hanimefendi yazdıklarımı anlamadıysanız, anlamadım deyin.yaklaşımınız bana tuhaf geliyor.
biz yaptık bir şey olmadı mantığı değil o, sanki aşı yaptırınca ölümlerden ölüm beğenmek gerekiyormuş gibi tavır alanlar var ona karşılık söylemiş olduğum bir şey.
Ayrıca doktor değilim, bilimadamı değilim prospektüsü okusam ne olacak? yani tıp dilinde o terimlerle yazılan bir prospektüsü ne derece anlayıp hıı tamam o zaman diyebiliriz.Bu da başta dediğim şeye geliyor işte, biz biliriz!okuduk hemen anlarız!
Yapmayın yahu, bu dediğinize kendiniz inanıyor musunuz? Ben kimyacı mıyım yani prospektüsü okusam bu neymiş diye yine yeniden internetten taratmam gerekecek doğru yanlış falan..
Anadolunun ücra bir ilindeki kadını görseniz ona da prospektüsü talep et oku, kararını ona göre ver mi diyeceksiniz?
komik gerçekten kusura bakmayın, sağlık personeliyim diyorsunuz yani bize güvenmeyin mi diyorsunuz?
yıllardır araştırmaları yapılmış, çaresi binbir zorluklarla bulunmuş hastalıklara karşı tıp ilmine, prosedürlerine güvenmek istiyorum ben. tüm gelişmiş ülkerlerde de bizde de yaptırılıyorsa bu ve ben de bu konuda kendi araştırmalarını yapan bir bilimadamı falan değilsem tıp ilmine güvenip yaptırmak durumundayım. Doktorum tiroidlerimde bir sorun oldugunu ameliyat olmam gerektiğini, kanser, sara hastası, kalp hastası vb. oldugumu ve tedavi olmam gerektiğini söylüyorsa ona güvenip tedavimi olmak zorundayım!Uzmanı olmadığı bir konuda ne hakla ahkam keser ki bir insan?
Aksi takdirde tıp ilmini komple reddedip tunç çağında falan yaşamam gerekir. Bilmem anlatabildim mi?
Aşıya karşı insanların oluşturduğu tavır okuduklarından mütevellit.
Zahmet olacak ama biri de çıksın karşısında
hayır siz yanlış öğrendiniz bunun doğrusu budur, yaptırmazsanız böyle olur, yaptırırsanız su faydası var. Otizm yapar yada yapmaz cunku böyle... desin.
Ama ne gerek var, Anadolu lu köylü kadın ne anlasın?
(Ki prosedüre karşı gelen Anadolulu köylü değildir zaten)
Ayrıca bilimsel makale olana heyetten geçmiş dergilerde yayınlanmış aşının zararları ile ilgili de yayınlar hızla artıyor.
Madem kendimizi tıp dünyasına emanet ediyoruz, hangi birine emanet edelim?
Bugün faydalı olan yarın zararlı bu tıp dünyasında.
10 yıllarda corn flakes satabilmek için yumurtaya kolestrol düşmanı ithamını yapan da tıp dünyası.
Bugun yumurtayı yere göğe sığdıramayan da...
Prospektüs sorma sebebiniz size yapılan aşıyı en azından gelişmiş ülkelerle yapılan aşı mı diye karşılaştırma fırsatınız olur,
Cevabı da vereyim, degil.
Aynı içerik, aynı aşı yapılmıyor.
Hatta Türkiye de aşılama o kadar standarttan uzak ki, bir donem sağlık bakanlığının kızamık aşı dozlarını değiştirmesi sonucu (97-2000 yılları arasında) sspe diye bir hastalığın görülmesi tavan yaptı.
Ve yüzlerce çocuk bitki gibi yaşıyor yada öldü.
Kime güvenelim?
Ben yaptırdım çocuklarıma aşı. Risklerini de göze alarak.
Bir şey olursa kendi pişmanlığımdansa dönüp sizin yüzünüzden demek daha kolay olduğu için.
Sonucu değiştirmez ama sizin de dediğiniz gibi ortada emin olunacak durum yok dolayısı ile doğru karar da yok.