Saglik meslek lisesi mi anadolu lisesi mi..

Perimasali3737

Birdaha keskeler olmasin...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2016
1.218
1.155
48
Kardesim liseye baslayacak ve teog sinavindan cok iyi bi puan aldi..Saglik meslek lisesini getmesini cok istiyorduk ve cok iyi bir saglik meslek lisesi kazandi.
Sorun su ki kardesim ilerisi yok gibi dusuncelerle nakil yapip Anadolu lisesine gecmek istiyor..

Sizce saglik meslek lisesi mi anadolu lisese mi???
Saglik okuduktan sonra hangi bolumleri okuyabilir??
Biz anadolu lisesi okuduk o da saglik okusun cok istiyoruz sizce ne yapmali?

Artık ek puanlar kalktı ya da çok önemli değil meslek liselerinde. Ama anadolu liseleri artık bizim zamanımızdaki anadolu liseleri değil düz lisenin diğer adı. Ben olsam sağlık mesleğe gitmek isterdim. Gerekli puanı alırsa sağlık meslekten çıkıp her bölümü okuyabilir. Bir arkadaşımın kardeşi (erkek) lise kpss'ye girerek hemşire oldu hatta şimdi bir yandan da özel üniversitede üniversite okuyor. Meslek sahibi olmak her zaman için iyidir. Şartlar onun mezuniyetinde bu kadar kolay olmaz belki ama sağlık kurumlarında rahatlıkla iş bulabilir en azından.

Artık sağlık meslek liselerinden eskisi gibi hemşire, ebe, laborant vs. olunamıyor. Bunların yardımcıları statüsünde yetki ve sorumluluğu olmayan ara elemanlar yetişiyor, bir nevi hastabakıcı gibi. Önü çok açık değil bu anlamda. Elbette anadolu lisesinin seçeneği çok daha fazla. Bir de o yaştaki bir çocuk henüz ne olacağına karar verememiştir ki. Önündeki dört yıllık süreçte kendini keşfetme ihtimali de olur anadolu lisesine giderse.

Anadolu Lisesi gerçekse(sonradan çevrilme değil) geçsin yoksa düz lise onlar. sağlık meslek daha avantajlı düz Anadolu Lisesine göre

Bende cok istiyorum aynarini bende diyorum 430 puan aldi ama istedigi gibi bir anadolu lisesi yok o yuzden saglik diyoru ama iste onu kapali saniyor.. Be

Anadolu lisesi var ama istedigimiz gibi egitim yok universte ne okusa yardimciliktan cikar mi ki

Ben sağlık derim sağlık sektöründe iş her zaman daha fazla.kpps yi kazanır memur olursa tatmamdır.ama iş yerinde yükselmek gibi bir niyeti varsa ana dolu lisesi mi daha iyidir bilemedim.

Eger saglik lisesini bitirdikten sonra yine saglik alaninda üni okumayacaksa saglik meslege gitmesinin bir anlami yok, eski avantaji kalmadi cunku. 4 yıl içinde mesleki anlamda fikri cabucak değişebilir ve normal şartlardaki bir anadolu lisesi bile olusacak bu fikir degisimine esneklik saglar, sayısal sozel esit agirlik ve dil seceneklerinden herhangi bir bölüme yerlesebilir ilerde...

Anadolu Lisesi gerçekse(sonradan çevrilme değil) geçsin yoksa düz lise onlar. sağlık meslek daha avantajlı düz Anadolu Lisesine göre
Bizde ayni dusunuyoruz ama iste anlamiyorki 430 puani var 350puanlik yere nakil yapmasini istemiyoruz saglik meslek 400le kapatti..

Ben sağlık derim sağlık sektöründe iş her zaman daha fazla.kpps yi kazanır memur olursa tatmamdır.ama iş yerinde yükselmek gibi bir niyeti varsa ana dolu lisesi mi daha iyidir bilemedim.
Canim ilerisini dusunuyor ama istedigi bir anadolu lisesi yok iste saglik meslek daha mantikli geliyor bu yuzden..

Ek puan ne? Eskiden okul puanı vardı o mu? Yani artık sadece sınavda alınan puan mı geçerli oluyor?

Dogru diyorsun canim ama cok kararsiz yarin nakil yapcam ama basta ben hic istemiyorum 350puanlik bir anadolu lisesine nakil vermesini okulada.1.likle yerlesti..

Dogru diyorsun canim ama cok kararsiz yarin nakil yapcam ama basta ben hic istemiyorum 350puanlik bir anadolu lisesine nakil vermesini okulada.1.likle yerlesti..
Karar sizin enine boyuna dusunmek gerekir tabi ama okul puanlari bir yere kadar bize fikir verir, kendi puanindan düşük bir okula yerlesmek dezavantaj gibi görünüyor ama o okulda diger ogrenciler arasindan siyrilip basarili ve gözde bir lise hayati gecirebilir. Ve o lisenin universiteye ogrenci yerleştirme basarilarina ve ogretmen kadrosuna bakmakta da fayda var, umarim hayirli bir sekilde sonuclanir...

Yeni sistemi okul durumlarını tam bilmiyorum ama eğer ben mesleğimi belirledim sağlığı istiyorum diyorsa oraya gitsin (gelecek kaygısı dışında), ama yok kararı net değilse araştırarak uygun bulduğunuz bir anadolu lisesine gitsin derim.

Ben olsam saglik meslek secerdim anadolu sectik de noldu. Ben hala okucam diye surunurken arkadasim 4 senedir maas aliyor.
Saglik mesleklerin önü kapali degil evet istedigi universiteye kazandigi takdirde gidebilir ama soyle de bi gerceklik var ki hicbir meslek lisesinde universite sinavina odakli dersler olmaz bu yuzden temeli cok kotu olur.

kesinlikle anadolu lisesi . Sağlık meslek lisesi mesleki egitim veriyor sinava yonelik egitimi cok iyi degil . bu donemde lise cıkışlı olup saglik kurumunda calismakta iyi bir tercih degil malesef . anadolu lisesine giderse en azindan bakti saglik alaninda birsey istemiyor . Yolu acik . saglik meslek lisesinden mezun olurda teorik egitimi zayif olacak ve yuksek ihtimalle (iyi orneklerde var tabi)lise cikisli bir saglik oersoneli olacak sevmese bile

Cok tesekkur ederim canim..

Saglikta istedigi egitimi alamaz diye dusunuyorum tek kuskum bu..ama anadolu lisesindede istedigi egitim yok bir cok anadolu lisesi var ama hepsi ayni degerde..
Yarin son nakil hakki basliyor nakil vercek anadolu lisesine ama iste iyi bir lise degil cok kararsiz kaldik ulkenin durumu da her an degisiyor iste 4 seneye neler olur bilmyrm iste..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…