Merhabalar,
Ben 10 gun once dogum yaptim gununden iki hafta once dogdu oglum sezeryanla dogum yaptim ve sutum ucuncu gun gelmeye basladi.
Tabi hastanede kan sekeri dusmesin diye mama verdiler iki gun boyunca
Sutum gelemeye basladiktan sonra emizmeye calistim ama surekli uyudugu icin basaramadim ne yapsakta uyanmiyo ac biraktim mama vermek istemedim ve sonunda da sarilik oldu bir gece fototerapi gordu.
Biraz kendine gelirse gogsumu reddetmiyor azda olsa cekiyo ve tekrar bayilip kaliyo
Bende iki saatte bir gogsumu sagyorum 60ml ve iciriyorum bu sekilde devam edersem sutum kesilir mi dogrumu yapiyorum ne yapacagimi sasirdim;((
merhaba,
ben de benzer bi sorun yaşıyorum, ben de 27 şubatta sezeryanla doğum yaptım, sütüm yeteri kadar gelmiyor ve doğduğundan beri mamayla takviye ediyorum... benim kafam da çok karışık.. ne emzirmeyi ne de sağmayı bir düzene oturtamadım... bebeğim memeyi genellikle alıyr ve uzun süre memede kalıyor ama aktif olarak emmiyor, bu süreyi daha çok uyuyarak ve emmekten ziyade memebaşıyla oynayarak geçiriyor. sağarak şu ana kadar ulaştığım en büyük miktar 40 cc ve ikinci sağışta hep daha azını sağıyorum... nette sağmanın hep sütü arttırdığını okuyorum ama iki üç saatte bi sağmanın zorlukları yıldırıyo, sağmak en az bi saat falan sürüyo( aventin elektrikli makinesiyle), bebeğe de meme vermek istiyorum bi yandan... emzirip ardından kalan sütü pompayla çekmek mi en iisi acaba... çok kararsızım...
Saat başı emzirin bebeğinizi. Uyanmasa da göğsünüze koyun. Hem emzirir hem sağarsanız azalmaz artar süt. Ama sürekli sadece sağmak emzirmekle bir olmuyor. Ben bebeğim 5,5 aylıkken işe başladım. Gündüz hep sağdım sütümü 6,5 ay boyunca. Zamanla azaldı. Ama kesilmedi. Ama tabi benim bebeğim artık 1 yaşına geldiğinden onun ihtiyacına göre de azlamış olabilir. Bu arada 1 yaşından beri de sabah akşam gece emzirmeye devam ediyorum. Hala da emiyor. Bu arad sezaryenden sonra ilk haftalar mama takviyesi yapmak normal. Zamanla azalıyor bu ihtiyaç. O emdikçe emdikçe süt artar. İlk hafta ben de mama takviyesi yaptım, ama sütüm arttıkça azalttım takviyeyi. 1. ayın sonunda birgün duşa girerken soyunmuştum, karşıdaki aynaya fışkırdı sütüm. :)))) Ki zaten 15. günden sonra uyuklamalar biter, dana gibi emer, emme refleksi varsa bebeğin hiç korkmayın.
Emme refleksi cok iyi bende oyle dusunuyorum ins bi kendine gelmeye baslarsa emecek gibi!!
Merabalar. Çok uzun zaman olmuş siz yaşayalı ama bende şu an aynı şeyleri yaşıyorum ve desteğe çok ihtiyacım var. Bebeği uyandiramiyoruz ki emziriyim. Bende mecburen sagarak veriyorum. Ama aklımda hep sütüm azalır mi hep mi böyle devam eder. Siz ne zamana kadar sutunuzu sagarak verdiniz veya ne zamana kadar emzirebildiniz. En kısa zamanda cevap verirseniz çok sevinirimMerhabalar,
Ben 10 gun once dogum yaptim gununden iki hafta once dogdu oglum sezeryanla dogum yaptim ve sutum ucuncu gun gelmeye basladi.
Tabi hastanede kan sekeri dusmesin diye mama verdiler iki gun boyunca
Sutum gelemeye basladiktan sonra emizmeye calistim ama surekli uyudugu icin basaramadim ne yapsakta uyanmiyo ac biraktim mama vermek istemedim ve sonunda da sarilik oldu bir gece fototerapi gordu.
Biraz kendine gelirse gogsumu reddetmiyor azda olsa cekiyo ve tekrar bayilip kaliyo
Bende iki saatte bir gogsumu sagyorum 60ml ve iciriyorum bu sekilde devam edersem sutum kesilir mi dogrumu yapiyorum ne yapacagimi sasirdim;((
Merhaba konu baya önce konuşulmuş benimde sıkıntın var diye okuyordum ilk aylarda uyanmıyorsa ayaklarına acıyacak şekilde vurun aç olsa bile uyur onlar allaha sukur sarılık olmadk biz ama gittikçe göğsüm yumuşadı sanki azaldı gibi emdikten sonra sağıyorum elimle veya korna tipi pompayla 30-40 arası zor çıkıyor emmese bile öyle bugün yeni lactamil aldım a101 den 10 tl ye inş faydasını görürüm eşimle sürekli gezdiğimz için bebeğim kayınvalidemde kalıyor iki üç saat kadar ondan sağıyorum bende emdikten sonra sağmak iyi ama emmeden sağarsanız o zararlı göğsü boşaltmadığı için gece yatmadan önce emziririm uyuturum sütümü sagarım dolaba koyar yatarım sabaha karşı uyandığımız için sütümde birikmiş oluyor rahatça emziriyorum yoksa gün içinde sağarsam sütüm olmuyor zor geliyor kızım haftaya 3 aylık olacak umarım yardımcı olmuşumdur sizede :) benimde çok bilgiye ihtiyacım var araştıra araştıra bulmaya çalışıyoruz :)Merabalar. Çok uzun zaman olmuş siz yaşayalı ama bende şu an aynı şeyleri yaşıyorum ve desteğe çok ihtiyacım var. Bebeği uyandiramiyoruz ki emziriyim. Bende mecburen sagarak veriyorum. Ama aklımda hep sütüm azalır mi hep mi böyle devam eder. Siz ne zamana kadar sutunuzu sagarak verdiniz veya ne zamana kadar emzirebildiniz. En kısa zamanda cevap verirseniz çok sevinirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?