Saglik sorunlarim ve gebeligim

Ozlemy22

Çok şükür Rabbim ❤😇
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2018
293
102
103
29
Arkadaşlar 1yilin sonunda zar zor.hamile kaldım şuan 30+5 günlük hamileyim. Az bi zaman kaldı ama.sevinemiyorum bile.
Çocukluktan beri hep hastalık çektim yıllarım hastane köşesinde geçti...neyse alerjik astımım.var çocukluktan beri .lisedede öğrendim beynimde hidrosefali varmış . Yani omurilik sıvısı beyinde birikmiş. Kafa ici basınca ve çocuklukta olunca aşırı kafa büyümesine sebep oluyo.neuse yine şükür ettim.en azından ilerlemiş genişlemiş.durmus .mide problemleri vs hiç.saymiyorum
Şimdide virüs sebebiyle 1 aydır falan gitmiyodum kontrole geçen gün gittim uzandım.ultrason için uzanır.uzanmaz nefesim.gitti hemen kalktım doktorda endiselendi göğüs dokto4una gönderdi orda nabzınma baktilar 98 ckti yuksek.dedi.doktor sırtımı falan dinledi oda olumsuz durdu kalp.yetmezliginden şüphelendi kardiyolojiye gönderdi ekg vs çekti kalbime baktı normal.dedi .göğüs.doktorum.sprey verdi ve kadın doğum.dr mutlaka üniversite hastanesine git doğum.u da orda yap dedi
.annemlere falan anlattım onlar cok uzgun korkuyorlar öLcem.diye. çünkü sırt üstü yatamıyorum hemen nefesim gidiyo .napicam hiç bilmiyorum astımı veya hidrosefalisi olup doğum eden oldu mu yada cevrenizde :'(

Alerjik astımım var doğum yaptım ama bişey olmadı (buaralar nefes alıp vermekte zorlanıyorum malum polenler falan)
Bende de çok alerji var normal doğum yapmadım sezeryan oldum

Alerjik astımım var doğum yaptım ama bişey olmadı (buaralar nefes alıp vermekte zorlanıyorum malum polenler falan)
Bende de çok alerji var normal doğum yapmadım sezeryan oldum
Genel mi belden mi oldunuz ..sizdede sırt üstü yatamamaa problemi varmıydı..bide özelde mi oldunuz

Gebeliğin son zamanları sırt üstü yatamamak cok gebede görülüyor.supin hipotansif sendromuna bi bakın isterseniz.ama yine de üniversite hastanesinde dogum yapın tabi ki
Şansıma virüs te var burdaki üniversite hastanesi de karantina da .herşey üst üste geldi:((

Allah korusun, aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Doktorlar sizin için en doğru doğum yöntemini bilir ve yönlendirirler zaten. Korkmayın, sağlıkla bebişinizi kucağınıza alın vaktinde inşallah.

Hidrosefalinin tedavisi yok mu?

Son düzenleme:
Allah korusun, aklınıza kötü şeyler getirmeyin. Doktorlar sizin için en doğru doğum yöntemini bilir ve yönlendirirler zaten. Korkmayın, sağlıkla bebişinizi kucağınıza alın vaktinde inşallah.

Hidrosefalinin tedavisi yok mu?
Sagolun inşallah ...hidrosefali hastaları genelde beyinde sürekli sıvı birikir öyle olanlara sant ameliyatı yapıyolar benimki öyle değil haiff genişlemiş biraz sıvı dolmuş durmuş bi bakıma şanslı sayılırım..ama genede sağlık sorunlarım hafiflemiyor

Genel mi belden mi oldunuz ..sizdede sırt üstü yatamamaa problemi varmıydı..bide özelde mi oldunuz

Epidural anesteziyle oldum canım sırt üstü yatamam saçma rüyalar gördüğüm için özelde doğum yaptım Acıbadem hastanesinde

Sırt üstü uzanamiyorum ya o nasıl.olcak ..
Acaba ameliyat sırasında oksijen desteği falan mi veriliyot
Onu bırakın da doktorlar halletsin. Demek ki var bir yöntemi. Alerjik astımı olan arkadaşım belden uyuşturularak sezaryen oldu. Bahar aylarında hep rapor alırdı ve geceleri hiç yatamaz çok terler ve tıkanırdı. Normal doğum düşünmedi açıkçası nefes alıp vermeyi yönetemem diye ve özel hastanede sezaryen oldu

Geçmiş olsun. Rabbim yardimciniz olsun. Cok kafaya takmayin iyi bir doktorla görüşün. Nefes darliği olup doğum yapan çok insan var

Epidural anesteziyle oldum canım sırt üstü yatamam saçma rüyalar gördüğüm için özelde doğum yaptım Acıbadem hastanesinde
Ben hiç sırt üstü uzanamauiotum doktorda korkuttu beni bu şekilde doğum yapamazsın falan :(

Alerjik rinit ve kronik bronşitim var. Şu 3 4 haftadır uyumak benim için işkence. Nefes alamama, uyanınca tıkanma, burnun bir anda tıkanması ve sürekli kaşıntı vs. Bir gün bir tarafa yatsam diğer gün diğer tarafa yatmak zorundayım nefes alamadığım için. Hamilelikte zaten sırt üstü yayılması tavsiye edilmez ve ilerleyen aylarda zaten organlara baskı arttığı için nefes tıkanabiliyor. Bence şimdiden nasıl olur nasıl olacak diye düşünüp pimpirik yapmayın. Doktorlar beyin ölümü gerçekleşmiş anneleri bile doğum yaptırabiliyor.

Geçmiş olsun. Rabbim yardimciniz olsun. Cok kafaya takmayin iyi bir doktorla görüşün. Nefes darliği olup doğum yapan çok insan var
Sagolun ...bu hafta özel doktora gidicem inşallah hayırlı sonuçlar alırım

Alerjik rinit ve kronik bronşitim var. Şu 3 4 haftadır uyumak benim için işkence. Nefes alamama, uyanınca tıkanma, burnun bir anda tıkanması ve sürekli kaşıntı vs. Bir gün bir tarafa yatsam diğer gün diğer tarafa yatmak zorundayım nefes alamadığım için. Hamilelikte zaten sırt üstü yayılması tavsiye edilmez ve ilerleyen aylarda zaten organlara baskı arttığı için nefes tıkanabiliyor. Bence şimdiden nasıl olur nasıl olacak diye düşünüp pimpirik yapmayın. Doktorlar beyin ölümü gerçekleşmiş anneleri bile doğum yaptırabiliyor.
Sırt üstü derken ultrason için bile uzanamadım nefesim gitti nefessiz kalıyorum. Normal doğum uzanarak sezeryanda öyle napicam hiç bilmiyorum doktorda korkuttu beni

Back
X