Sağlık herşeyin başıymış

Herseyimsenn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2014
98
82
48
34
Merhaba, 12 gün önce kulak zarı ameliyatı oldum, kulak zarlarım 4 senedir delikti, ilk hafta kontrolünde zarlar tutmuş ve herşey yolunda dedi Dr, kulağı korumak amaçlı 2 adet damla verdi sorun şu ki 2 gündür kulak damlasını damlattıktan belli bir süre sonra damlanın genzime aktığını hissediyorum acı tadı geliyor...
Daha önce de kulak damlası kullandım ama o zamanlar kulak zarlarım delik olduğu için boğazıma akmasını normal karşılıyorum, şimdi delirmek üzereyim acaba zarlar delindi veya açıldımı diye
Kulak damlası kullananlar cevap verebilirmi zar varken de damlanın boğaza akması normal mi?

2 tane küçük bebeğim var ameliyat sonrası bana ve çocuklara annem ile eşim baktı annem de hasta kendi koşuşturması var tekrar ameliyat olmam uzun ve zor süreçleri tekrar getirir...zarı delik olmayıp daha önce Kulak damlası kullananlar cevap yazarsa biraz aydınlanmış olurum 2 gündür depresyon girdim resmen

Çok geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla kulak, boğaz ve burun birbiriyle bağlantılıdır. Östaki borusu deniyor ve tünel gibi kulakla genizi birbirine bağlıyor. Ben de kulak damlası kullanmıştım ve genzimde hissetmiştim.kulak zarım sağlam diye biliyorum

Çok geçmiş olsun. Bildiğim kadarıyla kulak, boğaz ve burun birbiriyle bağlantılıdır. Östaki borusu deniyor ve tünel gibi kulakla genizi birbirine bağlıyor. Ben de kulak damlası kullanmıştım ve genzimde hissetmiştim.kulak zarım sağlam diye biliyorum
Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için, östaki borusu zar arkasında olduğu için tedirgin oldum zardan östaki borusuna geçemez ilaç diye düşündüm... Doktorum da ameliyatta ulaşamadım çok panik oldum inşaallah normaldir

Benimde kulak ve burun olmam lsızm ama korkuyorum burun yaptırmaya yaptıracam barı estetik olsun diyorum ama cok korkuyorum.

Teşekkür ederim cevap verdiğiniz için, östaki borusu zar arkasında olduğu için tedirgin oldum zardan östaki borusuna geçemez ilaç diye düşündüm... Doktorum da ameliyatta ulaşamadım çok panik oldum inşaallah normaldir

Akmadan kasıt damlanın kulaktan olduğu gibi genize ulaşması hissi mi yoksa tadı mı? Kulak damlamın Tadını ben hissettim evet ama siz her iki durum için sakin kalıp dr.nuzla görüşün. Sağlık ocağındaki aile hekiminize sorabilirsiniz çok paniklemeden

Akmadan kasıt damlanın kulaktan olduğu gibi genize ulaşması hissi mi yoksa tadı mı? Kulak damlamın Tadını ben hissettim evet ama siz her iki durum için sakin kalıp dr.nuzla görüşün. Sağlık ocağındaki aile hekiminize sorabilirsiniz çok paniklemeden
Tadını hissediyorum boğazımda, asistan dan haber bekliyorum doktora soracaktı ameliyattan çıkınca ama sabırsızım iyi şeyler duyup rahatlamak istedim açıkcası

Benimde kulak ve burun olmam lsızm ama korkuyorum burun yaptırmaya yaptıracam barı estetik olsun diyorum ama cok korkuyorum.
Aynı anda 3 ameliyat birden yapıldı bana 2 kulak zarı ve burun kemik eğriliği buruna içten girdikleri için zor değildi ama estetik daha farklı tabi.

Merhaba, 12 gün önce kulak zarı ameliyatı oldum, kulak zarlarım 4 senedir delikti, ilk hafta kontrolünde zarlar tutmuş ve herşey yolunda dedi Dr, kulağı korumak amaçlı 2 adet damla verdi sorun şu ki 2 gündür kulak damlasını damlattıktan belli bir süre sonra damlanın genzime aktığını hissediyorum acı tadı geliyor...
Daha önce de kulak damlası kullandım ama o zamanlar kulak zarlarım delik olduğu için boğazıma akmasını normal karşılıyorum, şimdi delirmek üzereyim acaba zarlar delindi veya açıldımı diye
Kulak damlası kullananlar cevap verebilirmi zar varken de damlanın boğaza akması normal mi?

Kulak östaki borusuyla genize bağlı zaten. Normal arada geçiş olması.

Östaki borusu zarın arkasında kalıyor diye endişe ettim bende, zar duvar görevi görüp östaki borusuna ulaştırmaz diye.. Demek ki yanlış düşündüm teşekkürler

Kulak zarı geçirgen yapıda benim bildiğim, endişelenmeyin. En doğru bilgiyi doktorunuz verir zaten en kısa zamanda.

Benim bildigim kulaga su bile kactiginda genze gitmez.anca burundan olanlar burna akar

Bence de normaldir. Orta kulak iltihabı olduğumda damla kullanmıştım ama yıllar önceydi, pek emin olamasam da tadını almıştım diye hatırlıyorum. Diğer arkadaşların da dediği gibi Kulak - Burun - Boğaz birbirine bağlantılıdır. Düzenli burun damlası kullanıyorum mesela, onun tadını her seferinde çok net alıyorum, sanki boğazıma damlatmışım gibi oluyor. Hem kulak zarı kendi kendine yırtılmaz diye düşünüyorum, yani illa ki ağrınız sızınız olurdu.

Siz yine de doktorunuza danışın elbette. Geçmiş olsun.

Merhabalar benim de kulak zarı ameliyatı olmam lazım. Siz nerde ve ne kadara yaptırdınız. Benim sigortam yok bilginiz var mı acaba fiyatlar la ilgili malum hazırlıklı olmak için soruyorum. Ve ameliyat sonrası neler yaşadınız?

Back
X