• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Safra kesesi taşı

gecmeyenruya

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
6
Puanlar
6
Merhabalar bugün tesadüfen safra kesemde 17 mm ölçüsünde taş olduğunu ultrason da öğrendim çok büyük bir ağrım yok sonucu daha doktora gösteremedim ama araştırdığım kadarı ile ölçüsü büyük ve ameliyat kaçınılmaz ne yapmam gerek panik atak anksiyete de var bende malesef ameliyat olmasam büyük sorun olur mu bilmiyorum ne yapmam gerek ameliyat olan varsa zor mu bir buçuk yaşında bebeğim var ameliyat değilde anestezi den korkuyorum hiç genel anestezi olmadım sezeryanda bile istemedim çok korkuyorum lütfen olan olmayı düşünen bilgisi olan dönerse çok sevinirim

Tıpkı ben.Paik atak,safra taşı.İlaç almaya korkan biriyim bide.1 sene içinde belimi kırdım.Mecbur ameliyat.O ameliyat beni ilaç korkusundan kurtardı.Safra kesesinden de şikayetim yokdu senelerdir.Ama yakın zamanda seyrek olarak 2 kere çıkardım.Artık sıraya koymanın zamanı geldi sanırım

Safra kesesi taşları bazen hiç belirti vermeden durabiliyor, ama sorun çıkardığında genelde sağ üst karında (kaburgaların altında) başlayan, yemek sonrası artabilen bir ağrı yapıyor. Ağrı bazen sırta ya da sağ omuza vurabiliyor. Özellikle ateş + sağ üst kadran ağrısı varsa ve bu ağrı derin nefes alırken daha belirginleşiyorsa, safra kesesi iltihabı gibi daha ciddi bir tablo da düşünülmeli; bu durumda “geçer” diye beklemek yerine değerlendirilmesi iyi olur.

Tanıda en pratik ve ilk tercih edilen yöntem genelde ultrason; hem taşları göstermede çok başarılı hem de hızlı/kolay uygulanıyor.

Kaynak:
Safra kesesi taşları

Merhaba öncelikle geçmiş olsun geçen sene dogum yaptıktan 2 ay sonra safra kesesi ameliyatı oldum . Safrsm kesemde çok fazla taş ve çamur oldugu için inanılmaz derecede bir agrı yapıyordu. Safra kesemin alınmasından başka çağresi yok bunun dedi doktor 15 gün hastanede tedavi oldum ( safra kesesinde ki taş kanala düştügü için pankraes iltihaplanması yaşadım ) yani kesinlikle ihmal etmeyin . Pankreatit çok zor ve dayanılmaz bi durum Allah korusun o raddeye gelmeden gastroentolojiye yada genel cereahi uzmanına görünün . Ameliyat konusuna gelince de zor değildi yani kapalı yapılıyor genellikle . ilk 1 hafta geçtikten sonra toparlanması daha kolay oluyor . Acı eşiginize bağlı ama korkmayın içinizi ferah tutun belki de ilaç tedavisiyle de hallolucak bir boyuttadır Rabbim acil şifaşar versin tekrar geçmiş olsın

Merhabalar bugün tesadüfen safra kesemde 17 mm ölçüsünde taş olduğunu ultrason da öğrendim çok büyük bir ağrım yok sonucu daha doktora gösteremedim ama araştırdığım kadarı ile ölçüsü büyük ve ameliyat kaçınılmaz ne yapmam gerek panik atak anksiyete de var bende malesef ameliyat olmasam büyük sorun olur mu bilmiyorum ne yapmam gerek ameliyat olan varsa zor mu bir buçuk yaşında bebeğim var ameliyat değilde anestezi den korkuyorum hiç genel anestezi olmadım sezeryanda bile istemedim çok korkuyorum lütfen olan olmayı düşünen bilgisi olan dönerse çok sevinirim
Amaliyat oldunuz mu
Merhabalar bugün tesadüfen safra kesemde 17 mm ölçüsünde taş olduğunu ultrason da öğrendim çok büyük bir ağrım yok sonucu daha doktora gösteremedim ama araştırdığım kadarı ile ölçüsü büyük ve ameliyat kaçınılmaz ne yapmam gerek panik atak anksiyete de var bende malesef ameliyat olmasam büyük sorun olur mu bilmiyorum ne yapmam gerek ameliyat olan varsa zor mu bir buçuk yaşında bebeğim var ameliyat değilde anestezi den korkuyorum hiç genel anestezi olmadım sezeryanda bile istemedim çok korkuyorum lütfen olan olmayı düşünen bilgisi olan dönerse çok seviniri

Ameliyat oldunuz mu? Bende de varmis tesadufen öğrendim 2 tane 17 mm

bu aralar tesadüf mü anlamadım safra taşı çok yaygınlaştı. Benim de dedemde annemde ve anne tarafından kuzenimde çıktı. Annem ameliyat olacak. Kuzenim oldu hemen toparladı hiç sıkıntısı olmadı bir süre doktorun verdiği perhiz oluyor her şey yolunda giderse perhizi de bırakabiliyorsun ama bazı gıdaları daha dikkatli tüketmekte fayda var onun dışında basit gayet kapalı ameliyat oldu zaten

bu aralar tesadüf mü anlamadım safra taşı çok yaygınlaştı. Benim de dedemde annemde ve anne tarafından kuzenimde çıktı. Annem ameliyat olacak. Kuzenim oldu hemen toparladı hiç sıkıntısı olmadı bir süre doktorun verdiği perhiz oluyor her şey yolunda giderse perhizi de bırakabiliyorsun ama bazı gıdaları daha dikkatli tüketmekte fayda var onun dışında basit gayet kapalı ameliyat oldu zaten
Geçmiş olsun ,şikayetleri olup mu gittiler ,tesadüfen mi göründü bu taşlar?

Geçmiş olsun ,şikayetleri olup mu gittiler ,tesadüfen mi göründü bu taşlar?
Annem yakın zamanda kusmaya başladı benim ısrarımla gitti teşhiş kondu. Kuzenimin de sırta vuran ağrır oldu sanırım. Zaten çoğu zaman belirti vermiyor epey büyümedikçe. Ben de ailede bu kadar çıktığı için her sene ultrasonla baktırmayı düşünüyorum.Ama endişelenmeyin korkulacak bir durumu yok yani

Back
X