• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık ocağında sinirim bozuldu

Bilinçsiz, araştırmayan, neyin ne olduğunu ayırt edemeyen bir toplum haline geldik.
Bir deli kuyuya bir taş atıyor, kırk akıllı da çıkartma çabasında.

Benim de iki oğlum var, ikisinin de aşılarını düzenli yaptırdım, hem de her birini.
Özel olanlar da dahil olmak üzere, çünkü sadece suriyeliler değil, dünya genelinde bir bozukluk var.
Siz zannediyor musunuz ki, komşu ülkelerde yaşanan savaşların etkileri bizi bulmayacak?
Hava yolu ile oluşan bir çok gaz, toz, vs gibi tabakalar buraya gelmiyor?

Geleceğimizi zor günler bekliyor vesselam.

Kuzenimin bebeği bi kaç hafta önce üçlü karma aşısından sonra fenalaştı. İki haftadır büyük hastaneye sevk ettiler orda yatıyor. Böyle şeyleri gördükçe ben de çok korkuyorum. İki çocuğuma da yaptırdım bütün aşılarını ama duydukça öğrendikçe ileride bişey çıkar diye çok tedirgin oluyorum.

Bide geçenlerde bişey öğrendim. Amerika ve bazı ülkeler bizim kanımızı almıyor. Bağış yapsan da olmuyor. Sebebi de Hani şu hepimizin olduğu 1.sınıftaki aşı.omzumuzda lekesi olan var ya işte onu oldunuz. Okullarda bilmem şu tarihlerde dağıtılan fındık vs yiyecekleri yediniz gibi şeyler söylenmiş. (Kaynak belirtmeyi çok isterdim İnan'ın ki hatırlayamadım) bi araştıralım yaa ne oluyor. Ben gelecek kaygısı yaşıyorum çok fazla :KK43:((
Onun asi ile alakasi yok. Cernobil faciasindan sonra karadeniz bolgesinde radyasyondan etiilrnen cay findik vs gibi seyler imha edilmesi gerekirken edilmeyip ic pazara satildigi icin almiyorlar. Hani su bakanlarin vs çıkıp cay ictigi donem tvlerde. O donem bu gidalari tuketmis olanlarin riski oldugunu soyluyorlar. Dogrumudur muhtemelen. Neticede kanser va gibi hastaliklarda patlama yasiyor ulkemiz. Onceden ileri yaslarda ortaya cikan meme kanseri vs 20 li 30 lu yaslara dustu.

Şu aşı konusu çok karıştırıyor ortalığı! Hani sanki ilk defa ortaya çıkmış gibi yaygara koparıyorlar. Aşı hastalığı önlemez ama hastalık gelirse hafif atlatmasına yardımcı olur. Aşı oldu diye hastalık gelmeyecek değil, olmadı diye de gelecek değil ama önlem şart. Benim yaşadığım yerde şu anda kızamık salgını var. 9. Ay'a girmeden aşı yaptırmak zorunda kaldım. 4 kardeşiz en büyüklerimiz 40 yaşında, onlar bile bu söylenilen aşıları olmuş. Yani benim bildiğim bir 40 seneden beri var şu aşılar. İnsanların amacı nedir bilmiyorum ama hiç iyi niyet sezmiyorum. Zorunlu olmayan aşıları yaptırmadım sadece geri kalan tüm aşıları yapıldı ve devam da ediyorum

Bu aşı konusu benim de kafamı çok karıştırır. Ama mecbur yaptırıyoruz. Devletin ödemediği özel aşıları bile yaptırdım istemesem de sonradan pişman olmamak için.

5-6 yaşlarında ölümcül bir virüsü kapıp aylarca hastanede yatmış bir çocuk olarak , bahsettiğim hastalığın aşısı çocuklarımın zamanında özel aşı olarak geldiğinde hiç düşünmeden yaptırdım. Hastalık sürecini ve ölüm tehlikesini biliyordum çünkü.
Bu yıl çocuklarım y.dışında okula başladı ve buralarda da aşı konusunu kesinlikle çok önemsiyorlar , hatta Türkiye'de 2 yaş öncesinde yapılan bazı aşıları buradaki aşı takvimine uymaması nedeniyle yinelediler ve ben bu durumdan hiç rahatsız olmadım, neticede kırk çeşit milletin çocuğu bir sınıfta toplanıyor . Öyle aşıların yapılmasının ailelerin insiyatifine bırakılma gibi bir lüks de yok, ülkemizde hatalı olan uygulama bu olmuş, aile istiyor ya da istemiyor gibi bir opsiyon asla konuşulmamalı dahi.

Ben aşı yapılması taraftarıyım.
Aşı insanları kısa vadede değil uzun vadede korur.
Hele ki ülkede bu kadar mülteci varken ve virüsler mutasyona uğramışken ;)
Siz sağlıkcı mısınız... Ben de aslında şunun yapılmasını istiyorum. Aşı eğer çocukta ağır metaller varsa otizm yapıyor deniyor ya hani. Şu 4. ayda yapılan. Peki 4. aydan önce çocuğa ağır metal testi yapılamaz mı?

Bütün aşılarımı oldum çocukken. Hiçbir sorun da çıkmadı. Bence aşıdan önce çocukların yediklerine içtiklerine dikkat edilmeli. Bir de bilgisayar ve akıllı telefonlarla zaman geçirmeleri de otizmi etkiliyormuş sanırım. Ayrıca her tarafı baz istasyonu. Aşı bunların içinde en masumu bence.

Siz sağlıkcı mısınız... Ben de aslında şunun yapılmasını istiyorum. Aşı eğer çocukta ağır metaller varsa otizm yapıyor deniyor ya hani. Şu 4. ayda yapılan. Peki 4. aydan önce çocuğa ağır metal testi yapılamaz mı?
Aşı eğer otizm yapsaydı şimdiye kadar ülke nüfusunun büyük çoğunluğu otizmli olurdu.
Ağır metal testide otizm tanısını koymak için yapılan testlerden biri
Devletin aşı konusundaki politikası isteyen yaptırsın isteyen yaptırmasın şeklinde değil insanları bu konuda bilinçlendirmek olmalı bence :KK66:

Bazı insanlar çok bildiğini sanıyor malesef. Ben sağlık bakanlığının onayladığı ücretli ücretsiz bütün aşıları yaptırıyorum. Önümüzde özel yaptırılan menenjit aşısı var mesela. Bazı şeylerde kar zarar terazisine bakmak lazım.

Malesef bu çok bildiğini sananlarla benim çocuğum aynı ortamı paylaşacak. Ama benim çocuğum için risk az. Risk asıl onların çocukları için..

Yaptırmayan kişilerden de imza alınıyor diye biliyorum..

çok değil şöyle 30-40 yıl geri gidin.
bebek mezarı çok fazladır. çünkü çocuk hastalıkları denilen hastalıklar ağır rahatsızlıklar. nice bebek çocuk aşı olmadığı için hayatını kaybetmiş. aşılı çocuklar sayesinde salgın ve kayıplar yok.
aşı karşıtı anneler bunu bir anlasa.

Asilarin icinde ejderha kuyrugu tozu varmis, vurunanin ahlaki surungen gibi oluyormus yaaa yaaaa.
Iste bunun biraz daha inandiricisini yazip paylasan troller mevzuyu bu noktaya getirdi.
Asiya varana kadar hic hazir paketli gida kullanmayacaksiniz o zaman, belki icinde kanserojen madde, otizme yol acan sivi, kısır yapan ot çöp var? Bunu aşıya koyan adam, mamaya, una, pirince mi koyamayacak?
Mantik ne guzel sey :)

ancak ilaç şirketlerinin değirmenine de su taşımam. sadece devletin ücretsiz aşılarını yaptırıyorum o kadar.
ilaç şirketlerine kalsa aşı ve vitamin ayağına herkesi ilaca alıştırıyorlar.
bu da tehlikeli.

bağışıklık sistemine güvenmek lazım.

MaşaAllah yaaa aşı yaptırmayan annelerin ne cahilliği kalmış ne şımarıklığı ayıp lütfen arkadaşlar saygııııı !!!!! siz nasıl dedillerinize güvenip yaptırıyorsanız bizimde öyle sağlam delillerimiz var her doktor farklı konuşuyor hepsi ayrı konuşuyor ne yapacağını doktorlar dan öğrenmek yerine araştırıp içine sineni yapmak düşüyor bizede. Mesela benim komşumum ve birçok arkadaşın çocuğunun alerjisi var ve aşı sebebiyet veriyormuş onlar yaptırdılar dünyaları karardı ölümlerden döndü çocukları bende yaptırmadım el mahkum çünkü alerjik bi bebeğim var. Görümcem ilk çocuğuna 17 yıl önce en tazelerini getirtip vurdurmuştur sonuç faciaaa hepsini çooook kötü geçirdi diğer 2 kardeşi yaptırılmadı turp gibi atlattılar veeeeee şuan taze denetimli dediğimiz aşılar yüzünden küçücük bi çocuk sakat maalesef

Son düzenleme:
ancak ilaç şirketlerinin değirmenine de su taşımam. sadece devletin ücretsiz aşılarını yaptırıyorum o kadar.
ilaç şirketlerine kalsa aşı ve vitamin ayağına herkesi ilaca alıştırıyorlar.
bu da tehlikeli.

bağışıklık sistemine güvenmek lazım.
Menenjit aşısını yaptırmadınız mı ?
Devlet karşılamıyor mesela

Asilarin icinde ejderha kuyrugu tozu varmis, vurunanin ahlaki surungen gibi oluyormus yaaa yaaaa.
Iste bunun biraz daha inandiricisini yazip paylasan troller mevzuyu bu noktaya getirdi.
Asiya varana kadar hic hazir paketli gida kullanmayacaksiniz o zaman, belki icinde kanserojen madde, otizme yol acan sivi, kısır yapan ot çöp var? Bunu aşıya koyan adam, mamaya, una, pirince mi koyamayacak?
Mantik ne guzel sey :)
Zaten paketli tüketmiyoruz ;) meyve suyu salça makarna un süt yoğurt vs hepsiiiiii doğal çok şükür dediğin aşı yaptırmayan ve kanserojenlerin dibine vurmakta ayrı bi saçmalık

MaşaAllah yaaa aşı yaptırmayan annelerin ne cahilliği kalmış ne şımarıklığı ayıp lütfen arkadaşlar saygııııı !!!!! siz nasıl dedillerinize güvenip yaptırıyorsanız bizimde öyle sağlam delillerimiz var her doktor farklı konuşuyor hepsi ayrı konuşuyor ne yapacağını doktorlar dan öğrenmek yerine araştırıp içine sineni yapmak düşüyor bizede. Mesela benim komşumum ve birçok arkadaşın çocuğunun alerjisi var ve aşı sebebiyet veriyormuş onlar yaptırdılar dünyaları karardı ölümlerden döndü çocukları bende yaptırmadım el mahkum çünkü alerjik bi bebeğim var. Görümcem ilk çocuğuna 17 yıl önce en tazelerini getirtip vurdurmuştur sonuç faciaaa hepsini çooook kötü geçirdi diğer 2 kardeşi yaptırılmadı turp gibi atlattılar veeeeee şuan taze denetimli dediğimiz aşılar yüzünden küçücük bi bebek yarı sakat hani tazeydi hani denetimliydiii. Yaptırmayanlara saygı duyardım ama burayı okuyunca tevafuken siz nasıl bulmuş bunamış filan diyorsunuz ya Bende sizin bizim çocuklarımızı korumamızı kaldıramayıp yaptırdığınız için saldırdıp içinizi rahatlattığınızı düşünüyorum. :KK66:
aşıların yan etkileri vardır elbette ama aşı zararlıdır diye genelleme yapılamaz.
kullandığımız pek çok ilacın da yan etkisi var ve her insanda seyri farklı.

Back
X