Sağlık meslekmi anadolumu ?

ilerde üniversite diyorsan anadolu ama liseyi bitirir bitirmez iş diyorsan tabiki sağlık.neredeyse sıfır puan çekseler yine atanıyorlar

Canım sağlık meslekler eskisi gibi önemli değil onu söyliyim , bende hastane sektöründe çalışıyorum severek yapanlarda 4 yıllık üninin peşinde bir tanesi gece çalışıp gündüz okuyor özel bir ünide hele özel sektörde hiç rahat değiller, ayrıca sevmiyorsan bu işi yapamazsın çok zorlanırsın onuda belirteyim sabır gerekiyor...

Canm smdi her lise anadolu oldu nerdyse yani eski anadolu liseleri disindakiler başarını artirablr mi bilemiyorm ama hersy senin elnde tabi calisir gayret edersn anadolu lisesnin yararni da gorebilrsn saglik mes lisesi de iydr bitrnce kesnlkle iki yllk unv okuyup calisma alanını genisletmeni tavsye ederm is garantsi cok onemli unv yuksek lsnas mezunu olup devlete giremeyen onlarca insani gornce ya da kpssden seksen bes doksanla atanan bölümleri gornce ömrün geçer bnlarla hazirsan cesaretn varsa caliskan ve hirsliysan doktr muhends avukatlk uluslararasi ilskler gbi bolumler dusunuyosn anadolu derm

merhaba
ben bu sene 2013 sbssinde 380 oyp yaptım ve başakşehir anadolu lisesine gitmek istiyorum annemde sürekli sağlık mesleğe git diyor ve iş bulammı istiyor bense üniversiteye gitmek istiyorum çevresi falanda kötüdür diye ayrıca radyo etlevizyona gidebilirim en fazla çünkü ben sağlık alanını hiç sevmiyorum oldum olası cevap yazıcak herkese teşekkürler .[/Q

merhaba canım anadolu liselerine yedeklerden girebiliyormusun? anadolu liselerinin en düşük taban puanı 410 diye biliyorum ,sağlık meslek liseleri kısa yoldan meslek sahibi olabilmek için çok uygun ,ama üniversite hayalin var anadoluyu tercih etmen gerekir,mesleğini severek yapmanda önemli ,tercihlerini iyice düşünüp ,aileninde onayını alarak kendin yapmalısın ,bende kızım için istemiştim sağlık meslek lisesini düşünmüştüm ama sbs de çok yüksek not alınca anne doktor olmak varken neden hemşire olayım dedi,sana da şimdiden başarılar canım.

bu sene sınav zor olduğu için yüzdelerden giriyoruz yüzdem 13 yani iyi bi liseye girebiliyorum anadoluya ve annemde sürekli ve sanki o gidicekmiş gibi sağlık diye tutturuyo ben napıcam bilmiyorum teşekkür ederim

Canim bence saglik meslegi tercih etme biliyorsun bizim ulkede meslek liseli damgasi yiyorsun. ha belki is garanti ama anadolu lisesi diger bakimdan daha iyi aslinda. istedigin meslegi tercih edebilmen icin daha kolay olur hem yani saglik meslelerinin ortami da kotu oluyor kavga dovus falan ama bilmiyorum senin kararin senin kalbinden ne geciyor ki..

evet orasını bende çok söylüyorum anadoluyu kazanmışken neden gitiyorum diyorum anneme üniversiteyi okumak istiyorum çünkü

holoc ben hazırlıkla birlikte 5 sene üniversite okudum, özel sektör düşünmedim eşim polis olduğu için kpss'ye girdim kazandım memur olarak atandım sağlık kurumları işletmeciliği mezunuyum ama lisede alanım sağlık olmadığı için düz memur olarak atandım, 28 yaşıma girmek üzereyim, şu an benimle çalışan cici bi arkadaşım var tıbbi sekreter 20 yaşında sağlık meslek lisesi çıkışlı üniversiteyide açıköğretim olarak okuyo, şu an mezuniyet durumu lise olduğu halde maaşlarımız arasında 1000 küsür lira oynuyo, artık gerisini sen düşün, bu yaşta romantik düşünüyo olabilirsin üniversite kampüs arkadaş ortamı vs, iyi güzel ama iş bulmaya gelince kpss faslına gelince takılıp kalıyosun, sağlık çıkışlılar çok düşük puanlarla atanırken diğerleri için 85'ten aşağıya umut yok
mutlaka gözüne çarpmıştır şu ara cayır cayır özel sağlık liseleri açılıyo, neden sence?

öncelikle dediğin anadolu lisesi öyle iyi bir anadolu lisesi değil. anadolu lisesi kavramı eskidendi. şuan bir çok anadolu lisesi var.

eskiden beri olanlar haricindekiler için üniversitede başarılı olmanı sağlar diyemeyiz.

sen çalışkan mısın? lisede gerçekten tıp mühendislik hukuk gibi yerleri iyi üniversiteleri hedefleyip çalışabilecek misin?

eğer çalışabileceksen kesinlikle anadolu lisesine git.

her şey hemen para kazanmaya başlamak iyi maaş almak değil.

doktor mühendis avukat olmak varken, insanlar hangi okuldan mezunsun dediklerinde iyi bir üniversite adı söylemek varken sağlık lisesi mezunuyum demeyi mi tercih edersin?

ama çalışamıcaksan o zaman kesinlikle sağlık meslek e git en azından işin garanti olur.

​Sağlık meslek lisesi derim,tabi önemli olan senin düşüncen.Peki sbs tercih sonuçları açıklandı yazmış oldugunuz anadolu lisesine yerleştiniz mi ?

bu sene sınav zor olduğu için yüzdelerden giriyoruz yüzdem 13 yani iyi bi liseye girebiliyorum anadoluya ve annemde sürekli ve sanki o gidicekmiş gibi sağlık diye tutturuyo ben napıcam bilmiyorum teşekkür ederim
İYİ BİR LİSESENİN SADECE İSMİ OLUR CANIM,
GİTTİĞİN YERDE EN İYİSİ OLABİLİRSİN...
YA BEN BİRDE ŞUNU ANLAMADIM SAĞLPIK MESLEĞE GİDİPTE ÜNİVERSİTE OKUYAMAYACAĞINI MI DÜŞÜNÜYOSUN SEN?
DİŞ HEKİMLİĞİ, HEMŞİRELİK BÜTÜN SAĞLIK ALANLARINDAN BİRİNİ SEÇTİĞİN TAKDİ,RDE SANA BİRDE EK PUAN VERECEKLER...
ANADOLUYA GİDERSEN GÜZELİM, EN AZ 2 YIL EŞŞEK GİBİ ÇALIŞIRSIN SONRA FİKRİN DEĞİŞİR 4 YIL GEÇECEK SONUÇTA ŞUAN 14 YAŞINDAYSAN 18 YAŞINDA OLACAKSIN BELKİ HEMŞİRE OLCAKSIN BELKİ ÇOK ÇALIŞMAK İSTEMEYECEKSİN SONRA HEMŞİRE OLMAK İSTİYCEKSİN MESELA, BEĞENİP GİTMEDİĞİN MESLEK LİSESİ PUANI DÜŞÜK DEDİĞİN BÖLÜMDEN KIZ DERSANEYE GİDECEK ÇOKDA ZORLAMAYACAK KENDİNİ, VE 30 PUAN EK GELECEK ALANINDAN SEÇTİĞİ TAKDİRDE...
HEM MADEM KENDİNE GÜVENİYOSUN,
BAK BENİM KUZENİMDE ANADOLU ÖĞRETMEN LİSESİNE GİTTİ ÇALIŞTI KIZ ŞİMDİ HUKUĞU KAZANDI HUKUK OKUYCAK ARTIK ESKİSİ GİBİ PUANDA KIRILMIYOKİ ALAN DIŞINJDA SEÇİNCE ÇOK YANLIŞ DÜŞÜNÜYOSUN,
MESLEK LİSESİNE MGİDEN ÜNİVERSİTE OKUYAMAZ DİYE BİRŞEY ASLA YOK....
NEYSE CANIM 10 KYIL SONRA YAŞIN 24 OLDUĞUNDA ÇOK ÜZÜLÜRSÜN ÇOK KEŞKE DERSİN.... SEN ANNENE İNAT OLSUN DİYE GİTMEK İSTEMİYOSUN BELLİ AMA ÇOK YANLIŞ YAPIYOSUN BE GÜZELİM....

Back
X