• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Safra kesem alınacak

Sağ tarafım ağrıyordu benim. 32.haftada idrarda 618 mg protein çıkmıştı. Maksimum 300 olması gerekiyordu. Tansiyonum 20lerin üzerindeydi ve zaman zaman görme yeteneğimi kaybediyordum. Yoğun bakımda aldım soluğu. O geldi aklıma da o sebeple sordum. Vakitli ve sağlıklı doğumlar dilerim.
Cok gecmis olsun :( buyuk birsey atlatmissiniz. Ben de bugun idrar verdim. Tansiyonum normal 10/7 11/7 falan o aralarda cikiyor hep.
Insallah bebisiniz saglikla dogmustur🙏🏻

Demii ne güzel , ne zaman sonra yemeye başladınız ☺️
Ameliyattan sonra ilk iki ay dikkat ettim sonra serbest tabi bu serbestlik kilo olarak dönüyor o kötü oldu sonda falan takılmadı laparoskobi ile oldum ben beş gün duş almadım sonra oda serbest 10. gün dikişler alındı bitti gitti

Ameliyattan sonra ilk iki ay dikkat ettim sonra serbest tabi bu serbestlik kilo olarak dönüyor o kötü oldu sonda falan takılmadı laparoskobi ile oldum ben beş gün duş almadım sonra oda serbest 10. gün dikişler alındı bitti gitti
çok geçmiş olsun dikişler alınırken çok acıdı mı 🥺

çok geçmiş olsun dikişler alınırken çok acıdı mı 🥺
Hiç acımadı hatta bekliyorum ben alsın diye hadi kalk bitti deyince çok şaşırmıştım belki senin doktorun kendi eriyen dikişlerden yapar o streside çekmezsin

Merhaba 🌸 ben 2 ay önce sezeryan oldum hamıleyken karacıgerım ezılmıs saframda taş oluşmuş ve acilden alındım sarılık gecırdım acil bir sekılde 1 ay önce ercp oldum fakat hiç bir sekılde işe yaramamış bırcok kez atak gecırdım kızımın kırkını çıkardığım sabahın 4 ünde , üç günde bir sabahlar atak gecırıyordum en az 4 saat sürüyordu ağrıdan dört köşe oluyordum , aranızda safra kesesi alınan var mı bu süreci bana anlatır mısınız kaç günde toparladınız çok mu ağrılı acılı bır süreç kızımı emzırıyorum aklım karman çorban çok tedırgınım korkuyorum , bana yardımcı olurmusunuz 🤍
Bende 1 ay önce sezeryan oldum geçen sene saframda çamur vardı ama sancım hiç yoktu geçen hafta cuma günü bebeğimi emzirdigim yerde sırtımdan karnıma bıçak saplanır gibi bir sancıyla acile zor yetistim değerlerim yukselmis safram iltihaplanmis taş kanala düşmüş sarılık oldum daha dün Çarşamba günü hastaneden taburcu oldum bana da 1 ay içinde ameliyat dedi bende olmak istemiyorum bebeğimin biraz büyüyüp toparlamasini istiyorum ne yapacam bilemiyorum

Bende 1 ay önce sezeryan oldum geçen sene saframda çamur vardı ama sancım hiç yoktu geçen hafta cuma günü bebeğimi emzirdigim yerde sırtımdan karnıma bıçak saplanır gibi bir sancıyla acile zor yetistim değerlerim yukselmis safram iltihaplanmis taş kanala düşmüş sarılık oldum daha dün Çarşamba günü hastaneden taburcu oldum bana da 1 ay içinde ameliyat dedi bende olmak istemiyorum bebeğimin biraz büyüyüp toparlamasini istiyorum ne yapacam bilemiyorum
Bende sarılık oldum yattım cocugum 43 günlüktü daha sonra ataklarım devam etti Atak gecırıyor musunuz ben üç günde bir hastaneydım ecrp oldum yedıklerıme dıkkat ettım cıkolata veya yaglı ozellıkle kızartma türü acılı şeyler yemedım ıkı hafta atak gecırmedım. Amelıyat günü verdıler oldum Bu çarşamba dıkıslerımı aldırcam Amelıyat oldum akşama yürüdüm iki gece kaldım çünkü benım safram intıhaplanmıs ve doktor ben gormeseydım son anda farkettım keseye yıne yaş düşüyordu ıkı tane dedı yani yıne hastane hastane uğraşacaktın dıyor hastane de sütümü sağıp döktüm ılaclandıgım ıcıneve gelınce emzırdım mamayla ıkı gece baktılar çocuğuma ailem , dıkıslerım hala bıraz ağrıyor ama normeldır ☺️ benım bebegım 40 ı çıktı ben dayanamadım genelde sabaha karşı ataklarım oluyordu 10 dan fazla atak gecırmısımdır bana dedı kesın safrayı almamız lazım , taşlarım küçük küçük ve çamurluymuş , şuan nasılsınız

Taburcu oldumtan sonra bir defa Atak geçirdim şimdilik Atak gecirmedim yediklerime dikkat ediyorum bu kez sütüm azaldı ama biraz fazla kacirdigimdan sırtım ağıriyor bu da onun belirtisi yani siz ameliyat oldunuz şimdi yediklerinize dikkat ediyo musunuz nasıl besleniyosunuz

Taburcu oldumtan sonra bir defa Atak geçirdim şimdilik Atak gecirmedim yediklerime dikkat ediyorum bu kez sütüm azaldı ama biraz fazla kacirdigimdan sırtım ağıriyor bu da onun belirtisi yani siz ameliyat oldunuz şimdi yediklerinize dikkat ediyo musunuz nasıl besleniyosunuz
Atak mı gecırdınız nasıl çok mu sıddetlı oldu , ben de dün dısardan yemıstım 🥺 bu sabah sag gogsume 3 dakika ağrı vurdu durdu vurdu durdu böyle korktum aniden dısardan yıyınce oldu büyük ihtimalle, yağsız kızartma türü yemıyorum yesem bile patates kızartması bir ıkı çatal , çünkü herkes bana en az ıkı üç ay dikkat et dedı boşuna dememısler 🥲 sütüm benimde azalıyordu bol bol sekerlı şerbet olsun çay olsun ıctım açık açık , marul da salata da yaptım yedim şuan sütüm gerı geldi , stres yapmayın ❤️ benimde hala yemeyı kacırdıgımda sırtlarım ağrıyor dıkkat edelım 🥺❤️ katı çok yemeyın ben yedıgımde sındırmekte zorlanıyorum karnım çok ağrıyor 🥺 çorba tuketın bol bol yayla çorbası da bende süt yapıyordu ☺️ kısıtlama yok dedı doktor ama bır anda atılmayın ben de bazen dayanamıyorum çünkü acıkıyorum canım cekıyor yıne de bırkac lokma yıuorum yağı yemeklerde olsun az az kullanın ben de öyle yapıyorum ağrı az az gıdıyor gıbı hıssedıyorum 🥺❤️🌸 çok geçmiş olsun.

Pazartesi tekrar sancım oldu artık doktora gittim pazartesi için gün verdi bana ameliyat olup inslalah rahatlarim bide doktor şunu söyledi biraz korkttum her ihtimale karşı ameliyat açığa dönebilir bunu kabul ediyorsanız ameliyat ederim dedi bende korktum hiçbir hastami açığa dönmedi ama her ihtimale karşı ben bunu söylemek zorundayım dedi bide ameliyat sonrası normal yaşamınıza ne zman döndünüz
Atak mı gecırdınız nasıl çok mu sıddetlı oldu , ben de dün dısardan yemıstım 🥺 bu sabah sag gogsume 3 dakika ağrı vurdu durdu vurdu durdu böyle korktum aniden dısardan yıyınce oldu büyük ihtimalle, yağsız kızartma türü yemıyorum yesem bile patates kızartması bir ıkı çatal , çünkü herkes bana en az ıkı üç ay dikkat et dedı boşuna dememısler 🥲 sütüm benimde azalıyordu bol bol sekerlı şerbet olsun çay olsun ıctım açık açık , marul da salata da yaptım yedim şuan sütüm gerı geldi , stres yapmayın ❤️ benimde hala yemeyı kacırdıgımda sırtlarım ağrıyor dıkkat edelım 🥺❤️ katı çok yemeyın ben yedıgımde sındırmekte zorlanıyorum karnım çok ağrıyor 🥺 çorba tuketın bol bol yayla çorbası da bende süt yapıyordu ☺️ kısıtlama yok dedı doktor ama bır anda atılmayın ben de bazen dayanamıyorum çünkü acıkıyorum canım cekıyor yıne de bırkac lokma yıuorum yağı yemeklerde olsun az az kullanın ben de öyle yapıyorum ağrı az az gıdıyor gıbı hıssedıyorum 🥺❤️🌸 çok geçmiş olsun.

o zman

Pazartesi tekrar sancım oldu artık doktora gittim pazartesi için gün verdi bana ameliyat olup inslalah rahatlarim bide doktor şunu söyledi biraz korkttum her ihtimale karşı ameliyat açığa dönebilir bunu kabul ediyorsanız ameliyat ederim dedi bende korktum hiçbir hastami açığa dönmedi ama her ihtimale karşı ben bunu söylemek zorundayım dedi bide ameliyat sonrası normal yaşamınıza ne zman döndünüz

o zman
Ben kapalı amelıyat oldum aynı sekılde kesın alınması gerekıyordu benim hayat kalıtem yoktu yanı ne yıyebılıyordum icebılıyordum su içiyordum korkuma çok strese gırmıstım sütüm azaldı mama vermek zorunda kalıyordum hep , amelıyat oldum 13 ünde o günden bugüne anca yemeye başladım az az ama agrım oluyor dozunu fazla kacırınca :) sırtım ağrıyor bana parol verdi doktor bide sıskınlık oluyor bende hazmedıyorum dıye ılac da verdi , doktor alınması gerekıyor dıyorsa aldırın rahatlayın , bu ameliyatın tek kötü yanı ani ve hızlı kılo alırmışız :) her acıktığında yeme dedı bana doktor , amelıyat olduktan sonra rahatlıcaksınız 🥺🌸

Merhabalar 3 buçuk ay önce sezeryan ile doğum yaptım gebeligimin başında saframda 17 mm taş olduğunu öğrendim 9 ay boyunca 7-8 defa ağrılı ataklar yaşadım acillik oldum doğumdan sonra ameliyat olmam gerekiyordu bende yeni ameliyat geçirdim biraz daha toparlanıyım diye şuan hala erteliyorum 6 aylık olunca bebeğim ameliyat oluyum diye düşünüyorum ama hemde sezeryan sonrası ağrı sızı vs çok yaşadığım için tekrar ameliyat düşüncesi beni çok korkutuyor bende panik atakta var sezeryani epidural olmuştum şimdi tam bayılacagim için ondan da korkuyorum ama bir yandan da hiç keyfim yok sürekli ağrı yaşıyorum şuan bunu yazarken bile sağ üst kürek kemiğim ağrıyor hergün 3_4 paril ve gaviskon şurup ile gunumu geçiriyorum hayat kalitem yerlerde bu ağrıdan dolayı birşey yapmak bile istemiyorum o yüzden ameliyat şart sanırım sürecinizden biraz bahseder misiniz siz bebeğiniz kaç aylıkken ameliyat oldunuz acaba ameliyat sırası ve sonrası nasıl geçti
Ben kapalı amelıyat oldum aynı sekılde kesın alınması gerekıyordu benim hayat kalıtem yoktu yanı ne yıyebılıyordum icebılıyordum su içiyordum korkuma çok strese gırmıstım sütüm azaldı mama vermek zorunda kalıyordum hep , amelıyat oldum 13 ünde o günden bugüne anca yemeye başladım az az ama agrım oluyor dozunu fazla kacırınca :) sırtım ağrıyor bana parol verdi doktor bide sıskınlık oluyor bende hazmedıyorum dıye ılac da verdi , doktor alınması gerekıyor dıyorsa aldırın rahatlayın , bu ameliyatın tek kötü yanı ani ve hızlı kılo alırmışız :) her acıktığında yeme dedı bana doktor , amelıyat olduktan sonra rahatlıcaksınız 🥺🌸

Back
X