!!!sağlık sorunu yardımınıza ihtiyacm var :(

hamarat91

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2013
129
6
318
kızlar bende 5-6 senedir kuyruk sokumumda kıl dönmesi var ve bayramdan sonra doktora gidicem.daha önce gitmiştim ameliyat dedi ama okuduğum için rahat yolculuk yapamam diye erteledim.Kıl dönmesi ameliyatı olanlar sonrasında kaç günde düzeldiniz nasıldı beni biraz bilgilendirir misiniz:18: bi de ağustos sonu eylül gibi kuzenin düğünü var ne yapcm bilemedim yatıp kalmasam bir ay falan internette çok yattım falan diyenler olmuş korktum yardımlarınızı bekliyorumm

canım çok geçmiş olsun.. hiç hiç korkma üni.deyken yurttan oda arkadaşım kıl dönmesinden ameliyat olmuştu 2 gün hastanede kalmıştı 1 günde yurtta dinlenmişti sonra derslere girmeye başlamıştı.. hazır tatildeyken bence bu sorununu hallet derim hiç korkupta erteleme öyle yazılanlara da fazla kulak asmaa

çok teşekkürler cnm ... benimkine dikiş atmayacakmış doktor açık bırakacakmış tekrarlamasın diye ona da netten baktım yok bir ay yattım 2 ay yattım falan yazınca korktum :18: eylülde kpss kursu var kuzenimin düğünü var ki çok yakındır herşeyinde bulunmamı istiyo o yüzden çok düşündürüyo beni ilgin için çook teşekkürler

ay bende oldum ne illettir yaşayan bilir bir daha göstermesin yarabbim.
bende çok forum gezdim çok okudum ödüm kopmuştu ama oldu bitti bu muymuş dedim gözümde öyle de büyütmüşüm korkudan :)
ameliyattan çıktım bacaklarım açıldı ( belden uyuşturmuşlardı) sonra kalkıp gezmek istedim izin vermediler sabah artık kalk gez dediler ben nasıl fıldır fıldır geziyorum odadakiler şaşırıyordu :) Allahın izniyle hiç bir zorluğu yok asıl zor kısmı hastayken onu çekmek ağrısı sızısı iltihapı ateşi aman aman ol da kurtul öyle sabahtan akşama kadar yatmak gibi zorunluluk filan yok ben 2. gün eve geldim misafir ağırladık. tek sorun belime yapılan iğneydi o da geçiyo gidiyo zaten. sen yeterki doğru doktora doğru yönteme karar ver.
doktor beni 1 ay sonraya attı da ben yalvardım bu hafta olsun bitsin de engel olmasın daha fazla diye. alabildiğin en erken tarihe al 1 hafta da hareketlerin tamamen esnekleşir. 3 sene çektim bende ne zor bilirim. Allah yar ve yardımcın olsun

ben flep yöntemi ile oldum açık zordur aşamalarını biliyor musun? her gün hastaneye gidip pansuman yaptıracaksın o gazlı bez yaraya yapışacak filan korktum istemedim mikrop kaptırırım diye. benim yöntemimi de araştır en iyi yöntem, tekrarlama riski en düşük olanı o. z şeklinde kesi yapıyorlar hasta dokuyu alıp çevresinden sağlam dokuyu kaydırdılar. hem hareket etme açısından da kolaylık sağladı.
iyi düşün yöntemine bütün acıyı zorluğu çekip tekrarlaması kadar kötü bir şey yok.

Geçmiş olsun kıl dönmesi ameliyatı olup 3 gün yatan tanıdıklarımda var 2-3 hafta yatan tandıklarım da var hatta bazıları mikrop kaptıkları için tekrardan ameliyat oldular pansumanını ve bakımını düzenli yaptırmadıkları için.

doktor öyle yapcm diyince pek bişi diyemedim şimdi terslenir falan die tekrar gittiğimde söylycm ama çabuk iyi olan hangisiyse onu yapsın

teşekkürler umarım ben de kısa zamanda düzelenlerden olurum

geçmiş olsun size de inş. allah bir daha yaşatmaz gerçekten çok kötü ya hep de ameliyat olabilceğm zamanlar bi kargaşa çıkıyo ya

açık bırakılan ameliyat gerçekten çok zor iyileşiyor. bir arkadaşım açık ameliyat oldu ve evet bir ay yattı. ben açık olmadım. ve çok çabuk iyileştim. daha dikişlerim alınmadan derslere gitmeye başlamıştım. bana da tekrarlama riski az diye açık teklif edilmişti ama kabul etmedim. ve yıllardır tekrarlamadı çok şükür. eğer açık yaptıracaksan çoooook iyi düşün.

iyi bakıldığı sürece tekrarlaması riski düşüyor. açıkta yara en az 1 2 ay sürüyor kapanması. ve orası öylece büyük iz kalıyor ha bende de iz var ama dikiş izi. bence doktorunla konuş flep yöntemiyle ol. dikişleri bırak ameliyattan sonra başın ağrır vs dediler o bile olmadı.
iyiyi düşün güzeli çağır. bi akrabam aynı doktora ameliyat olmuş 2 kere ve benim olduğum dönemde 3. kez tekrarladı o dr iyi değil bi sürü terane söyledi ben olmıcağına inandırdım kendimi oturdum günlerce saatlerce bu konu hakkında ki konuları tezleri hasta yorumlarını okudum ve en iyisine karar verdim doktoruma da söyledim oda benimle ayn fikirde oldu. Böyle hastaları seviyorum dedi.
biraz sorgulayıcı ol araştır

Son düzenleme:

kesinlikle katılıyorum. açık ameliyat gerçekten zor. sanırım konu sahibi arkadaşımız fazla araştırmadı bu konuyu çünkü biraz araştırdıktan sonra açık ameliyata cesaret etmek çok zor:) benim de herkes tekrarlar falan dedi ama çoook şükür tekrarlamadı.

Ben 3 sene önce olmuştum kapalıydı ve çok şükür hiç iz miz kalmadı desem yeridir. Ben de çok korkmuştum ama olunabilecek en basit ameliyatlardan diyebilirim. Hastanede bile yatmadım akşamına eve gitmiştim. Tabi ilk bir hafta hiç oturamıyorsun orası gıcık biraz. İkinci hafta yan filan oturabilirsin demişti doktor ama 3. hafta tam oturuyordum artık.İki kere dikiş için pansumana gitmiştim onun dışında dikişlerim alınmadı kendiliğinden kuruyup düştüler.

Son düzenleme:

inşallah kimse bir daha yaşamaz olanlarda tez zamanda kurtulur
duyanlar altı üstü kıl nihaha tepkisini veriyordu ama yaşayan bilir. of of hatırladıkça içim kıyıldı :)))

inşallah kimse bir daha yaşamaz olanlarda tez zamanda kurtulur
duyanlar altı üstü kıl nihaha tepkisini veriyordu ama yaşayan bilir. of of hatırladıkça içim kıyıldı :)))

yaşamayan bilmez vallahi. bi de tuhaf tuhaf bakarlar "aaa kıl dönmesi mi?" diye. heee beğenemedin mi diyesim gelirdi:) İnşallah hiiiç tekrarlamaz da bir daha yaşamayız. Gerçi ben de senin gibiyim tekrarlayacağını hiiiç aklıma getirmiyorum:) iyi düşünüyorum iyi gidiyor şükür:)

arada kendimi çok çok zorlarsam ( koltuk çekip temizlik yapmak gibi) hafif akıntım oluyor ödüm kopuyor bana direnin yeri kapanacak demişti ama kapanmadı onun için gidicem yakın zamanda. Bir de tik oldum ameliyattan sonra mutlaka hergün yıkanıyorum yıkansam da yatarken siliyorum kuruluyorum bu da tabi tahriş ediyor. yine de eski zamanlara oranla çooook şükür diyorum. en son ameliyattan önce olan apseyi 1 hafta çektim sırf doktora gidersem kesecek diye gitmedim. apseyi kendim boşaltıp gittim. geceleri çocuk gibi ağladım neler neler anılarım depresti :))

neyse konuyu dağıtmayalım herkese en erkeninden şifalar diliyorum..

çok araştırdım fakat karşınızda bu dalda bir uzman olunca ona bilmişlik etmek istemedim...Adam tekrar etmemesi için ben açık bırakmayı tercih ediyorum dedi bunun üzerine birşey diyemedim ama tekrar gittiğimde flep yöntemi hakkında konuşcm ama yine en iyisini doktr bilir

Canım beni yanlis anlamışsın. Ben doktorun yanlış biliyor acık ameliyat kötü bisey demek istemedim. Evet acık ameliyat en iyisi imis bunu bende araştırmışım. Ama bu ameliyatla bir ay yatmaniz gerekiyor ki bunun ilk 15 günü sadece yuz üstü yatmisti benim arkadasim. Ben tüm bu zorlukları gördükten ve okuduktan sonra acık ameliyata cesaret edememiştim. Gerçekten korkmustum çünkü acık ameliyattan ve ayrıca bir ay sonra finallerim vardı ve bir ay yatmayı göze alamazdum. İnsan araştırınca korkuyor ve acık ameliyat olmak, istemiyor. Demek istediğim buydu:)

evet araştırınca korkuyo insan o yüzden ben de yaşayanlara sormak istedim haftaya doktorla konuşcm bakalım ne diycek :18:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…