Sağlıkçılar

Ba c
Açtığım ilk başlığım, inşallah doğru yere açmışımdır.

İyi akşamlar,

Öncelikle ilahiyat mezunuyum ve 26 yaşındayım. 3 senedir sınavlara giriyorum ama atanmak nasip olmadı. Umudum da kalmadı.

Yeniden okumayi düşünüyorum. Ebelik bölümünü düşünüyorum. Size danışmak istedim. Çok yorucu mu, hastane ortamı nasıl, gerçekten çok mu mobbing var? Tekrardan okumaya değer mi sizce
Bana da güzel ilham oldunuz 🥰 bende düşündüm şuan ebe olmayı tekrar okumayı aslında güzel fikir hem atama puanları düşük en üniversite puanı düşük

Tamam işte ben ne dedim 78 e düştü en son

Tam bilmediğimden soruyorum 4 yıllık ilahiyat okudunuz değil mi? Sanki 2 yıllık benzeri bir bölüm daha vardı.

Ebelik için de 4 yıllık mı okuyacaksınız onun 2 yıllığı var mı?

Şunun için soruyorum. Eğer 4 yıllık mezunsanız 2 yıllık bir bölüm daha okursanız o 2 yıllık bölümden KPSS yle atanamazsınız. Devlet en yüksek derece mezuniyetinizi baz alır.
2 yıllık bölümden atanmak için önlisans kpss ye girer atanır. Bi sene içerisinde 2 kpss sınavına giremez.

2 yıllık bölümden atanmak için önlisans kpss ye girer atanır. Bi sene içerisinde 2 kpss sınavına giremez.
Hayır lisans mezunu insan önlisans kpss ile atanamaz. Devlet en üst eğitim derecesini baz alır.

Öyle olmasa herkes lise mezunu herkes ortaöğretim kpss ye girer.

Şöyle anlatayım size: gygk 62 eğitim 59 alandan 61 yaptim 4500 sıralama geldi. Ama başka bir branştaki hocalar benle aynı netleri yaptığı halde sıralaması da puani da çok çok iyi. Ilk bin içerisindeler. Atanacaklar Inşallah.

Yani sözün özü atanmak kolay değil.

Sana tavsiyem kpss çalışman..alan bilgisi çalış 65 net yaparsan oradan garantilersin..benim arkadaşım ilk yılında atandı bu neti yaparak
Sinava girmis zaten arkadaş, puani yetmiyor

Netleriniz çok da iyi değilmiş ki, benim alanımdan 150-200 kişi atanıyor ve çok yüksek netler yapmak lazım. Onlara göre çok daha şanslısınız. Bence sıfırdan bir bölüm okumak çok daha zor. Ve onun da dört sene sonraki akıbeti belli değil.

Açtığım ilk başlığım, inşallah doğru yere açmışımdır.

İyi akşamlar,

Öncelikle ilahiyat mezunuyum ve 26 yaşındayım. 3 senedir sınavlara giriyorum ama atanmak nasip olmadı. Umudum da kalmadı.

Yeniden okumayi düşünüyorum. Ebelik bölümünü düşünüyorum. Size danışmak istedim. Çok yorucu mu, hastane ortamı nasıl, gerçekten çok mu mobbing var? Tekrardan okumaya değer mi sizce?
Hastane ortamı gerçekten çok yorucu olabilir

Ebeler nasıl bir sıkıntılı ortamda çalışıyorlar biraz açıklayabilir mısınız, pek bilgim yok.
Çalışma ortamı açısından hemşirelere göre daha yorucu ve daha riskli. Tabi çoğu ebe de hemşirelik yapıyor o şansı da var asmlere atanabilirsen mükemmel olur seçeneği de yok değil sen sadece kendine sor gerçekten yapabilir miyim? Ben geçmişe dönsem yine bu mesleği tüm zorluklarına rağmen seçerdim mesela bu arada bende fotmasyon vs aldım öğretmenlikte yaptım şuan formasyon durumunu bilmiyorum araştırabilirsin. Birde atama açısından avantajlı önlisans bölümler var odyometri gibi. Lisans diplomanız için dilekçe vererek önlisanstan sınava girip atanabiliyorsunuz ösymyi arayın benim arkadaşım bu şekilde atandı

Birde atama açısından avantajlı önlisans bölümler var odyometri gibi. Lisans diplomanız için dilekçe vererek önlisanstan sınava girip atanabiliyorsunuz ösymyi arayın benim arkadaşım bu şekilde atandı
Bunu hiç duymamıştım. Teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz 😍

Atanmak için ya güzel bi puanınız olacak ya da hafızlık belgesine sahip olacaksınız.

Lisans mezunu 30 yaşındaki adam atanamıyor ama 19 yaşındaki hafız atanabiliyor ilahiyatta.

Yeniden 4 sene okumak yıpratıcı olmaz mı sizin için? 😶

Şöyle anlatayım size: gygk 62 eğitim 59 alandan 61 yaptim 4500 sıralama geldi. Ama başka bir branştaki hocalar benle aynı netleri yaptığı halde sıralaması da puani da çok çok iyi. Ilk bin içerisindeler. Atanacaklar Inşallah.

Yani sözün özü atanmak kolay değil.
Evet atanmak kolay değil ama 62,59,61 gibi netlerle nasıl dereceyle atanan arkadaşlarınız oldu ona şaşırdım.
Derece yapmaktan bahsediyorsaniz en az 90 net ve üzeri olması gerekiyor.

Atanmak için ya güzel bi puanınız olacak ya da hafızlık belgesine sahip olacaksınız.

Lisans mezunu 30 yaşındaki adam atanamıyor ama 19 yaşındaki hafız atanabiliyor ilahiyatta.

Yeniden 4 sene okumak yıpratıcı olmaz mı sizin için? 😶

Kpss çalışmaktan iyidir ya, o kadar sıkıldım ki her sınav sonrası naptın muzip sorularından...

Sağlıkçı değilim, çok tanıdığım da yok ama ebelik ister miydim diye şöyle bir durup düşündüm. Doğum yaptıramayacağıma karar verdim 😊 öyle bir süreci dışarıdan yürütmek kolay olmasa gerek. Ben doğumdayken doktor ve ebe örtünün arkasında bakıyorlardı yani. Hadi kadın doğuramadı 😱 Allah muhafaza büyük sorumluluk

Neden başarısız imasında bulundunuz ben de onu anlamadım :/ üniversiteyi 3.16 not ortalamasıyla bitirdim. Üstelik çok çalışmadan... Sandığınız kadar da alım olmuyor. 55 bin ilahiyatçı sınava girdi. Alınacak hoca sayısı maksimum 3 bin... Benim sinav da yaptığım netlerle başka branştaki öğretmenler dereceyle ataniyorlar. Ama ben 3 binden daha geride kalıyorum. Umarım anlatabilmisimdir.
Hayır anlatamadınız.
Kontenjanı 35 olan atanamamış bir öğretmenim ben de.

Back
X