- 22 Temmuz 2017
- 106
- 112
- 18
- 37
- Konu Sahibi balikburcukadini
Merhaba. Başlık tuhaf gelebilir ama sosyal hayatta karşı karşıya kaldığım bazı sorunlarda bunun etkisi var mı düşüncesindeyim. Benzer durumda olan var mı diye konuyu açmak istedim. Önceki konumda da bahsetmiştim, aileden kaynaklı ve sonra ergenlik yıllarında çevreden kaynaklı özgüven sorunlarım var zaten. 29 yaşındayım, okulu bitirip iş hayatına belli bir konuma geldim biraz aştım diye düşünsem de hala tortular hayatımı etkiliyor. Saf suratlı olduğum ilk defa 14 yaşımda suratıma vuruldu.Annemin arkadaşının evine misafirliğe gitmiştik, onun da 16 yaşında kızı vardı (ismi Reyhan). Reyhan bana "o kadar saf bir suratın var ki insanın seni ezesi geliyor" demişti ! Okulda karşılaştığım akran zorbalığını biraz anlattığım için kendince durum tespiti yapmıştı. Eve gelince anneme Reyhan'ın dediklerini anlatmıştım. Aslında "ne münasebet saçmalamış" gibi birşey beklerken annemle babam evet saf suratlısın diye dalga geçmişti.O günden sonra da ara ara söylemişlerdi "zaten Reyhan sana saf suratlı demişti." diye O kadar gıcık oluyordum ki, sanki Reyhan bir duayen, otorite, profesör, başbakanmış gibi "zaten Reyhan demişti" demeleri çok üzerdi beni.
Bugün 29 yaşında bir kadın olarak sosyal hayatta insanların üzerime gelmesinde , durduk yere laf sokmalarında filan bu saf suratım etkili mi diye düşünürüm. Zaten ürkek,çekingen bir yapım var onun farkındayım aşmaya da çalışıyporum. Ama mesela bir ortama girdiğimde, inanın hiç birşey demesem de bana laf sokan, gıcıkça davranan insanlar oluyor o yüzden yeni ortamlara girmeye korkuyorum artık. Saf suratlı derken mesela mustafa ceceli adlı şarkıcının eski eşinin fotosunu gördüm geçenlerde, o bayanla benzer bir ifademiz var. Yani fiziksel bir benzerlikten bahsetmiyorum ama masum, saf bir ifade, bakışlardaki ifademiz falan baya benziyor. Bu durumu aşmak için napabilirim bayanlar ? Aklıma makyaj geliyor ama makyaj konusunda becerikli biri değilim, ruj sürüp kalem ve rimel çekmekten ibaret bir makyaj anlayışım var. Y a da mimik falan mı çalışmam lazım ? Bıktım gerçekten bu durumdan.
Bugün 29 yaşında bir kadın olarak sosyal hayatta insanların üzerime gelmesinde , durduk yere laf sokmalarında filan bu saf suratım etkili mi diye düşünürüm. Zaten ürkek,çekingen bir yapım var onun farkındayım aşmaya da çalışıyporum. Ama mesela bir ortama girdiğimde, inanın hiç birşey demesem de bana laf sokan, gıcıkça davranan insanlar oluyor o yüzden yeni ortamlara girmeye korkuyorum artık. Saf suratlı derken mesela mustafa ceceli adlı şarkıcının eski eşinin fotosunu gördüm geçenlerde, o bayanla benzer bir ifademiz var. Yani fiziksel bir benzerlikten bahsetmiyorum ama masum, saf bir ifade, bakışlardaki ifademiz falan baya benziyor. Bu durumu aşmak için napabilirim bayanlar ? Aklıma makyaj geliyor ama makyaj konusunda becerikli biri değilim, ruj sürüp kalem ve rimel çekmekten ibaret bir makyaj anlayışım var. Y a da mimik falan mı çalışmam lazım ? Bıktım gerçekten bu durumdan.