi cabbar bir burcum olsaydı.

saçım zaten sarının koyu bir tonu ama çok açık sarı tenime hiç gitmez. siyah ruj ve oje hiç kullanmadım bir bakayım ona.

aslında en büyük sorun bakışlarımdaki saflık ama o kadar bilgisizim ki makyaj konusunda.

Evet maalesef :/ keşke oğlak, akrep gibi cabbar bir burcum olsaydı.

saçım zaten sarının koyu bir tonu ama çok açık sarı tenime hiç gitmez. siyah ruj ve oje hiç kullanmadım bir bakayım ona.

aslında en büyük sorun bakışlarımdaki saflık ama o kadar bilgisizim ki makyaj konusunda.

O gozlerdeki bugulu bakis baska burcta yok ama birde yengec. Turkan Soray da bugulu bugulu bakar.

Dış görünüş tabii ki önemlidir ancak toplum içerisindeki yerinizi asıl karakteriniz belirler. Farzedelim ki gerçekten saf bir yüzün var -ki bence bu kötü bir şey değil - insanlar sana karşı sert bir tavır takındığında karşılarında halin tavrın ve karakterinle dim dik durmayı dene ki insanların sana yaklaşımları değişsin. En basitinden şöyle bir örnek vereyim sana. Yıllar önce tanıştığım çok yakışıklı bir çocuk vardı. Ben ne kadar yakışıklı derken bir taraftanda çocuğu tanımaya başladıkça halini tavrını karakterini gözlemledikçe ben bu çocuğu nasıl yakışıklı bulmuşum yahu derken buldum kendimi. İlk zamanlar karşısında tabiri caizse ürkek bir ceylanken bir baktım çocuğu umursamayan dikkate almayan dediklerini duymayan biri olmuşum. O yüzden canım sana tavsiyem sen yine de bakımlı ol ancak öncelikle insanların seni terslemesine sana haketmediğin şekilde muamele etmelerine müsaade etme. Kendini ve karakterini ortaya koy ki insanların da sana yaklaşımları o yönde olsun

Evet çok doğru ben o konuda da problemliyim çünkü her seferinde adeta bir şok, travma yaşıyorum, kalbim deli deli atmaya başlıyor ve cevap veremiyorum. Sanki cevap verirsem beni öldüreceklermiş gibi bir korku peyda oluyor bende. Bunu bir türlü aşamıyorum. İnsanları gözümde çok büyütüyorum. 16 yaşındaki Reyhan'ın lafların profeör lafı gibi ciddiye alan bir ailede büyüdüm sonuçta başka ne olabilirdi ? Aileme çok kızıyorum bu konuda.

Saf suratlı üzgün üzgün bakıyo olabilirsiniz. Ama bu davranısların sebebi yeterli tepkiyi vermemeniz. İnsanlar haddini bilmeden abuk subuk konusuyolar gülmeyip tersleyince de yanlış anlama söyle böyle yapıyorlar.

Evet çok doğru ben o konuda da problemliyim çünkü her seferinde adeta bir şok, travma yaşıyorum, kalbim deli deli atmaya başlıyor ve cevap veremiyorum. Sanki cevap verirsem beni öldüreceklermiş gibi bir korku peyda oluyor bende. Bunu bir türlü aşamıyorum. İnsanları gözümde çok büyütüyorum. 16 yaşındaki Reyhan'ın lafların profeör lafı gibi ciddiye alan bir ailede büyüdüm sonuçta başka ne olabilirdi
Halbuki sanki bir yerlerde gizli kalmış ve ortaya çıkarılmayı bekleyen bir espri yeteneğin varmış gibi geldi bana da. Geçmişinde özellikle çocukluk ve ergenlik döneminde yaşadığın dışlanmışlıklar seni insanlara karşı ürkek bir kişiye dönüştürmüş belli ki. Ama inan bana saf yüzlü olmak şirret yüzlü olmaktan iyidir. Yani tabii tercih meselesi fakat senin de dediğin gibi bence insanlar bence senin saf ifaden yüzünden değil, ürkek ve söylenen her şeyi sorgusuz sualsiz kabul edebilicek tavrın yüzünden böyle yaklaşıyorlar sana. Bir psikologa gitmeyi düşün istersen canım. Bende de üniversite yıllarında kalabalık önünde konuşma yapamama fobisi vardı, okuduğum bölümde hep konuşmaya yönelikti üstelik. kalbim yerinden çıkıcak gibi oluyordu sonra doktor tavsiyesiyle bir ilaç kullandım ve o heyecan anındaki çarpıntılarım gitti yerine çatır çatır konuşan biri geldi. Özüme döndüm yani..

İnsanin ezesi geliyor falan o ne bicim laflar oyle. Bence saf degilde temiz yuzlusunuz insanlar oyle olunca ciddiye almiyor gibi biliyorum....
Bence biraz ciddi sert gozukmeyi deneyebilirsiniz. Dik oturuş, sert keskin makyaj, ozellikle göz altına siyah kalem çekmek bence bakislari sertleştiriyor. Kalın kaş vs.
Sesiniz gür ciksin sesli konusun, size laf sokmaya calisanlari bozun tersleyin. Yok yapamam derseniz yav he he modunda olun ki önemsemediginizi sansinlar...
İste bu taktikler hep iyi niyetin suistimal edilmesi yuzunden oluyor:bicak:

Mustafa cecelinin esini yeni gordum sen soyleyince.kadin ne kadar zarif ve narin.eger oyleyseniz hassas olduginuzdan hatayi yanlis yerde ariyorsuniz bence.naif olmak kibar olmak bunlar guzel seyler.saf duru gorunmek guzel.size bu yuzden zorbalik gosteren cevreyi degistirin bence.sorun onlarda

Kaşınızı gözünüzü, yani suratınızı değil, bakışlarınızı, yüz ifadelerinizi, duruşunuzu, konuşmanızı, tavrınızı kastediyorlar.

Özgüveninizi geliştirin. Bol bol okuyun. Saf surat ifadesinin derinliğini görebilin mesela. Ayna karşısında biraz duruş, anlamlı bakış filan çalışın.

Örnek verdiğiniz kadın gibiyseniz gayet güzel masum bir yüzü var. Ayrıca kimseye saf diye kötü davranılmaz Reyhan söyledi diye siz de bilinçaltınıza yerleştirmişsiniz bunu.
Bence sizin en önemli sorununuz -bir önceki konuda okudum- insanların sizi sevmeyeceği, dışlayacağı korkusu. Öncelikle bunu aşmalısınız insanları bu kadar önemsemeyin, siz kendinize değer verirseniz herkes verir.

Ayy o reyhana ne gıcık oldum var ya
Ben de balık burcuyum,çok duygusal ve naifimdir haliyle
Bir de Ufak tefek bir kadınım nikimden anlaşıldığı üzere
Ama sert durdugumu söylerler yeni tanıştığım insanlar,bu da benim kalkanim sanırım insanlara karşı
Saf suratli olmak makyaj vesaire ile değişmez bence,duruş önemlj
Kendine güven öncelikle

L

Bende bu dertten muzdaribim insanlar hep dışardan saf salak göründüğümü söylüyorlar. Üzücü bir durum gibi geliyor bana gerçekten çünkü iç alemde aslında bu kadar saf değilim bence ay ne bileyim üzücü ortamlara girmek korkutucu oluyor bu yüzden

Back
X