Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: “Sezaryenle doğum fıtratta yok”

sezaryan doğaya aykırı demek istemiş bi nevi doğru ama gerçek şu ki doktorların işine geliyor, benim doktor ben düğüne yetişcem seni bekleyemem demişti, malum normal doğumda süreç çok uzun olabiliyor
ben pişmanım şuan sezaryan olduğuma ama geçmiş geçmişte kaldı, o zaman zararlarını bu kadar bilmiyordum, doktor öyle söyleyince panik yaptım

Son düzenleme:
Ben fıtrat falan bilmem o taraklarda bezim yoktur
Ama canı isteyen sezaryen olamamalı bence de.
Sadece gerekli durumlarda izin verilmeli

Organ nakli ne alaka? Anlayamadim da!

Sezaryeni savunacak değilim ancak bu, kişinin kendi bedeniyle alakalı bir durum olduğu için seçim hakkına sahiptir. Sonuçta bu da bir doğum yöntemidir. Kimse kimsenin kendiyle ilgili seçim hakkına karışamaz. Organ nakli de fıtratta yok o zaman bunu da yasaklasınlar. Sonuçta o da bir tedavi yöntemi ama iş kendilerine gelince akan sular durur fıtrat mıtrat dinlemezler. Merak ediyorum sağlık bakanının hiç mi bi yakını sezaryen olmamış? Ya da kendi hastanesinde sezaryen uygulamıyor muymuş? Hayır millete laf edeceğine önce kendi uygulamaya koysaymış ya. Çatır çatır sezaryen doğum yapan özel hastanelerin bir zamanlar dernek başkanı olan bir bakanın bu açıklamaları hiç samimi gelmiyor bana. Ayrıca fıtrat denen olgu sadece kadın bedeniyle mi sınırlı? Kadınların oralarıyla buralarıyla ilgileneceklerine yapılan haksızlıkların, yolsuzlukların, yitip giden canların, suçsuz yere hapis yatan insanların hesabını versinler en bilge üye.

Bıcak altına yatıyorsun sonrası agrılı sancılı normal dogumda epidural tercih etmek isterim insallah..
ORGAN NAKLİ HAYAT KURTARIR...

burada (ingiltere) sezaryen talep edenleri ilgili psikologa yonlendiriyorlar. eger bir kac terapiden sonra hala kararliysa ve psikolog da evet normal dogum bu hasta icin ruhsal olarak uygun degil deyip onaylarsa sezaryen gerceklesiyor.
secerek sezaryen orani cok dusuk.

bu yaştan sonra sezeryanla doğum yapasım var.

bu yaştan sonra sezeryanla doğum yapasım var.
Hanım, sen ve ben şöyle birer emeklilik bebesi yapalım sezaryenle
Ya sorguladığım fıtrat kısmı, yoksa burda normal doğumla sezaryeni kıyaslayacak halimiz yok fakat öyle bir söylüyorlar ki bu söylediklerini kanun sayıp ona göre hareket edecek insanlar olduğunj unutuyorlar, gerçekten sezaryene ihtiyacı olan kadınlar zor durumda kalacak diye korkarım.

Bende sezaryenle doğmuşum, annem günlerce hastanede yatmış doğum yapabilmek için ama o kadar uğraşılmasına rağmen doğum gerçekleşmemiş, annem nasıl bir acı çektiyse hastaneden kaçmış geceliğiyle, başka bir hastaneye götürün diye yalvarmış kadın, farklı bir hastaneye götürmüşler, orda muayne eden doktor kıyameti koparmış bugüne kadar niye sezaryene almadılar sizi, siz normal doğum yapamazsınız demiş, annem benim yüzümden ölümden dönmüş, fıtrat denseydi kaderine bırakıldaydı annem seneler önce doğumda ölmüş olacaktı.

Organ nakli ne alaka? Anlayamadim da!

Hemen anlatayım. :)

İnsanın sıhhati için gerekliyse organ nakli yapılıyor.

Doğum da sıhhat ile ilgili bir olay. Normal doğurmak acı veren bir şey. Sezaryen daha kolay.

Normali mi daha iyi, sezaryen mi diye tartışmak bir erkeğe düşmez!

Hele hele fıtratında kelleşme olan fakat saç ektiren erkek milletvekilleriyle dolu hükümetin bakanına hiç düşmez!

Aynı şekilde fıtratında yüzlerinin kırışması varken botokslu eşleri ( botoks paralarını SGK ödüyor tartışmalarını okuyunuz internetten ) olan adamlara hiç hiç hiç düşmez.

Şimdi anladınız umarım.

her şeye o kadar karışıyorlar ki,her zaman normal doğumu savunan ben sezeryanı savunmaya geçtim.yazık ya bıraksınlar artık gündem değiştirmek için insanların o suyla bu suyla uğraşmayı

şu resme baksana adam resmen evrim geçirmiş.

müezzinoğlu normal doğum yapsın ozaman Allah bi avazda kurtarsın.
kadınların nasıl doğuracağı nasıl gezeceği. ne dert oldu bunlara. bunlar hep ilk genclik yıllarındaki bastırılmalardan kaynaklanıyor

Sezaryenden sonra normal doğum yapılabiliyor mu? O zaman niye "sezaryenle nüfusumuzu azaltmaya çalışıyor dış mihraklar" diye çırpınıyor ki bunlar? Sezaryenden sonra normal doğum yapılsa dahi maksimum 3 mü peki öyle sorayım en iyisi :)

Müezzincim bu ay regli olayım mı olmayım mı 22 yaşındayım , haydar dümencikim cevap veremedi bu soruya hı ne dersin ?

Evet yapılıyor. Ama Türkiye de yaygin değil. Ssvd diye arastirirsan genelde yurt dışında oldugunu görürsün Duka.Sayi hakkinda bir bilgim yok ama.

Türkiye'de neden boyle hic bilmiyorum. Doktorlar mi kolayina kaciyor , sistem mi böyle., yoksa dis mihraklar mi ?

En mantiklisi dis mihraklar zaar

Hemşirelerin eğitimi yetersiz hemşirenin yapması gereken işler hasta bakıcı yada temizlik elemanı yapıyor hemşirelerde artist ve makyajlı ve asık suratla geziyor ki kimse benden kimse birşey istemesin işe rahat geleyim zahmet etmeden para kazanayım bu kafalar değişmediği sürece normal doğum tehlikeli birde doktor gelmeye bilir ebeye sen doğumu gerçekleştir diyebiliyor

Tabi once bunlarin hepsinin duzelmesi gerekiyor. Haklısın. Ben de sezaryenle doğurdum. Gece vakti doktorumu çağırdım. Ozelde boyle bir Şansın oluyor da devlet hastanelerinin kadin doğum bolumune Allah dusurmesin kesinlikle.

Benim samimi arkadaşım özel kadın doktora gidiyor hamileliğin başlangıcından belli sonra yazın kadın hekim kime gidersen git doğum için diyor ben yaz tatiline çıkacağıım doğumunda yokum diyor sonra devlet hastanesinde hiç Bir hekim bunun doğumunu girmek istemiyor sırf onların özel bürosuna gidip para harcamadı diye tüm güm çalışmaları iyi oldu bence

Mecburi durumlarda ne yapacağız ben ilk gebeliğimde acil doğuma alındım
Caydırmak için bahane yaratıyorlar galibaDaha mantıklı şeyler söylense iyi olurdu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…