- 10 Mayıs 2022
- 3
- 2
- 6
- 29
- Konu Sahibi yenigebe12
-
Merhabalar ben hamileyken de kızıma sağ aortik ark teşhisi konulmuştu, sizin gibi panorama test yaptırdık sonuçlar temiz çıktı ve doğduktan sonra da muayene ettirdik ,evet sağ aortik ark var ama bebegimize sıkıntı oluşturmuyor belirli aralıklarla kontrole götüreceğim suan 6 aylik olmak üzere 6 aylıkken götürmeyi düşünüyorum meselaHerkese merhaba. Bebegime sag aortik ark teshisi konuldu fetal ekoda cekildi. Doktorum Recep Has aminosentez onerdi ama cekindim. Panoroma test yaptirdim sonuc bekliyorum. Di george sendromu icin. Bebegim sag aortik ark olup sendromsuz dogan var mi?
Merhaba benim panorama testim malesef dna yetersiz cikti. Bende test yaptirmadm bdaha. 32 haftalik gebeym insAllah benimde bebegim saglikla dogarMerhabalar ben hamileyken de kızıma sağ aortik ark teşhisi konulmuştu, sizin gibi panorama test yaptırdık sonuçlar temiz çıktı ve doğduktan sonra da muayene ettirdik ,evet sağ aortik ark var ama bebegimize sıkıntı oluşturmuyor belirli aralıklarla kontrole götüreceğim suan 6 aylik olmak üzere 6 aylıkken götürmeyi düşünüyorum mesela
Peki sizde veya eşinizde bir kromozom bozukluğu veya genetik bir sorun var mıydı?Merhabalar ben hamileyken de kızıma sağ aortik ark teşhisi konulmuştu, sizin gibi panorama test yaptırdık sonuçlar temiz çıktı ve doğduktan sonra da muayene ettirdik ,evet sağ aortik ark var ama bebegimize sıkıntı oluşturmuyor belirli aralıklarla kontrole götüreceğim suan 6 aylik olmak üzere 6 aylıkken götürmeyi düşünüyorum mesela
Merhaba bebeğiniz doğdu mu son durum nedir?Merhaba benim panorama testim malesef dna yetersiz cikti. Bende test yaptirmadm bdaha. 32 haftalik gebeym insAllah benimde bebegim saglikla dogar
Merhaba bebeginiz kaç aylik oldu şuan da bi skntisi varmiMerhabalar ben hamileyken de kızıma sağ aortik ark teşhisi konulmuştu, sizin gibi panorama test yaptırdık sonuçlar temiz çıktı ve doğduktan sonra da muayene ettirdik ,evet sağ aortik ark var ama bebegimize sıkıntı oluşturmuyor belirli aralıklarla kontrole götüreceğim suan 6 aylik olmak üzere 6 aylıkken götürmeyi düşünüyorum mesela
Bebeğim şuan 18 aylık 1 yaşında kontrole götürdüm pediatrik kardiyoloji doktorunuz herhangi bir sıkıntı yaratmayacagini söyledi çok şükür kızımda bir belirti de yok sadece yaş atladikca kontrole götürmeyi düşünüyorum ne olur ne olmaz diye ama stres olacak bir durum yokmuş çok şükür kiMerhaba bebeginiz kaç aylik oldu şuan da bi skntisi varmi
Benim anladığım kadarıyla genetik bir hastalik yoksa yani kromozomal bir rahatsizlik yoksa testler temizse bu durum çocukta klinik olarak bir sıkıntı yaratmıyorMerhaba bebeginiz kaç aylik oldu şuan da bi skntisi varmi
Merhaba, sadece panorama test mi yaptırmıştınız. Bende 12. haftada onu yaptırmıştım temiz çıkmıştı. Sürekli perinatolog takibindeydim zaten herşey güzel gidiyordu başka bir sorun da yoktu. Dün kalbindeki damar farklılığı fark edildi. 26. haftamdayım. Panoroma test yeterli midir? Bebeğiniz sağlıklı doğmuş sanırım şükürler olsun. Umarım bizde bu durumu sağlıkla atlatırız çok endişeliyimMerhabalar ben hamileyken de kızıma sağ aortik ark teşhisi konulmuştu, sizin gibi panorama test yaptırdık sonuçlar temiz çıktı ve doğduktan sonra da muayene ettirdik ,evet sağ aortik ark var ama bebegimize sıkıntı oluşturmuyor belirli aralıklarla kontrole götüreceğim suan 6 aylik olmak üzere 6 aylıkken götürmeyi düşünüyorum mesela
Evet panaroma test yaptırdık sadece sonuçlarımız temiz gelmişti, şuanda kizim 18 aylık . Panaroma testiniz temiz ise eğer bence bu durum bebekte sıkıntı oluşturacak bir durum değil yalnızca genetik farklılık saç rengi göz rengi gibi,bebekler kalp rahatsızlıkları ile ilgili genetik durumları genelde babalardan alıyormuş mesela ust soylarda yada babada bu durum var olabilir hatta bu yasa kadar fark edilmeyip yaşayan yakınlarımız olabileceği söylendi mesela bize. Çünkü gerçekten bu durumu fark edilmeden yaşayan çok kişi varmis. İçiniz ferah olsun eğer panaroma testiniz temizse , inşallah sizde bir sorun yaşamazsınız, ben bunun için ankaraya bile gitmiştim hamileyken ama boşuna kendime ve bebeğime stres yasatmisim, bu durumu kafama çok taktığım için berbat bir hamilelik geçirmiştim, siz lütfen telaş etmeyinMerhaba, sadece panorama test mi yaptırmıştınız. Bende 12. haftada onu yaptırmıştım temiz çıkmıştı. Sürekli perinatolog takibindeydim zaten herşey güzel gidiyordu başka bir sorun da yoktu. Dün kalbindeki damar farklılığı fark edildi. 26. haftamdayım. Panoroma test yeterli midir? Bebeğiniz sağlıklı doğmuş sanırım şükürler olsun. Umarım bizde bu durumu sağlıkla atlatırız çok endişeliyim
Çok teşekkür ederim açıklamanız için. Evet doktor hiç bir sıkıntı olmayabilir ama oladabilir. Bunu ancak doğduktan sonra gözlemleyerek anlayacağız dedi. Yani soluk borusuna yada yemek borusuna bası yapma durumu olabiliyormuş. Bazen de hiçbir sıkıntı olmayadabiliyormuş. Size de bunları söylemişler miydiEvet panaroma test yaptırdık sadece sonuçlarımız temiz gelmişti, şuanda kizim 18 aylık . Panaroma testiniz temiz ise eğer bence bu durum bebekte sıkıntı oluşturacak bir durum değil yalnızca genetik farklılık saç rengi göz rengi gibi,bebekler kalp rahatsızlıkları ile ilgili genetik durumları genelde babalardan alıyormuş mesela ust soylarda yada babada bu durum var olabilir hatta bu yasa kadar fark edilmeyip yaşayan yakınlarımız olabileceği söylendi mesela bize. Çünkü gerçekten bu durumu fark edilmeden yaşayan çok kişi varmis. İçiniz ferah olsun eğer panaroma testiniz temizse , inşallah sizde bir sorun yaşamazsınız, ben bunun için ankaraya bile gitmiştim hamileyken ama boşuna kendime ve bebeğime stres yasatmisim, bu durumu kafama çok taktığım için berbat bir hamilelik geçirmiştim, siz lütfen telaş etmeyin
Evet evet söylediler tabi , doğduğunda ,2 aylıkken ,6 aylıkken ve en sonda yaşında kontrole götürdüm, damarın yemek yada soluk borusuna bası yapacak kadar daraltmadigi söylendi, eğer çocuğun bir şikayeti olursa getirin ama olmazsa yaş atladikca kontrole gelse yeter dendi. Eğer operasyon olması gerekirse dahi bu çok zor bir işlem değilmiş yalnızca anestezi durumu olacağı için ne kadar ilerde olursa o kadar iyi olur dendi ama suanlik öyle bir durumumuzda yokÇok teşekkür ederim açıklamanız için. Evet doktor hiç bir sıkıntı olmayabilir ama oladabilir. Bunu ancak doğduktan sonra gözlemleyerek anlayacağız dedi. Yani soluk borusuna yada yemek borusuna bası yapma durumu olabiliyormuş. Bazen de hiçbir sıkıntı olmayadabiliyormuş. Size de bunları söylemişler miydi
Anladım cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Amin inşallaj süreci hep böyle sorunsuz güzel hiçbirşeye gerek kalmadan geçsin dua edeceğimEvet evet söylediler tabi , doğduğunda ,2 aylıkken ,6 aylıkken ve en sonda yaşında kontrole götürdüm, damarın yemek yada soluk borusuna bası yapacak kadar daraltmadigi söylendi, eğer çocuğun bir şikayeti olursa getirin ama olmazsa yaş atladikca kontrole gelse yeter dendi. Eğer operasyon olması gerekirse dahi bu çok zor bir işlem değilmiş yalnızca anestezi durumu olacağı için ne kadar ilerde olursa o kadar iyi olur dendi ama suanlik öyle bir durumumuzda yok
Bende şuan aynı zamanda 29 haftalik hamileyim ,sag aortık ark olan kizim 18 aylik. Bu karnımdaki 29 haftalik bebegimde de kalp kapağında kaçırma var dediler mesela yani kalbinde az miktarda delik var ama inanın bu sefer hiç sorun bile etmiyorum. Benim eşimde çünkü çocukken kalp problemi sebebiyle anjiyo olmuş,napalm kızlarım babalarına çekmiş bu konuda ,Allah daha büyük dertler vermesin inşallah,bende size dua edeceğim, gönlünüz ferah olsun , inanın bir sıkıntı yasamayacaksiniz keyfini çıkarın hamileliginizinAnladım cevapladığınız için çok teşekkür ederim. Amin inşallaj süreci hep böyle sorunsuz güzel hiçbirşeye gerek kalmadan geçsin dua edeceğimŞuan sizim hamilelikte yaşadığınız stresin aynılarını yaşıyorum inşallah bende sizin gibi sağlıkla sorunsuz sıkıntısız kucağıma alırım. Bu günler geçsin istiyorum. Tam hamileliğimden keyif alacağım zamanlarım dedim. 27. haftadayım. Ama bebeğime bile odaklanamad oldum
Maşallah bebeğiniz sağlıkla gelsin inşallah.Bende şuan aynı zamanda 29 haftalik hamileyim ,sag aortık ark olan kizim 18 aylik. Bu karnımdaki 29 haftalik bebegimde de kalp kapağında kaçırma var dediler mesela yani kalbinde az miktarda delik var ama inanın bu sefer hiç sorun bile etmiyorum. Benim eşimde çünkü çocukken kalp problemi sebebiyle anjiyo olmuş,napalm kızlarım babalarına çekmiş bu konuda ,Allah daha büyük dertler vermesin inşallah,bende size dua edeceğim, gönlünüz ferah olsun , inanın bir sıkıntı yasamayacaksiniz keyfini çıkarın hamileliginizin
Merhaba ben de 13 haftalık gebeyim. Sağ aortik ark teşhisi koyuldu. Amniyosentez önerildi, di george sendromu açısından. Amniyosentez yaptıran oldu mu aranızda? Bilgi veren olursa sevinirim. Bu sendromun olma ihtimali düşükmüş ama ihtimali artıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?