aynen katiliyorum,bizde en basta hasta ve yakinina ozen gosteren dr hemsire yok kaldi ki otesi normal olsun.Iyide, bunun için saglik sistemin tamamen degismesi lazim. Birçok kadin saglik sistemine güvenmedigi için, çabuk sezeryan olarak yavrularina kavusmak istiyor. Birçok doktor ve hemsire, saatlerce hastayi ve sancisini beklememek için sezeryan yaparlar yada sezeryan nedenlerini uydururlar.
Sezeryan/normal dogum konusmadan önce sayin müzzinoglu devlet hastanesi/özel hastane haksizligini ortadan kaldirsin. Doktor/hemsire egitimini degistirsin. Yasadigim ülkede özel hastane denilen birsey yok mesela. Burdakilerine refakatçinin anlamini anlatirsan çok sasirilar nasil öyle birsey var diye? Cünkü bunu ilk duydumda bende hem sasirdim, hem güldüm, bu nasil bir is diye. Burda refakatçi, mefakatçi yok. Hemsire senin her isine kosuyor. Gece tuvaletimi gitmek istiyorsun? Yikanmak mi istiyorsun?.. hepsini hemsire yapar. Test sonuçlarda internet yollu ile doktora yollanir.
Yani ilk önce dogum eden kadin rahat etmesi gerekiyor. Sürekli takip edilmesi için yeterici kadar zaman ve eleman lazim, ve bunlar egitilmesi lazim. Bu arada, benim gözümde kadinin daha rahata ermesi, esi ile beraber doguma girmesidir. Cok garip buluyorum Türkiyedeki sistemi, kadinlarin yalniz basina dogum yapmasini. Hayatinin en önemli en korkunç anini yalniz geçirmek korkunç birsey olmali. Sahsen benim için.
aynen katiliyorum,bizde en basta hasta ve yakinina ozen gosteren dr hemsire yok kaldi ki otesi normal olsun.
Yok kendilerine gelince yapmazlar öyle şeyler.Birgün sana organ nakli yapılması gerekirse fıtratta yok deyip doğal yollardan iyileşmeye çalışırsın artık
Birgün sana organ nakli yapılması gerekirse fıtratta yok deyip doğal yollardan iyileşmeye çalışırsın artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?