Sağlam ve güzel bir birliktelik için ne yapmalıyım? Psikolojik yardım almam gerekiyor mu?

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.524
2.975
333
33 yaşındayım . Bu zamana kadar ilişkilerimde mutluluğu yakalayamadım . Tek bir ilişkim uzun sürdü 10 sene önceydi o zaman da . O uzun ilişkide de çok hakaret ve sevgisizlik gördüm en sonunda bitirdim tabiki. En sonki ilişkimde de sevdiğimi ve sevildiğimi hissetmedim, başka nedenler de vardı o yüzden bitirdim. Genelde ilişkilerim böyle bitiyor. Nerde hata yapıyorum ya da neden doğru insanla karşılaşmiyorum acaba ben mi doğru insan değilim? Bunları hep sorguluyorum artık . Psikolojik yardim almalı mıyım? Bu konuda destek veren psikologlar var mı bildiğiniz? Artık karşılıklı aşkı yakalayip yuva kurmak istiyorum. Anne olmak istiyorum

İlişki içinde sizi gözlemleyemediğimiz için bu kadarcık anlatımdan şurada hata yapıyorsunuz dememiz mümkün değil. Sizin hatalı davranışlarınız da olabilir karşı tarafın da. Ya da size uygun olmayan insanları çekiyorsunuzdur kendinize. Yardım alır, doktorunuza açık açık her şeyi anlatırsanız belki çözüm bulursunuz.

Napacaksin bu yasta bekarligin tadini cikar diyenler gelmeden yazayim

Bazi seyler nasip kismet canim.. insallah gonlundekini bulursun isteklerine kavusursun
Nasip kısmet ama benim davranışlarımda mi sıkıntı var , özgüven eksikliği mi var da ondan yurutemedim ilişkilerimi bilmiyorum. Yardım almam gerek sanıyorum

Kimden yardım alacağım bilmiyorum iyi bir araştırma yapmam gerek sanırim

Önce bir listene bakmamız lazım 2 3 kişi varsa listende doğru kişi çıkmamıştır ama o rakamlar çift haneliye döndüyse işte orda bağlanamama sorunu vardır ki destek alasın!..

Nasip kısmet ama benim davranışlarımda mi sıkıntı var , özgüven eksikliği mi var da ondan yurutemedim ilişkilerimi bilmiyorum. Yardım almam gerek sanıyorum
Valla su donemde harbi birini bulmak zor yalan soylemeyim.. herkes kisa vaadede bakiyor herseye.. herkes hemen vazgeciyor ve ugrasmak istemiyor..bundan bi 10-15 yil Once bu kadar degildi sanki.. karsidaki kisiler karaktersizmis anlattigina gore.. ozguvenin icin vs evet bi psikolog iyi
Olur.. belki seni degistirecek sekilde faydasi olur.. bi rahatlama gelir sana ve bu sekilde birisi girer hayatina..

Babaniz nasil bir baba ve esti. Farkinda olmadan babamiza benzer birini bulabiliuoruz ya da oyle biri olmasin diye bu kez de tam ziddini bulmaya calisabiliyor insan. Bir psikoloğa gidip kendibfarkindaliginizin artmasıni sağlayabilitsiniz

Bende de var aynı sorun cevapları takipteyim

Hepimizin istediği sağlam, güzel bir birliktelik. Sağlam olursa kendiliğinden evliliğe gider zaten ama evlilik için de kendinizi şartlamayın. Tanıma amaçlı başlarsanız hayal kırıklığına uğramazsınız.

Bizim kadınlarımızın en büyük hatalarından biri tanıma aşamasında “evlilik olmayacaksa görüşmeyelim.” şartı koymaları. İnsanlar bünün olup olmayacağını anlamak için flört ediyor. Baştan bu şartı koyunca karşı taraf kendisini bir zorunluluk ve baskının içinde görüyor ve ilerleyecek bir ilişki baştan bitiyor.

Biraz rahat olun. Saygınlığınızı yitirmeden rahat olun. İlla evlilik amacı olmadan flört etmek hiçkimseyi hafif kadın yapmaz. Bilinçaltımızda biraz bu korku var. Farkında olmadan baskı yaratabiliyoruz. Eğer böyle bir durumunuz varsa daha dikkatli olmaya çalışın. İyi şanslar dilerim.

Benim genelde gözlemledigim:
- eksik olan öz sevgi ve öz saygi.
- erkek arkadas secerken yeterli kadar öz güveni yok. Yani sanki lütfetmis de begenmis gibi bir tutum.oluyor
- saygisiz ve sevgisiz davranislars fazla tahammül ediliyor
- gerektigi yerde iletisim kesilmiyor, tek tarafli iliskiyi ittirmeye calisiyorlar
- eskiden kalan baglanma veya terketme korkulari yenilmeden iliskiye baslaniyor

Konuyu takipteyim benimde karşıma doğru erkek çıkmıyor etrafımda çokta beğenilen biriyimdir ama sonuç elde var sıfır çevremdeki benden başka herkesin ilişkisi var cok mutsuzum bıktım artık bu durumdan

Zaman içinde evlilik düşüneceğimi belirtmem gerek galiba. Hemen evlilik niyetiyle yaklaşmamak lazim

Beğenilen biri olabiliriz ama çevreme bakiyorum bu işler güzellikle ilintili degil aslında . Begenilmemiz en başta ise yarıyor daha sonra başka şeyler devreye giriyor. Konuşma tarzi, özgüven , sıcakkanlı olmak vs. Bunlar bir erkeği bağlayan şeyler ilişkinin devamında

Yaş kaç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…