• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağında sinirim bozuldu

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
kızlar bugün sağlık ocağında kavga eden bir çift vardı. Kadın çocuğuna aşı yaptırmak istemiyor, adam da sen doktordan iyi mi bileceksin diye aşıyı yaptırmaya çalışıyordu. En sonunda yaptırdılar. İşim orada değildi, hemşire hanıma burada soracağım soruları soramadım. Bir sonraki gidişimde bilgi almaya çalışacağım.

Ben de konuyu araştırdım. Kk çıktı zaten direkt karşıma. Resmen aşı yaptırmama propagandası yapmış bir üye. Ama k vitaminini aşı sanıyor falan. Facebooktaki grupların sözüne güvenerek nasıl bu kadar ciddi bir sorumluluk altına girilir?

Kimseyi yargılamak değil amacım; merak ettiğim şu: Yarın bir gün bizim çocuklarımızla onun aşısız çocuğu aynı ortama girse bir tehlike arz eder mi? Bir sürü mülteci bizde bitirilmiş olan hastalıkları getirdi ülkemize, bu açıdan nasıl değerlendirip önlem alabiliriz?

Önlem alamayız malesef. Kanıtlara dayanmayan varsayımlarla propoganda yapıyorlar ve inanan bir sürü insan çıkıyor. Bizim çocuklarımız da aşısız çocuklarla bir arada olmak zorunda kalıyor. Suriyeli göçmenlerden sonra çoktan bitmiş olan bir sürü hastalık çıktı.
Basit virüsler bile çocukları kötü etkileyebiliyor, kaldı ki aşı takvimindeki hastalıklar...
Kızım on gündür virütik bir hastalık yaşıyor ve eklemlerini etkiledi, 2 gün hiç yürüyemedi, hala aksıyor.

Maalesef aşı keyfi değil zorunlu bazı insanlar bunu idrak edemiyor.

Kendi çocuğunun sağlığını düşünmeyen senin benim çocuğumu mu düşünür peh!!!

Doktorlar, hemşireler yaptıkları her aşıdan ekstra para alıyorlar, o nedenle aşıyı övüyorlar yazmışlar burada da. Yuh! Hiç inanmadım buna.
El kadar sabiye hepatit yaptırmamışlar, nasıl mücadele edebilir o minik beden?

Önlem alamayız malesef. Kanıtlara dayanmayan varsayımlarla propoganda yapıyorlar ve inanan bir sürü insan çıkıyor. Bizim çocuklarımız da aşısız çocuklarla bir arada olmak zorunda kalıyor. Suriyeli göçmenlerden sonra çoktan bitmiş olan bir sürü hastalık çıktı.
Basit virüsler bile çocukları kötü etkileyebiliyor, kaldı ki aşı takvimindeki hastalıklar...
Kızım on gündür virütik bir hastalık yaşıyor ve eklemlerini etkiledi, 2 gün hiç yürüyemedi, hala aksıyor.

Gelmiş geçmiş olsun. Suriyelilerin bir sürü hastalığı hortlattığını duymuştum ama annelerin aşı yaptırmamak konusunda bu kadar ciddi olduğunu gerçekten bilmiyordum. Çocuklara acıdım.

Peki sadece aşısız çocuk için mi tehlikeli yoksa aşılı çocuklar için de risk var mı?
Benim bildiğim asıl tehlikede olan aşısız olanlar
Bulaşıcı hastalıklarda aşılı olanlar hafif septomlarla atlatıyorlar hasta olsalar bile
Mesala çocukların ikiside hafif kızamık ve suçiçeği geçirdi

Doktorlar, hemşireler yaptıkları her aşıdan ekstra para alıyorlar, o nedenle aşıyı övüyorlar yazmışlar burada da. Yuh! Hiç inanmadım buna.
Akil akıl gel bana takıl misali. Çok üzülüyorum o yavrucaklara bizim çocuklar aşılı olduğu halde etkileniyor aşısız çocuklarda bu ölüm tehlikesi demek. Çocuğu kendi elleriyle ateşe atıyor pes yani pes.

Aynen dediginiz gibi inanmayin. Asi takviminde olan asilar ucretsizdir bundan ne doktor ne de hemsire ekstra para kazanir.

Kuzenimin bebeği bi kaç hafta önce üçlü karma aşısından sonra fenalaştı. İki haftadır büyük hastaneye sevk ettiler orda yatıyor. Böyle şeyleri gördükçe ben de çok korkuyorum. İki çocuğuma da yaptırdım bütün aşılarını ama duydukça öğrendikçe ileride bişey çıkar diye çok tedirgin oluyorum.

Bide geçenlerde bişey öğrendim. Amerika ve bazı ülkeler bizim kanımızı almıyor. Bağış yapsan da olmuyor. Sebebi de Hani şu hepimizin olduğu 1.sınıftaki aşı.omzumuzda lekesi olan var ya işte onu oldunuz. Okullarda bilmem şu tarihlerde dağıtılan fındık vs yiyecekleri yediniz gibi şeyler söylenmiş. (Kaynak belirtmeyi çok isterdim İnan'ın ki hatırlayamadım) bi araştıralım yaa ne oluyor. Ben gelecek kaygısı yaşıyorum çok fazla :(((

Benim bildiğim asıl tehlikede olan aşısız olanlar
Bulaşıcı hastalıklarda aşılı olanlar hafif septomlarla atlatıyorlar hasta olsalar bile
Mesala çocukların ikiside hafif kızamık ve suçiçeği geçirdi

Evet tamam şu an aklıma yattı. Hepimiz ilkokulda suçiçeği vs atlattık aşı olmamıza rağmen. Birilerinden bulaştı illa ki. Aşısız çocuklar ölüm tehlikesinde o zaman.

Aşı yüzde yüz korumuyor diye biliyorum,aşı olanda olmayanda hastalanabilir ama aşı olan daha hafif atlatıyor diye duymuştum. Arkadaşım rota virüsü aşısı yaptırmamıştı çocuğuna (ücretli bir aşı,isteğe baglıydı o zaman,şimdiki durumu bilemiyorum) rota virüsüne yakalandı çocuğu ve çok ağır atlattı. Başka bir arkadaşımın kızının aşısı vardi o hafif atlattı.
Yaptırmamak bir tercihtir,ben yaptırdım ama yaptırmayana neden yaptırmıyorsun demem diyemem. Sonuçta ucu çok açık ve farkli farkli yaklaşımlar mevcut bu aşı konusunda. Baya kafa karıştıran detaylar okumuştum bir yerlerde ama ben kendi adıma risk almadım,yaptırdım.

Kuzenimin bebeği bi kaç hafta önce üçlü karma aşısından sonra fenalaştı. İki haftadır büyük hastaneye sevk ettiler orda yatıyor. Böyle şeyleri gördükçe ben de çok korkuyorum. İki çocuğuma da yaptırdım bütün aşılarını ama duydukça öğrendikçe ileride bişey çıkar diye çok tedirgin oluyorum.

Bide geçenlerde bişey öğrendim. Amerika ve bazı ülkeler bizim kanımızı almıyor. Bağış yapsan da olmuyor. Sebebi de Hani şu hepimizin olduğu 1.sınıftaki aşı.omzumuzda lekesi olan var ya işte onu oldunuz. Okullarda bilmem şu tarihlerde dağıtılan fındık vs yiyecekleri yediniz gibi şeyler söylenmiş. (Kaynak belirtmeyi çok isterdim İnan'ın ki hatırlayamadım) bi araştıralım yaa ne oluyor. Ben gelecek kaygısı yaşıyorum çok fazla :KK43:((
1. sınıftaki aşı ilk defa yapılan bir aşı değil bildiğim kadarıyla. Karma ve 3'lü aşı değil mi?
Fındık Çernobil sonrası radyasyon tehlikesi olduğu içindir.

1. sınıftaki aşı ilk defa yapılan bir aşı değil bildiğim kadarıyla. Karma ve 3'lü aşı değil mi?
Fındık Çernobil sonrası radyasyon tehlikesi olduğu içindir.
Kan vermek isteyen vatandaşın da yaşı var dı zaten. Amerikalı yetkililer Türklerden kesinlikle almadıklarını söyleyince ortaya çıkmış konu. İşte çocukken aşı oldunuz mu? Okuldaki şeyleri yediniz mi. Ondan işte almıyoruz diyor hemşire de o_O

Bende bugün kızıma ası yaptırdım
Bir arkadasım biz karşıyız hiç ası yaptırmadık bir sürü hastalık saydı kısırlıktan aklı dengeye kadar
araştırdım bende pek bişey bulamadım
Annem hepimiz ası olduk bi zararını görmedik yaptır hepsini diyor
Cok tedirginim içim içimi yiyor

Bu konuda cok sey duydum..icinde sacma sapan seylerin oldugunu soyluyolar bu yuzden cocuklarin zehirledigini soyluyolar.. kimidide dogal yasamdan yana.. yaptirmiyor.. ben cok ikilemde kaliyorum her seferinde..

Kan vermek isteyen vatandaşın da yaşı var dı zaten. Amerikalı yetkililer Türklerden kesinlikle almadıklarını söyleyince ortaya çıkmış konu. İşte çocukken aşı oldunuz mu? Okuldaki şeyleri yediniz mi. Ondan işte almıyoruz diyor hemşire de o_O

İlkokuldaki aşılar pekiştirme aşısı. Yani önceden olunan aşının tekrarı. Kolumuzdaki iz yapan da verem (bcg) aşısı diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin lütfen. Amerikan aşı takviminde bcg'yi göremedim. Ama şu an Amerika'ya okumaya bile gitseniz aşı takviminizi istiyorlar. Baya sıkılar.

Bende bugün kızıma ası yaptırdım
Bir arkadasım biz karşıyız hiç ası yaptırmadık bir sürü hastalık saydı kısırlıktan aklı dengeye kadar
araştırdım bende pek bişey bulamadım
Annem hepimiz ası olduk bi zararını görmedik yaptır hepsini diyor
Cok tedirginim içim içimi yiyor

M Mervish_123 tontriko tontriko Otizmi bile aşıya bağlıyorlar. Bence aklı başında doktorlar ne diyorsa ona uymalı. Bizim tıp bilgimiz yok. Benim yok şahsen. Yok aşıların içinde maymun kanı, domuz bilmemnesi varmış da harammış da. Kulaktan dolma bilgilerle riske girmemek lazım.

Back
X