• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık anksiyetesi

cananmihra7123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2024
98
4
1
25
Kızlar uzun süredir anksiyeteyle uğraşıyorum bşr yıl boyunca baş dönmesi kusma bulantı zihin bulanıkliği alerji nefes darlığı kalp çarpıntısı hepsini dibine kadar yaşadım sonra atlattım hamilelikte biraz sonra tekrar sorunlar yaşadım baya stresli günler sonra seğirmerle geri dondu tüm vücudumda oluyor bogazda yumru hissi vardı geçti o bu geçmiyor araştırdım ablamı als den kaybettim o çıktı karşıma sonra bulbers als çıktı karşıma araştırdım çok dilimi kontrol ede ede konuşma bozukluğu yaşadığımı fark ettim panik oldum sonra bir tık düzelir gibi oldu sonra aynı geçmedi dilimde seğirme yoğunlaştı bu durum korkutuyor beni düşünmüyorum da çoğu zaman ama oluyor somatik bozuklukmu yoksa Cidde’n bir şey mı var korkuyorum doktora gittim 1 ay önce emg gerek görülmedi

Kızlar uzun süredir anksiyeteyle uğraşıyorum bşr yıl boyunca baş dönmesi kusma bulantı zihin bulanıkliği alerji nefes darlığı kalp çarpıntısı hepsini dibine kadar yaşadım sonra atlattım hamilelikte biraz sonra tekrar sorunlar yaşadım baya stresli günler sonra seğirmerle geri dondu tüm vücudumda oluyor bogazda yumru hissi vardı geçti o bu geçmiyor araştırdım ablamı als den kaybettim o çıktı karşıma sonra bulbers als çıktı karşıma araştırdım çok dilimi kontrol ede ede konuşma bozukluğu yaşadığımı fark ettim panik oldum sonra bir tık düzelir gibi oldu sonra aynı geçmedi dilimde seğirme yoğunlaştı bu durum korkutuyor beni düşünmüyorum da çoğu zaman ama oluyor somatik bozuklukmu yoksa Cidde’n bir şey mı var korkuyorum doktora gittim 1 ay önce emg gerek görülmedi
Kaygıdan dolayı somatisazyon bozukluk yaşıyor olabilirsiniz. Eski doktorum bana sağlıkla ilgili belirtileri internetten okumayın diye uyarmıştı. Yıllar önce birçok doktora gidiyordum. Bir doktorun dediğine ikna olmayıp aynı bölümden farklı doktora gidiyordum. İlaç kullanıyor musunuz? Psikiyatriye gittiniz mi? Hamilelere göre ilaç yazar size.

Kaygıdan dolayı somatisazyon bozukluk yaşıyor olabilirsiniz. Eski doktorum bana sağlıkla ilgili belirtileri internetten okumayın diye uyarmıştı. Yıllar önce birçok doktora gidiyordum. Bir doktorun dediğine ikna olmayıp aynı bölümden farklı doktora gidiyordum. İlaç kullanıyor musunuz? Psikiyatriye gittiniz mi? Hamilelere göre ilaç yazar size.
Evet en büyük hatam bu işte hamile değilim ilaç kullanmak istemiyorum ama başka çarem yok sanırım redepra yazmıştı doktor evde kullanmadım hiç

Öncelikle çok geçmiş olsun ama şunu bilmenizi isterim ki yalnız değilsiniz. Ben sizin kadar fiziki olarak şiddetli yaşamasam da anksiyete ve panik bozukluktan dolayı bir dönem ilaç kullandım. Her gece sabah uyanamıcam korkusuyla geçerdi uykuya yenik düşene kadar direnirdim. En ufak bir ağrıda sızıda felaket senaryoları yazardım. Sonra da eğer bir şey yoksa da ben söyleye söyleye çağırıcam diye korkmaya başladım. İlaçlardan sonra rahatlamıştım kendime geldim sonra ilaçları kendi başıma bırakmak gibi bir hata yaptım. Derken hamile kaldım hamileliğimde sağlık sorunları yaşayınca eski günler geri geldi. Ama bu süreçte eğer psikolojik destwk veya ilaç kullanmak istemiyorsanız sizi dinleyecek ve anlayacak birisi olsun etrafınızda. Derdinizi bol bol anlatın hiç kimseye anlatamıyorsanız kendinize anlatın ve sık sık kendinize sağlıklı olduğunuzu söyleyin yaşadığınız rahatsızlıkları başka şeylere yorun mesela o gün başınız çok mu ağrıdı rüzgarda kaldım ondan deyin ya da dilinizi şişmiş gibi hissettiğinizde çok su içmedim o yüzden oldu deyin yani normalde yaptığınızın tam tersini yapın en etkili ilaç kendinizsiniz

Back
X