Sağlık ocağında verilen kan ilacı

Sardenya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2016
1.843
2.504
83
herkese selam,

Doktorların verdiği tavsiyelere, aşı takvimlerine hep uyarım, kendi kafama göre iş yapmam. Geçen aşı günümüzde sağlık ocağında bebeğime kan ölçümü yapıp kan ilacı verdiler. 11.5 çıktı, 12 olması lazımmış. Bunu kullan her gün dediler. Ben de kendi doktorumuza sordum. Kendi doktorumuz da aşı karşıtı olmayan, genel uygulamalara da çok muhalif olmayan biri. Ama kan ilacını ve kan değerini duyunca kızdı, "herkese saçma sapan bu ilacı dayıyorlar, değerleri iyi, şu an kullanma gelecek aylarda bakarız" dedi. Sebebi de içinde zararlı bir madde olmasıymış. Paraben mi ne öyle bir şey tam hatırlamıyorum adını. Sizin doktorlarınız ne diyor kan ilacı ile ilgili?

sağlık ocağında verilen ilaçta paraben var.. paraben olmayan demir ilaçları da mevcut, doktorunuz önermiyorsa vermeyin. Değerlerine de bakılmış. Ayrıca anne sütüyle beslenen bebeklerde demir yetersizliği de nadir görülüyor. sevgiler..

Ben o ilaçları kullanmadım kilosu ve kan değeri yerinde olmasına rağmen o ilacı veriyorlar çok zararlı

Ben o ilaçları kullanmadım kilosu ve kan değeri yerinde olmasına rağmen o ilacı veriyorlar çok zararlı
aynen ben de kullanmadım yurtdışı kaynaklı bir ilaç buldum ama onu da pek veriyorum açıkçası.. 9.ayda göreceğiz bakalım demiri azsa çözüm ararız, pek güvenemedim ben o ilaca.. bakmadan etmeden veriyorlar aksine zararlı yani.. formül mama ile beslenen bebeklerde olabiliyor da anne sütüyle beslenen bebelerde biraz nadir görülüyor.. bakalım 9.ayda göreceğiz doğru mu yaptık o_O

herkese selam,

Doktorların verdiği tavsiyelere, aşı takvimlerine hep uyarım, kendi kafama göre iş yapmam. Geçen aşı günümüzde sağlık ocağında bebeğime kan ölçümü yapıp kan ilacı verdiler. 11.5 çıktı, 12 olması lazımmış. Bunu kullan her gün dediler. Ben de kendi doktorumuza sordum. Kendi doktorumuz da aşı karşıtı olmayan, genel uygulamalara da çok muhalif olmayan biri. Ama kan ilacını ve kan değerini duyunca kızdı, "herkese saçma sapan bu ilacı dayıyorlar, değerleri iyi, şu an kullanma gelecek aylarda bakarız" dedi. Sebebi de içinde zararlı bir madde olmasıymış. Paraben mi ne öyle bir şey tam hatırlamıyorum adını. Sizin doktorlarınız ne diyor kan ilacı ile ilgili?
İnanın bende o konuda kararsızdım ancak ileride kan hastalıkları öncelemek adına veriliyormuş bu kan ilaçları. Demir ve kan ilacı kullanıyoruz bizde doktorumuza sordum çocuk çok huysuz oldu bu ilaçtan sonra dedim (ilk zamanlar) kullanacaksın riske atamamak lazım dedi kullanıyoruz

Herkese merhaba, Bu ilk mesajım :) Eşim sağlık sektöründe olduğundan umarım çocuk sağlığı konusunda daha çok paylaşım yapabilirim. Parabenin sakıncalı olduğunu artık herkes öğrendi. Demir şurubuna gelince benim oğlum 20 aylık ve doktorumuz demir kullanmamız gerektiğini söyledi. Şuan adı aklıma gelmiyor ama eve geçince kullandığım demir şurubunu yazarım. İçerisinde paraben vs yok diye yazıyor.

Back
X