Sagarak sut azalir mi?????

nil_ay

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2008
32
19
98
Merhabalar,
Ben 10 gun once dogum yaptim gununden iki hafta once dogdu oglum sezeryanla dogum yaptim ve sutum ucuncu gun gelmeye basladi.
Tabi hastanede kan sekeri dusmesin diye mama verdiler iki gun boyunca
Sutum gelemeye basladiktan sonra emizmeye calistim ama surekli uyudugu icin basaramadim ne yapsakta uyanmiyo ac biraktim mama vermek istemedim ve sonunda da sarilik oldu bir gece fototerapi gordu.
Biraz kendine gelirse gogsumu reddetmiyor azda olsa cekiyo ve tekrar bayilip kaliyo
Bende iki saatte bir gogsumu sagyorum 60ml ve iciriyorum bu sekilde devam edersem sutum kesilir mi dogrumu yapiyorum ne yapacagimi sasirdim;((

Merhabalar,
Ben 10 gun once dogum yaptim gununden iki hafta once dogdu oglum sezeryanla dogum yaptim ve sutum ucuncu gun gelmeye basladi.
Sutum gelemeye basladiktan sonra emizmeye calistim ama surekli uyudugu icin basaramadim ne yapsakta uyanmiyo ac biraktim mama vermek istemedim ve sonunda da sarilik oldu bir gece fototerapi gordu.
Biraz kendine gelirse gogsumu reddetmiyor azda olsa cekiyo ve tekrar bayilip kaliyo
Bende iki saatte bir gogsumu sagyorum 60ml ve iciriyorum bu sekilde devam edersem sutum kesilir mi dogrumu yapiyorum ne yapacagimi sasirdim;((

sagarak süt azalır hayatım.
cünkü bebegin kuvveti kadar cekemiyo onlar ve vücütta her defasında demek ki daha az istiyo bu bebek diyip süt üretimini ona göre azaltıyo..ben makinayı hiç açmadım bile..inatla ısrarla emzirdim..bebegin çeksin..yara olsun geciyo yara bosver..
bi dönem azaldıgında bile inat ettim sadece anne sütü verdim inatla bos bos cekti simdi vucut yeniden alevlendi bebek cektıkce göğüslerim asırı doldu yeniden..
bunlar benim yasadıklarım..
sağlıcakla kal..

yaşadıklarınızın aynısı yaşadık
yanlız biz oğlum fototerapi görürken hastane tipi süt sağma makinasıylada sağıp mama ve süt dönüşümlü içirdik
30cc süt inanılmaz çoğalmıştı çünkü çok kuvvetli çekiş gücü vardı
eve çıkınca kiraladık amedaydı markası sanırım
sonra kraftın elektrikli aldık ve devam ettim sağmaya çünkü oğlum emmek yerine biberonu tercih etti
benim 8 ay sürdü sonra bilerek bıraktım
oğlum 6.aydan sonra tamamen sütü reddetti çünkü
allah yardımcınız olsun ama sağarak vermek çok zor bir dönem
gece kalkıp sağmak sıcak suyun içinde ılıtmak vs vs...
keşke emseymiş oğlumm
ama anne sütünü yeterki alsında ister biberon ister sizden bence farketmez
birde çevreden sağıp verdiğiniz için söz söyleyen varsa kulaklarınızı kapatın
strese sokmaktan başka işleri güçleri yokk
bol su tüketin benim inanılmaz sütüm geliyordu
inanın her saat süt sağıp dondurucuya atmaktan inanılmaz birikmişti

merhaba,
ben de benzer bi sorun yaşıyorum, ben de 27 şubatta sezeryanla doğum yaptım, sütüm yeteri kadar gelmiyor ve doğduğundan beri mamayla takviye ediyorum... benim kafam da çok karışık.. ne emzirmeyi ne de sağmayı bir düzene oturtamadım... bebeğim memeyi genellikle alıyr ve uzun süre memede kalıyor ama aktif olarak emmiyor, bu süreyi daha çok uyuyarak ve emmekten ziyade memebaşıyla oynayarak geçiriyor. sağarak şu ana kadar ulaştığım en büyük miktar 40 cc ve ikinci sağışta hep daha azını sağıyorum... nette sağmanın hep sütü arttırdığını okuyorum ama iki üç saatte bi sağmanın zorlukları yıldırıyo, sağmak en az bi saat falan sürüyo( aventin elektrikli makinesiyle), bebeğe de meme vermek istiyorum bi yandan... emzirip ardından kalan sütü pompayla çekmek mi en iisi acaba... çok kararsızım...:50:

Sutum iyi geliyo iki saatte bi 60cc sagabiliyorum ama emmezse kesileceginden korkuyorum
Siz sekiz ay sagdiniz ve geldi oylemi 'pembetoka'

merhaba,
ben de benzer bi sorun yaşıyorum, ben de 27 şubatta sezeryanla doğum yaptım, sütüm yeteri kadar gelmiyor ve doğduğundan beri mamayla takviye ediyorum... benim kafam da çok karışık.. ne emzirmeyi ne de sağmayı bir düzene oturtamadım... bebeğim memeyi genellikle alıyr ve uzun süre memede kalıyor ama aktif olarak emmiyor, bu süreyi daha çok uyuyarak ve emmekten ziyade memebaşıyla oynayarak geçiriyor. sağarak şu ana kadar ulaştığım en büyük miktar 40 cc ve ikinci sağışta hep daha azını sağıyorum... nette sağmanın hep sütü arttırdığını okuyorum ama iki üç saatte bi sağmanın zorlukları yıldırıyo, sağmak en az bi saat falan sürüyo( aventin elektrikli makinesiyle), bebeğe de meme vermek istiyorum bi yandan... emzirip ardından kalan sütü pompayla çekmek mi en iisi acaba... çok kararsızım...:50:

Evet en iyisi biraz emzirdikten sonra kalani sagip gogusu bosaltmak diyo dr um..

Saat başı emzirin bebeğinizi. Uyanmasa da göğsünüze koyun. Hem emzirir hem sağarsanız azalmaz artar süt. Ama sürekli sadece sağmak emzirmekle bir olmuyor. Ben bebeğim 5,5 aylıkken işe başladım. Gündüz hep sağdım sütümü 6,5 ay boyunca. Zamanla azaldı. Ama kesilmedi. Ama tabi benim bebeğim artık 1 yaşına geldiğinden onun ihtiyacına göre de azlamış olabilir. Bu arada 1 yaşından beri de sabah akşam gece emzirmeye devam ediyorum. Hala da emiyor. Bu arad sezaryenden sonra ilk haftalar mama takviyesi yapmak normal. Zamanla azalıyor bu ihtiyaç. O emdikçe emdikçe süt artar. İlk hafta ben de mama takviyesi yaptım, ama sütüm arttıkça azalttım takviyeyi. 1. ayın sonunda birgün duşa girerken soyunmuştum, karşıdaki aynaya fışkırdı sütüm. :)))) Ki zaten 15. günden sonra uyuklamalar biter, dana gibi emer, emme refleksi varsa bebeğin hiç korkmayın.

Saat başı emzirin bebeğinizi. Uyanmasa da göğsünüze koyun. Hem emzirir hem sağarsanız azalmaz artar süt. Ama sürekli sadece sağmak emzirmekle bir olmuyor. Ben bebeğim 5,5 aylıkken işe başladım. Gündüz hep sağdım sütümü 6,5 ay boyunca. Zamanla azaldı. Ama kesilmedi. Ama tabi benim bebeğim artık 1 yaşına geldiğinden onun ihtiyacına göre de azlamış olabilir. Bu arada 1 yaşından beri de sabah akşam gece emzirmeye devam ediyorum. Hala da emiyor. Bu arad sezaryenden sonra ilk haftalar mama takviyesi yapmak normal. Zamanla azalıyor bu ihtiyaç. O emdikçe emdikçe süt artar. İlk hafta ben de mama takviyesi yaptım, ama sütüm arttıkça azalttım takviyeyi. 1. ayın sonunda birgün duşa girerken soyunmuştum, karşıdaki aynaya fışkırdı sütüm. :)))) Ki zaten 15. günden sonra uyuklamalar biter, dana gibi emer, emme refleksi varsa bebeğin hiç korkmayın.

Emme refleksi cok iyi bende oyle dusunuyorum ins bi kendine gelmeye baslarsa emecek gibi!!

Emme refleksi cok iyi bende oyle dusunuyorum ins bi kendine gelmeye baslarsa emecek gibi!!

Gelir gelir. Benim danam daha 3 günlüktü, bir türlü uyandıramıyoruz. Ayağını gıdıkla yok, poposunu pışpışla yok, üstünü soy yok. Dedesi hafifçe yüzüne vurdu. Vumrak dediysem hani uyandırmak için yanağa dokunursun ya. İçim gitmişti, dünyam yıkılmıştı. :))) 3-5 gün sonra da uyutamadık diye deli olmaya başladık. Anneliğin ilk günlerinde hepimizin yaşadığı şeyler bunlar. Rahat ol, sütün tek ilacı rahat olmak, su içmek ve uyumak.

sağarak süt azalır mı azalmaz mı bilemiyorum ama gerçekden çok zor
sıkıntılı bi dönem benim oğlum 10 aylık hala düzzene otutturamadık
ilk 6 ay ek gıdaya gecene kadar kimi zaman elimle sağdım kimi zaman
makinayla sağdım biberona alışacak memeyi bırakacak diye korktum
ama ben hiç mama vermedim .. emziriyodum içim rahat etmiyodu
acaba sütüm var mı acaba az mı emdi. sanki biberonun hepsını içince
karnı doyuyomuş gibi geliyodu ugraşıyodum uğraşıyodum kimi zaman
içiyodu kimi zaman agzını ölsem acdıramıyodum .. öle böle derken büyüdü ek gıdaya gecdik
o zamanda corba yogurt meyve derken memeye fırsat olmuyodu şimdi aklı eriyo birazda
ben unuttsamda kendi tırmalıyo üstümü yapışıyo memeye :) ..
demem o ki en güzel zamanları zehir etmeyin bırakın istedigi kadar emsin saatlerce kalsın memede iyice alıssın
yoksa bırakması kolay olur .. ne mama verin boş yere nede biberon ... bebekler o kadar akıllı ve zeki ki emin olun kendi
düzenlerini kuruyolar.

ablamdan biliyorum 7 ay boyunca sabah akşam sağdı sütü.
hiçbir azalma olmadı
malesef benim inatçı yiğenim memeden emmeyi reddettiği için gecenin bir yarısı kalkıp durmadan sağdı

Sakin azalir diye dusunme sen mumkun oldugumca sag bak benimde sutum yermedi mamada verdim ogluma ama hep sagdim simdi 7 aylik hala emiyor.emzie niyorsan mutlaka. Sag

Merhabalar,
Merabalar. Çok uzun zaman olmuş siz yaşayalı ama bende şu an aynı şeyleri yaşıyorum ve desteğe çok ihtiyacım var. Bebeği uyandiramiyoruz ki emziriyim. Bende mecburen sagarak veriyorum. Ama aklımda hep sütüm azalır mi hep mi böyle devam eder. Siz ne zamana kadar sutunuzu sagarak verdiniz veya ne zamana kadar emzirebildiniz. En kısa zamanda cevap verirseniz çok sevinirim

Merabalar. Çok uzun zaman olmuş siz yaşayalı ama bende şu an aynı şeyleri yaşıyorum ve desteğe çok ihtiyacım var. Bebeği uyandiramiyoruz ki emziriyim. Bende mecburen sagarak veriyorum. Ama aklımda hep sütüm azalır mi hep mi böyle devam eder. Siz ne zamana kadar sutunuzu sagarak verdiniz veya ne zamana kadar emzirebildiniz. En kısa zamanda cevap verirseniz çok sevinirim
Merhaba konu baya önce konuşulmuş benimde sıkıntın var diye okuyordum ilk aylarda uyanmıyorsa ayaklarına acıyacak şekilde vurun aç olsa bile uyur onlar allaha sukur sarılık olmadk biz ama gittikçe göğsüm yumuşadı sanki azaldı gibi emdikten sonra sağıyorum elimle veya korna tipi pompayla 30-40 arası zor çıkıyor emmese bile öyle bugün yeni lactamil aldım a101 den 10 tl ye inş faydasını görürüm eşimle sürekli gezdiğimz için bebeğim kayınvalidemde kalıyor iki üç saat kadar ondan sağıyorum bende emdikten sonra sağmak iyi ama emmeden sağarsanız o zararlı göğsü boşaltmadığı için gece yatmadan önce emziririm uyuturum sütümü sagarım dolaba koyar yatarım sabaha karşı uyandığımız için sütümde birikmiş oluyor rahatça emziriyorum yoksa gün içinde sağarsam sütüm olmuyor zor geliyor kızım haftaya 3 aylık olacak umarım yardımcı olmuşumdur sizede :) benimde çok bilgiye ihtiyacım var araştıra araştıra bulmaya çalışıyoruz :)

Back
X