Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: “Sezaryenle doğum fıtratta yok”

ema1

Hayat, sen plan yaparken başına gelenlerdlr
Pro Üye
10 Ağustos 2009
26.199
18.342
823
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, sezaryen ile doğumun bir hak olmadığını öne sürerek, ‘Fıtratı normal doğum’ dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bir kez daha “Fıtratı normal doğum” diyerek sezaryen doğum tartışmasını gündeme taşıdı.

hurriyet.com.tr’nin haberine göre, Meclis’te bir grup gazeteciyle sohbetinde “sezaryen” ile ilgili açıklamalar yapan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Normal doğum yapma talebi hastanın en doğal hakkıdır ve doğrusu da budur. Hastayı buna hazırlamak da hem ebelerimizin hem aile hekimlerimizin hem de normal hekimlerimizin görevi. ‘Ben sezaryen doğum istiyorum’, hastanın böyle bir hakkı yok” dedi.

Sezaryenin hak olmadığını savunan Müezzinoğlu, “Bugün bilimsel verilere göre sezaryenin oranı 100 doğumda 15-17’dir. Biz burada yüzde 50’lere geldiysek bir hata var demektir” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başbakanlığı döneminde, kürtaj ve sezaryen ile cinayet işlendiğini söyleyerek, “Yıllarca doğum kontol mekanizmalarını kullandılar, adeta halkımızı kısırlaştırdılar” demişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence de secime birakilmamali, sezaryen yalnizca mecburi durumlarda yapilmali.

Arkadaşım bebeğini sezaryenle doğurdu Fransa'da. Iki yil sonra tekrar hamile kaldı . Tekrar sesaryen olurum diye düşünürken doktoru normal deneyeceklerini olmazsa sezaryene doneceklerini söylemiş. Ve bir problem olmadan normal doğurdu.

Benim ilk doğumum mecburi sezaryen simdi tekrar hamileyim ve normal dogurmak istiyorum. Ama cogu doktor yanasmiyor , yanasanlar da el yakıyor.

Normal dogum korkulacak bir şey değil. Oncelikle kadinlar buna inandirilmali.

Iyide, bunun için saglik sistemin tamamen degismesi lazim. Birçok kadin saglik sistemine güvenmedigi için, çabuk sezeryan olarak yavrularina kavusmak istiyor. Birçok doktor ve hemsire, saatlerce hastayi ve sancisini beklememek için sezeryan yaparlar yada sezeryan nedenlerini uydururlar.

Sezeryan/normal dogum konusmadan önce sayin müzzinoglu devlet hastanesi/özel hastane haksizligini ortadan kaldirsin. Doktor/hemsire egitimini degistirsin. Yasadigim ülkede özel hastane denilen birsey yok mesela. Burdakilerine refakatçinin anlamini anlatirsan çok sasirilar nasil öyle birsey var diye? Cünkü bunu ilk duydumda bende hem sasirdim, hem güldüm, bu nasil bir is diye. Burda refakatçi, mefakatçi yok. Hemsire senin her isine kosuyor. Gece tuvaletimi gitmek istiyorsun? Yikanmak mi istiyorsun?.. hepsini hemsire yapar. Test sonuçlarda internet yollu ile doktora yollanir.

Yani ilk önce dogum eden kadin rahat etmesi gerekiyor. Sürekli takip edilmesi için yeterici kadar zaman ve eleman lazim, ve bunlar egitilmesi lazim. Bu arada, benim gözümde kadinin daha rahata ermesi, esi ile beraber doguma girmesidir. Cok garip buluyorum Türkiyedeki sistemi, kadinlarin yalniz basina dogum yapmasini. Hayatinin en önemli en korkunç anini yalniz geçirmek korkunç birsey olmali. Sahsen benim için.

aynen katiliyorum,bizde en basta hasta ve yakinina ozen gosteren dr hemsire yok kaldi ki otesi normal olsun.

aynen katiliyorum,bizde en basta hasta ve yakinina ozen gosteren dr hemsire yok kaldi ki otesi normal olsun.

Evet, burda mesela dogumdan sonra 5 gün hastanede kalinir. Hem daha yeni dogum etmis olan kadini daha iyi takip etmek için, hem yavrusuna alismak için zaman vermek için. Mesela hemsire ögretiyor bebek nasil yikancak, nasil bezi alincak diye. Emzirmeyi ögretiyor, sorun çiktiginda ücretsiz bir "emzirme uzmani" getiriliyor lohusa kadini daha yardim etmek için.

Ah ah, keske Türkiyedede olsa..

Önce ekonomiye dair kötü gidişatı açıklamamaya çalışarak açıkla, sonra yap ortaya karışık içinde mutlaka kadın ve fıtrat olsun.

Bu ara ihmal ediyorum bu topiği girer girmez ilk konuda bu çıktı karşıma iyi mi...

Ay bu fıtratla ilgili çok güzel bi duvar yazısı vardı ama ayıplı olduğu için paylaşamıyorum.Başlığı görünce aklıma o geldi

Ya tamam önüne gelen doktor hemen szeryan diyor filan bu yanlış ama hiçbir sorun olmasa bile bir kadın normal doğum yapmaktan korkuyor olabilir, psikolojik olarak buna hazır olmayabilir. Girin burada bile doğum hikayelerine neler anlatılıyor onları okuyanlar ile korkar tabii ki doğalı bu ayrıca çoğu anne de bilinçli ama bu o kadının tercihi olmalı artık sezeryanlar da konforlu yapılıyor evet önceden evde bile doğum yapıyorlarmış ama o zaman szeryan yaygın değildi evde doğum yapılıyordu ve normal doğmaması gereken bebekler yüzünden anne ve bebek ölümleri de fazlaydı kaldı ki sağlık bakanının tutup ftratta yok açıklaması gereksiz ve saçma suçlayamaya hakkı yok asla bunalaf diyeceklerine işlerini yapsınlar kanser hastalarının ilaçlarını bulmalarını sağlasınlar, sigortadan alınamayan ilaçları sigorta kapsamına alsınlar hayret yaa..

Ben de mecburi sezaryen oldum ikiz bebeklerim olduğu için, ama tek bebek de olsaydı yine sezaryen olmayı planlıyordum. Fıtratta yoksa arkadaşın yazdığı gibi organ nakli de fıtratta yok, estetik operasyonlar da yok eğer fıtrata bağlıyorsa koskoca sağlık bakanı bu işi. Özel hastane sahibi sağlık bakanımız ıendi hastanesinde nasıl uygulamalar yapıyor acaba ?

Kimin nasıl doğuracaklarına da karışıyorlar. Kimsiniz la? Fıtratmış... Hay ben o fıtratı da sizi de ebeni... Neyse.

Birgün sana organ nakli yapılması gerekirse fıtratta yok deyip doğal yollardan iyileşmeye çalışırsın artık
Yok kendilerine gelince yapmazlar öyle şeyler.

Fıtratında olmayan ölsün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…