• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağında sinirim bozuldu

aşıların yan etkileri vardır elbette ama aşı zararlıdır diye genelleme yapılamaz.
kullandığımız pek çok ilacın da yan etkisi var ve her insanda seyri farklı.
Kesinlikleee farklı. rotayı özellikle yaptırmak istiyordum doktorum alerjiyi iyice azdırdığı için hiçbirini yaptırma istersen dedi. Gerekli gördüklerimizi büyüdüğünde alerji atlattığında düşünüyorum ben rota ve hepatit yaptırıcaktım hepatit 2 doz oldu 3. Doz mecbur kaldı sadece saygı herkes herşeyi bilinçli yapıyor araştırıp içine sine sine.

Zaten paketli tüketmiyoruz :KK66: meyve suyu salça makarna un süt yoğurt vs hepsiiiiii doğal çok şükür dediğin aşı yaptırmayan ve kanserojenlerin dibine vurmakta ayrı bi saçmalık
eğer kimyasal gübre kullanılmayan bir toprak parçası varsa haklısın.
tüm sebze ve meyvelerin ilaçlandığını, gübrelendiğini ve bunların tarım zehiri olduğunu biliyor olmalısın.
ineğin yediği ot da öyle, buğday, domates de öyle.
şu an yediğimiz her şey kültür ürünü.

ancak ilaç şirketlerinin değirmenine de su taşımam. sadece devletin ücretsiz aşılarını yaptırıyorum o kadar.
ilaç şirketlerine kalsa aşı ve vitamin ayağına herkesi ilaca alıştırıyorlar.
bu da tehlikeli.

bağışıklık sistemine güvenmek lazım.

İyi de zaten bize doktorlar tarafından tavsiye edilen 2 çeşit aşı var zaten. Rota virüs ve menenjit. Başka ücretli aşı var mı?

Kesinlikleee farklı. rotayı özellikle yaptırmak istiyordum doktorum alerjiyi iyice azdırdığı için hiçbirini yaptırma istersen dedi. Gerekli gördüklerimizi büyüdüğünde alerji atlattığında düşünüyorum ben rota ve hepatit yaptırıcaktım hepatit 2 doz oldu 3. Doz mecbur kaldı sadece saygı herkes herşeyi bilinçli yapıyor araştırıp içine sine sine.
inan çevremdekilerin hepsi ezbere konuşuyor. verecek cevabı yok.

eğer kimyasal gübre kullanılmayan bir toprak parçası varsa haklısın.
tüm sebze ve meyvelerin ilaçlandığını, gübrelendiğini ve bunların tarım zehiri olduğunu biliyor olmalısın.
ineğin yediği ot da öyle, buğday, domates de öyle.
şu an yediğimiz her şey kültür ürünü.
Yani herşey zararlı diye en zararlısınıda tüketebiliriz hmm güzel mantık. Herşey kanserojen diye bundan böyle sigara bile tüketebilirim sizin mantığa göre battı balık yan gider

İyi de zaten bize doktorlar tarafından tavsiye edilen 2 çeşit aşı var zaten. Rota virüs ve menenjit. Başka ücretli aşı var mı?
bilmiyorum, araştırmadım.
çünkü ilgilendirmiyor. eğer birgün lazım olursa araştırırım.
bizim çocuk doktorumuz gerek görmedi onlara.

Yani herşey zararlı diye en zararlısınıda tüketebiliriz hmm güzel mantık. Herşey kanserojen diye bundan böyle sigara bile tüketebilirim sizin mantığa göre battı balık yan gider
hayır.
doğal diye bir şey kalmadı.
boşuna kendimizi kandırmayalım diyorum.

Canım asi başına prim olayi değil de,aile sağlığı merkezlerinde çalışan doktorların primleri yapılan gebe ve çocuk takiplerine gore olur diğer devlet hastanesi doktorlarıda bu şekilde primli sistem var yapılan iş başına prim alınır diyelim bir ameliyat 10 puan ,alçı -atel 8 puan bu şekilde işlem başına puan alınır ay sonu belli bir puana ulaşması lazım ki prim alinabilsin :)

Prim diye bir şey yok.
Sizin bahsettiğiniz olay da yok aile hekimlerinde.
Aile hekimlerinin maaşı sabittir.
Gebe ya da Bebek izlem kaçırırsa ceza alırlar.
Aşı için de zaten aile istemiyorum diye yazdığı zaman artık sıkıntı olmuyor o açıdan.

hayır.
doğal diye bir şey kalmadı.
boşuna kendimizi kandırmayalım diyorum.
Ya tamam ama paketli bi ürünün içindekilerle normal tükettiğimiz bir değil ki düşün o kimyasal ilaçlı ürünler kat kat zararlı hale geliyor katkı maddeleriyle en aza indirgemek en güzeli.

Ya tamam ama paketli bi ürünün içindekilerle normal tükettiğimiz bir değil ki düşün o kimyasal ilaçlı ürünler kat kat zararlı hale geliyor katkı maddeleriyle en aza indirgemek en güzeli.
elbette paketli raf ömrü uzun ürünlerden kaçalım ama doğal ürün kalmadığını kabul edelim.

bilirsin eskiden, hayvan ve insan dışkısı gübre olarak kullanılıyordu.
şimdi hayvan nüfusu az, insan dışkısı kanalizasyona gidiyor.

tarım bile ilaçlarla yapılıyor. artık hayvanlar da aşılanıyor. yani doğal yok.

Kuzenimin bebeği bi kaç hafta önce üçlü karma aşısından sonra fenalaştı. İki haftadır büyük hastaneye sevk ettiler orda yatıyor. Böyle şeyleri gördükçe ben de çok korkuyorum. İki çocuğuma da yaptırdım bütün aşılarını ama duydukça öğrendikçe ileride bişey çıkar diye çok tedirgin oluyorum.

Bide geçenlerde bişey öğrendim. Amerika ve bazı ülkeler bizim kanımızı almıyor. Bağış yapsan da olmuyor. Sebebi de Hani şu hepimizin olduğu 1.sınıftaki aşı.omzumuzda lekesi olan var ya işte onu oldunuz. Okullarda bilmem şu tarihlerde dağıtılan fındık vs yiyecekleri yediniz gibi şeyler söylenmiş. (Kaynak belirtmeyi çok isterdim İnan'ın ki hatırlayamadım) bi araştıralım yaa ne oluyor. Ben gelecek kaygısı yaşıyorum çok fazla :KK43:((

Uclu karma asi dediginiz 2.aydaki asi mi?

Gelmiş geçmiş olsun. Suriyelilerin bir sürü hastalığı hortlattığını duymuştum ama annelerin aşı yaptırmamak konusunda bu kadar ciddi olduğunu gerçekten bilmiyordum. Çocuklara acıdım.
Valla hortlatmislar cok uzun suredir turkiyede gorulmeyrn el ayak agiz hastaligina yakalanfi benim kizom 1 yasindayken. Doktor buna artik el ayak ahiz demiyotuz suriyr hastaligi diyoruz demisti. Igrenc cok kotu bir hastalik bogazinin agzinin icinde bilr yaralar vardo yavrumun.

Ne saçma aşı yaptırmamak hasta olubca ilaç içmeyecem denekle aynı şey
Abd de bizinkinin 3 katı aşı var hatta 15 16 yaşında bile yapılıyor
Ne saçma aşı yaptırmak yaa hasta olmayalım diye ne kadar kötü madde varsa vücuda dolduruyorlar hemde bebeğe sakatlık riskini göze alıyorlar yaptır diyen doktorları duyup yaptırmayın yarıyarıya koruyan şey korumuyordur diyen doktorları duymuyorlar belki bebek çok hafif geçirecek ama aşı yaptırıp yan etkilerini çekiyorlar benim gibi diyet yapmak zorunda kalıyorlar bebeği aç kalıyor alerji yüzünden birşey yiyemiyor zayıf kalıyor. Bana görede yaptırıp yaptırmayan kişileri eleştirenler saçmalıyor. saygı duyup yaptıranlar gayet bilinçli içine sineni en iyisini yapıyor ;)

yok o bizim nesilden bahsetmiş.. şimdi öle iz kalmıyor.
Bu iz bende yok ya neden yok anlamadim. Herkeste var. Ben de yok.
14 15 yaslarimda gittigim bir doktor anneme sizon cocugun asilari tutmamis demisti. Yogurt mu mayaliyoruz asi tutmamasi nedir ya.
Ben butun asilarim olmasina ragmrn kizamok su cicegi kizil kizolca kabakulak bunlarin hepsini cok agir gecirmisim. Kolumda asi izi de olmayinca acaba gercekten asi tutmamasi diyr bisey var mi diyr dusunmeye basladim.

Bu iz bende yok ya neden yok anlamadim. Herkeste var. Ben de yok.
14 15 yaslarimda gittigim bir doktor anneme sizon cocugun asilari tutmamis demisti. Yogurt mu mayaliyoruz asi tutmamasi nedir ya.
Ben butun asilarim olmasina ragmrn kizamok su cicegi kizil kizolca kabakulak bunlarin hepsini cok agir gecirmisim. Kolumda asi izi de olmayinca acaba gercekten asi tutmamasi diyr bisey var mi diyr dusunmeye basladim.
varmış ama emin değilim.
benim kolumda da yok o iz.

Ne saçma aşı yaptırmak yaa hasta olmayalım diye ne kadar kötü madde varsa vücuda dolduruyorlar hemde bebeğe sakatlık riskini göze alıyorlar yaptır diyen doktorları duyup yaptırmayın yarıyarıya koruyan şey korumuyordur diyen doktorları duymuyorlar belki bebek çok hafif geçirecek ama aşı yaptırıp yan etkilerini çekiyorlar benim gibi diyet yapmak zorunda kalıyorlar bebeği aç kalıyor alerji yüzünden birşey yiyemiyor zayıf kalıyor. Bana görede yaptırıp yaptırmayan kişileri eleştirenler saçmalıyor. saygı duyup yaptıranlar gayet bilinçli içine sineni en iyisini yapıyor :KK66:
Bu saygı duyulacak bişey değil hangi doktor diyır aşı yaptırmayın diye
Sadece çocuğunuz için üxüldüm kendi veremeyeceği karar yüzünden risk taşıyor ayrıca ilaçda içme kinyasal sonuçta birini iyi ederkem bişeyleri bozuyor mantık bu

Bu saygı duyulacak bişey değil hangi doktor diyır aşı yaptırmayın diye
Sadece çocuğunuz için üxüldüm kendi veremeyeceği karar yüzünden risk taşıyor ayrıca ilaçda içme kinyasal sonuçta birini iyi ederkem bişeyleri bozuyor mantık bu
Ezbere konuşma bebeğim alerjik aşı yan etkisi alerji 2 doz hepatit vurdurdum gerisini proflar uzmanlar kaç kişiye gittiysem bırakmadı rota yaptırcaktım yoksa çocuğum yatkın olduğunu için aşılar alerjiyi hortlattı şuan anne sütünden geçtiği için hiçbirşey yiyemiyorum bebeğim hiçbirşey yiyemiyor mama bile bi pirinç unu bi anne sütü çok bilmişlik taslama burda büyüyünce anne keşke yaptırmasaydım o iki dozuda okadar sancı ve açlık çektirmeseydin diyecek

Aşılar toplum bağışıklığı içindir, aşılanan kişi sayısı azalırsa hastalıklar tekrar hortlayabilir. Aşılar her zaman tutmuyor ve %100 koruma sağlamıyor. Siz çoçuğunuzun bağışıklık sistemini güçlendirmeye çalışın öncelikle.

Şunu da ekleyeyim, aşılar ithal ediliyor birçok komplo teorisi var onlar hakkında. Bir bilgiye tamamen teslim olmadan önce biraz araştırıp sorgulamak lazım. Aşı yaptırmayanlara saygı duyuyorum ama ben yaptırdım. Kızım çok kötü etkilendi şimdiki aklım olsa yaptırmazdım çünkü prospektüsünde bir daha yapılmaz yazıyordu. Benim hatam oldu... neyse ki kızıma görünen birşey olmadı inşallah bir hasar vermemişimdir ona :(

Ezbere konuşma bebeğim alerjik aşı yan etkisi alerji 2 doz hepatit vurdurdum gerisini proflar uzmanlar kaç kişiye gittiysem bırakmadı rota yaptırcaktım yoksa çocuğum yatkın olduğunu için aşılar alerjiyi hortlattı şuan anne sütünden geçtiği için hiçbirşey yiyemiyorum bebeğim hiçbirşey yiyemiyor mama bile bi pirinç unu bi anne sütü çok bilmişlik taslama burda büyüyünce anne keşke yaptırmasaydım o iki dozuda okadar sancı ve açlık çektirmeseydin diyecek
Ben şimdiye kadar hiçbir profun aşıya karşıyım dediğini duymadım
Bu arada ne ara bukadar samimi olduk
Aşı ile ilişkisi kanıtlabdımı bununla ilgili bir argüman varmı elinizde yoksa buna sizmi bağlıyorsunuz

Back
X