merabalar ben VDRL, HBsAg ,Anti HCV, Anti HIV testlerini yaptırmak istiyorum ..
yaptırdgım testlerin gizliginin olmasını istiyorum .
nerelerde yaptırabilirm acaba?
bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim ..
iyi akşamlar
Devlette yaptırmazsanız daha iyi olur... Çünkü önüne gelene sonuçları veriyorlar.
Ben adet düzensizliği için bilmem kaçıncı kere gitmiştim doktora, çok da ilgisiz bir doktordu bir şey bulamadı. Neyse en son testten sonra test sonuçlarını almamaya ve göstermemeye karar verdim nasıl olsa yorum yapmıyor diye.
O gün annem gitmiş almış meğer, doktor gebelik testi de yapmış kanıma. Annem gülmüş evli değil ki söylemedi mi size diye. Doktor da ne olur ne olmaz diye yaptık demiş.
Yuh ya nasıl verirler kişinin kendi olmadığı sürece? Ayrıca habersiz gebelik testi ne alaka? Böyle bir şey yapma hakkı var mı?
Yuh ya nasıl verirler kişinin kendi olmadığı sürece? Ayrıca habersiz gebelik testi ne alaka? Böyle bir şey yapma hakkı var mı?
gebelik dışında hangi durumlar için bu test yapılamkda bir de pozitif olmasının hamilelik dısındaki belirtisi nedir yardımcı olabil misiniz?her hasta cinsel aktif olmasıyla ilgili doğru bilgi vermiyor bunun örneğini çok gördük
ayrıca beta hcgnin pozitif olduğu durumlar sadece gebelik değildir
her hasta cinsel aktif olmasıyla ilgili doğru bilgi vermiyor bunun örneğini çok gördük
ayrıca beta hcgnin pozitif olduğu durumlar sadece gebelik değildir
Doktorlar da o zaman evli misin diye sormak yerine bakire misin diye sorsunlar, madem çok biliyorlar evli olmayanların da cinsel hayatları olabileceğini...
tıbbi tahlil laboratuvarlarında da kimlik isterler sanırsam bir de sigorta dahilinde olur mu acaba bu işlem?
6 yıl öncesinden süpheleniyorum ben ..Hayır özel yaptırırsan kimlik vermek zorunda değilsin
Doktorun kim ne için vs. gibi sorgu suallere girerlerse birine kan vericem onun için yaptırıyorum dersin
Devletle anlaşması varsa olabilir ama sigorta kapsamından faydalanmak istiyorsan o zaman tc vermen gerekir
hıv testini şüpheni oluşturan temasın 60. gününde yaptır 91. günde de tekrar et hatta aşır bikaçgünde çünkü üç ay tahlilde gözükmeme ihtimali var
birde olmadığı halde pozitif çıkma ihtimali var ozaman bir doğrulama testi yapılıyor.
bir de bu tıbbi tahlil lab. her sehirde bissürü oluyormus smdi baktımda yani özel bi yer sonucta kişinin kimligni istemez para verildikten sonra?
sonrdan basıma bela olmasın diye sordum cnm :) tesekkr edrm bilgiler için ..en azından kendi databankları için İllaki isterler ama devlete bağlı kurumlar gibi zorlamazlar kimliğim yanımda yok isim vereyim de geç demeye çalışıyorum
evet öyle sorulması gerekiyor ki ben öyle yapıyorum şahsen
ama bizim muhteşem türk toplum yapımızda insanlar bi garip karşılıyor kendilerine hakaret gibi algılıyorlar
farkındaysan sen de betahcg bakılmasını resmen hakaret gibi algılamışsın
daha geçen gün gebelik şüphesinden hiç bahsetmeyip adet ağrım var diye acile başvuran bir hastanın arkadaşım şüphelenerek gebelik bakması ve bu sayede dış gebelik tanısı alması sayesinde hayatı kurtuldu. en basitinden bir örnek
merabalar ben VDRL, HBsAg ,Anti HCV, Anti HIV testlerini yaptırmak istiyorum ..
yaptırdgım testlerin gizliginin olmasını istiyorum .
nerelerde yaptırabilirm acaba?
bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim ..
iyi akşamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?