öğrenmeliyim de o an bişey oluyor gerçekten yahuTabi ki arkadaşlarına yardımcı olabilirsin bu gayet normal.Ama kendini enayi yerine koydurma hiçbir zaman.Bir sınır çizmeyi öğrenmelisin.
istemediğim şeyi zaten bahane bulup yapmıyorum bir şekilde ama sonra deli gibi vicdan azabıBende pek "hayır" diyemem ama demek gerekiyor
istemedigin biseyi yapmamak sonrada niye yapmadim diye üzülmemek icin bende önerileri bekliyorum
İyi niyetli bir insansın bence.Ama dikkat et çevrendeki insanlar bunu kullanmasınlar.Diyelim ki senden bir şey istediler biraz sakin ol,önce bir düşün acele karar verip hemen atlama.O işi yapabilecek misin,zamanın var mı,kendinle ilgili başka bir programın var mı önce bunları düşün.Eğer müsaitsen ve o istedikleri şey seni zora sokmayacaksa o zaman kabul et.Aynı şekilde maddi konularda da öyle davran.Tabi ki arkadaşlarına ısmarlayabilirsin,bende çok yaparım bunu.Ama herzaman sen ödeme hesabı.Karşı tarafıda bir gözlemle bakalım,seni kullanmaya mı çalışıyor yoksa iyi niyetli mi buna göre kararını verirsin.öğrenmeliyim de o an bişey oluyor gerçekten yahu
işe odaklanıyorum anında
çizim diyor ya mesela hemen çizim nasıl olabilir
ya bir dur bir düşün napıyorsun
aslındaa sanırım bundan sonra şöyle yapacağım aklıma birfikir geldi:))ozaman yaninda bozuk tasi :)) kökten cözüm .. birde herseyi bi araya SIKISTIRIP kendini strese sokma isim var diyebilmeli insan
cok dogru kiramayanlar iste hep kiriliyor. karsi tarafta dogru bisey yaptigini saniyor bizler kirmadigimiz icin :SEsaslı kazıklar yedikten sonra insan hayır diye hönkürmek için fırsat bile kolluyorDaha o kıvama gelmemişsin ki hala iyi niyet barındırıyorsun. Kırmazsan kırarlar, başka seçenek yok genelde:)
olabilir:)Esaslı kazıklar yedikten sonra insan hayır diye hönkürmek için fırsat bile kolluyorDaha o kıvama gelmemişsin ki hala iyi niyet barındırıyorsun. Kırmazsan kırarlar, başka seçenek yok genelde:)
Beklediğin insanlardan kazık yemek etkilemiyor ki zaten, en kötü hazırlıklı oluyorsun veya "belliydi ben kaşındım" diyorsun. Benim bahsettiğim dostum, canım, akrabam dediğin hiç ummadığın insanlardan yenen umulmadık kazıklar. O zaman canına bile "hayır" demeyi öğreniyorsun işte.olabilir:)
bir dereceye kadar kötü niyet sezdiklerimi idare etsem de
kazık yiyebilecek insan potansiyelini genelde yok sayıyorum, yaklaştırmıyorum kendime
çevremde hiç o derece kötü insan olmadı olmaz mı olabilir ama denk gelmedi çok şükür..
Aynen öyleBende aynı senin gibiyim ya saf gibi hep atlıyorum ben yaparım diye ama bir baktım hep bana kalıyor uni de hep grup ödevlerini ben yapardım tek başıma hemde çeviriler olsun bir iş olsun hep ben atlardim hatta arkadaşımın grup ödevlerin cogunu bile ben yapardım niye çok iyi odev yapıyormuşum vay be duruma bak sonra baktım ben deli gibi ödevler çeviri dir projedir yaparken isim var diyen insanlar geziyor eğleniyor sinemaya gidiyor meğer işleri gezmekmis eh işte öyle böyle kafama dank etti ama mizacimizda var bir yere kadar hala arada yapıyorum böyle saflikler ama eskisi gibi değilim akilllandim galiba birazaman diyim iyilik yapmakla kullanılmak arasındaki çizgiye dikkat edelim gerçi bu devirde cogu kisi de iyiliği haketmiyor ama neyse
Evet bu ara bundan muzdaripim.
Aptal değilim hatta zekiyim(oo kendini övdü demeyin lütfen bu noktalarda gezmek istemiyorum) . İnsanlar ne demek ister ne yapmak ister sezerim, anlarım vs vs ama gel gelelim bütüüün bunlara rağmen hayatta çok safım yahu..
Yani bir yere oturuyoruz arkadaşlarla diyelim hesap ödeme kısmına geliyor vakit yani o an bozuk yoksa bende tüm parayı uzatıveriyorum sonra da ben ödemiş oluyorum.Yani bir insan bunu her seferinde yapıp her seferinde pişman olur mu.Bir de yaptım ya ısrar ediyorum yok yok alsın.Sanki çok zenginim:))
İşe girmedim sınav çalışıyorum ama harçlığımı kazanmak için eve iş alıp gıdım gıdım biriktiriyorum o harçlığı...
Sonra bir dolu işim olur deli gibi başımı kaşıyacak vaktim yoktur ama bir arkadaş bir şey rica etsin sabahlar o işi yaparım.Sonra bir dolu sivilce çıkarırım stresten.Yahu ne gerek var.Sadece kendi hayatımla ilgilensem de keşke daha sakin daha stressiz olsam...Hayır yani sanmayın kendileri benden rica ediyor yok onlar sıkıştıklarını söylüyor ben atlıyorum; sazanlıyorum. Hep sonradan geliyor aklım başıma nasıl yetişcek ne zaman yetişcek vs vs ....Bir de sağolsunlar bir kısmında da şu var e şunu yaptı bunu da yapar gaza gelip abartıp üstüme çok geliyorlar bunu da yap şunu da yap.Sonra napıyorum kaçıyorumbahane üretip bi dolu o fazladan verdiklerini bi şekilde yapmıyorum ,kendim teklif etmedim ya söz vermedim diye hayır diyemediğimden bir de fırsatçılık yaptıklarını sezdiğim için rahatsız olduğumdan bu şekilde sıvışıyorum aklımca ama deli gibi de vicdan yapıp üzülüyorum sonrasında şaka gibiyim gerçekten.Aklımı başıma getirir misiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?