• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sağlık

aydilge

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ekim 2025
82
16
3
18
Kızlar hamileyim ve doktorum sağlık ocağına kan verip 1 ay sonra tekrar ona gitmemi söyledi kanı aç karınla mı vermem gerekiyor tok mu farkediyor mu yani asit falan birşey dedi anlamdım bilen varmı

Kızlar hamileyim ve doktorum sağlık ocağına kan verip 1 ay sonra tekrar ona gitmemi söyledi kanı aç karınla mı vermem gerekiyor tok mu farkediyor mu yani asit falan birşey dedi anlamdım bilen varmı
Sağlık ocağında kaydınız olsun diye demiştir gebelik takibi için. Folik asit başlatmıştır kullanmanız lazım ilk 3 ay. 400 mikrogramlık.

Bana da demişti kan değerlerime bakılacaktı orada yaptır hem gebelik takibi için kaydın yapılır istemiş olduğunu kağıda yazıp vermişti bende hemşireye ilettim

Yok farketmez ama ne kanından bahsetti
Beta mı baktır dedi normal kan değerlerine mi dedi
Ona göre açlık önemli olabilir bilmiyorum
Hiç birşey söylemedi benim gebeliğim ultrasonla belli oldu kan vermemiştim kan verdin mi dedi hayır dedim kan ver dedi folik asit verilsin dedi bu arada 3 cu ayıma girdim gebelikte

Hiç birşey söylemedi benim gebeliğim ultrasonla belli oldu kan vermemiştim kan verdin mi dedi hayır dedim kan ver dedi folik asit verilsin dedi bu arada 3 cu ayıma girdim gebelikte
Yuh yani kadın doğum doktoru mu dedi bunu sen kimde öğrendin bunu anlamadım pek hikayeni

3. Aya kadar anladığım hiç test vermediniz ?
İlk 3 ay hamile olduğunuzu mu anlamamıştınız ?
Bu sürede kadar bazı kan testlerinin tabiki yapılması gerekiyor. İlk olarak bence bi tam kan testi verin tiroidlerinize ve şekere baktırın ben olsam aç giderdim. Aile hekimine gidiyorsanız ben her ay kan ve idrar tahlili veriyorum , hamileyim derseniz bana bakan doktor yapıyor ayrıntılı şekilde hepsini muhtemelen size de yaparlar. Ama bazı virüsler için olan kan testleri var. Mesela cmv rubella toksoplazma gibi enfeksiyon testleri..
bunları aile hekimi yapıyor mu bilmiyorum ama ben hamileliğimi öğrendiğim ilk haftasında doktorum bunları yaptırmıştı.

Hiç birşey söylemedi benim gebeliğim ultrasonla belli oldu kan vermemiştim kan verdin mi dedi hayır dedim kan ver dedi folik asit verilsin dedi

Bu sürede kadar bazı kan testlerinin tabiki yapılması gerekiyor. İlk olarak bence bi tam kan testi verin tiroidlerinize ve şekere baktırın ben olsam aç giderdim. Aile hekimine gidiyorsanız ben her ay kan ve idrar tahlili veriyorum , hamileyim derseniz bana bakan doktor yapıyor ayrıntılı şekilde hepsini muhtemelen size de yaparlar. Ama bazı virüsler için olan kan testleri var. Mesela cmv rubella toksoplazma gibi enfeksiyon testleri..
bunları aile hekimi yapıyor mu bilmiyorum ama ben hamileliğimi öğrendiğim ilk haftasında doktorum bunları yaptırmıştı.
Ben 2 ci ayda öğrendim şu an 3 cu aya girdim geçen hafta cuma günü kontrole gittim kalp atışı için o zaman söyledi kan ver folik asit verilsin dedi sadece pek anlamadım ondan buraya yazmak istedim bilen vardır diye

Hiç birşey söylemedi benim gebeliğim ultrasonla belli oldu kan vermemiştim kan verdin mi dedi hayır dedim kan ver dedi folik asit verilsin dedi

Ben 2 ci ayda öğrendim şu an 3 cu aya girdim geçen hafta cuma günü kontrole gittim kalp atışı için o zaman söyledi kan ver folik asit verilsin dedi sadece pek anlamadım
Yuh yani kadın doğum doktoru mu dedi bunu sen kimde öğrendin bunu anlamadım pek hikayeni
kadın doğum söyledi canım 2 ci ayda öğrendim gebe olduğumu bir kaç gün önce kalp atışını dinlemeye gidince kan ver folik asit verilsin dedi sadece

Back
X