- 18 Haziran 2016
- 1.218
- 1.155
- 48
- Konu Sahibi Perimasali3737
-
BeArtık ek puanlar kalktı ya da çok önemli değil meslek liselerinde. Ama anadolu liseleri artık bizim zamanımızdaki anadolu liseleri değil düz lisenin diğer adı. Ben olsam sağlık mesleğe gitmek isterdim. Gerekli puanı alırsa sağlık meslekten çıkıp her bölümü okuyabilir. Bir arkadaşımın kardeşi (erkek) lise kpss'ye girerek hemşire oldu hatta şimdi bir yandan da özel üniversitede üniversite okuyor. Meslek sahibi olmak her zaman için iyidir. Şartlar onun mezuniyetinde bu kadar kolay olmaz belki ama sağlık kurumlarında rahatlıkla iş bulabilir en azından.
Anadolu lisesi var ama istedigimiz gibi egitim yok universte ne okusa yardimciliktan cikar mi kiArtık sağlık meslek liselerinden eskisi gibi hemşire, ebe, laborant vs. olunamıyor. Bunların yardımcıları statüsünde yetki ve sorumluluğu olmayan ara elemanlar yetişiyor, bir nevi hastabakıcı gibi. Önü çok açık değil bu anlamda. Elbette anadolu lisesinin seçeneği çok daha fazla. Bir de o yaştaki bir çocuk henüz ne olacağına karar verememiştir ki. Önündeki dört yıllık süreçte kendini keşfetme ihtimali de olur anadolu lisesine giderse.
Ben sağlık derim sağlık sektöründe iş her zaman daha fazla.kpps yi kazanır memur olursa tatmamdır.ama iş yerinde yükselmek gibi bir niyeti varsa ana dolu lisesi mi daha iyidir bilemedim.Kardesim liseye baslayacak ve teog sinavindan cok iyi bi puan aldi..Saglik meslek lisesini getmesini cok istiyorduk ve cok iyi bir saglik meslek lisesi kazandi.
Sorun su ki kardesim ilerisi yok gibi dusuncelerle nakil yapip Anadolu lisesine gecmek istiyor..
Sizce saglik meslek lisesi mi anadolu lisese mi???
Saglik okuduktan sonra hangi bolumleri okuyabilir??
Biz anadolu lisesi okuduk o da saglik okusun cok istiyoruz sizce ne yapmali?
Bizde ayni dusunuyoruz ama iste anlamiyorki 430 puani var 350puanlik yere nakil yapmasini istemiyoruz saglik meslek 400le kapatti..Anadolu Lisesi gerçekse(sonradan çevrilme değil) geçsin yoksa düz lise onlar. sağlık meslek daha avantajlı düz Anadolu Lisesine göre
Canim ilerisini dusunuyor ama istedigi bir anadolu lisesi yok iste saglik meslek daha mantikli geliyor bu yuzden..Ben sağlık derim sağlık sektöründe iş her zaman daha fazla.kpps yi kazanır memur olursa tatmamdır.ama iş yerinde yükselmek gibi bir niyeti varsa ana dolu lisesi mi daha iyidir bilemedim.
Ek puan ne? Eskiden okul puanı vardı o mu? Yani artık sadece sınavda alınan puan mı geçerli oluyor?Artık ek puanlar kalktı ya da çok önemli değil meslek liselerinde. Ama anadolu liseleri artık bizim zamanımızdaki anadolu liseleri değil düz lisenin diğer adı. Ben olsam sağlık mesleğe gitmek isterdim. Gerekli puanı alırsa sağlık meslekten çıkıp her bölümü okuyabilir. Bir arkadaşımın kardeşi (erkek) lise kpss'ye girerek hemşire oldu hatta şimdi bir yandan da özel üniversitede üniversite okuyor. Meslek sahibi olmak her zaman için iyidir. Şartlar onun mezuniyetinde bu kadar kolay olmaz belki ama sağlık kurumlarında rahatlıkla iş bulabilir en azından.
Dogru diyorsun canim ama cok kararsiz yarin nakil yapcam ama basta ben hic istemiyorum 350puanlik bir anadolu lisesine nakil vermesini okulada.1.likle yerlesti..Eger saglik lisesini bitirdikten sonra yine saglik alaninda üni okumayacaksa saglik meslege gitmesinin bir anlami yok, eski avantaji kalmadi cunku. 4 yıl içinde mesleki anlamda fikri cabucak değişebilir ve normal şartlardaki bir anadolu lisesi bile olusacak bu fikir degisimine esneklik saglar, sayısal sozel esit agirlik ve dil seceneklerinden herhangi bir bölüme yerlesebilir ilerde...
Karar sizin enine boyuna dusunmek gerekir tabi ama okul puanlari bir yere kadar bize fikir verir, kendi puanindan düşük bir okula yerlesmek dezavantaj gibi görünüyor ama o okulda diger ogrenciler arasindan siyrilip basarili ve gözde bir lise hayati gecirebilir. Ve o lisenin universiteye ogrenci yerleştirme basarilarina ve ogretmen kadrosuna bakmakta da fayda var, umarim hayirli bir sekilde sonuclanir...Dogru diyorsun canim ama cok kararsiz yarin nakil yapcam ama basta ben hic istemiyorum 350puanlik bir anadolu lisesine nakil vermesini okulada.1.likle yerlesti..
Kardesim liseye baslayacak ve teog sinavindan cok iyi bi puan aldi..Saglik meslek lisesini getmesini cok istiyorduk ve cok iyi bir saglik meslek lisesi kazandi.
Sorun su ki kardesim ilerisi yok gibi dusuncelerle nakil yapip Anadolu lisesine gecmek istiyor..
Sizce saglik meslek lisesi mi anadolu lisese mi???
Saglik okuduktan sonra hangi bolumleri okuyabilir??
Biz anadolu lisesi okuduk o da saglik okusun cok istiyoruz sizce ne yapmali?
Karar sizin enine boyuna dusunmek gerekir tabi ama okul puanlari bir yere kadar bize fikir verir, kendi puanindan düşük bir okula yerlesmek dezavantaj gibi görünüyor ama o okulda diger ogrenciler arasindan siyrilip basarili ve gözde bir lise hayati gecirebilir. Ve o lisenin universiteye ogrenci yerleştirme basarilarina ve ogretmen kadrosuna bakmakta da fayda var, umarim hayirli bir sekilde sonuclanir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?