- 7 Haziran 2012
- 4.535
- 74
- 113
selam hanımlar
2 gündür hayat durdu,bu kazanın yaşandıgı ilk gün eve gittiğimde henüz hava aydınlıktı arama calısmaları basamıstı herkes bolgeye ulaşmaya çalışıyodu
kaybımız sanırım 5 vatandaştı..içeride 200e yakın vatandaşımız var dıyorlardı,
kitlendik televızyona ve volkana dedım cıkamazlarsa 200 ev direksiz,200 ev babasız,200 eş eşsiz,200 anne baba evlatsız kalacak..düşüncesi bile çok çok kötüyken sayı 200leri aştı
şilide yasanan maden kazasıyla kıyaslayıp onlar 69 gün sonra dahi yaşıyorlardı dediler,umutlarınız sönmesi dediler ama bızım madencılerımızın,bizim kardeşlerımızın ne sıgınakları vardı nede yaşam üniteleri..
dün tebin insan kaynaklarından başsaglıgı maılı geldıgınde soma şubemızden genc bır arkadasımızın eşini orda kaybettıgını gördük,bugün okuduk henuz 30 yaşında gencecık 3 yasında bır kız evlat sahıbı bır baba...o evlat babasız,arkadaşım,meslektaşım yalnız kaldı.ve daha yüzlercesi..yüzlerce sönen ocak..
ölüm kaderdir,ölüm kaçınılmazdır,ölüm hepimiz içindir ama ihmallerle bukadar hayatın kararması,çok çok acı...
söyleyecek başka bir söz bulamıyorum,bız televızyonda onların kurtarma calısmalarını izlerken,onların hala sağ ve çaresızce kurtarılmayı bekledıklerını düşündükçe gözlerım doluyor..
allah hepsine gani gani rahmet eylesin
allah tüm evlatsız kalan,babasız kalan eşsiz kalan vatandaşlarımızın yardımcısı olsun sabırlar versin..
tüm türk milletinin başı sagolsun..
önceki gün dediğin gibi sayı çok azdı benimde başım kötüydü hemen yattım. dün sabah eşim erken kalkmış tv ye bakmış yanıma ağlayarak geldi. eyvah dedim. kesin çok ölü var. aynen kilitlendik tv ye

en kötüsü de o ihmaller benim fabrika az tehlikeli sınıfında iş güvenliği uzmanı tuttuk taaa 2016 da sorumlu olacak olmamıza rağmen öğrenelim neler yapacağız diye. ben acil durumda kaçacakları kapının arkasında 3 basamaklı bir merdiven var o merdivenin tutacak korkuluğu yok diye genel müdürle atışıyorum. olurda bir acil durum kaçarken ayağını burkar belki kırar bunun için pazarlık ediyoruz. ordaki 100 ler ya benim 5 personelim var altı üstü... ordaki 700 kişi için bir kaçış düşünülmüyor benimkiler kaçacak olsa 3 kapıları var ya 700 işçi için hiçbirşey yok yerin kaç kat derinliğinde orayı gezen bir adam çıktı haber türke sunucu elektrik kesildiğinden asansörmü bantlar mı çalışmadı diyor oda yok öyle bir sistem yürüyerek çıkacaklar hep öyleydi inerkende diyor birde ekliyor tabi türkiyenin en güzel maden ocağıydı diye :95: çok acı bir tablo ya zaten göçük altında kalsalar ne bileyim deprem filan olsa takdiri ilahi diyeceksin ama buna diyemiyorsun benim fabrikamda taaaaa 2016 için denetimde bulunabilecek 20 hatamız varmış biz düzeltmeye uğraşıyoruz adamın çok tehlikeli iş yerinde 66 kusur bulunuyor, normalde ceza kesilecek kusurlar büyük olur zaten eften püften hiç bir şeyi görmezler. mesela bize denetime gelseler 20 hatamızı isterse görmez dedi tuttuğumuz iş güvenliği uzmanı...
siyaset yapılıyor filan diyorlar ama bu olay bu şekilde kim baştayken yaşanırsa insan ona ateş püskürür hadi devletin başındakileri geçtim de ben denetleyen kişileri suçluyorum hiçbiri mi insan değildi ya...
şilideki kazadan sonra bizim bakan çıkıp biz 3 günde kurtarırdık demişti. keşke 69 günde kurtaraydınız da kimseler ölmeseydi...