Saflık Mevzusu

canım, iyi niyetli, güzel arkadasım benim sen saf niyetli bi insansın.. bu asla salaklık degil.. ve bence nerede set cekmek gerektigini de iyi biliyorsun, cunku akıllı ve guclu bi karaktersin.. yalnızca eline bi iş aldıgında, Allah'ın izniyle en iyisini yapmak istediginden çabalıyosun, yine iyiliğinden.. enayilik asla degil bu..

Aynen ben. Ben de çok çektim bu yüzden. Ne zaman akıllanırım bilmiyorum

Fazla iyi niyetlisin sanirim ama emin olabilirsin herkes senin gibi degil. Yani seni bir kere cozduler mi kullanmaya calisan çok olur. Bazen hayir diyebilmeli bunu kendine bir sekilde ogretmelisin

Utandırdın beni tatlı lavantam <3

1-eger yanimda bozuk yoksa atıyorum 100 liram olsun bi kahve iceyim 4 lira tutsun. Kizlar hesabi masaya istemeyelim kasadan odeyelim bozugum yok diyorum kasada da Surdan bi kahve alir misiniz diyorum.

2- benim bi konuda daha once yaptigim bi iyilikten dolayi tekrar sikistiriyolarsa, gaza getiriyolarsa mesafeli dururum. İsim var ya kusura bakma olmasabyapardim ama yetistiremem diyorum.

Belki mesafe koymak iyi değil ama ben bu konuda cok cektim. Yani iyi niyetim cok suistimal edilmeye baslandi, kullanilma derecesine vardi. Bide 3 kisiden 2si bi yerden sonra sadece isi dusunce sevimlilik yapmaya başlayınca mesafe koydum. Ben birinden biseyi 2.kez isteyemiyorum bile

seninki saflık değil enayilik oluyor :)

Maalesef ben de oyleyim tavsiyelerde açığım konunuzu takip edeceğim. Çok ama çok sinir bozucu bir durum

Lütfen üsluplara dikkat edelim.

Cathy,
en kısa zamanda hayır demeyi öğrenmen gerekiyor, arkadaşlarının işi senin sorumluluğunda değil, hiçbir mecburiyetin yok, arada hafif işlerde belki işin yoksa onlar yaparken sende bir işin ucundan tutarsın ama onların işini sen yapmamalısın.

Birkaç kere hayır dersen gerçek dostlarını da görmüş olursun

ben de işe girene kadar hayır diyemezdim, baktım ben eşek oluyorum sürekli üstüme biniyolar, nerde ayak işi var çaktırmadan bana kilitlemişler işi, bi hayır demeye başladım ki akıllara zarar. şimdi beni görünce sopalarını saklıyorlar.

hesap konusunda önerim, gideceğiniz yere gitmeden paranızı bozdurun büfede falan bi sakız dahi alsanız yeter. ya da bende bozuk yok ben veriym burdan siz bana verirsiniz diyin geçin. valla kimse kimsenin hesabını ödemek zorunda değil, çay kafelerde olmuş 5 lira yazık günah.

iş konusunda da elimde iş var yetiştiremem diyin, bi çokları zaten yakın zamanda etrafınızdan silinir siz hayır demeye başladıktan sonra. geriye kalanlar da halden anlayanlar olur daha huzurlu olursunuz.

Bende cok saf im ya QUOTE="CathyLizzie, post: 43089849, member: 343820"]Evet bu ara bundan muzdaripim.
Aptal değilim hatta zekiyim(oo kendini övdü demeyin lütfen bu noktalarda gezmek istemiyorum ) . İnsanlar ne demek ister ne yapmak ister sezerim, anlarım vs vs ama gel gelelim bütüüün bunlara rağmen hayatta çok safım yahu..
Yani bir yere oturuyoruz arkadaşlarla diyelim hesap ödeme kısmına geliyor vakit yani o an bozuk yoksa bende tüm parayı uzatıveriyorum sonra da ben ödemiş oluyorum.Yani bir insan bunu her seferinde yapıp her seferinde pişman olur mu.Bir de yaptım ya ısrar ediyorum yok yok alsın.Sanki çok zenginim:))
İşe girmedim sınav çalışıyorum ama harçlığımı kazanmak için eve iş alıp gıdım gıdım biriktiriyorum o harçlığı...
Sonra bir dolu işim olur deli gibi başımı kaşıyacak vaktim yoktur ama bir arkadaş bir şey rica etsin sabahlar o işi yaparım.Sonra bir dolu sivilce çıkarırım stresten.Yahu ne gerek var.Sadece kendi hayatımla ilgilensem de keşke daha sakin daha stressiz olsam...Hayır yani sanmayın kendileri benden rica ediyor yok onlar sıkıştıklarını söylüyor ben atlıyorum; sazanlıyorum. Hep sonradan geliyor aklım başıma nasıl yetişcek ne zaman yetişcek vs vs ....Bir de sağolsunlar bir kısmında da şu var e şunu yaptı bunu da yapar gaza gelip abartıp üstüme çok geliyorlar bunu da yap şunu da yap.Sonra napıyorum kaçıyorum bahane üretip bi dolu o fazladan verdiklerini bi şekilde yapmıyorum ,kendim teklif etmedim ya söz vermedim diye hayır diyemediğimden bir de fırsatçılık yaptıklarını sezdiğim için rahatsız olduğumdan bu şekilde sıvışıyorum aklımca ama deli gibi de vicdan yapıp üzülüyorum sonrasında şaka gibiyim gerçekten.Aklımı başıma getirir misiniz [/QUOTE]

Enayi deyip sonuna gülücük konulumca sempatik olunmuyor
Varsa bir fikriniz Çözüm önerin?

aaa sinirlenme kızz tamam simdi soyle soyliyim aslında ben senin tam tersinim ama inan senin gibi olmayı cok isterdim sen bence boyle olmaya devam et ama dozunu ayarla cunku bu iyi bişey insanlara iyilik yapmayı seviyosun galiba sen hayatın boyunca cok sevilen biri olursun buda sana mutluluk veriyosa değişmeye calışma eğer insanlar değerini bilmiyosada sonuçta Rabbim bilir bence kendi çizginden cıkma ama fazlada abartmaa boyle iyisin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…